2022-09-28
未上過外太空?唔緊要,依加位於K11入面由Awesomeism品牌衍生出來的餐飲業務😛✌️CAVE代表洞穴🤗 盤古初開,人類居住地方就由洞穴開始,寓意係哩到可以誕生所有可能性,亦係藝術家、音樂家、名人同超級巨星既時尚聚會場所🌿🙂餐廳環境闊落,每個位置都充滿住外太空特色✌️🤭環境裝飾非常用心,務求令你置身於太空一樣👍🪐食飯之餘都可以瘋狂打卡,而且環境清幽,好適合同閨蜜過嚟gathering💞❤️🔸腐乳卡邦尼意大利粉意大利軟硬適中,卡邦尼亦係o係意粉界入面二分最穩陣嘅一種,個人嚟講腐乳味道可以再濃少少🤭🔸花生醬鹹蛋黃單骨雞翼👍雞翼炸到金黃色,食落口脆卜卜😛🤗花生醬同鹹蛋黃嘅味道出奇地好夾,碟既底部都有唔少花生醬既蹤影,味道方面控制得幾好,唔太好甜,仍然都可以保持到花生醬嘅味道👍👍🔸冬陰功烤粟米🌽烤過既粟米食落口都特別香口,冬陰功嘅味道都好出,酸酸辣辣好惹味,我唔食得辣🌶️都好,我都忍唔住食咗好幾舊✌️😅🔸自家製提子及英式原味酥餅酥餅個size都好大塊,有提子醬同埋cream兩個口味畀你選擇,佢係一樽樽上碟,非常衛生🙂🔸皮皮👍嘢飲方面佢係由椰汁 椰果 牛奶 菠蘿汁 竹炭 忌廉製作而成😛好似我咁唔鍾意菠
🔸腐乳卡邦尼意大利粉
🔸花生醬鹹蛋黃單骨雞翼👍
🔸冬陰功烤粟米🌽
🔸自家製提子及英式原味酥餅
🔸皮皮👍
嘢飲方面佢係由椰汁 椰果 牛奶 菠蘿汁 竹炭 忌廉製作而成😛好似我咁唔鍾意菠蘿嘅味道,但係都好鍾意飲呢杯嘢飲,可以清楚有飲得出每個成分嘅味道,完全唔會蓋過咗佢哋自身嘅特色,個味道飲落去好清新,而且放耐咗嘅時候,頂部嘅竹炭係會越嚟越似雲石紋🤗