2025-04-26
將軍澳海旁有一間法國餐廳 Bistro La Baie,環境舒適,味道都唔錯,餐廳有室外室內. 內部裝潢以藍白色為主,大吊燈加長沙發,營造出溫馨而舒適的用餐氛圍 , 滿滿法式風情. 但我地更喜歡室外有無敵海景更CHILL. 前菜法式焗田螺+酸種麵包酸種麵包烤得酥脆,田螺配上蒜香醬汁又浸在香草黃油,口感好香嫩. 一人一隻精選生蠔 精選生蠔, 鹹水鮮味好出. 做前菜嘅開始就最好法式蒜辣田雞腿田雞腿外脆內軟,啖啖肉😝配哈里薩辣醬另上, 鹹辣甜集於一身食出另一番味道層次 整體更香,值得一試Baked Halibut 焗比目魚魚皮焗得十分香脆肉嫩滑 、蜆肉鮮嫩, 配埋Buttermilk 醬汁不得了. 整個口感再升華左一級. 伴牒毛豆、法式炸蕃仔都好出色. 超級推薦! 加配左個 Classic Green Salad 新鮮蔬菜配法式油醋汁,簡單、美味、又健康Guava Refresher - 唔會太甜. 好清新, 真係有Refresh 嘅感覺, 食完Frog leg 重味野啱曬 ! 餐廳資料:Bistro La Baie (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Plac
前菜
法式焗田螺+酸種麵包
一人一隻精選生蠔
精選生蠔, 鹹水鮮味好出. 做前菜嘅開始就最好
法式蒜辣田雞腿
田雞腿外脆內軟,啖啖肉😝配哈里薩辣醬另上, 鹹辣甜集於一身
食出另一番味道層次 整體更香,值得一試
Baked Halibut
加配左個 Classic Green Salad
新鮮蔬菜配法式油醋汁,簡單、美味、又健康
餐廳資料:Bistro La Baie (將軍澳)
將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G02號舖