2025-06-05 74 瀏覽
AOAO位於中環皇后大道中38號萬年大廈14樓,裝潢充滿藝術感。室內空間以暗色調營造格調,室外座位則開揚舒適。餐廳特色之一是7米高的鐳射投影畫面,為用餐環境增添視覺元素。菜單設計獨特,讓人留下深刻印象。前菜與小食前菜有蒜頭、牛蒡,味道樸實。Hamachi Crudo油甘魚新鮮,擺盤精美。Pickled Tomato Salad的番茄去皮切塊,清甜可口,搭配奶油帶來不同風味。Caramelised Pumpkin焦糖南瓜配杏仁片,外皮微焦,增添口感層次。主菜Tonkatsu炸豬扒外酥內嫩,豬肉油脂豐富,醬汁的酸味適當平衡了油膩感。最值得一提的是Hairy Crab Butter Udon蟹黃奶油烏冬,烏冬條細滑,蟹黃醬汁濃郁,生蛋黃增添絲滑口感,蔥絲與芝麻提供清爽對比,湯汁與麵條融合得宜。飲品與甜品餐廳的調酒選擇不錯,Amber和Jade兩款雞尾酒外觀精緻,味道均衡。甜品方面,抹茶芝士蛋糕質地輕盈,茶香與奶香平衡,甜度適中。哈密瓜大福外皮柔軟,內餡保留了水果的自然甜度。AOAO的菜品用料新鮮,做工細緻,環境舒適有特色,是中環值得一訪的餐飲選擇。
AOAO位於中環皇后大道中38號萬年大廈14樓,
餐廳特色之一是7米高的鐳射投影畫面,
為用餐環境增添視覺元素。菜單設計獨特,讓人留下深刻印象。

前菜與小食
前菜有蒜頭、牛蒡,
牛蒡、蒜頭
味道樸實。Hamachi Crudo油甘魚新鮮,
Hamachi Crudo
Hamachi Crudo
Pickled Tomato Salad
Caramelised Pumpkin焦糖南瓜配杏仁片,
Caramelised Pumpkin
外皮微焦,增添口感層次。

主菜
Tonkatsu炸豬扒外酥內嫩,
Tonkatsu
豬肉油脂豐富,醬汁的酸味適當平衡了油膩感。

Hairy Crab Butter Udon

飲品與甜品
餐廳的調酒選擇不錯,Amber
Amber
和Jade
Jade
兩款雞尾酒外觀精緻,
Amber, Jade
味道均衡。

甜品方面,抹茶芝士蛋糕質地輕盈,
茶香與奶香平衡,
Matcha Cheesecake
甜度適中。哈密瓜大福外皮柔軟,
Mini Melon Daifuku
內餡保留了水果的自然甜度。

2025-06-02
5 分鐘 (堂食)
2025-06-05 152 瀏覽
中環西日fusion酒吧餐廳🍴呢間位於中環嘅AOAO日式居酒屋🏮除左有室内位置之外,主打日本料理,呢度仲有戶外嘅梳化位,比人飲酒chill下~一坐低就送上兩款開胃小食:日本牛蒡同蒜頭🐚Akagai (Ark shell clam)($138)新鮮到彈牙嘅赤貝包住京蔥絲同蘆筍,一啖食落去海洋鮮味出晒嚟🥗Shredded Celtuce Salad($68)萵筍幼絲配蘿蔔蓉、鏗魚汁同魚籽,非常清新開胃!用日式鰹魚湯醃制萵筍絲,萵筍絲入口唔單止脆口清甜,還有鰹魚鮮味,真係好好味🎃Caramelized Pumpkin($88)呢款係燒焦糖南瓜,將南瓜外層燒至焦糖,食落外層脆口,內裏軟身🐟Charcoal Grilled Eel($288)上菜時店員會再用燒熱嘅炭炙燒鰻魚皮,外皮更加香脆,食落脆卜卜,充滿儀式感!🐮A4 Wagyu Culet Charcoal Sando($328)吉列和牛三文治牛用咗天婦羅做法,炸完切件,外面係竹炭麵包。和牛炸到外脆內嫩,勁厚切,油香滿溢🍸AMBER($148)A sip under the desert sun - Velvety avocado oil,
中環西日fusion酒吧餐廳🍴

一坐低就送上兩款開胃小食:日本牛蒡同蒜頭

新鮮到彈牙嘅赤貝包住京蔥絲同蘆筍,一啖食落去海洋鮮味出晒嚟

🥗Shredded Celtuce Salad($68)

🎃Caramelized Pumpkin($88)

🐟Charcoal Grilled Eel($288)

🍸AMBER($148)
A sip under the desert sun - Velvety avocado oil, wild honey, and a crunch of banana

🍸JADE($128)
Cold brewed Jasmine, crisp Awamori, and a twist of lime - reminiscent of falling bamboo leaves

甜品
哈蜜瓜大福($68)
Matcha Cheesecake ($68)
試食活動
型格嘅酒吧餐廳 分outdoor indoor兩區呢晚去到戶外區有人包場party有DJ打碟好熱鬧職員安排我地坐入面 環境高級寧靜 燈光有feel上網睇下大家食啲咩 點左幾款都多人推薦嘅Akagai赤貝卷住蘆筍同京蔥絲 味道爽甜帶少少辣 Shredded Celtuce Salad好清新嘅前菜 芹菜絲配埋鰹魚汁蘿蔔泥酸酸甜甜 味道清新開胃Caramelised Pumpkin一上枱就陣陣肉桂香味 但食落肉桂味唔算重外面一層薄薄嘅焦糖包住南瓜 又粉又甜好好食A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando招牌菜式之一 真係全場都叫吉列和牛三文治竹炭麵包夾住外脆內嫩嘅吉列牛 仲有蘿蔔茸蛋黃醬超級好食 絕對會為咗呢個三文治再訪Charcoal Grilled Eel炭燒鰻魚上枱之後再即場用炭焫鰻魚皮炭香味好出 鰻魚好厚肉 結實彈牙 魚油豐富Matcha CheesecakeMini Melon Daifuku叫左兩款甜品share 對我嚟講都係偏甜抹茶蛋糕相對較好 因為抹茶味苦 中和左甜度
型格嘅酒吧餐廳 分outdoor indoor兩區

Mini Melon Daifuku
叫左兩款甜品share 對我嚟講都係偏甜
抹茶蛋糕相對較好 因為抹茶味苦 中和左甜度
2025-06-05 0 瀏覽
隱身萬年大廈以黑白灰構築低調空間,落地窗框住中環霓虹流轉,餐廳善於將日式技法融入歐陸食材✨Akagai赤貝貝肉厚切脆彈,卷著京蔥絲和蘆筍,鮮甜中帶點辣✨Shredded Celtuce Salad手切萵筍絲冰鎮後水分飽滿,拌入三文魚籽、木魚絲和蘿蔔蓉,清爽開胃✨Caramelised Pumpkin南瓜烤至芯軟皮焦,表層脆糖殼與杏仁片交織,內部如栗子泥般綿密,甜鹹平衡驚喜✨Charcoal Grilled Eel炭烤鰻魚,用備長炭逼出鰻脂焦香,外皮微脆如紙,肉質細嫩彈牙,鹹鮮主導襯托炭味,好正✨A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando和牛三文治,中心維持三分熟嫩度,肉汁浸潤脆衣,牛味濃油脂香,大推!✨Mini Melon Daifuku迷你蜜瓜大福,糯米皮薄透包裹蜜瓜蓉,一口大小剛好不黏膩✨Matcha Cheesecake抹茶粉融入輕乳酪,質地如絲絨滑順,微苦茶香平衡甜度🪄Amber🪄H20 Sour

✨Akagai
赤貝貝肉厚切脆彈,卷著京蔥絲和蘆筍,鮮甜中帶點辣

✨Shredded Celtuce Salad

✨Caramelised Pumpkin

✨Charcoal Grilled Eel

✨Mini Melon Daifuku
迷你蜜瓜大福,糯米皮薄透包裹蜜瓜蓉,一口大小剛好不黏膩

✨Matcha Cheesecake
抹茶粉融入輕乳酪,質地如絲絨滑順,微苦茶香平衡甜度

🪄Amber
🪄H20 Sour

2025-06-04 0 瀏覽
喺中環返工放工後,呢間餐廳成為我最愛同朋友聚腳嘅地方之一,真係好方便。唔止可以享受高質日式Fusion美食,仲可以喺潮流型格嘅環境放鬆心情。露天座位聽住DJ打歌,氣氛非常舒適,簡直係忙碌一日嘅最佳釋放。食物方面,赤貝包蘆筍同長蔥絲爽脆清新,層次分明;炭燒鰻魚碳香十足,肉質有咬口又富彈性;最驚喜係A4和牛三文治,牛味濃郁多汁,搭配竹炭麵包層次感豐富,簡直完美。甜品方面,芝士蛋糕香滑濃郁,而紅豆大福嘅軟糯口感令人一試難忘。每次嚟呢度都覺得味蕾得到豐富嘅滿足,而同時又可以完全放鬆身心。加上員工服務一流,令整個用餐體驗更上一層樓。呢度絕對係我放工後最愛嘅聚會地點,成日忍唔住推薦俾朋友!

• A4WagyuCutletCharcoalSando
  • CHARCOALGRILLEDEEL
2025-06-04 100 瀏覽
AOAO 餐廳的裝潢充滿藝術感,室內設計既現代又帶點日式質感,還有戶外區,感覺特別適合約會或朋友聚餐,還有多款日式cocktail。Akagai $138精美前菜,赤貝捲著蔬菜,赤貝鮮甜,配搭的蔬菜爽脆,很有特色。Shredded Celtuce Salad $68萵筍刨成絲感賷像麵條,爽脆清新,口感輕盈。Caramelised Pumpkin $88南瓜燒至外層焦香,內裡細膩綿密,焦糖提升了甜度但不過膩。Charcoal Grilled Eel $288鰻魚經過炭烤後帶出濃郁的香氣,肉質細嫩,醬汁均勻包裹,鹹甜平衡得很好,每一口都充滿燒烤的風味。A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando $288職員上桌後用炭燙魚皮至脆,製作過程吸引,和牛肉質柔軟,帶有豐富油香,夾在麵包中,外脆內嫩,層次感強,十分滿足。Double Fromage Cheesecake $328入口即化,乳酪味濃厚但不過膩,底部餅底增加了口感上的對比,整體味道細膩,是喜歡芝士蛋糕的人必試之選。H20 Sour $128Gin為基底,蘋果與玫瑰帶來果香與花香,Timur Berry增加了些許層次,口

Akagai $138

Shredded Celtuce Salad $68
萵筍刨成絲感賷像麵條,爽脆清新,口感輕盈。

Caramelised Pumpkin $88
南瓜燒至外層焦香,內裡細膩綿密,焦糖提升了甜度但不過膩。

Charcoal Grilled Eel $288

H20 Sour $128
Gin為基底,蘋果與玫瑰帶來果香與花香,Timur Berry增加了些許層次,口感清爽帶點微甜,適合喜歡輕盈口感的人。

Jade $128
茶香明顯,酒味較重,冷泡茉莉茶的清新感與泡盛的濃厚味道融合,青檸的酸度剛好,整體感覺像是竹葉隨風飄落,味道層次豐富。

Mini Melon Daifuku $68
外皮柔軟有彈性,內餡是香甜的蜜瓜,咬下去果香自然,甜度適中,口感滑順,是輕盈的甜點選擇。

AOAO 整體氣氛好,環境舒適,食物水準穩定,適合聚餐或輕鬆約會,有機會一定會再來試試其他菜式。
2025-06-02 115 瀏覽
放工老細帶我食好西,去左中環的餐廳,室內餐廳設計modern,略帶神秘感;室外被大廈包圍,好似置身鬧市中,感覺時尚。前菜🍣Akagai,赤貝包裹京蔥絲&蘆筍,鮮甜爽脆。手撕萵筍沙拉🥗搭配蘿蔔蓉、銀魚汁與三文魚子,清爽開胃。 主菜🥘炭烤鰻魚打卡一流,上桌時以熱騰騰的炭火炙燒表皮,焦香撲鼻,肉質柔嫩。A4和牛炭烤三明治🥪都唔錯,竹炭麵包夾著粉嫩多汁的吉列和牛,口感層次分明。🍬焦糖南瓜外脆內綿,甜而不膩。甜品抹茶芝士蛋糕🍰,茶味濃郁。🍈迷你蜜瓜大福,軟綿味甜。飲品🍸AMBER包含牛油果、蜂蜜和香蕉🍌,味道清甜。

前菜🍣Akagai,赤貝包裹京蔥絲&蘆筍,鮮甜爽脆。

手撕萵筍沙拉🥗搭配蘿蔔蓉、銀魚汁與三文魚子,清爽開胃。

🍬焦糖南瓜外脆內綿,甜而不膩。

甜品抹茶芝士蛋糕🍰,茶味濃郁。

🍈迷你蜜瓜大福,軟綿味甜。

飲品🍸
AMBER包含牛油果、蜂蜜和香蕉🍌,味道清甜。
2025-05-22
  • Caramelised Pumpkin
  • Charcoal  Grilled  Eel
2025-06-02 134 瀏覽
AOAO位於中環萬年大廈,本身地區已經高級,餐廳更位於地區核心地帶。環境十分型格,有分為室內同室外,室內頗有情調,室外適合同朋友閒聊聚聚。✿ 𝑺𝒉𝒓𝒆𝒅𝒅𝒆𝒅 𝑪𝒆𝒍𝒕𝒖𝒄𝒆 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅椰菜絲沙律🥗仲加咗吾少木魚,加咗蘿蔔蓉同埋三文魚籽作點綴。鰹魚湯使得菜式更富有日式風味。成個組合有創意又清新,系酒吧都食到呢道菜式好過癮🤭✿ 𝑨𝒌𝒂𝒈𝒂𝒊赤貝包住露筍同香蔥,赤貝新鮮爽滑。✿ 𝑪𝒂𝒓𝒂𝒎𝒆𝒍𝒊𝒛𝒆𝒅 𝑷𝒖𝒎𝒑𝒌𝒊𝒏焦糖南瓜🎃南瓜軟綿香甜,表面有焦糖層帶點爽脆令人想一食再食🧡✿ 𝑨𝟒 𝑾𝒂𝒈𝒚𝒖 𝑪𝒖𝒕𝒍𝒆𝒕 𝑪𝒉𝒂𝒓𝒄𝒐𝒂𝒍 𝑺𝒂𝒏𝒅𝒐A4和牛竹炭三文治🥪竹炭麵包香脆可口🖤A4和牛油脂豐富,顏色粉嫩令人愛上💖和牛表面有麵包糠,搭配錦上添花。✿ 𝑪𝒉𝒂𝒓𝒄𝒐𝒂𝒍 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑬𝒆𝒍竹炭燒鰻魚,本身鰻魚已經熟咗,店員會再用備長炭幫客人燒黎加熱。鰻魚鮮美非常,滴檸檬汁更開胃🍋✿ 𝑱𝑨𝑫𝑬Cocktail由冷壓茉莉 青檸汁🍋‍🟩製成,有竹葉做裝飾🎍茉莉香氣清新。✿ 𝑨𝑴𝑩𝑬𝑹Cocktail由牛油果油🥑蜜糖🍯香蕉碎🍌製成,白色層好似飲台式飲品嘅奶蓋咁🤭有牛油果油同蜜糖起到化學作用,香甜得來係

✿ 𝑺𝒉𝒓𝒆𝒅𝒅𝒆𝒅 𝑪𝒆𝒍𝒕𝒖𝒄𝒆 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅

✿ 𝑨𝒌𝒂𝒈𝒂𝒊
赤貝包住露筍同香蔥,赤貝新鮮爽滑。

✿ 𝑪𝒂𝒓𝒂𝒎𝒆𝒍𝒊𝒛𝒆𝒅 𝑷𝒖𝒎𝒑𝒌𝒊𝒏

✿ 𝑪𝒉𝒂𝒓𝒄𝒐𝒂𝒍 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑬𝒆𝒍

✿ 𝑱𝑨𝑫𝑬

✿ 𝑨𝑴𝑩𝑬𝑹
Cocktail由牛油果油🥑蜜糖🍯香蕉碎🍌製成,白色層好似飲台式飲品嘅奶蓋咁🤭有牛油果油同蜜糖起到化學作用,香甜得來係清新。

✿ 𝑴𝒆𝒍𝒐𝒏 𝑫𝒂𝒊𝒇𝒖𝒌𝒖
大福系日本傳統甜品,蜜瓜大福🍈好有日式風味,吾會死甜😊

✿ 𝑴𝒂𝒕𝒄𝒉𝒂 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆
淡淡抹茶味🍵芝士味較濃郁🧀
2025-05-19
  • A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando
  • CARAMELIZED PUMPKIN
2025-05-31 115 瀏覽
AOAO佔地5,000平方呎,設有室內及室外空間,戶外係酒吧區域好Chill,主打創新西日fusion菜式✨嚟到酒吧梗係要試吓Cocktail,我哋叫咗Crystal同H2O Sour,兩杯味道輕盈易入口,造型精緻。Crystal茉莉花茶香層次分明,H2O Sour酸香醒胃!Akagai鮮甜赤貝刺身包裹京蔥及蘆筍,擺盤精緻,入口爽脆Shredded Celtuce Salad萵筍切幼絲配蘿蔔蓉,浸於鰹魚高湯,加上三文魚籽增添鮮味,口感似蒟蒻麵,味道開胃😆Caramelized Pumpkin招牌必點!南瓜表面被焦糖脆殼包裹,內裡軟糯,加上烘烤過嘅堅果,配搭得恰到好處💯A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando和牛有吉列脆皮,竹炭三文治以及牛肉鮮嫩嘅顏色睇落已經好吸引😍和牛肉質肥美,不愧係招牌菜式之一👍🏻Hairy Crab Butter Udon🦀蟹肉鮮甜配搭彈牙烏冬,而且都好足料,食到啖啖蟹肉,烏冬又夠掛汁,非常推薦!甜品以蜜瓜大福與抹茶芝士蛋糕作結,蜜瓜果香濃郁,抹茶蛋糕保持水準,結束完美嘅一餐!

Akagai
鮮甜赤貝刺身包裹京蔥及蘆筍,擺盤精緻,入口爽脆

Shredded Celtuce Salad

Caramelized Pumpkin

Hairy Crab Butter Udon🦀

試食活動
AOAO 在日文解「翠綠」的意思因此設計師在幽暗的環境中以翠綠色懸浮的寶石💎的裝飾作點綴營造既神秘又時尚的用餐氛圍 🍴 此外 廚師更有米之蓮星級餐廳經驗🌟烹調精緻日式料理及創意雞尾酒🍸為工作勞碌一整日的朋友💼能夠放鬆壓力 享受小酌時光🥂🐟𝓐𝓴𝓪𝓰𝓪𝓲赤貝新鮮細緻 帶有光澤感包裹着蘆荀及蔥絲口感更爽脆豐富🥗𝓢𝓱𝓻𝓮𝓭𝓭𝓮𝓭 𝓒𝓮𝓵𝓽𝓾𝓬𝓮 𝓢𝓪𝓵𝓪𝓭萵筍刨成幼絲配搭蘿蔔蓉、木魚絲、三文魚籽🐟及鰹魚汁增添鮮甜及層次感整體味道相當清爽開胃 🎃 𝓒𝓪𝓻𝓪𝓶𝓮𝓵𝓲𝓼𝓮𝓭 𝓟𝓾𝓶𝓹𝓴𝓲𝓷焦糖外層 極度香脆內裡綿密軟糯甜蜜程度double up ✨🐟𝓒𝓱𝓪𝓻𝓬𝓸𝓪𝓵 𝓖𝓻𝓲𝓵𝓵𝓮𝓭 𝓔𝓮𝓵炭燒白鯛 來自本地養殖場採用備長炭炙燒至焦脆肥美幼嫩的魚肉散發獨特炭燒香氣🔥 相當惹味🐂𝓐4 𝓦𝓪𝓰𝔂𝓾 𝓒𝓾𝓽𝓵𝓮𝓽 𝓒𝓱𝓪𝓻𝓬𝓸𝓪𝓵 𝓢𝓪𝓷𝓭𝓸最期待亦是此店最愛😍吉列A4和牛竹炭三文治🥪和牛呈明顯大理石紋油脂在口中慢慢融化✨竹炭面包的牛油🧈味突出極度邪惡👿🍰𝓜𝓪𝓽𝓬𝓱𝓪 𝓒𝓱𝓮𝓮𝓼𝓮𝓬𝓪𝓴𝓮綠茶味道濃郁甘香 🍵 剛好平衡芝士的油膩感🧀🍡𝓜𝓲𝓷𝓲 𝓜𝓮𝓵𝓸𝓷 𝓓𝓪𝓲𝓯𝓾𝓴𝓾蜜瓜🍈大福口感煙韌 帶水果的香甜味🍸𝓙
AOAO 在日文解「翠綠」的意思

包裹着蘆荀及蔥絲
口感更爽脆豐富

🥗𝓢𝓱𝓻𝓮𝓭𝓭𝓮𝓭 𝓒𝓮𝓵𝓽𝓾𝓬𝓮 𝓢𝓪𝓵𝓪𝓭

萵筍刨成幼絲
配搭蘿蔔蓉、木魚絲、三文魚籽🐟及鰹魚汁
增添鮮甜及層次感

冷壓茉利茶🫖 茶葉香氣嫩香馥郁
加上酸甜的青檸汁🍋‍🟩
整體味道相當refreshing 十分喜歡💕

🍸𝓐𝓶𝓫𝓮𝓻

牛油果🥑、蜜糖🍯及香蕉🍌打成的奶蓋
口感猶如奶蓋🥛 綿密滑順
香甜味道剛好中和的酒的苦澀味
2025-05-27
  • CHARCOAL GRILLED EEL
  • Jade
2025-05-31 89 瀏覽
今日同朋友喺中環傾完嘢, 佢話帶我去中環高級酒吧會所, 有露天同室內, 重點係好豐富嘅食物,重點係好豐富嘅食物, 岩哂我又鍾意飲同食好西~A4炭烤和牛排三明治A4炭烤和牛排三明治真係好吸引,和牛肉質超嫩,每一啖都食到濃郁牛香同油脂甘香,配埋微脆嘅麵包同秘製醬汁,層次豐富,入口即溶。成個三明治唔會太膩,感覺高級又滿足,食完會有幸福感🥪赤貝包蘆筍同京蔥用新鮮赤貝包住蘆筍同京蔥,帶出雙重爽脆口感。加埋微辣或微酸嘅醬汁,令成道菜好開胃又有驚喜,清新又唔會膩,食完仲想再食多舊。大閘蟹奶油烏龍麵大閘蟹奶油烏龍麵好受歡迎,蟹肉鮮甜同奶油醬汁完美融合,烏龍麵煙韌彈牙,成個味道超creamy又有蟹香。有人話加埋蟹黃或者蟹醋會更惹味,食落唔會膩!

A4炭烤和牛排三明治

赤貝包蘆筍同京蔥

大閘蟹奶油烏龍麵
試食活動
聽聞中環有間酒吧餐廳好有氣氛,今日出開港島,真係要去感受下!門口嘅暗燈已經好有氣氛👍🏻餐廳有分室內同室外~我地揀咗坐室內~除咗有氣氛外,食物質素都有保證👍🏻前菜就係牛蒡同埋醬汁蒜頭👍🏻1️⃣Akagai $138新鮮嘅赤貝包住京蔥同埋蘆筍😋口感一流!食落好爽口鮮甜!2️⃣Shredded Ceituce Salad $68呢款沙律係用萵筍絲整成~用日式鏗魚湯浸住令味道更加突出!面頭仲有蘿蔔蓉同埋三文魚籽!口感更上一層!3️⃣Caramelised Pumpkin $88呢款焦糖南瓜好好味!建議要趁焦糖仲係暖嘅時候盡快食!連我朋友原本唔食南瓜,都覺得好好味!4️⃣Charcoal Grilled Eel $288店員上菜嘅時候會用舊炭壓吓條鰻魚,食落去好有炭烤味,而且肉質好嫩滑,值得推介!5️⃣A4 Wagyu Cutlet CharcoalSando $328呢個好好味!!竹炭麵包包住舊和牛,和牛嘅油脂分布好平均👍🏻雖然中間仲包住蟹肉醬~但食落唔會好膩!6️⃣Matcha Cheesecake $68鐘意佢好有抹茶味😋加埋cheese嘅味道一流!7️⃣Mini Melon Daifuku $68呢個推介!!軟軟嘅

1️⃣Akagai $138
新鮮嘅赤貝包住京蔥同埋蘆筍😋口感一流!食落好爽口鮮甜!

2️⃣Shredded Ceituce Salad $68

3️⃣Caramelised Pumpkin $88

4️⃣Charcoal Grilled Eel $288

5️⃣A4 Wagyu Cutlet Charcoal
Sando $328

6️⃣Matcha Cheesecake $68
鐘意佢好有抹茶味😋加埋cheese嘅味道一流!

7️⃣Mini Melon Daifuku $68
呢個推介!!軟軟嘅糯米糍皮包住蜜瓜餡😋好特別!

8️⃣Jade $128
呢款cocktail包括冷萃茉莉、酸橙配上日本awamori ,好fresh 👍🏻

9️⃣Basalt $148
呢款cocktail就包括白蘭地、肉桂同埋䄂子👍🏻nice!

2025-05-30 77 瀏覽
想搵一間有氛圍感,食物質素又不錯嘅,可以去AOAO~系一間型格嘅fuahion餐廳,位於中環嘅樓上餐廳,夜晚可以飽覽五光十色嘅中環✨Hamachi Crudo🐟鰤魚非常新鮮,肉質爽甜,用咗日+泰嘅Fusion方式呈現呢道刺身,醬汁帶泰式風味,酸酸辣辣咁,好特別!擺盤亦都好精緻,岩哂情侶/三五知己黎慶祝,當日仲見到有其他客人黎慶祝生日,餐廳職員仲會一齊唱生日歌🥳Pickled Tomato Salad🍅呢道冷盤好開胃,蕃茄經過醃製,酸酸甜甜,口感好爽口,而奶油亦都打到好綿密,2者口感好吾同,食落口感更豐富!Caramelized Pumpkin🎃 南瓜外層帶點薄薄嘅焦糖外皮,亦都有d燒過嘅香氣,好夾!Tonkatsu 🐖呢道西班牙黑毛豬炸豬排,完全係外脆內軟嘅口感,外層炸到酥脆,但粉漿一啲都唔厚,黑毛豬嘅肉質非常嫩😍Hairy Crab Butter Udon🦀呢道菜絕對係成餐最驚艷嘅一道菜👏🏻充滿澎湃嘅毛蟹肉同蟹膏,將蛋黃攪拌均勻,每條烏冬都掛滿濃郁嘅醬汁🤤L‘ incomparable 🍹Lily safra🍹2杯都系餐廳特調嘅cocktail,L‘ incomparable我就覺得

L‘ incomparable 🍹Lily safra🍹
2杯都系餐廳特調嘅cocktail,L‘ incomparable我就覺得酒味會比較出,而Lily safra就帶有🍓嘅酸酸甜甜味,比較fresh!
2025-05-30 67 瀏覽
中環有間酒吧AOAO,環境格調時尚又帶浪漫🌹又品嚐到高質美食,更有室內同室外座位,同朋友聚聚好寫意,食物做日式料理都好特別!Akagai 包住露荀同蔥,擺盤美觀,食落清新爽口的感覺!Shredded Celtuce Salad -萵筍一絲絲的,夾著有三文魚籽同蘿蔔蓉口感不錯👍Caramelized Pumpkin 香脆焦糖配上軟腍南瓜滋味啊Charcoal Grilled Eel 店員把用炭壓烤鮮鰻魚,魚油香味撲鼻A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando 皇牌之選賣相精緻,竹炭麵包夾住A4和食落牛味香濃Melon Daifuku 哈蜜瓜大福煙韌香甜🍡Matcha Cheesecake 抹茶🍵 幼滑香口!

Akagai
包住露荀同蔥,擺盤美觀,食落清新爽口的感覺!

Shredded Celtuce Salad -
萵筍一絲絲的,夾著有三文魚籽同蘿蔔蓉口感不錯👍

Caramelized Pumpkin
香脆焦糖配上軟腍南瓜滋味啊

Charcoal Grilled Eel
店員把用炭壓烤鮮鰻魚,魚油香味撲鼻

皇牌之選賣相精緻,竹炭麵包夾住A4和食落牛味香濃

Melon Daifuku
哈蜜瓜大福煙韌香甜🍡

Matcha Cheesecake
抹茶🍵 幼滑香口!
2025-05-30 80 瀏覽
今日同朋友嚟到中環呢間西日fusion酒吧,入面嘅環境走型格風,之前同朋友食過覺得唔錯,所以今次就encore 👯‍♀️ 飲品揀咗Jasmine 同埋Pineapple Juice🍹AKAGAI前菜係赤貝刺身葱心卷,新鮮嘅赤背刺身配上蔥,配搭幾清新SHREDDED CELTUCE SALAD萵筍切成幼絲配上蘿蔔蓉同鏗魚汁,面頭仲有魚籽,非常開胃CARAMELIZED PUMPKIN 南瓜用嘅焦糖炒到脆身,口感綿滑A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO餐廳嘅招牌菜係A4和牛竹炭三文治,吉列和牛燒到三成熟,面頭香脆入面嘅肉質嫩滑,竹炭麵包都搽滿咗牛油,整體食落好香HAIRY CRAB BUTTER UDON毛蟹烏冬超級足料,入面有大量蟹肉,烏冬掛汁彈牙,加入奶油同生雞蛋令到醬汁更加creamy,蟹味濃郁甜品揀咗抹茶cheese cake同埋蜜瓜大福,cheesecake口感綿滑不過抹茶味唔係太重,蜜瓜大福食落煙靭

AKAGAI
前菜係赤貝刺身葱心卷,新鮮嘅赤背刺身配上蔥,配搭幾清新

SHREDDED CELTUCE SALAD
萵筍切成幼絲配上蘿蔔蓉同鏗魚汁,面頭仲有魚籽,非常開胃

CARAMELIZED PUMPKIN
南瓜用嘅焦糖炒到脆身,口感綿滑

HAIRY CRAB BUTTER UDON