2022-09-25 298 瀏覽
Awesomeism CAVE Cafe & Restaurant,顧名思義係由Awesomeism品牌衍生出來的餐飲業務,CAVE代表洞穴,坐立於尖沙咀K11最隱蔽嘅地方。店內以黑色為主調,感覺型格有特色酸梅BBQ醬單骨雞翼單骨雞翼炸到金黃酥脆,外脆內軟,充滿肉汁!表面沾滿酸梅BBQ醬,味道濃厚,鹹鹹酸酸,頗開胃冬蔭功烤粟米烤粟米沾滿冬蔭功醬汁,酸酸辣辣,都幾重口味,好好食呀冬蔭功奶油大蝦意大利粉大蝦已去外殼,啖啖肉,爽口彈牙,味道鮮甜!每條意粉都掛滿濃濃的冬蔭功奶油醬汁,好creamy,微微辣🌶同時加咗蘆筍及車厘茄,增添口感自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉竟然有我最愛嘅Scone! 即叫即製,等候需時30分鐘⏰英式鬆餅分別有2個提子及1個原味,熱騰騰,外脆內鬆軟,唔會太甜,帶微微牛油香,塗抹適量藍莓果醬及clotted cream一齊食,大滿足哦泡沫咖啡奶泡好棉密,咖啡味道香濃突出仲夏野莓奶昔粉紅色的好靚呀~奶昔當中加咗野莓,微甜更健康,香滑可口,感覺幾fresh

酸梅BBQ醬單骨雞翼

冬蔭功烤粟米

烤粟米沾滿冬蔭功醬汁,酸酸辣辣,都幾重口味,好好食呀

冬蔭功奶油大蝦意大利粉

自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉

泡沫咖啡

奶泡好棉密,咖啡味道香濃突出

仲夏野莓奶昔