2025-05-29 83 瀏覽
呢排返工好大壓力成日ot放假前夕約左朋友dinner話同我relax下🥹會唔會太sweet呀中環日本fusion 酒吧餐廳裝潢型格摩登充滿藝術感設室內、外座位餐廳仲會不時邀請DJ打碟加上巨影投影畫面氣氛熱鬧可以暫時輕鬆一下🥂Akagai HK$138赤貝味道鮮甜,外層口感爽脆,貝肉柔軟,包住蘆筍、香蔥,口感配合巧妙。Shredded Celtuce Salad HK$68萵筍絲口感爽脆,涼拌食法,非常清新,加左三文魚籽同埋蘿蔔蓉,帶點清甜咸香。Caramelised Pumpkin HK$88我同朋友都好鍾意呢道菜🥹焦糖南瓜一上抬已經好香!!南瓜口感香甜鬆軟、綿密軟糯,外層微脆帶少少焦糖甜香,好想再食😂😂出色❣️A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando HK$328A4和牛竹炭三文治🫎🥪我絕對係為左佢而黎‼️和牛顏色好粉嫩,油脂感豐富,夾住微脆既多士一齊食,你話唔正呀🤤🤤Hairy Crab Butter Udon HK$278大閘蟹奶油烏冬🦀淨係睇個名已經流哂口水啦❣️蟹黃如瀑布般灑滿麵上,邪惡到爆!味道鮮甜,而且蟹粉既份量多到可以掛汁,烏冬口感彈牙,我同朋友都超中意食
呢排返工好大壓力成日ot

Akagai HK$138

Shredded Celtuce Salad HK$68

Caramelised Pumpkin HK$88

Hairy Crab Butter Udon HK$278
大閘蟹奶油烏冬🦀淨係睇個名已經流哂口水啦❣️蟹黃如瀑布般灑滿麵上,邪惡到爆!味道鮮甜,而且蟹粉既份量多到可以掛汁,烏冬口感彈牙,我同朋友都超中意食!大推!

Matcha Cheesecake HK$68
蛋糕口感綿密細嫩,芝士味相對濃郁,抹茶味回甘。

Mini Melon Daifuku HK$68
第一次食哈密瓜味大福, 大福皮軟綿,配上香濃蜜瓜忌廉餡,唔會太甜。

Amber HK$148
A sip under the desert sun - Velvety avocado oil, wild honey, and a crunch of banana
面層白色泡泡有d似芝士奶蓋😂味道清新 。

H20 Sour HK$128
Cin + Apple + Rose Timurberry Elderflower
入口時是帶微微玫瑰花香🌹,味道清甜,易入口,女仔會好鍾意。

中環旺區樓上西日Fusion酒吧餐廳,無論是室內、還是室外餐區都彌漫著輕鬆、親和的氣氛。是日Walk-In先到已有不少客人,微暗的燈光加上適量而不浮誇的燈光效果,還有輕快音樂,很適合在忙碌的生活中偷閑一下,放鬆身心。Akagai $138賣相精緻,以爽脆赤貝包住蘆筍和蔥絲,整體乾爽清新,吃出新鮮食材的原味道。Shredded Celtuce Salad $68西日風沙律,以清爽的鏗魚汁作為沙律基底,拌上大量萵筍絲、蘿蔔蓉及三文魚籽,這個配搭不但有驚喜,而且味道也不錯,是開胃前菜無誤。Caramelised Pumpkin $88肉桂焦糖脆皮南瓜, 一上桌就感受到暖烘烘新鮮出爐的感覺,肉桂香味突出,焦糖拉絲加上綿密的南瓜肉和杏仁片,One-Bite Size讓人停不了口。Charcoal Grilled Eel $288燒鰻魚也要有滿滿的儀式感!店員上菜後,再以熱騰騰的竹炭即場炙燒魚皮,油香加倍爆發,令人垂涎欲滴。鰻魚肉鮮嫩無比,即使帶點小魚刺,但也不減滿足感。A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando $328Medium Rare完美熟度的吉列A4和牛加上竹炭麵包,
A4  Wagyu  Cutlet  Charcoal  Sando
Akagai $138
Shredded  Celtuce  Salad
Shredded Celtuce Salad $68
Caramelised  Pumpkin
Caramelised Pumpkin $88
Basalt
Charcoal Grilled Eel $288
Matcha  Cheesecake
Medium Rare完美熟度的吉列A4和牛加上竹炭麵包,除了打卡Friendly,也吃到啖啖牛油香,一開4件,啖啖肉,肉感大滿足。
Akagai
Matcha Cheesecake $68 | Double Fromage Cheesecake $68
偏向奶香的抹茶芝士蛋糕,綿密濃厚!以兩種不同口感和製作方法製成的雙層芝士蛋糕,底層芝士較紮實,上層則較濕潤柔軟。整體芝士濃度適中,不會太膩。
Charcoal  Grilled  Eel
Basalt $148 | Golden Harmony $148
輕鬆的氣氛下,倆口子來杯Cocktail邊聊邊細嚐。前者用上白蘭地、肉桂和柚子汁混合而成,酒味帶點後勁。後者以Rum酒、木瓜、肉桂製成,味道較清新,容易入口。
Shredded  Celtuce  Salad
Caramelised  Pumpkin
Basalt
Matcha  Cheesecake
Akagai
  • Shredded Celtuce Salad
  • A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando
  • Matcha Cheesecake
  • Double Fromage Cheesecake
  • Caramelised Pumpkin
喺皇后大道中萬年大廈撳lift上14樓,一開門以為自己去咗東京表參道——水泥牆掛住浮世繪燈籠,落地玻璃望盡中環街景,枱同枱之間夠晒位傾密偈,暗黑格調勁有型!今次試咗佢哋新menu,每道菜都係instagrammable級數,相機先食係常識吧~仲有室外有DJ,個vibes好正~.🦪赤貝Akagai師傅將赤貝片到透光咁薄,捲住蘆筍同京蔥,赤貝肉鮮甜.🍜 萵筍沙拉呢碟「蔬菜麵」呃like度爆燈!萵筍切絲,浸住冰凍鰹魚汁,上面鋪滿爆汁三文魚子同蘿蔔蓉同木魚碎,清爽到暑氣全消~ .🎃 焦糖南瓜 Caramelised Pumpkin表面脆過薯片嘅焦糖層,咬開係流心級軟糯南瓜蓉!最心機係旁邊堆烤杏仁碎,鹹甜交織仲有nutty香氣,停唔到口~✨ .🐟 炭烤鰻魚 Charcoal Grilled Eel 全場高潮位!職員拎住燒到通紅嘅炭火鉗行過嚟,㩒落鰻魚皮嗰刻"滋啦~~"白煙四起,油脂香轟炸式噴發!魚皮脆到似海苔,魚肉肥到滴油,炭燻味仲纏繞成分鐘,好正👏 .🥪 A4和牛排炭烤三明治 A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando厚切和牛扒粉嫩到犯規,炭烤多士吸盡肉汁精華,咬落去個油

🦪赤貝Akagai
師傅將赤貝片到透光咁薄,捲住蘆筍同京蔥,赤貝肉鮮甜

🍜 萵筍沙拉

🎃 焦糖南瓜 Caramelised Pumpkin

🐟 炭烤鰻魚 Charcoal Grilled Eel

厚切和牛扒粉嫩到犯規,炭烤多士吸盡肉汁精華,咬落去個油香係會「漏」出嚟嘅!

🍵 抹茶起司蛋糕 Matcha Cheesecake
以為會好膩?錯!芝士部分輕盈似慕絲,抹茶甘香慢慢滲出,想encore多件~

🍈 Mini Melon Daifuku
麻糬皮煙韌,細細粒岩晒女生飯後"第二個胃"~
🍹 AOAO Sangria
平時怕sangria太甜?呢杯用青瓜打底超有腦!果香同酒精度平衡得剛好,飲完成個人refresh晒,仲要成杯透綠超上鏡💚
2025-05-27
  • CHARCOAL GRILLED EEL
  • Akagai
  • Shredded Celtuce Salad
  • AOAO Sangria
中環真係唔少靚餐廳,但今次介紹呢間真係好有格調,環境超有情調,有室內同室外位,今次我哋就揀咗坐室內,氣氛寧靜又舒服,啱晒慢慢傾計。🕯️每次嚟我都一定會嗌佢嘅赤貝蘆筍配京蔥絲,真係百食不厭!赤貝帶少少海水味,配埋爽脆蘆筍,清新又開胃,口感層次好豐富。🥒🦪之後叫咗沙律萵筍絲配蘿蔔蓉同三文魚子,湯底係鰹魚湯,飲落去清甜冇負擔,配埋蘿蔔蓉啱啱好,涼浸浸好舒服。再嚟個焦糖南瓜,外脆內軟,焦糖唔會太甜,南瓜又夠軟糯,真係有驚喜。🎃重點推介一定係烤鰻魚!店員會拎住炭爐嚟枱邊即燒鰻魚,香到一個點,炭香味撲鼻,鰻魚皮脆肉嫩,油脂感好豐富,入口即溶,好食到想再追加!🔥🐟和牛吉列三文治都超水準,外層酥脆,入面嘅和牛超嫩滑,牛味超濃,食完一件真係唔夠喉。🥪🐮甜品方面叫咗哈密瓜大福同綠茶蛋糕,大福咬開仲有流心效果,超驚喜;綠茶蛋糕茶味濃郁,唔會太甜,啱晒鍾意抹茶嘅人。🍈🍵飲品方面,Nuala Sauvignon Blanc夠清香,AOAO Sangria就果香味濃,飲落去好relax,成晚氣氛都好輕鬆愉快。🍷🍹

2025-05-27 56 瀏覽
🍣 HA MACHI魚肉厚切口感豐盈,濃郁鮮甜,重點係新鮮。 🍅 PICKIEN TOMATO CAADI日本高糖番茄,爆汁瞬間甜度直衝腦門,水牛芝士的奶香,好正。🎃 CARAMELZEO PUREPRI糖殼敲開時「喀嚓」聲,焦糖香甜脆卜卜,南瓜肉蓬鬆,開胃🤤🐷 TONKAISUI酥脆外衣下藏粉紅色嫩肉,梅子酸奶醬畫龍點睛,大大份美味又抵食。🦀 HAIRY CRAB BUTTER UDON滿滿蟹肉加上奶油醬汁掛係彈牙烏冬,蟹膏鮮味層層堆疊,蛋黃攪拌後更添醇厚,好食到停唔到口。🍡 Dessert of the day一次過滿足兩個小願望,輕乳酪蛋糕,三色團子Q彈,大滿足。🍷紅酒酒果味香甜,入易口。
🍣 HA MACHI
魚肉厚切口感豐盈,濃郁鮮甜,重點係新鮮。

🍅 PICKIEN TOMATO CAADI
日本高糖番茄,爆汁瞬間甜度直衝腦門,水牛芝士的奶香,好正。

🎃 CARAMELZEO PUREPRI
糖殼敲開時「喀嚓」聲,焦糖香甜脆卜卜,南瓜肉蓬鬆,開胃🤤

🐷 TONKAISUI

🦀 HAIRY CRAB BUTTER UDON

🍡 Dessert of the day
一次過滿足兩個小願望,輕乳酪蛋糕,三色團子Q彈,大滿足。

🍷紅酒
酒果味香甜,入易口。
2025-05-26 48 瀏覽
朋友有品味當然要帶佢去一間有品味嘅餐廳慶祝生日,呢度大約9點有DJ打碟,有室內室外可以坐,環境都好有格調。我就點左餐廳signature食☺️HAMACHI油甘魚刺身用汁醃蘿蔔,層次分明,魚肉鮮嫩,加上墨西哥辣椒刺激味蕾。PICKLED TOMATO SALAD大蕃茄鮮甜可口多汁,配合幼滑奶油清新。CARAMELIZED PUMPKIN南瓜很甜又滑入口即溶,沾上焦糖和杏仁肉桂惹味。TONKATSUIberico Pork Collar with Plum Yoghurt Sauce炸伊比利豬外層脆口,內裏鬆軟肉質Juicy,沾上蒜汁更加開胃,我就喜歡不沾任何汁。HAIRY CRAB BUTTER UDON用黃油忌廉和毛蟹煮的烏冬,好多醬汁蟹肉份量豐富,烏冬掛滿醬汁,每啖都充滿蟹肉味。Dessert哈密瓜大福和cheesecake糯米粉煙煙韌韌好有口感,好香哈密瓜🍈Cheesecake餅底香脆!最surprised 係朋友生日全場服務員好鬼馬唱生日歌🤣🤣🤣
我就點左餐廳signature食☺️

HAMACHI

PICKLED TOMATO SALAD
大蕃茄鮮甜可口多汁,配合幼滑奶油清新。

CARAMELIZED PUMPKIN
南瓜很甜又滑入口即溶,沾上焦糖和杏仁肉桂惹味。

TONKATSU

HAIRY CRAB BUTTER UDON

Dessert
哈密瓜大福和cheesecake
糯米粉煙煙韌韌好有口感,好香哈密瓜🍈
Cheesecake餅底香脆!

慶祝紀念
生日
  • Hairy Crab Butter Udon
2025-05-24 24 瀏覽
環境好靚~鍾意坐室外睇日落又得室內涼冷氣又得,全部Staff都好chill👍🏻🤣👅Akagai($138)貝肉鮮嫩,色澤鮮艷,包裹住蘆筍香蔥絲,增加層次,咬落爽脆。👅Shredded Celtuce Salad( $88)生菜絲配合白蘿蔔,每一啖都充滿鮮甜嘅鰹魚汁,清新嘅沙律,偶爾會咬到鮮味三文魚籽。👅Caramelised Pumpkin($68)軟腍嘅南瓜,經過焦糖處理,外皮微脆香甜,南瓜味好濃郁👅Charcoal Grilled Eel($ 288)即場炭火烤制外皮,頓時發出誘人嘅煙燻香味,肉質鮮嫩柔滑👅A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando( $328)和牛肉質細膩,唯有一件稍嫌有筋,但每口都有細膩嘅油脂肉香,配搭微脆嘅三文治,滿足味蕾👅Mini Melon Daifuku($68)👅Matcha Cheesecake($68)👅Basalt($148)有肉桂同柚子味,清新酸甜微辣👅Golden Harmony($148)Rum酒木瓜玉桂,意外和諧,容易入喉

👅Akagai($138)
貝肉鮮嫩,色澤鮮艷,包裹住蘆筍香蔥絲,增加層次,咬落爽脆。

👅Shredded Celtuce Salad( $88)

👅Caramelised Pumpkin($68)
軟腍嘅南瓜,經過焦糖處理,外皮微脆香甜,南瓜味好濃郁

👅Charcoal Grilled Eel($ 288)
即場炭火烤制外皮,頓時發出誘人嘅煙燻香味,肉質鮮嫩柔滑

👅Mini Melon Daifuku($68)
👅Matcha Cheesecake($68)

👅Basalt($148)
有肉桂同柚子味,清新酸甜微辣

👅Golden Harmony($148)
Rum酒木瓜玉桂,意外和諧,容易入喉
AOAO🔥Akagai $138⭐️9/10⭐️新鮮赤貝爽口彈牙,極為新鮮,非常清甜!中間卷入蘆筍,味道層次豐富,令人回味無窮,極具日式風情,完美開胃!🔥Shredded Celtuce Salad $68⭐️8.5/10⭐️萵筍沙拉清爽可口,口感脆嫩,鮭魚籽和鰹魚湯底增添味道層次,簡單卻不失驚艷!🔥Caramelized Pumpkin $88⭐️9/10⭐️焦糖南瓜甜而不膩,南瓜質地軟糯,杏仁片增添酥脆口感,好食!🔥Charcoal Grilled Eel $288⭐️10/10⭐️店員會將高溫的備長炭即席炭燒鰻魚,魚皮烤得香脆焦香,肉質鮮美多汁,入口即化,炭香撲鼻,令人一試難忘!🔥A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando $328⭐️10/10⭐️A4和牛極厚切!外層酥脆可口,內裡嫩滑多汁,肉質油花分佈均勻,入口即化,風味濃郁,絕對是奢華的享受!必試!🔥Matcha Cheesecake $68⭐️9/10⭐️抹茶芝士蛋糕口感細膩,抹茶香氣濃郁,與芝士的濃郁奶香完美融合。質地柔軟濕潤,甜度適中,不錯!🔥Red Bean Daifuku $68⭐️9/10⭐️日式紅豆大福餅外皮柔軟彈嫩,內
AOAO

🔥Akagai $138⭐️9/10⭐️

焦糖南瓜甜而不膩,南瓜質地軟糯,杏仁片增添酥脆口感,好食!

🔥Red Bean Daifuku $68⭐️9/10⭐️
日式紅豆大福餅外皮柔軟彈嫩,內裡紅豆餡甜而不膩,顆粒分明,散發天然豆香,是日式甜品中的經典之選!

🔥Crown of the Andes $168⭐️9/10⭐️
餐廳其中一個signature cocktail,主要係用伏特加、哈密瓜、焦糖、奇異果、檸檬和牛奶調製儀式,以甜味為主調,酒味不算太濃,非常適合女孩子飲用!

🔥Mojito $98⭐️9/10⭐️
2025-05-19 10 瀏覽
同朋友收工過嚟happy hour,順便叫返幾碟嘢食,拋開一日嘅煩惱。Pickled Tomato Salad個番茄剝晒皮,乾乾淨淨,圓鼓鼓咁,好靚。入口冰冰涼涼,仲有陣輕輕嘅甜味,配埋自家製嘅奶油,好滑好柔,鹹甜啱啱好,開胃。Hamachi油甘魚新鮮,魚脂豐腴,鹹鮮中帶少少苦瓜嘅苦,但呢個苦係嗰種好清新嘅苦,完全唔覺得怪,加埋少少酸汁,成個口感層次好豐富,同紅酒/白酒都夾。Pumpkin Purée呢個焦糖南瓜係我每次嚟都一定要叫嘅。南瓜質感超級綿密,食落好似融喺口入面咁,完全冇粗糙感。表面灑咗啲焦糖,帶少少脆脆口感,仲有淡淡嘅焦香味,同南瓜嘅甜味撞埋一齊,真係好滿足。最近減澱粉,都忍唔住食多幾啖。TONKA TSU炸豬扒外皮炸得香口酥脆,完全唔覺得油膩,內裡嘅豬肉係嫩到出汁。佢仲特登整咗個yogurt醬,酸酸甜甜,好清新,配埋炸豬扒一齊食,好balance,食到最後都唔會覺得滯。Hairy Crab Butter Udon烏冬條條彈牙,唔會太淋,醬汁濃稠得嚟又唔會膩,啖啖蟹膏香仲帶少少牛油嘅滑溜感。佢仲灑咗啲蔥花、芝麻,加埋蛋黃,攪勻咗食,每啖都好有層次感。食完忍唔住同朋友講:「呢

Pickled Tomato Salad

Hamachi

Pumpkin Purée

TONKA TSU

Hairy Crab Butter Udon
烏冬條條彈牙,唔會太淋,醬汁濃稠得嚟又唔會膩,啖啖蟹膏香仲帶少少牛油嘅滑溜感。佢仲灑咗啲蔥花、芝麻,加埋蛋黃,攪勻咗食,每啖都好有層次感。食完忍唔住同朋友講:「呢碟嘢真係值。」

最後嚟返啲甜品作結。抹茶芝士芝士味濃郁但唔會膩,幾輕巧;蜜瓜味大福有煙靭靭嘅糯米皮,個人好中意,蜜瓜味餡幾特別。
2025-05-14 35 瀏覽
精緻fushion日本菜|AKAGAIArk Shell Clam, Asparagus, Spicy Sauce北寄貝好爽好新鮮❤️ 入邊夾咗蔥同蘆筍 蔥味好香~ .|SHREDDED CELTUCE SALADSalmon Roe, Grated Daikon, Bonito Flakes好有驚喜嘅沙律!估唔到係用呢個形式呈現萵筍絲好爽好fresh😋😋.|CARAMELIZED PUMPKINAlmonds, Cinnamon燒到焦糖好薄脆🍭 薄薄嘅焦糖包住好綿綿嘅南瓜 甜但唔膩🎃.|CHARCOAL GRILLED EEL上菜時會即場用炭燒脆魚皮🔥 好吸晴 又可以即場食到好香好脆嘅魚鰻魚厚肉又好香魚味 肉質好好食!.|A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDOGrated Daikon with Mayonnai se個樣好靚好打卡😆 和牛肉質嫩滑 配埋鬆脆多士~ 多士仲搽左牛油同醬 好香好味🤤.|Dessert of the day蜜瓜糯米糍同綠茶芝士蛋糕~ 兩樣都好特別 係出面比較少見😌 芝士蛋糕creamy又濃滑.|Crown of the Andes Vo
精緻fushion日本菜

|AKAGAI
北寄貝好爽好新鮮❤️ 入邊夾咗蔥同蘆筍 蔥味好香~
|SHREDDED CELTUCE SALAD
好有驚喜嘅沙律!估唔到係用呢個形式呈現
萵筍絲好爽好fresh😋😋
|CARAMELIZED PUMPKIN
Almonds, Cinnamon
燒到焦糖好薄脆🍭 薄薄嘅焦糖包住好綿綿嘅南瓜 甜但唔膩🎃
|CHARCOAL GRILLED EEL
鰻魚厚肉又好香魚味 肉質好好食!
|Dessert of the day
|Crown of the Andes
Vodka + Ciftard Melon + Kiwi + Caramel + Lemon + Milk
係有啲果香既signature cocktail❤️
2025-05-14 28 瀏覽
✨Pickled Tomato Salad • $78醃蕃茄酸酸甜甜🍅配搭口感細膩嘅蕃茄肉湯忌廉,呢個pairing好夾,蕃茄中和咗忌廉嘅膩,忌廉降低咗蕃茄嘅酸,整道前菜清爽醒😛胃✨Hamachi Crudo • $148油甘魚刺身薄切,擺盤精美😙魚肉鮮甜柔嫩,搭配酸甜汁醬同青椒片,風味層次豐富✨Caramelised Pumpkin • $88焦糖化南瓜口感綿密,甜中帶點焦香,感覺好似反沙芋😛 ✨Tonkatsu • $238日式炸豬排外皮酥脆🐷,肉質多汁唔乾柴,搭配生椰菜絲以及梅子酸奶醬,降低左油膩感✨Hairy Crab Butter Udon • $278🦀最期待既蟹肉奶油烏冬!深黃色濃郁既奶油醬包裹著彈牙烏冬,拌勻生蛋黃之後,更加惹味😙每一啖都食到鮮甜嘅蟹肉,真光盤,汁都唔捨得剩低一滴🍡Melon Daifuku • $68清新之選,蜜瓜忌廉filling有淡淡嘅奶香,麻糬軟糯,甜度適中🍰Matcha Cheesecake • $68蛋糕芝士香濃郁,抹茶味道唔算好濃,口感細膩,完全唔會太甜以下兩款雞尾酒都係餐廳既signature之一😛🍸Lily Safra • $138混

✨Pickled Tomato Salad • $78

✨Hamachi Crudo • $148

✨Caramelised Pumpkin • $88
焦糖化南瓜口感綿密,甜中帶點焦香,感覺好似反沙芋😛

✨Tonkatsu • $238

🍡Melon Daifuku • $68

🍰Matcha Cheesecake • $68
蛋糕芝士香濃郁,抹茶味道唔算好濃,口感細膩,完全唔會太甜

以下兩款雞尾酒都係餐廳既signature之一😛
🍸Lily Safra • $138
混合咗士多啤梨campari,vermouth,自家製12小時士多啤梨果醬🍓campari苦澀味較出

🍸L’Incomparable • $148
以威士忌作為主調,混合蜜糖🍯伯爵茶☕️新鮮提子汁、merlot、cointreau。on top 既蛋白泡令到Cocktail入口等smooth
琴晚同朋友去中環試咗日西Fusion菜,真係由頭到尾都超享受🍷✨ 🌊 Akagai赤貝夠鮮甜,爽口彈牙,配上蘆筍同微辣醬汁,味道層次分明,簡直係海洋嘅味覺旅程! 🥗 Shredded Celtuce Salad三文魚籽爆汁,刨細嘅白蘿蔔帶嚟清新口感,加埋鰹魚乾提升西方四大神秘學之一 類似星座 ✨ 鮮味,清爽又精緻! 🎃 Caramelized Pumpkin南瓜香甜,加杏仁同肉桂更添風味,仲有輕微焦糖化嘅香氣,暖心又滿足! 🔥 Charcoal Grilled Eel炭燒香氣同滑嫩鰻魚絕配,醬汁點綴得恰到好處,每一口都係幸福滋味! 🥩 A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando厚切A4和牛juicy得嚟油脂平衡得好,混合🖤Charcoal Sando,層次感爆棚! 🍰 Dessert of the day 🍵 Matcha Cheesecake抹茶味濃郁而唔會太霸道,芝士蛋糕入口細膩,抹茶控絕對會瘋狂! 🍡 Red Bean Daifuku軟糯煙韌,紅豆哈密瓜🍈餡細膩香甜💖 🍸 Cocktail Golden Harmony金黃色澤夢幻,果香突出,入

🌊 Akagai

🥗 Shredded Celtuce Salad

🎃 Caramelized Pumpkin

🔥 Charcoal Grilled Eel

🍰 Dessert of the day
🍵 Matcha Cheesecake

🍡 Red Bean Daifuku
軟糯煙韌,紅豆哈密瓜🍈餡細膩香甜💖

🍸 Cocktail
Golden Harmony
金黃色澤夢幻,果香突出,入口滑順又有微微氣泡!

💎 Crown of the Andes
優雅清新,帶少少草本香,層次豐富,完全襯托氣氛!

成個晚餐由擺盤到味道都充滿驚喜,每款菜式都有精心設計,成就一場視覺同味覺盛宴 🍽️😋
已經期待下次再去試新菜式!
中環型格fusion 餐廳酒吧⭐️AOAO⭐️最近被我發現咗一間係中環, 好有style 的日本西式fusion 餐廳酒吧💖 真係好適合收工嚟relax一下✨✨.Cocktail 有超多選擇💕 佢地推介咗兩款比較適合女仔飲嘅:.CROWN OF THE ANDES 🍸由Vodka +Giffard Melon + Kiwi + Lemon 🥝🍋‍🟩🍈, 成杯係夢幻綠色🍀 , 酸酸甜甜好Refresh 💕.AOAO SANGRIA🍹呢杯充滿生果味嘅 Sangria 🍓🍎🍑🫐 女仔一定勁鐘意💕.⭐️HAMACHI⭐️擺盤非常之靚✨油甘魚加上酸酸甜甜辣醬, 一口一舊😍 真係好好味, 吾會太heavy , 薄切咗份量剛剛好🥰.⭐️PICKLED TOMATO SALAD⭐️🍅非常之適合作為一道前菜, 醃製蕃茄鮮甜開胃,加埋個cream, 清新度十足☺️.⭐️CARAMELIZED PUMPKIN⭐️配上肉桂杏仁碎,外面甜甜地又脆脆地,裏面就非常鬆軟✨係一個好特別南瓜🎃嘅做法, 有少少似好似食緊甜品🥰.⭐️TONKATSU⭐️炸🐷豬扒配上梅子乳酪醬,豬肉柔嫩帶脆, 香口又唔油膩🥰 真係就咁食都得🥰.⭐️HAIRY C
中環型格fusion 餐廳酒吧⭐️AOAO⭐️

CROWN OF THE ANDES 🍸
AOAO SANGRIA🍹

⭐️HAMACHI⭐️

⭐️PICKLED TOMATO SALAD⭐️

⭐️CARAMELIZED PUMPKIN⭐️

⭐️TONKATSU⭐️

⭐️HAIRY CRAB BUTTER UDON⭐️
必叫items 🍝🧈🍳🦀 每一條烏冬都吸收晒蟹膏奶油加上溫泉蛋🥰 真係食到停唔到口😍😍 雖然好邪惡, 但係絕對係今晚晚餐嘅主打🥰🥰

⭐️Dessert of the day⭐️
今次係綠茶cheese cake 🍵🍰, 唔會太甜中和返成個晚餐非常之好🥰 我自己反而比較鍾意佢個Mochi 🍡, 煙煙韌韌非常好味💖

• AOAO Sangria
  • Hairy Crab Butter Udon
呢度除左好Chill嘅Bar台同outdoor 區外,室內仲有好大嘅飲食區,時尚設計,坐得好舒服。Ark Shell Clam, Asparagus, Spicy Sauce: 赤貝包住蘆筍京蔥,爽口SHREDDED CELTUCE SALAD: 清新幾好食Caramelised Pumpkin: 焦糖包裹住軟糯嘅南瓜肉,好好食。應該算係我食過最好味嘅南瓜之一!Charcoal Grilled Eel: 大半條嘅炭燒鰻魚,職員仲會喺現場用炭再燙一燙鰻魚, 即時香氣撲鼻有齊視覺同味覺嘅享受A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando: 呢款係招牌菜式, 吉列和牛三文治好厚身,7成剛好!綠茶芝士蛋糕 & 南瓜大福收尾:綠茶芝士蛋糕好滑, 南瓜大福煙煙靭靭,兩款都甜得岩岩好🥢AOAO 🌏中環皇后大道中38號萬年大廈14樓
SHREDDED CELTUCE SALAD: 清新幾好食
🥢AOAO
🌏中環皇后大道中38號萬年大廈14樓
AOAO已經是三訪啦😊🎉 每次去都是很滿足😍 依然很多客人在這裏過生日🎂店員都會超級熱情地唱生日歌🎵😄店裏簡約現代的裝潢搭配偏弱燈光,整體都是比較出令人放鬆的私密🙂‍↕️可以好好enjoy一次美麗的約會🍻··🌟Akagai依舊以其清爽的口感和鮮甜的味道征服了味蕾🐚新鮮的赤貝飽滿彈牙,與清新的蘆筍相得益彰😋簡單的調味方式,恰好凸顯了食材本身的優質。那份來自海洋的純粹鮮美👍🏻再次證明了 AOAO 在食材選擇上的嚴謹。·🌟Shredded C Eltuce Salad他們把爽脆的萵筍切成像麵條一樣的細絲🍜再淋上充滿日式風味的鰹魚冷湯,非常清爽開胃。這次品嚐🥹依舊能感受到那份蔬菜的清甜與湯汁的鮮美交織出的和諧感,可以完美地喚醒味蕾。·🌟Caramelized Pumpkin焦糖化的外層帶來非常誘人的甜香和酥脆的口感,內部的南瓜則依舊保持著綿密細膩的質地😌不僅增添了豐富的口感層次🥰更很能體會到食材本身的味道。·🌟Charcoal Grilled Eel店員是真的會將燃燒的木炭帶到面前🐟炙烤那厚實的鰻魚皮🔥炭火高溫瞬間激發出鰻魚皮的油脂香氣,滋滋作響的聲音更是令人食指大動🤤入口的鰻魚肉質細嫩,帶有迷

🌟Akagai

🌟Shredded C Eltuce Salad

🌟Caramelized Pumpkin

🌟Charcoal Grilled Eel
店員是真的會將燃燒的木炭帶到面前🐟炙烤那厚實的鰻魚皮🔥炭火高溫瞬間激發出鰻魚皮的油脂香氣,滋滋作響的聲音更是令人食指大動🤤入口的鰻魚肉質細嫩,帶有迷人的炭烤風味🍖每一口都感受到了那份用心與溫度,感覺也是他們家的必點菜式!

🌟A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando
他們家的牛肉油脂可以說相當豐富🥪搭配酥脆的竹炭吐司🥩一軟一硬的對比恰到好處。幾乎不怎麽用咬,濃郁的牛油香氣就會在在口中爆開💥裏面還塗抹了少量黃芥末,能很好地中和牛肉的油膩

🌟Dessert of the Day
今日甜品這次換成了蜜瓜大福和抹茶芝士蛋糕🍈蜜瓜大福size類似湯圓大小😚咬開是流心的蜜瓜吉士醬;抹茶芝士蛋糕甜度適中🍵口感輕盈,作爲ending非常舒服~
  • CHARCOAL GRILLED EEL