2025-05-09
中環PMQ 有一間高水準泰國餐廳→BKK 今晚我哋食咗啲:Fired red snapper紅鯛魚🐠有驚喜:廚師先將鯛魚切塊炸香,再砌上碟成條魚形,酥香脆口,別具心思!也方便食用,配料有青芒果絲、蝦乾、蝦米仔。Crabmeat Fired rice蟹肉炒飯🦀🦀蟹肉大大粒好彈牙,飯粒炒到粒粒分明,成個飯鹹香鹹香十分惹味!Tom Yum Kung冬蔭功湯唔係太辣,少許酸夠醒胃,大大隻蝦好彈牙!Shrimp Pomelo Salad 柚子沙律有三隻大蝦,酸酸尾尾幾開胃,沙律🥗食落好fresh!Chargrilled Chicken Satay🐔烤雞串燒 雞肉唔嚡唔柴少少燶但好香口而且柔軟易咬,汁係花生醬味!香蒜也好味!Thai coconut jelly 🥥完味椰汁糕,面頭有芒果醬,清甜味美、食得出完全冇加糖。Thai green tea 綠茶🍵清新又健康!👍Coconut Smoothei 椰子飲香滑,甜度適中好好飲。🥥食完這餐大滿足,順便周圍行吓回味舊時情懷。地址:香港中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunton 地下SG09-SG14舖
中環PMQ 有一間高水準泰國餐廳→BKK 今晚我哋食咗啲:
Fired red snapper
紅鯛魚🐠
Crabmeat Fired rice
蟹肉炒飯🦀🦀
Tom Yum Kung
冬蔭功湯唔係太辣,少許酸夠醒胃,大大隻蝦好彈牙!
Shrimp Pomelo Salad
Chargrilled Chicken Satay
Thai coconut jelly 🥥
完味椰汁糕,面頭有芒果醬,清甜味美、食得出完全冇加糖。
Thai green tea
綠茶🍵清新又健康!👍
Coconut Smoothei
椰子飲香滑,甜度適中好好飲。🥥
食完這餐大滿足,順便周圍行吓回味舊時情懷。