BKK

2024-06-13 15 瀏覽
【中環•bkk】@ππππππππππππππππππππππππππππππ中環氣派頂配泰式餐廳炭燒雞串沙嗲(泰式秘製花生醬及醃青瓜)泰北牛咖哩全蛋麵(椰奶咖哩牛肋條全蛋麵蔥花乾蔥)炸辣味雞翼(泰式辣椒青檸)泰式炭烤牛肉沙律(炭烤澳洲牛肉蔥芫茜蕃茄乾蔥辣椒)泰式椰汁糕泰式凍奶茶芒果熱情果奶昔泰式料理一向以其獨特的香料和風味而聞名,而這家餐廳無疑地展現了這種特色。首先,他們的炭燒雞串沙嗲搭配泰式秘製花生醬及醃青瓜,口感香醇,讓人回味無窮。泰北牛咖哩全蛋麵的椰奶咖哩牛肋條混合了濃厚的咖哩風味和Q彈的全蛋麵,帶來了一種絕妙的口感。炸辣味雞翼則散發著泰式辣椒和青檸的絕妙調和,讓人難以忘懷。此外,泰式炭烤牛肉沙律展現了泰式料理的簡潔與美味,而泰式椰汁糕和泰式凍奶茶則完美地結束了一頓美餐,讓人沉浸在濃濃的泰國風情中。最後,芒果熱情果奶昔給人留下了深刻的印象,清新的芒果和熱情果的搭配令人驚艷。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 830✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#中環美食 #Bkk #web3中環BKK中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Stau
【中環•bkk】@
中環氣派頂配泰式餐廳

炭燒雞串沙嗲(泰式秘製花生醬及醃青瓜)

泰北牛咖哩全蛋麵(椰奶咖哩牛肋條全蛋麵蔥花乾蔥)

炸辣味雞翼(泰式辣椒青檸)

泰式炭烤牛肉沙律(炭烤澳洲牛肉蔥芫茜蕃茄乾蔥辣椒)

泰式椰汁糕

性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 830
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#中環美食 #Bkk #web3中環
BKK
餐廳由泰國大廚主理👨‍🍳,食材新鮮、食物整體樣樣都幾好食!裝潢藝術感十足,環境幽暗有feel有格調。 食完野仲可以係PMQ入面逛下街,過一個悠閒嘅weekend。♥︎ Chargrilled Wagyu Beef Skewer👍🏻和牛串碳烤味十足🍢,表面有炭燒的焦香感,內裏肉質粉嫩、重牛肉味🐄配埋酸辣汁,風味十足好開胃 ♥︎ Pad Thai with Prawns整體有鑊氣,金邊粉好彈牙,有大大隻虎蝦🦐、花生粒、芽菜、韭菜等,份量剛剛好♥︎ Shrimp Cake w/baby shrimp Herb Salad本身以為係蝦餅配沙律各半,其實主要係四大塊蝦餅,加少量嘅菜🥙。 蝦餅正常發揮,炸得香脆可口♥︎ Coconut Ice Cream👍🏻自家製嘅雪糕🍨,配上花生、粟米、仲有原條嘅椰子肉🥥口感好豐富,呢個甜品絕對係呢一餐完美嘅終結

♥︎ Pad Thai with Prawns

♥︎ Coconut Ice Cream👍🏻
🌟BKK🌟係一家🇹🇭泰式菜館,位於上環PMQ元創方內!店內裝修同PMQ一樣咁有特色✨,頗為打卡📸!🐓Spicy Fried Chicken Wings雞翼炸到外脆內嫩,帶牛油香同埋少少辣,唔錯!🍜Khao Soi濃郁嘅咖喱撈全蛋麵,啖啖都係濃厚嘅咖喱香氣,牛肋條腍身可口!🦀Carbmeat Omelets厚實嘅奄列內含大量蟹肉同埋蔥花,蛋香濃郁,加少少是拉差辣椒漿,變得惹味可口!🥬Stir Fry Thai Watercress濕炒通菜,帶少少辣同埋蒜香!☕Thai Ice Milk Red Tea香甜奶滑,茶味嘅回甘都幾重!

🐓Spicy Fried Chicken Wings

雞翼炸到外脆內嫩,帶牛油香同埋少少辣,唔錯!

🍜Khao Soi

🦀Carbmeat Omelets

🥬Stir Fry Thai Watercress

濕炒通菜,帶少少辣同埋蒜香!

☕Thai Ice Milk Red Tea

香甜奶滑,茶味嘅回甘都幾重!
2024-06-12 9 瀏覽
呢一間泰國菜上次食過好出色😍,所有今日就再帶朋友嚟嘆翻個晚餐啦🥳泰式和牛炒粿條呢一個炒粿條我認為係必點菜式之一🌟,和牛味道好香濃,最重要係炒得好夠鍋氣,超級香口🤤蟹肉奄列呢一個奄列好足料😎,蟹肉返嚟超級多,而且蛋都炒得好滑,配埋泰式辣醬一齊食就完美💯炭燒雞串沙爹 雞肉好滑😛,而且沙爹味道好惹味,加埋炭燒香味好正👍香辣炒通菜通菜炒得好爽口🔥,而且香辣口味好惹味🤤芒果椰汁糯米飯最後嘅甜品都好高質🤪,糯米飯熱辣辣,椰汁好香椰子味道有唔會聽甜,再配上好香甜嘅芒果真係完美❤️

泰式和牛炒粿條

蟹肉奄列

炭燒雞串沙爹
雞肉好滑😛,而且沙爹味道好惹味,加埋炭燒香味好正👍

香辣炒通菜
通菜炒得好爽口🔥,而且香辣口味好惹味🤤

芒果椰汁糯米飯
2024-06-11 12 瀏覽
放假去中環PMQ當文青看看畫展和陶藝作品當然要順便醫醫肚啦 選了BKK泰國菜裝修有特色 泰象銅鐘好打卡able價錢在中環來說很合理 食物都好有質素炭燒雞肉串燒燒至表面帶少少焦香炭燒味重 肉質嫩滑泰式秘製沙嗲醬花生香味濃 好惹味冬陰公味道酸酸辣辣很開胃 好適合炎熱的夏天用料十足 每一口都有大蝦和雜菇馬沙文和牛肋條咖喱這款咖哩香甜不太辣 怕辣人士都可以吃和牛薯仔煮得軟腍入味 配飯一流虎蝦金邊粉好夠鑊氣 虎蝦爽口 金邊粉好彈牙有咬口味道跟在泰國吃到的一模一樣 香辣炒通菜泰國通菜特別爽脆 炒得微辣惹味
放假去中環PMQ當文青看看畫展和陶藝作品

好夠鑊氣 虎蝦爽口 金邊粉好彈牙有咬口
味道跟在泰國吃到的一模一樣

泰國通菜特別爽脆 炒得微辣惹味

2024-06-11 12 瀏覽
呢排我去左PMQ嘅泰國餐廳BKK,真係有驚喜呀!首先話裝修,餐廳嘅設計好吸引,每個角落都好用心。入到去嘅時候,氣氛好舒服,令人好想留低嚟坐耐啲。當晚有四枱人嚟慶祝生日,氣氛好熱鬧~食物方面真係唔得唔讚啦!我先揀咗一杯Calamansi Lemonade,好特別嘅mocktail,超清新,好好味。再嚟就係食物啦~第一個試嘅係沙爹雞肉串燒,佢啲色澤好吸引,香氣都好誘人。一咬落去,肉質好嫩好多汁,炭燒嘅味道更加突出,再配上啲醬汁,真係好香好好味。然後就嚟到冬陰功湯,呢個湯又酸又辣,好開胃。湯底好濃郁,入面有新鮮嘅香草同埋檸檬葉,香氣好濃郁。加埋啲海鮮或者雞肉,食落真係好過癮。仲有一個菜式係蒜蓉炒芥蘭,係一個經典嘅泰式菜式。芥蘭炒得剛剛好,蒜蓉嘅香味好濃郁,食落好鮮美。個菜色香味俱全,真係好開胃。最後就係咖喱麵Khao Soi同埋咖喱牛。咖喱麵有啲辣但唔會太辣,麵條彈牙,湯底濃郁香甜,配上啲油炸麵糊同埋新鮮嘅配料,好好味。而咖喱牛則係用咗和牛,肉質好軟嫩,咖喱香氣四溢,令人難以抗拒。總括黎講,我對呢間BKK泰國餐廳嘅食物同用餐體驗好滿意。唔止裝修靚,氣氛舒適,仲有好多好味嘅特色菜式,推薦大家去

總括黎講,我對呢間BKK泰國餐廳嘅食物同用餐體驗好滿意。唔止裝修靚,氣氛舒適,仲有好多好味嘅特色菜式,推薦大家去試下~
2024-05-21
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌶️ V̾i̾b̾r̾a̾n̾t̾ ̾a̾n̾d̾ ̾A̾u̾t̾h̾e̾n̾t̾i̾c̾ ̾T̾h̾a̾i̾ ̾R̾e̾s̾t̾a̾u̾r̾a̾n̾t̾ @ 🌟 BKK《👽食神大媽食泰菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Chargrilled Prawns SkewerMassaman Beef Short Rib CurryCrabmeat OmeletsPad Thai with PrawnsSago NamkratiWatermelon Smoothie.👽 自從開左呢間泰國菜餐廳,成個PMQ都活躍左,繁忙時間餐廳直程爆滿,氣氛超級熱鬧,起度食嘢特別開心。.🦐 頭盤最鍾意呢款「炭燒虎蝦沙爹串」!虎蝦燒得香口,夠粗身又彈牙。個醬汁有啲紅辣椒,同埋椰糖溝青檸汁嘅酸甜味,食落好開胃!.🥘 呢款「馬沙文牛肋肉咖哩」撈飯真係一流,牛肉好多件,配埋洋蔥同薯仔,個咖哩醬汁好香濃好惹味!.🦀 仲有「蟹肉奄列」絕對係超級好味!好大份,裡面有好多蟹肉同埋蔥花,煎得軟硬適中,再加埋啲是拉差辣椒醬,味道更加開胃但又滿足!.🔥 必叫嘅一定係經典嘅「虎蝦金邊粉」,炒得好香口,虎蝦彈牙,仲有芽菜同花生,增加口感!最重要係佢嘅羅望子醬,
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:

Crabmeat Omelets

🔥 必叫嘅一定係經典嘅「虎蝦金邊粉」,炒得好香口,虎蝦彈牙,仲有芽菜同花生,增加口感!最重要係佢嘅羅望子醬,帶出獨特嘅酸甜味。

Pad Thai with Prawns

🍈 作為甜品埋尾試左「泰式西米」,可以話係超級濃郁好味!佢係用椰槳同西米煮嘅,好滑。仲有啲密瓜增加啲清新嘅口感。

Sago Namkrati

🍉 「西瓜冰沙」係天氣熱辣辣加上嘢食惹味嘅絕配,用新鮮泰國迷你西瓜打成,好清涼好解渴!

Watermelon Smoothie

😋 呢度食嘢真係氣氛好好,特別適合約齊人黎聚會開餐,有機會記得試下!

📍 中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunton地下SG09-SG14號舖
☎️ +(852)2330-0306
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
2024-06-10 55 瀏覽
PMQ係我同女友既定情地方🥰,我們每隔一兩個月都會行下PMQ回憶一下當初既模樣,今次發現BKK呢間新開泰國餐廳,餐廳面積非常大,一入門口見到一個大鐘,裝潢偏向復古風格,燈既運用帶俾人一種坐係皇宮既高貴感覺。- 馬沙文牛肋肉咖喱馬沙文咖喱帶有淡淡既椰汁香氣,而且唔會話好辣,牛肋肉好入味而且肉質好稔,送飯一流👍🏻- 炭燒雞串沙嗲雞肉非常嫩滑,沙嗲醬既花生味香濃,略嫌炭香味不足。- 香辣炒通菜通菜好爽脆,味道香辣,加左炸蒜令口感更豐富👍🏻- 冬陰功酸辣比例大概7:3,材料幾豐富,兩隻大虎蝦肉質鮮甜。- 芒果熱情果沙冰甜度適中,絕對係新鮮水果味道。- Calamansi Lemonade呢杯餐廳signature mocktail材料有薑、番石榴、百香果等等。味道酸酸甜甜,非常清新。BKK係我近排食過最好味既泰國菜,PMQ終於有一間高質素既餐廳🤣

馬沙文牛肋肉咖喱

- 馬沙文牛肋肉咖喱

炭燒雞串沙嗲

- 炭燒雞串沙嗲
雞肉非常嫩滑,沙嗲醬既花生味香濃,略嫌炭香味不足。

- 香辣炒通菜
通菜好爽脆,味道香辣,加左炸蒜令口感更豐富👍🏻

冬陰功

- 冬陰功
酸辣比例大概7:3,材料幾豐富,兩隻大虎蝦肉質鮮甜。

芒果熱情果沙冰

- 芒果熱情果沙冰
甜度適中,絕對係新鮮水果味道。

Calamansi Lemonade

冬陰功
芒果熱情果沙冰
Calamansi Lemonade
2024-06-10 10 瀏覽
「中環泰菜天花板🔥」在PMQ原創方里有一家這樣的泰國料理裝修已有復古泰式風情 位置舒服安靜價錢性價比高 連平日也座無虛席🌟泰式和牛炒粿條和牛份量充足 大塊又新鮮裡面有雞蛋 芥蘭比較偏甜口 醬汁味很濃郁很有街邊🔥氣的風味整體感覺很香口很過癮🌟泰北咖喱全蛋面這個真的出乎意料咖哩湯是那種濃郁到已經變醬汁的程度全蛋面掛滿了咖喱的醬汁 變得非常濃稠裡面還有一個烤雞腿 溏心蛋🌟泰北炭烤牛排沙律經典的泰式酸辣醬汁風味 酸甜可口牛排大概六七成熟 保持的汁水豐富的口感搭配上青椒 洋蔥等小菜 是一個很不錯的開胃小菜🌟街頭椰子雪糕使用新鮮椰汁和牛奶製作而成椰香味十分濃郁 而且裡面還有顆粒椰肉外面搭配了一些椰肉和花生 甜玉米等等🌟泰式奶茶🌟菠蘿汁
「中環泰菜天花板🔥」

在PMQ原創方里有一家這樣的泰國料理

🌟菠蘿汁
  • 泰式和牛炒粿條
  • 泰北咖哩全蛋麵
2024-06-10 8 瀏覽
有次喺PMQ睇開展覽,行過見到呢間環境咁靚嘅泰國菜餐廳🤩一向最鍾意食泰國菜嘅我,今日就決定帶埋朋友入去試下~😋🛎 泰式炭烤牛排沙律牛排特別選取咗澳洲西冷牛扒嚟做主角,非常高質!🥩伴隨住乾蔥、辣椒🌶️、青檸🍋‍🟩、番茄🍅等,第一次以呢種配搭食牛扒,好有新鮮感!刺激味蕾,絕對令人胃口大開!🤩而且呢間絕對係良心餐廳,牛扒食極都有,又大塊又厚,絕對唔吝嗇,好抵食呀!😳🛎 虎蝦金邊粉用料豐富,虎蝦大大隻,超級滿足呀!🦐金邊粉炒到條條分明,甜味同鹹味比例平均,加上青檸汁絕對係畫龍點睛,為金邊粉增添多一層清新嘅味道,完全唔油膩呀!😋🛎 炭燒虎蝦沙嗲串一碟總共有三隻,虎蝦肉質彈牙,炭燒程度啱啱好,炭燒嘅煙燻味唔會蓋過蝦嘅原味!沾上沙嗲汁後好驚喜!花生醬唔算好重,不過當中嘅陣陣辣味,就同虎蝦配合得天衣無縫!😍🛎 冬蔭功食泰國菜當然不得不嗌冬蔭功湯啦!🍲呢個湯加咗大頭蝦同蘑菇一齊熬煮,個湯除咗有基本嘅酸辣味,一飲落去,大頭蝦膏同肉嘅鮮甜味仲喺口腔度湧出嚟!🤤平時唔食得辣嘅朋友都忍唔住添完一碗又一碗呀!😍🛎 芒果椰汁糯米飯食飯一定唔少得飯後甜品,泰國菜嘅甜品top 1之選一定係芒果椰汁糯米飯😍適逢芒果當造季節

🛎 泰式炭烤牛排沙律
牛排特別選取咗澳洲西冷牛扒嚟做主角,非常高質!🥩

🛎 虎蝦金邊粉
用料豐富,虎蝦大大隻,超級滿足呀!🦐

🛎 炭燒虎蝦沙嗲串

🛎 冬蔭功
食泰國菜當然不得不嗌冬蔭功湯啦!🍲
平時唔食得辣嘅朋友都忍唔住添完一碗又一碗呀!😍

🛎 芒果椰汁糯米飯
適逢芒果當造季節,芒果靚就肯定啦,酸酸甜甜啱晒夏天食,趕走暑氣!🌬️
拮一嚿芒果,夾埋一啖暖笠笠嘅糯米,一啖接一啖嘅冰火兩重感受,簡直停唔到口🥹

🛎 Whole Young Thai Coconut
大大個椰青,裏面嘅椰水清甜,汁水豐富💦
用羹刮啲椰肉出嚟食更加係終極享受,椰肉有滿滿的奶香味,肉質細嫩,係品質超高嘅椰青!🥥

🛎 Mango & Passionfruit Slushie
我超級鍾意熱情果,所以一見到熱情果嘅smoothie就即刻要嗌嚟試下!
飲落去果味非常濃郁,就好似一口氣食咗好多個熱情果同芒果咁,非常足料,絕不馬虎!🥭🥭🥭
下次再嚟一定要試埋其他口味嘅smoothie先得!🤭

• 芒果糯米飯
  • 虎蝦金邊粉
  • 泰式炭烤牛排沙律
2024-06-10 6 瀏覽
BKK @bkk_thaistreetfood 📍:中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunton地下SG09-SG14號舖🚗:上環地鐵A2出口 步行13分鐘📞:+852 2330-0306💲:~HKD300/head for dinnerFood quality✔️:Roti w/ Thai Curry, Chargrilled Chicken Satay, Coconut Smoothie👌🏼:Mango Sticky Rice and coconut Sundae, Pad See Ew, Thai Ice Milk Red Tea總結:😋PMQ作為文青元創地 呢邊嘅餐廳都唔輸蝕 今次試咗泰國餐廳BKK 醬汁同咖哩非常啱我心意 推薦畀大家😋必試嘅一定係烤餅配紅咖哩🍛 嗰紅咖哩勁惹味 食咗一啖已經想不停食 好可惜畀得一塊烤餅 畀多幾塊會開心好多😋另一個必試係炭燒沙嗲雞串 雞肉🍗本身都嫩 食落炭燒味好出 重點係佢嗰花生醬勁勁好食 完全食到一粒粒花生 配落雞串到一流 好好食😋飲品方面杯椰子🥥smoothie 飲落好滑潤 勁香椰子同斑蘭葉味😋環境要讚下好靚 打卡一流 一入門口見到嗰鐘都
BKK @bkk_thaistreetfood
🚗:上環地鐵A2出口 步行13分鐘
📞:+852 2330-0306
💲:~HKD300/head for dinner

Food quality

總結:

😋環境要讚下好靚 打卡一流 一入門口見到嗰鐘都氣勢如虹 餐廳好大 唔會坐得好逼 服務都好好👍🏼

🤔甜品嘅芒果糯米飯其實都唔錯 整體配搭係幾好食 椰汁很出色 芒果🥭仲要係甜嘅 不過呢個再落多啲糯米會更好 同埋有點略貴

🤔碟Pad See Ew同我哋香港嘅炒牛河差唔多 但口味上前者偏酸一啲 同埋配咗嗰蠔汁 我自己都係偏好港式牛河多啲😎

😨朋友坐嘅位置冷氣機滴水

😨定價比出面同類貴大概一倍 頗貴不過食物好食 服務良好 環境優美 都算可接受🫡

• 炭燒雞串沙爹
  • Roti w/ Thai Curry
  • Coconut Smoothie
2024-06-08 13 瀏覽
主打正宗泰式街頭美食的泰菜餐廳。這餐遇上兩道驚喜美食,值得推介一下!大蝦柚子沙律,大蝦爽滑、配料有烘焙椰子、羅望子、炸蔥和梅糖醬,以增加口感層次和豐富味道。雖然賣相一般,但味道相當不錯。炭燒雞串沙嗲,雞肉不乾鞋、有肉汁,泰式秘製花生醬香口惹味,稠度剛好,讓雞串能掛汁,唯一略嫌過燶了一點。班蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚是這餐的驚喜美食!必試!魚帶鮮味,蒸得嫩滑,紅鯛的魚骨不多,相當易食。泰式西米是另一驚喜美食!奶味香濃、西米腍滑,甜品控表示非常滿意!泰式奶茶是個人的“賣飛佛”,特別偏愛手標奶茶的香氣,稍嫌這杯夠滑卻未夠濃。椰青清甜,不錯!環境整潔、富特色、滿滿泰國風情。
主打正宗泰式街頭美食的泰菜餐廳。

這餐遇上兩道驚喜美食,值得推介一下!

椰青清甜,不錯!

環境整潔、富特色、滿滿泰國風情。

🌟 BKK 🌟地址: 元創方地下• 大頭蝦配秘製咖喱 $218大隻鮮甜的大頭蝦,浸泡在濃郁醇厚的咖喱汁中,一口接一口食不停。🤤• 泰式和牛炒河粉 $158牛肉軟嫩多汁,與鑊出的濃郁鮮味河粉完美融合,令人一吃難忘。👍• 蟹肉奄列 $158每一口都飽含鮮甜蟹肉,口感滑嫩,絕對是海鮮控的最愛。😋• 街頭椰子雪糕 $78細膩綿密的雪糕,內裡飽含爽脆的椰子果肉,清涼解暑又回味無窮。🍦• 熱情果芒果沙冰 $78香甜濃郁的熱情果和芒果,與綿密滑順的沙冰交融,令人陶醉其中。🍹充滿藝術氣息的BKK,不僅裝修富有設計感,其美味佳餚更是令人驚艷,絕對值得一訪。強烈推薦給喜愛泰式風情的饕客們!👏
🌟 BKK 🌟
地址: 元創方地下

• 大頭蝦配秘製咖喱 $218

• 泰式和牛炒河粉 $158

• 蟹肉奄列 $158
每一口都飽含鮮甜蟹肉,口感滑嫩,絕對是海鮮控的最愛。😋

• 街頭椰子雪糕 $78

• 熱情果芒果沙冰 $78

2024-06-05 17 瀏覽
有朋友住中環有時我都問佢有咩好推介, 最近佢帶我去依間係PMQ既泰菜裝修係神秘泰式風格加少少美式感覺, 座位幾闊落, 有卡位座,另外近門口位都有吧枱座位落單係menu用紅筆圈住自己想叫既菜式同埋寫低飲品名叫左個泰式炭烤牛扒沙律,沙律內有炭烤澳洲西冷牛排之外, 仲有青蔥、芫荽、番茄、乾蔥、辣椒同青檸, 牛排食落比較有咬勁, 但牛味幾濃, 之後拌勻啲配料同醬汁, 食落酸酸地, 再加上甜同辣味三種味道更加令個沙律鮮味提升同非常開胃, 係胃口大開既前菜食泰菜點少得叫個香辣炒通菜, 炒得好惹味又夠爽口, 估唔到幾有穫氣依個泰式和牛炒粿條, 其實係炒河粉, 入面有穫炒和牛、蛋同芥蘭, 一樣炒得幾有穫氣, 和牛食落好軟熟, 整體味道濃郁香口, 食落有少少辣, 食到停唔到口全晚最期待係依個香辣炸蒜爆虎蝦, 本身怕要剝蝦殼唔想叫, 朋友力推依個超正, 所以被屈服叫左, 一黎到已經聞到好香炸蒜同胡椒味, 未食都已經覺得好鬼正, 感恩啲虎蝦蝦身全部已經剝哂殼, 非常窩心, 唔洗怕用牙咬住剝殼,個虎蝦有輕輕炸過, 再落穫同炸蒜、炒辣椒同白胡椒一齊炒, 炒得好惹味之外, 仲要食落勁入味, 蝦肉保持到爽口彈牙,

落單係menu用紅筆圈住自己想叫既菜式同埋寫低飲品名

全晚最期待係依個香辣炸蒜爆虎蝦, 本身怕要剝蝦殼唔想叫, 朋友力推依個超正, 所以被屈服叫左, 一黎到已經聞到好香炸蒜同胡椒味, 未食都已經覺得好鬼正, 感恩啲虎蝦蝦身全部已經剝哂殼, 非常窩心, 唔洗怕用牙咬住剝殼,個虎蝦有輕輕炸過, 再落穫同炸蒜、炒辣椒同白胡椒一齊炒, 炒得好惹味之外, 仲要食落勁入味, 蝦肉保持到爽口彈牙, 蝦味好突出, 好好食!

最後叫左杯Thai Ice milk同Watermelon smoothies, Thai Ice milk飲落甜左少少, 不過可以接受, 兩杯都算正常發揮, 餐廳店員都好友善, 上菜速度都幾快, 估唔到係中環都可以食到有水準既泰菜, 唔洗特登出去九龍城食啦~
  • Stir-Fried Thai Garlic Prawn
週末跟朋友去充滿文青氣息嘅PMQ,行下展覽睇下手作做下偽文青!發現原來PMQ呢到都幾多美食,於是就來咗BKK呢間主打泰國東北部嘅美食嘅泰國餐廳到醫下肚啦~✨香辣炒通菜通菜爽脆鮮嫩,夠獲氣而且香辣惹味~✨炭燒和牛串配東北酸辣汁和牛串內裡肉汁豐富,配埋酸酸辣辣東北酸辣汁,好開胃~✨蟹肉炒飯炒飯充滿啖啖嘅蟹肉,鑊氣超夠,食落去好香口~✨芒果糯米飯芒果肉好甜,糯米飯仲係暖笠笠,配埋白色滿瀉嘅椰漿一齊食,好出色~✨Thai Ice Coffee 咖啡有煉奶嘅味道,味道唔會太甜,入口順滑,充滿泰式風味~總括來講,餐廳燈光柔和,環境舒適!主食味道正宗惹味,甜品都正,好適合同朋友一齊傾下計食下飯,真係夠哂Chill~

✨香辣炒通菜
通菜爽脆鮮嫩,夠獲氣而且香辣惹味~

✨炭燒和牛串配東北酸辣汁
和牛串內裡肉汁豐富,配埋酸酸辣辣東北酸辣汁,好開胃~

✨蟹肉炒飯
炒飯充滿啖啖嘅蟹肉,鑊氣超夠,食落去好香口~

✨芒果糯米飯

✨Thai Ice Coffee
咖啡有煉奶嘅味道,味道唔會太甜,入口順滑,充滿泰式風味~

蟹肉炒飯
炭燒和牛串配東北酸辣汁