2022-09-28 942 瀏覽
未上過外太空?唔緊要,依加位於K11入面由Awesomeism品牌衍生出來的餐飲業務😛✌️CAVE代表洞穴🤗 盤古初開,人類居住地方就由洞穴開始,寓意係哩到可以誕生所有可能性,亦係藝術家、音樂家、名人同超級巨星既時尚聚會場所🌿🙂餐廳環境闊落,每個位置都充滿住外太空特色✌️🤭環境裝飾非常用心,務求令你置身於太空一樣👍🪐食飯之餘都可以瘋狂打卡,而且環境清幽,好適合同閨蜜過嚟gathering💞❤️🔸腐乳卡邦尼意大利粉意大利軟硬適中,卡邦尼亦係o係意粉界入面二分最穩陣嘅一種,個人嚟講腐乳味道可以再濃少少🤭🔸花生醬鹹蛋黃單骨雞翼👍雞翼炸到金黃色,食落口脆卜卜😛🤗花生醬同鹹蛋黃嘅味道出奇地好夾,碟既底部都有唔少花生醬既蹤影,味道方面控制得幾好,唔太好甜,仍然都可以保持到花生醬嘅味道👍👍🔸冬陰功烤粟米🌽烤過既粟米食落口都特別香口,冬陰功嘅味道都好出,酸酸辣辣好惹味,我唔食得辣🌶️都好,我都忍唔住食咗好幾舊✌️😅🔸自家製提子及英式原味酥餅酥餅個size都好大塊,有提子醬同埋cream兩個口味畀你選擇,佢係一樽樽上碟,非常衛生🙂🔸皮皮👍嘢飲方面佢係由椰汁 椰果 牛奶 菠蘿汁 竹炭 忌廉製作而成😛好似我咁唔鍾意菠

🔸腐乳卡邦尼意大利粉

🔸花生醬鹹蛋黃單骨雞翼👍

🔸冬陰功烤粟米🌽

🔸自家製提子及英式原味酥餅

🔸皮皮👍
嘢飲方面佢係由椰汁 椰果 牛奶 菠蘿汁 竹炭 忌廉製作而成😛好似我咁唔鍾意菠蘿嘅味道,但係都好鍾意飲呢杯嘢飲,可以清楚有飲得出每個成分嘅味道,完全唔會蓋過咗佢哋自身嘅特色,個味道飲落去好清新,而且放耐咗嘅時候,頂部嘅竹炭係會越嚟越似雲石紋🤗

🍴餐廳位於K11 2樓 隱蔽嘅地方,同餐廳名CAVE洞穴好配合,人類居住地方就由洞穴開始,寓意從這裏可以誕生所有可能性,也是藝術家、音樂家、名人和超級巨星的時尚聚會場所。 餐廳由Awesomeism品牌衍生出來的餐飲業務,餐廳設計非常型格有品味,主調位暗黑風,由牆身texture顏色到燈具傢俬選擇都好有品味🍝腐乳卡邦尼意大利粉第一次食腐乳卡邦尼,腐乳就好似中式芝士咁,食落比平常的卡邦尼意粉少了肥膩感覺,還增添一份鹹香腐乳味,好特別。不過意粉比較硬身。🐔花生醬鹹蛋黃單骨雞翼入口好濃郁花生醬味,鹹蛋令雞翼食落有沙沙口感。雞翼炸得好香口。🌽冬蔭公烤粟米冬蔭公味好香濃惹味,酸酸辣辣,辣度係近排食過嘅冬䕃公fusion菜中比較辣嘅,但呢個辣度先夠惹味夠泰式🥧自家製提子及原味英式鬆餅重點黎喇!唔止下午茶,晚餐都可以食到scone自家製鬆餅非常出色,熱烘烘嘅鬆餅牛油味香濃,外脆內軟,仲會有埋小樽 clotted cream同peach jam。個人比較喜歡peach jam🍹元宇宙 multiverse呢到嘅飲品都好有特色而且好igable,藍綠色漸層嘅元宇宙好有科幻感,其實係青蘋果、蜜瓜、薄荷、藍

🍝腐乳卡邦尼意大利粉
腐乳卡邦尼意大利粉

🐔花生醬鹹蛋黃單骨雞翼

🌽冬蔭公烤粟米
冬蔭公烤粟米

🥧自家製提子及原味英式鬆餅
重點黎喇!唔止下午茶,晚餐都可以食到scone

🍹元宇宙 multiverse
呢到嘅飲品都好有特色而且好igable,藍綠色漸層嘅元宇宙好有科幻感,其實係青蘋果、蜜瓜、薄荷、藍碟花梳打。飲落主要係蜜瓜味加淡淡青蘋果味。
元宇宙

🧉薄荷朱古力曲奇沙冰
飲落唔會好甜,薄荷朱古力味道清新。
薄荷朱古力曲奇沙冰

腐乳卡邦尼意大利粉
冬蔭公烤粟米
元宇宙
薄荷朱古力曲奇沙冰
2022-09-26 41 瀏覽
見到呢間餐廳有啲好特別嘅特色飲品specialty,又冇彈☹️嘅comment,再加上一個冬蔭功粟米🌽(好多人登咗相,幾吸引),所以就揀呢間餐廳同朋友慶祝生日。先嚟一個甘荀餐湯人人都叫嘅冬蔭功烤粟米,真係好香好好味呢杯叫玫瑰特飲,有乳酸及梳打,叫「初見」呢個係「元宇宙」慢煮紅酒和牛面頰配黑松露薯蓉自家制芝士牛肉炭漢堡配蕃薯條 醉花鵰煮藍青口,呢個味道一般自家制英式鬆餅配果醬及奶油忌廉,勁好食兼肥爆兩個人食咗好多嘢,但都係HK$1,074-甘荀餐湯 HK$0-自家制芝士牛肉炭漢堡配蕃薯條 HK$168-慢煮紅酒和牛面頰配黑松露薯蓉 HK$328-冬蔭功烤粟米 HK$88-元宇宙 HK$58-初見 HK$58-自家制英式鬆餅配果醬及奶油忌廉 HK$148-醉花鵰煮藍青口 HK$128-小計 HK$976-服務費 HK$98-合計 HK$1,074-

先嚟一個甘荀餐湯

人人都叫嘅冬蔭功烤粟米,真係好香好好味

呢杯叫玫瑰特飲,有乳酸及梳打,叫「初見」

呢個係「元宇宙」

慢煮紅酒和牛面頰配黑松露薯蓉

自家制芝士牛肉炭漢堡配蕃薯條

醉花鵰煮藍青口,呢個味道一般

自家制英式鬆餅配果醬及奶油忌廉,勁好食兼肥爆

兩個人食咗好多嘢,但都係HK$1,074-

2022-09-26
慶祝紀念
生日
2022-09-25 298 瀏覽
Awesomeism CAVE Cafe & Restaurant,顧名思義係由Awesomeism品牌衍生出來的餐飲業務,CAVE代表洞穴,坐立於尖沙咀K11最隱蔽嘅地方。店內以黑色為主調,感覺型格有特色酸梅BBQ醬單骨雞翼單骨雞翼炸到金黃酥脆,外脆內軟,充滿肉汁!表面沾滿酸梅BBQ醬,味道濃厚,鹹鹹酸酸,頗開胃冬蔭功烤粟米烤粟米沾滿冬蔭功醬汁,酸酸辣辣,都幾重口味,好好食呀冬蔭功奶油大蝦意大利粉大蝦已去外殼,啖啖肉,爽口彈牙,味道鮮甜!每條意粉都掛滿濃濃的冬蔭功奶油醬汁,好creamy,微微辣🌶同時加咗蘆筍及車厘茄,增添口感自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉竟然有我最愛嘅Scone! 即叫即製,等候需時30分鐘⏰英式鬆餅分別有2個提子及1個原味,熱騰騰,外脆內鬆軟,唔會太甜,帶微微牛油香,塗抹適量藍莓果醬及clotted cream一齊食,大滿足哦泡沫咖啡奶泡好棉密,咖啡味道香濃突出仲夏野莓奶昔粉紅色的好靚呀~奶昔當中加咗野莓,微甜更健康,香滑可口,感覺幾fresh

酸梅BBQ醬單骨雞翼

冬蔭功烤粟米

烤粟米沾滿冬蔭功醬汁,酸酸辣辣,都幾重口味,好好食呀

冬蔭功奶油大蝦意大利粉

自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉

泡沫咖啡

奶泡好棉密,咖啡味道香濃突出

仲夏野莓奶昔

2022-09-25 834 瀏覽
Awesomeism CAVE🌑由Awesomeism品牌衍生出來的餐飲業務CAVE代表洞穴🫧盤古初開,人類居住地方就由洞穴開始寓意從這裏可以誕生所有可能性🪐墨汁海鮮意大利飯🦑賣相非常精緻這一個意大利飯✨上層有原隻爽彈海蝦,鮮甜帶子意大利飯好有咬口,帶少少咸鮮飯入面仲有好多蜆肉,好足料花生醬鹹蛋黃單骨雞翼超邪惡,食完要跑步😂之選!單骨雞翼經過油炸,加上花生醬同鹹蛋黃意想不到嘅效果✨鹹蛋黃嘅油香配上花生醬嘅堅果香🥰香而不膩,飽腹感高酸梅BBQ醬單骨雞翼甜甜嘅酸梅BBQ醬,同樣非常出色👍🏻酸甜比例調配的剛剛好🧡醒胃夏日之選自家製提子及原味英式鬆餅英式鬆餅即叫即製好重牛油味配上忌廉同埋藍莓果醬🫐下午茶必點之選☀️元宇宙🪐青蘋果,蜜瓜,薄荷,蝶豆花,梳打賣相好精緻,好似去咗宇宙咁蝶豆花同青蘋果嘅漸層做得非常靚✨紫色嘅碟豆花仲有少少銀光閃閃💜味道酸甜清新✨皮皮🌑椰汁,椰果,牛奶,菠蘿汁,竹炭,忌廉打卡必點嘅一款飲品📸菠蘿汁,牛奶,椰汁打成嘅沙冰配上竹炭做雲石嘅效果🌑賣相吸引,清新自然✨@awesomeism.official@awesomeism.cave@keo.w#Awesomeismcave
Awesomeism CAVE🌑
盤古初開,人類居住地方就由洞穴開始
寓意從這裏可以誕生所有可能性🪐

墨汁海鮮意大利飯🦑
賣相非常精緻這一個意大利飯✨
上層有原隻爽彈海蝦,鮮甜帶子
意大利飯好有咬口,帶少少咸鮮
飯入面仲有好多蜆肉,好足料

花生醬鹹蛋黃單骨雞翼
超邪惡,食完要跑步😂之選!
單骨雞翼經過油炸,加上花生醬同鹹蛋黃
意想不到嘅效果✨
鹹蛋黃嘅油香配上花生醬嘅堅果香🥰
香而不膩,飽腹感高

酸梅BBQ醬單骨雞翼
甜甜嘅酸梅BBQ醬,同樣非常出色👍🏻
酸甜比例調配的剛剛好🧡
醒胃夏日之選

英式鬆餅即叫即製
好重牛油味
配上忌廉同埋藍莓果醬🫐
下午茶必點之選☀️

元宇宙🪐
青蘋果,蜜瓜,薄荷,蝶豆花,梳打
賣相好精緻,好似去咗宇宙咁
蝶豆花同青蘋果嘅漸層做得非常靚✨
紫色嘅碟豆花仲有少少銀光閃閃💜
味道酸甜清新✨

皮皮🌑
椰汁,椰果,牛奶,菠蘿汁,竹炭,忌廉
打卡必點嘅一款飲品📸
菠蘿汁,牛奶,椰汁打成嘅沙冰
配上竹炭做雲石嘅效果🌑
賣相吸引,清新自然✨

@awesomeism.official
  • 皮皮
  • 自家製提子及原味英式鬆餅
  • 元宇宙
2022-09-25 524 瀏覽
夜晚約左fd 去間幾型格既藝術餐廳食飯,餐廳以黑色為主,感覺幾神秘,環境特別之外,食物都幾有新意,好多特別口味,特別款式既食物!FREDA SODA $88以水蜜桃、乳酸、藍橙皮、梳打為主,藍色同粉紅色2層顏色非常鮮艷吸引,打卡一流!味道方面亦算吾錯,乳酸味偏重,亦會帶有少少水蜜桃香,絕對吾似藥水味。PEI PEI 皮皮 $98呢杯以椰汁、椰果、牛奶、菠蘿汁、竹炭、忌廉為主,黑白飲品好襯呢度既環境,呢杯飲落以椰汁同牛奶味偏重,最上面有加忌廉,相當邪惡,飲到最後會有少少heavy。冬陰公奶油鳳尾蝦意粉 $228餐牌上寫老闆推介,西式配泰式風情,冬陰公吾會太酸,少少辣,幾惹味,意粉軟硬適中,仲有啲蒜芯、蕃茄仔等,配菜都幾高質。酸梅BBQ醬單骨雞翼 $108呢個新穎味道聽落令人又新奇又擔心,因為怕好酸,結果食落好好味!酸酸甜甜好開胃,亦吾會好酸,單骨雞翼每件都好多肉,個人推介!花生醬鹹蛋黃單骨雞翼 $108呢個又另一大膽嘗試!2樣吾相關既醬料加埋又意外地夾,花生味就吾太食得出,蛋黃味就較出,不過份量幾多,食左幾隻會feel到有啲膩。英式鬆餅配果醬及奶油忌廉 $148鬆餅幾鬆軟挺身,吾會好乾,

FREDA SODA $88

PEI PEI 皮皮 $98

冬陰公奶油鳳尾蝦意粉 $228

酸梅BBQ醬單骨雞翼 $108

花生醬鹹蛋黃單骨雞翼 $108

英式鬆餅配果醬及奶油忌廉 $148
鬆餅幾鬆軟挺身,吾會好乾,上下2邊有少少蜜糖味,少少脆,牛油味吾算好重。

另外配上一隻我好鐘意既golden peach果醬同clotted cream,配埋一齊食一流!

門口都好型格,吾難搵。

2022-09-24 83 瀏覽
約咗班朋友,諗住喺附近食吓嘢傾一陣。因為附近都冇乜位,見到呢間話啱啱好有位,所以就入咗去。大家都有啲肚餓,各自叫咗嘢嚟食。而我叫咗呢個鹽焗鱸魚。上到枱嘅時候都見到幾大份,但識落魚味唔係好龍,而且仲焗到有啲乾。朋友就叫咗個腐乳卡邦尼意粉,佢話食落腐乳味都唔算突出。飲品就冇影到,不過都加錢叫咗杯Dirty 。杯Dirty就幾出色奶味同咖啡味道恰到好處。佢入面嘅裝修係好有特色嘅,偏向似係有啲時代嘅太空科技感。地方好闊落,所以坐落亦都唔會覺得迫,幾方便同大家傾偈。

2022-09-24 44 瀏覽
食物有創意嘅!但欠缺细心⋯⋯青口既鬚冇清除;蘆筍沒有處理好最老嘅部份,又硬又有渣,吃下不暢快!皮皮不是太出色,相對價錢較貴。揀選左兩個主菜另轉特飲、青口,盛惠$8百多蚊!並非物超所值。總括而言有點失望!

2022-09-23
2022-09-23 52 瀏覽
之前見到有人post 呢間嘅scone 已經bookmarked! 餐廳位置原來都真係幾神秘🙈 我兜咗成個圈先搵到😆 走暗黑型格風,好有cyber feel~ 🍭冬陰功奶油大蝦意大利粉($178)幾辣下嘅一碟,唔食得辣要小心選擇🙈 意粉掛滿冬陰功汁,啖啖都食到~ 大蝦肉質爽口彈牙,冬陰功味出而且濃郁💕🍭冬陰功烤粟米($88)切開一片片的粟米賣相十分討好~ 見到每片上面都有滿滿的冬陰功汁~ 粟米多汁富冬陰功味~🍭酸梅BBQ醬單骨雞翼($98)比較少見的配搭,單骨雞翼更加入味,份量唔少,超級多汁,雞翼肉質嫩滑,酸酸地幾開胃~🍭自家製英式鬆餅($148)我最愛的scone😍 因為係即叫即製所以要等一陣,嚟到已經feel到熱辣辣,仲有2盒果醬同英式奶油忌廉😍😍😍 scone 口感鬆軟,富蛋香同奶香,唔黏口,仲有3件咁多,勁滿足!🍭皮皮($88)外觀型格,以黑白相間,由椰汁、椰果、牛奶、菠蘿汁、竹炭,忌廉製成,酸酸甜甜,解膩一流~🍭雙重朱古力鮮奶($48)我叫咗呢杯熱飲,朱古力嘅甜度係剛好,唔會好甜~ 亦唔會蓋過鮮奶味,唔錯!

🍭冬陰功奶油大蝦意大利粉($178)

🍭冬陰功烤粟米($88)

🍭酸梅BBQ醬單骨雞翼($98)

🍭自家製英式鬆餅($148)

🍭皮皮($88)

🍭雙重朱古力鮮奶($48)

上次行K11經過,見到呢間餐廳裝潢,有種外太空嘅格調。今日專登過嚟感受下氣氛同食物✨墨汁海鮮意大利飯雖然墨魚汁每次都會食到黑蚊蚊,因為自己唔識煮,所以見到總是會點選不同嘅海鮮佈滿飯嘅上面,最正係粒帶子,又厚又大粒,軟軟滑滑嘅口感青口都好飽滿。意大利飯嘅軟硬度恰好,唔會太腍有咬口,加入紫洋蔥,令味道同口感更豐富✨酸梅BBQ醬單骨雞翼 雞翼皮香脆,沾上酸酸甜甜嘅BBQ醬,相當惹味✨冬蔭功粟米粟米切成條狀,加上冬蔭功味道,又酸又辣,又幾好味✨自家製提子及原味英式鬆餅呢款厚厚嘅鬆餅夠乾身,仲有兩款靚靚嘅樽仔藍莓果醬同忌廉,塗上鬆餅上,令味道更昇華✨仲夏野莓奶昔水吧位置放滿一盒盒嘅新鮮牛奶,試下奶昔,口感好Creamy, 啖啖嘅士多啤梨味好香甜✨水蜜桃乳酪沙冰炎炎夏日,酸酸甜甜嘅乳酪沙冰係唔錯嘅選擇,加上桃肉嘅,賣相都好靚呀食物同環境真係唔錯,下次要再嚟
上次行K11經過,見到呢間餐廳裝潢,有種外太空嘅格調。

今日專登過嚟感受下氣氛同食物

✨墨汁海鮮意大利飯

雖然墨魚汁每次都會食到黑蚊蚊,
因為自己唔識煮,所以見到總是會點選
青口都好飽滿。
意大利飯嘅軟硬度恰好,唔會太腍有咬口,
加入紫洋蔥,令味道同口感更豐富

✨酸梅BBQ醬單骨雞翼

雞翼皮香脆,沾上酸酸甜甜嘅BBQ醬,相當惹味

✨冬蔭功粟米

粟米切成條狀,加上冬蔭功味道,又酸又辣,
又幾好味

✨自家製提子及原味英式鬆餅

✨仲夏野莓奶昔

水吧位置放滿一盒盒嘅新鮮牛奶,
試下奶昔,口感好Creamy, 啖啖嘅士多啤梨味好香甜

✨水蜜桃乳酪沙冰

炎炎夏日,酸酸甜甜嘅乳酪沙冰係唔錯嘅選擇,
加上桃肉嘅,賣相都好靚呀

食物同環境真係唔錯,下次要再嚟
2022-09-22
午餐
  • 酸梅BBQ醬單骨雞翼
  • 自家製提子及原味英式鬆餅
  • 墨魚海鮮意大利飯
  • 冬陰功粟米
原來K11有一間咁重科幻感既餐廳😍👍🏻每樣嘢食嘢飲都真心高質 誠心推介之選呢間餐廳係Awesomeism服裝品牌既副線裝修以黑銀為主調 有置身於太空既感覺🪐.揀左冬蔭公奶油鳳尾蝦意大利粉🍝掛汁得黎唔會太辣太膩 仲有4,5隻大蝦添意粉煮到硬度剛好 酸酸甜甜很開胃口.烤粟米都係辣辣地既冬蔭公 咬落仲好juicy唔會太乾唯獨係有少少難用叉去食🤣要用其他餐具幫手.花生醬咸蛋黃單骨雞翼有成8,9隻 每隻都沾滿咸蛋黃醬x花生醬🥜第一次食呢種味 估唔到好夾 好好食🤤外脆內軟食完有滿滿的罪惡感🫣.兩杯飲品都真係好味同高質👍🏻對得住個價錢皮皮係椰奶加菠蘿汁🍍飲落好有特色又夾到🫐雜莓乳酪沙冰唔會太甜 足料 有啲似沙冰版既阿菠蘿乳酪雪糕🤣❤️.最後當然唔少得甜品 呢個店家自家製既英式鬆餅配果醬及奶油忌廉係我食過最好食既真正外脆內軟 仲要熱辣辣 加左奶油忌廉同果jam 巨好食🥹呢幾日都仲好掛住啲鬆餅啊~
原來K11有一間咁重科幻感既餐廳😍

食完有滿滿的罪惡感🫣

兩杯飲品都真係好味同高質👍🏻對得住個價錢
皮皮係椰奶加菠蘿汁🍍飲落好有特色又夾到

真正外脆內軟 仲要熱辣辣 加左奶油忌廉同果jam 巨好食🥹
呢幾日都仲好掛住啲鬆餅啊~
2022-09-20
2022-09-22 28 瀏覽
今次講嘅係位於尖沙咀河內道18號K11購物藝術館嘅Awesomeism CAVE💕餐廳裝修型格🌑以銀色同黑色為雙主色調🪐主題圍繞宇宙同月亮🌙充滿時尚感😛空間感十足🤩🤩打卡一流💫墨汁海鮮意大利飯 $50💰(8.5/10)每一粒米都比墨魚汁包圍 口感幾creamy🖤有一粒好大粒 而且鮮味十足嘅帶子 仲有份量十足嘅青口🧏🏻‍♀️🧏🏻‍♀️每一啖都有海鮮 就算食到排牙黑晒都抵阿❤️❤️冬陰功烤粟米 $68💰 (8.5/10)粟米外層烤至金黃色 帶微微焦脆🧡 冬蔭公汁滲透於粟米粒之間‼️🤩咬落好juicy好惹味🤤🤤酸酸甜甜幾開胃😛😛花生醬鹹蛋黃單骨雞翼 $58💰 (7.5/10)雞翼一上枱已經聞到超香🍗主要以鹹蛋黃味為主💛花生醬好入味🥜This Combination好味又邪惡😈😈自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉 $148💰 (7.5/10)由於係即叫即做, 鬆餅熱辣辣上碟🔥🔥外層焦脆,內層口感綿密🤍帶濃郁嘅蛋香奶香 🥚充滿香濃牛油味🧈🧈伴旁有藍莓果醬🫐同傳統英式奶油忌廉Clotted Cream🧁點綴咗鬆餅❣️初見 $78💰 (7/10)由玫瑰,乳酸及梳打組成🌹有初戀嘅甜味,玫瑰香味❣️❣️滿滿嘅PINKY P

墨汁海鮮意大利飯 $50💰(8.5/10)

冬陰功烤粟米 $68💰 (8.5/10)

花生醬鹹蛋黃單骨雞翼 $58💰 (7.5/10)

初見 $78💰 (7/10)
由玫瑰,乳酸及梳打組成🌹有初戀嘅甜味,玫瑰香味❣️❣️滿滿嘅PINKY PINKY💕💕打卡一流💫

元宇宙 $78💰 (7.5/10)
元宇宙嘅顏色非常之鮮艷😚😚青蘋果,🍏蜜瓜🧡 薄荷🌿藍碟花💐梳打製成 味道好Fresh💋唔會好藥水味‼️解渴一流✨✨

睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 8 / 10 🌟

Awesomeism CAVE
⚜️尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖
⏱星期一至日 1200-2200
2022-09-22 35 瀏覽
時尚品牌踩過界,喺K11 開咗間餐廳,以洞穴為題,全店用上銀及黑色為主調,貫徹時尚型格風格,仲帶點神秘感呢度嘅菜式都同樣以創新、獨特為主,包括有腐乳卡邦尼意粉、冬陰功烤粟米、酸梅BBQ 醬單骨雞翼等,真係要試吓😋花生醬鹹蛋黃單骨雞翼有齊我最愛嘅ingredients 😆 雞翼單骨好方便,外層炸得好脆,花生醬同鹹蛋黃估唔到咗夾,很好香口冬陰功烤粟米粟米嘅香脆爽甜,配上香辣惹味嘅醬汁,每一啖都能刺激味蕾冬陰功奶油大蝦意大利粉另一惹味香辣之選。 大蝦爽彈鮮味,意大利粉掛汁自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉上枱已經聞到牛油香,而且仲係熱辣辣🔥,面層脆脆,入面鬆軟,有兩款醬都一樣咁好味店內仲有好多特飲,我就叫咗Freda Soda 同Love at first Sight ,顏色夢幻,加咗乳酸及梳打水,酸酸甜甜,味道清新

冬陰功烤粟米
粟米嘅香脆爽甜,配上香辣惹味嘅醬汁,每一啖都能刺激味蕾

冬陰功奶油大蝦意大利粉
另一惹味香辣之選。 大蝦爽彈鮮味,意大利粉掛汁

自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉

• 花生醬鹹蛋黃單骨雞翼
  • 冬蔭公奶油大蝦意大利粉
  • 冬蔭公烤粟米
2022-09-19 87 瀏覽
店舖位置隱蔽,比較難搵到。蜜汁雞翼:很細心地將雞翼切成一半,可以食得方便啲。雞翼炸得好香脆,特別鍾意佢落咗好多蜜糖係表面,食落好多汁,甜蜜蜜。是日精選餐湯-甘荀湯:呢個湯做得非常出色,用好多甘筍打蓉而成,好濃郁,好似直接食咗成條甘筍一樣;口感幼滑,飲落唔會覺得好鞋;感覺唔係落咗好多忌廉,無油膩感。磯燒鮑魚磨菇忌廉意大利飯:意大利飯生熟度適中;味道偏淡,蘑菇味唔夠突出;鮑魚有點靭,整體味道上欠缺特色。

店舖位置隱蔽,比較難搵到。

蜜汁雞翼:
很細心地將雞翼切成一半,可以食得方便啲。

是日精選餐湯-甘荀湯:

感覺唔係落咗好多忌廉,無油膩感。

磯燒鮑魚磨菇忌廉意大利飯:

意大利飯生熟度適中;味道偏淡,蘑菇味唔夠突出;
鮑魚有點靭,整體味道上欠缺特色。

2022-09-19 45 瀏覽
位於K11嘅Awesomenism Cave,是Awesomeism服裝品牌的副綫。餐廳由品牌設計師,國際荷里活雕塑製作人𝗞𝗘𝗢.𝗪所開辦,裝潢以銀和黑色為主調,以宇宙太空為設計,簡約型格。店裏面空間寬闊,不會有壓迫感。花生醬鹹蛋黃單骨雞翼,濃郁的花生醬和鹹蛋黃醬汁,包裹住炸到酥脆嘅單骨雞翼,鹹香十足。冬陰功烤粟米,甜香的粟米,配合冬陰功醬汁的酸辣醒胃,非常新穎有創意的配搭。墨汁海鮮意大利飯,墨汁夠濃,飯粒軟綿,口感豐富。最推薦的是英式鬆餅配果醬及奶油忌廉,即叫即做,上枱時鬆餅溫熱,外層脆,內裡口感卻是非常鬆化,蛋香濃烈。飲品也是創意十足。

墨汁海鮮意大利飯,墨汁夠濃,飯粒軟綿,口感豐富。

飲品也是創意十足。
2022-09-16