2024-04-19
呢間餐廳係住附近既朋友推薦,呢日放假特登走過去食好西🤤餐廳裝潢典雅空間感大,而且光線充足,仲要喺正海旁隔離,如果天氣唔太熱的話坐户外勁chill啊ς(⑉´ᯅ`⑉)叫左兩份Lunch Set,包埋前菜同飲品,仲有優惠價享用甜品 (っ˘ڡ˘ς)▪︎Set Feta Salad▪︎Set SoupStarter分別叫左沙律同洋蔥湯,沙律菜都幾有誠意,多樣蔬菜色彩鮮豔豐富,加上蘋果醋嘅關係酸酸甜甜爽脆又清涼,好開胃💕而洋蔥湯亦不遜色,啲洋蔥燉煮到軟爛且釋放出甜味,濃郁鮮美唔辛口好好飲▪︎Pan Seared Halibut $238💰魚皮煎到好香脆,魚肉厚實味道清淡細膩入口鬆散,沾少少伴碟既檸檬酸豆汁更帶出魚鮮味,而薯蓉帶有淡淡奶香味,口感幼滑,整體味道不俗💕▪︎BLB Steak Frites $268💰賣相勁靚,一上枱覺得好豐富,牛扒叫左7成熟但依然粉嫩,外層焦香仍保留到肉質Juicy唔乾,而薯條都好出色外層香脆個芯似薯蓉,一條接一條好快清盤🤣▪︎Set Drinks:Double Espresso +$15💰特登叫黎提提神,入口第一感覺强烈且濃郁既苦味,加包糖後相對易入口好多,咖啡香味充滿成個口腔
▪︎Set Feta Salad
▪︎Set Soup
▪︎Pan Seared Halibut $238💰
▪︎BLB Steak Frites $268💰
特登叫黎提提神,入口第一感覺强烈且濃郁既苦味,加包糖後相對易入口好多,咖啡香味充滿成個口腔☕️
▪︎Set Drinks:Latte +$15💰
Latte做得幾好,咖啡味香濃醇厚口感綿密,如果有拉花會更好💕
▪︎Opera Cake +$30💰
蛋糕層次分明,口感細膩精緻又唔會過甜,加上Yogurt味既雪糕酸酸地中和番朱古力蛋糕既甜膩感,好好食啊呢個價超值勁推薦🥹😋