1K
2022-06-01 15 瀏覽
餐廳設有偌大的落地玻璃,採光度十足,加上樓底高,營造充足的空間感。北海道帶子&三文魚子墨魚汁意粉 ($148)意粉彈牙;帶子厚身細密,輕煎至半熟,入口鮮嫩滑溜,味道鮮甜口感清爽;三文魚子粒粒飽滿,晶瑩可口,入口爽滑,一咬即破,配合墨魚汁意粉,味道鹹鮮。慢煮西班牙豬鞍 ($188)豬鞍色澤極其吸引,厚身但肉質鬆化爽口,肥瘦均勻,入口有淡淡脂香,充滿肉汁,味道濃郁。Mocha ($38)朱古力與咖啡味道互相輝映,微甜的朱古力令咖啡滋味昇華。

北海道帶子&三文魚子墨魚汁意粉 ($148)
慢煮西班牙豬鞍 ($188)
Mocha ($38)
朱古力與咖啡味道互相輝映,微甜的朱古力令咖啡滋味昇華。
2022-05-31 8 瀏覽
長沙環出名多美食,除咗cafe之外,原來仲可以食到南美菜添😋 餐廳環境走型格路線,裝潢以黑色為主,十分有格調好chill😎 我地當晚一共叫咗兩款appetiser、兩款主菜同兩杯飲品。-日之雪花生蠔生蠔係即日到貨夠曬新鮮,估唔到日本生蠔都係咁鮮甜大隻,口感帶點creamy,唔使落醬汁都已經好滋味😋-墨西哥芝士肉醬粟米脆片Nachos係我最愛嘅食物之一,見到呢度有就當然要叫啦😍 佢哋嘅nachos有兩款一款係普通金黃色仲有一款黑色嘅nachos好特別。芝士肉醬同nachos果然係perfect match,一齊食口感味道都好豐富👍🏻-加勒比烤雞烤雞一上桌就非常吸睛,表皮烤得金黃香脆,望落可以口水直流🤤 烤雞份量好足料,估計2-3人都夠分。雞肉好厚肉但口感唔鞋,調味亦剛剛好。-芝士和牛肉醬闊條麵手工製作嘅闊條麵口感果然超正🍝 煙煙韌韌咁好有咬口,我個人就非常鍾意呢種口感😉 和牛嘅油香同牛肉味好濃郁,配埋拉絲嘅芝士真係無敵😇-除咗食物之外,我地仲叫咗兩杯飲品,包括手搖水果茶同熱茶。水果茶係用酒杯上嘅,好似飲緊cocktail咁好有儀式感,味道好fresh好開胃水果味好濃郁🍹
日之雪花生蠔
墨西哥芝士肉醬粟米脆片
加勒比烤雞
芝士和牛肉醬闊條麵
  • 加勒比烤雞
2022-05-31 35 瀏覽
晚上跟朋友在長沙灣看完電影後,經過一間西餐廳,被門面的燈光及裝修吸引了,決定一試這間 Amusement Eatery,它是主打正宗拉丁美洲南菜式的西餐廳,店內使用了很多霓虹燈裝飾,氣氛很有情調,帶有浪漫,型格的感覺,落地玻璃十分有空間感,更有戶外用餐位置,座位寬敞!餐牌選擇非常多,南美特色套餐之外,有前菜、小食、主菜、手工意大利粉、飲品、甜品蛋糕等,因餐廳主廚集得一手委內瑞拉菜式功架,食品很有異國風情!傳統南美漬千葉平目,賣相吸睛,打卡一流之選,南美檸檬漬用上日本千葉平目魚,,魚肉鮮滑,以辣椒碎、紫洋蔥、檸檬汁和芫荽調味,加入柚子汁很醒神開胃!黑松露芝士絲薯條,鋪滿了芝士絲,香濃的黑松露四溢,薯條炸得很香口,即叫即做!西班牙伊比利亞豬串燒 ,外層燒得焦香金黃,微微的燒烤香氣,肉質半肥瘦,入口油脂甘香,加上蔬菜中和了油脂感!北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉,賣相同樣吸引, 有原粒大件帶子,煎得金黃,彈牙鮮甜,魷魚爽口,青口有兩大隻,同樣新鮮,手工製意大利麵,口感煙韌彈牙,被黑色墨魚汁包圍着,盡吸墨魚汁,加上三文魚子,口感十分多層次!加勒比烤雞,份量十分多,半隻份量也很大,烤雞嘅肉嫩滑

加勒比烤雞,份量十分多,半隻份量也很大,烤雞嘅肉嫩滑,肉汁多,香草味香濃,帶微辣非常惹味,配上不同蔬菜,有黃金蘿蔔、紫蘿蔔、薯仔、蕃茄仔、粟米、秋葵,組合色彩繽紛,非常豐盛,盡吸烤雞汁的精華,十分惹味!
手搖水果茶 (熱情果口味),甜度剛好,新鮮的熱情果果味獨特 ,作為開胃飲品很適合,相當清新及解膩!白咖啡賣相精緻有心思,口感順滑,味道挺香,拉花有厚度,不錯!
整體來說,食物質素及環境很好,全部食物賣相也很吸引,是一間很有誠意的南美西餐廳,裝潢有格調,氣氛不錯,值得推介!
2022-05-26
  • 南美漬千葉平目
  • 黑松露芝士絲薯條
  • 西班牙伊比利亞豬串燒
  • 加勒比烤雞
餐廳門面好靚 店內格調好chill 令人好relax.🍹Pineapple Tea飲品先上 原片菠蘿好吸晴入口好香菠蘿味 又唔會太甜.🐟傳統南美漬千葉平目酸酸味味好開胃 魚肉好滑如果魚肉再大粒啲口感會更佳上面兩塊番薯乾好驚喜.🍢串燒 (蝦/雞/豬)叫咗3款串燒 配有3款醬汁 梗有一款岩你點南美菜串燒有別於日式/中式除左主食仲有多款配菜而且都燒得好好食及食材新鮮.🥩和牛扒好香牛味 油脂分布平均 肉質嫩滑牛扒上面有店內秘制醬汁 味道好match.🍨巨型日本雪糕新地雪糕一上嚇親小編 真係好巨型可以for 3-4人share雪糕好香滑 香濃牛奶味

餐廳門面好靚 店內格調好chill 令人好relax

🍹Pineapple Tea
飲品先上 原片菠蘿好吸晴
入口好香菠蘿味 又唔會太甜

🐟傳統南美漬千葉平目
酸酸味味好開胃 魚肉好滑
如果魚肉再大粒啲口感會更佳
上面兩塊番薯乾好驚喜

🍢串燒 (蝦/雞/豬)
叫咗3款串燒 配有3款醬汁 梗有一款岩你點

雪糕一上嚇親小編 真係好巨型
可以for 3-4人share
雪糕好香滑 香濃牛奶味
2022-05-30 15 瀏覽
最近疫情開始緩和返,可以多d出去食晚餐了。之前成日係屋企煮,食中餐都食到悶悶地,今晚決定要食下西餐燈光柔和帶點浪漫,走廊好闊落,座位舒適。柚子漬魚生柚子好香甜,魚肉一絲絲,洋蔥紅椒切到一小條,味道夠酸夠辣,非常惹味,如果可以大碟d就好。南美芝士番茄沙律一粒粒好似蛋既東西,實際上係南美芝士粒,咬入口帶暖暖的,好重芝士味,軟淋淋但又唔會太流,味道好特別。日本生蠔當地種類最大隻既本地蠔,質感嫩滑鮮甜,仲好creamy添,真係好內未食過咁高質既生蠔。燒雞即叫即燒,送上黎仲係熱辣辣,燒雞肉質竟然比平時食果d仲要滑,皮香薄脆,真係好有驚喜。墨汁墨魚手工意粉呢個意粉唔係成日都有得食,份量剛剛好,意粉帶小小黏黏,軟硬度適中,墨魚嫩爽,當中仲有小量魚籽,感覺好夾呀,非常滋味。巨型日本雪糕新地雪糕好香奶味,再配少許藍梅醬和脆片,味道好match,2個人都食到好飽,真係大滿足。如果唔想諗,呢個二人餐係真係無得輸,食材高質,價錢合理,好味之餘仲好飽。

燈光柔和帶點浪漫,走廊好闊落,座位舒適。

柚子漬魚生

南美芝士番茄沙律

日本生蠔

燒雞

墨汁墨魚手工意粉

巨型日本雪糕新地

2022-05-29 16 瀏覽
行完市集 ,攰攰哋 !去長沙灣搵下食 ,咁啱俾我發現 這座新樓: 喜遇 ,有間新餐廳 ,係食 秘魯菜,墨西哥菜 ,二話不說入去試下先。前菜 :蟹肉忌簾芝士炸雲吞脆卜卜 嘅雲吞皮 ,上碟仲熱辣辣 多咗 泰式辣 醬,畀中式嘅炸雲吞層次更高。主菜: 加勒比拼盤這道菜讓我想起 加勒比海盜捕獲一大堆新鮮嘅海鮮食材 (笑),有 帶子 青口, 虎蝦,大蝦 ,魷魚圈 ,墨魚仔 ,仲加埋陸上食菜雞肉 ,牛肉條, 同朋友飲下食下好正呀。 值得一提,醬汁又係呢味菜嘅焦點,有辣有唔辣任你點。附送: 黑白粟米片個人感覺好過薯條, 好啱送酒。 亮點是墊底的辣蕃茄粒 食咗好醒胃 一般西餐食不到的。小食:伊比利亞豬肉串燒墨西哥畀西班牙統治過,所以食材都有西班牙風 ,呢味西班牙嘅伊比利亞黑毛豬 , 用竹籤串起來燒,香噴噴啖啖肉, 夾雜咗青椒紅椒, 好有南美風味。蔬菜:時令鮮蔬有薯仔,洋蔥,青紅椒 ,秋葵切粒*** 好有秘魯風味 ,唔係一般的西餐沙律菜, 感覺完全不一樣 ,值得推介。飲品: 柚子手搖冰茶 有熱情果,菠蘿 ,柚子等等嘅選擇。這款bartender特調 ,手搖製作貨真價實, 雖然冇酒精,但有一種醉醺醺的感覺,

前菜 :蟹肉忌簾芝士炸雲吞

主菜: 加勒比拼盤

附送: 黑白粟米片

小食:伊比利亞豬肉串燒

蔬菜:時令鮮蔬

飲品: 柚子手搖冰茶
有熱情果,菠蘿 ,柚子等等嘅選擇
。這款bartender特調 ,手搖製作貨真價實, 雖然冇酒精,但有一種醉醺醺的感覺, 柚子味好清新順喉 ,係酒以外嘅另一選擇。
依間位於長沙灣既餐廳主打南美菜,餐廳設有室內同室外座位,環境仲好chill,除左提供南美特色菜式,佢既手工意粉/闊條麵都好值得試下🤍南美特色二人套餐($798/2ppl)-日本生蠔日本生蠔好大隻🥰口感好creamy,入口海水味濃好新鮮!-炸青椒配黑蒜醬炸青椒口感好爽脆,蘸點秘製既黑蒜醬味道甜甜地好夾-傳統南美漬魚生有大量既紫洋蔥,辣椒,粟米配生魚片,上層仲有塊脆片增加口感,味道可以㨂傳統南美/袖子汁,但原來傳統南美汁真係幾辣,再加左d醋,食得辣既可以試下都幾開胃-加勒比烤雞餐廳既店員見到我影相影得太耐,主動過黎話幫我再焗番熱真係好貼心🥹烤雞焗得皮脆肉嫩,吾會焗到好乾身,佢秘製既辣醬味道帶甜辣,而且辣度岩岩好好惹味,有雞髀位又有雞胸,雞肉好嫩滑又好入味,好推薦一定要試下!-香辣蕃茄老虎蝦闊條麵跟餐既手工意粉可以係menu到任選一款,我自己都掙扎左好耐㨂邊樣因為款款都好似好正咁😍手工闊條麵質感好彈牙有咬口,而且每條闊條麵都掛滿蕃茄汁,個醬汁勁濃稠🥰除左老虎蝦仲有魷魚同青口,份量仲要勁多!食完之後我同我朋友都發現海鮮既份量仲多過意粉🤣-巨型日本雪糕新地無諗過係咁大杯🙈食落去牛奶味勁重口感好幼

南美特色二人套餐($798/2ppl)

-日本生蠔
日本生蠔好大隻🥰口感好creamy,入口海水味濃好新鮮!

-炸青椒配黑蒜醬
炸青椒口感好爽脆,蘸點秘製既黑蒜醬味道甜甜地好夾

-傳統南美漬魚生

-加勒比烤雞

-香辣蕃茄老虎蝦闊條麵

-巨型日本雪糕新地
無諗過係咁大杯🙈食落去牛奶味勁重口感好幼滑,杯既側邊同個底都有好多朱古力同餅乾碎食到尾都吾會覺得好漏好好食🥰
2022-05-25
2022-05-29 8 瀏覽
香港真是有好多食到不同國家美食的特色餐廳, 可以說包羅萬有, 今日在好朋友的介紹下, 食秘魯菜同埋墨西哥菜, 是比較特別的菜式 ,餐廳是位於長沙灣。想今晚輕鬆一下心情,美食是必備的條件。加勒比拼盤(2至3人份)~有虎蝦兩大隻, 很鮮甜彈口;珍寶大带子超级新鮮美味;青口鮮味十足;鮮魷爽口;雞肉入味, 嫩滑;牛柳啖啖肉, 很有質感;還有新鮮蝦球很彈牙, 一碟滿滿的海鮮加嫩肉, 肚子已經滿足到不得了。還配上特色醬汁, 加上特別香脆粟米薄脆, 份外覺得驚喜!蟹肉忌廉芝士炸雲吞~很濃的忌廉芝士香, 雲吞皮炸到卜卜脆的, 加上泰色酸甜酱,非常惹味配合。時令鮮蔬~顏色吸引,七彩繽紛,有很多不同的配搭,健康好味。Special~黑毛豬串燒~有疏菜配合, 增加平衡感,黑毛豬滿带肉汁, 超厚身同份量十足呢。Handshake Iced Tea(柚子味)~很有心思的一杯飲料, 柚子味香濃, 冰冰凍凍的, 很適合配美食同夏天享用。這麽有特色的一餐很久沒享用了, 今晚真的很開心滿意呢!
想今晚輕鬆一下心情,美食是必備的條件。

時令鮮蔬~顏色吸引,七彩繽紛,有很多不同的配搭,健康好味。

這麽有特色的一餐很久沒享用了, 今晚真的很開心滿意呢!

2022-05-29 23 瀏覽
朋友住長沙灣,佢推介呢間餐廳食西餐,環境都幾chill ar😚,啱晒吹水。我哋叫咗南美特色二人餐 $798🦪日本生蠔生蠔新鮮大隻又creamy,好ok🥰🍅南美芝士蕃茄沙律蕃茄酸酸甜甜勁開胃,個芝士係重點,質感煙韌,帶乳香又咸咸地,唔錯唔錯😄🐟柚子 漬魚生有洋蔥,切絲三色椒,好爽口,醬汁夠酸亦清新,味道亦會有點辣,作為前菜夠晒醒胃。魚生呈半熟,口感軟嫩,但唔係好知係咩魚😅🐥加勒比烤雞即叫即烤,外皮塗上香料醬汁,端上嘅時侯香噴噴又熱辣辣,皮烤至有少少脆口,雞肉嫩滑又juicy,好食嘅😽伴碟蔬菜都好豐富,有秋葵,薯仔,車厘茄,人參條,粟米🌽,去膩又健康🥰🍝北海道帶子、三文魚籽配墨魚汁手工意粉 手工意粉扁狀幼身,煮得都有口感,帶子好大隻,質感柔軟,仲有三隻煎香左嘅墨魚仔🐙,烏卒卒嘅墨魚汁唔腥有鮮味,再加蒜香味真係perfect match😚🍧巨型日本雪糕新地份量好多好吸睛😍,雪糕冰凍軟滑,味道介呼雲呢拿同牛奶味之間💕,最緊要係唔會死甜😚,面頭有少少nuts 增加口感,底層會有少少威化flakes,連埋雪糕一齊食,味道口感升級不少。😍

我哋叫咗南美特色二人餐 $798
🦪日本生蠔
生蠔新鮮大隻又creamy,好ok🥰

🍅南美芝士蕃茄沙律

🐟柚子 漬魚生

🐥加勒比烤雞

🍝北海道帶子、三文魚籽配墨魚汁手工意粉

🍧巨型日本雪糕新地
2022-05-28 12 瀏覽
寫 amusement 炸忌廉芝士雲吞 88入面係似藍芝士味既cream cheese, 好臭但好正🤣,點少少泰式辣醬,炸皮香脆,作為頭盤無得輸塔斯曼尼亞羊架228同師傅講咗五成熟,真係整到五成熟嘅效果!3支骨都好香羊味!油份充沛,鍾意食羊嘅朋友一定要叫!北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉188超多海鮮,青口帶子墨魚八爪魚仔,仲有大量三文魚子。意粉好彈牙,都好有海鮮咸味,值得一試南美串燒,原來每一串都好大串,咁樣睇嘅話個價錢真係超抵食!日本櫻姫雞 48除咗雞之外仲有青椒黃椒洋蔥,雞好滑又重味,配搭自家三種醬料,各有特色,個人認為香草醬最夾西班牙伊比利亞豬 48呢個一定要配搭蒜蓉汁!可以解小小豬嘅油膩,仲可以吊出更強嘅味道熱情果手搖茶 58南美lemon squash 58兩杯飲品都唔錯,手搖茶係呢度嘅特色,雖然有少少偏甜,但係等啲冰融左之後就啱啱好

寫 amusement
炸忌廉芝士雲吞 88

塔斯曼尼亞羊架228

北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉188

南美串燒,原來每一串都好大串,咁樣睇嘅話個價錢真係超抵食!
日本櫻姫雞 48
西班牙伊比利亞豬 48

熱情果手搖茶 58
南美lemon squash 58
  • 塔斯曼尼亞羊架
2022-05-27 18 瀏覽
依間餐廳主打南美拉丁菜式,聽講廚師係喺委內瑞拉學廚藝返嚟,一入餐廳已經感受到佢哋異國設計風格,好放鬆既感覺。先上菜既係新鮮松露薯條,松露味道香濃,上面鋪了不少芝士和松露絲,一條一條話咁快已經食完。我地叫左羅勒青醬鵪春意粉同北海道帶子三文魚子墨魚汁海鮮意粉,擺設賣相吸引,兩款意粉醬汁鮮味十足,墨魚汁意粉配上多隻小墨魚,非常爽口,青醬意粉上面配上一隻鵪鶉,口感同味道較雞肉更勝一籌。另一碟係慢煮西班牙豬鞍,豬肉厚身,肉質非常香嫩,配上香料同香烤蔬菜,使肉味更昇華。我地叫咗兩杯酒,又香又易入口,配上高質的美食簡直係氣氛滿分!食完主菜同前菜,最後係今晚甜品 - 南美特式心太軟,上面鋪滿了香脆餅碎,而流心嘅朱古力醬配上花生醬同果醬,有甜入心既感覺,回味!總括而言,價錢合理,服務良好,係平民區有呢啲咁出色嘅餐廳係高質既!下次有機會再來試下去其他地道菜式!

下次有機會再來試下去其他地道菜式!
2022-05-27 16 瀏覽
今日我同家姐嘆一嘆,食個靚晚餐!餐廳坐落喺長沙灣同荔枝角站中間地點都幾方便!餐廳樓底好高,燈光比較暗,好有氣氛!有二人餐同埋有散餐叫,但2人餐都幾好,因為由前菜去到主菜都有二選一,所以好切合到個人需要喜好😁前菜我哋揀咗日本生蠔大大隻手掌咁大, 而且非常鮮甜!簡直再想encore😆之後我哋揀咗南美芝士蕃茄沙律,係好有意外驚喜!南美芝士好靚,,而且燒過蕃茄都係有燒過!蕃茄落咗少少鹽黑椒調味好鮮甜辣辣地同你想像中嘅沙律完全唔同!好有驚喜!之後叫咗個柚子食魚生,酸酸美味好開胃,而且仲有好多生洋蔥,但出奇係生洋蔥都非常好食😂主菜方面叫咗加勒比海燒雞,通常出街食嘅燒春雞都冇乜味比較淡🥲但呢隻雞好濃味,而且辣辣哋非常開胃👍係喺街食過最好食嘅燒雞❤️甜品方面喺日本雪糕好有牛奶味而且有脆脆配搭藍莓,紅莓,令人食到唔想停😬
今日我同家姐嘆一嘆,食個靚晚餐!

餐廳屬於中高價位,Menu選擇都幾多,又有酒飲,入面好有格調,好多霓虹燈, 睇得出係有悉心佈置過👍 不過餐廳燈光同環境都偏暗,想打卡就要自己打燈啦!💚 塔斯曼尼亞羊架 $228羊架有三支骨,肉質軟淋,肥大肉厚😋 燒完羊脂滲哂出嚟,唔會燒得好乾,而且又冇乜羊羶味👍 💚 北海道帶子三文魚籽墨汁海鮮意粉 $188 真係高質又多汁,簡稱高汁!餐廳採用手工意粉, 口感同出面食到嘅唔同,比較容易斷同埋淋,個人覺得幾特別,而且呢種質地特別掛汁,配呢個墨汁意粉就係最佳配搭👍 北海道帶子夠大粒,而且三文魚仔都幾多,不過呢個價錢,意粉份量可以再多啲🤔💚 日本櫻姬雞串燒 $48呢到嘅串燒幾有驚喜,特別係呢一款雞肉,估唔到燒完出嚟都咁多汁,雞肉依然嫩滑, 燒得幾好,香而不膩😋

💚 塔斯曼尼亞羊架 $228

💚 北海道帶子三文魚籽墨汁海鮮意粉 $188

💚 日本櫻姬雞串燒 $48

西餐包含好多菜式,而南美菜係第一次食🤩餐廳燈光較暗,氣氛浪漫🥰,仲有個sofa打卡位添📸🥟炸忌廉芝士雲吞$88炸到脆卜卜嘅雲吞皮,包住熱辣辣又香軟嘅忌廉芝士,食落口感豐富~🍢南美串燒:🐥日本櫻姫雞$48 ×2🐷西班牙伊比利亞豬$48🧀南美芝士$48全部即叫即燒,每款都大大串勁扺食🤩除咗芝士之外,每一串都夾雜住三色椒同埋紫洋蔥~櫻姫雞連埋雞皮燒,特別香口😋,雞肉超嫩滑可口;豬肉燒得好惹味,肉質一啲都唔鞋👍🏻;芝士嘅吉列炸皮好香脆😍,雖然無拉絲效果,不過都好香軟~🐏塔斯曼尼亞羊架$228一上菜就已經聞到香味,5成熟肉質嫩滑,羊味好香好濃郁之餘又唔羶👍🏻伴碟配菜好多,有烤甘荀、車厘茄、秋葵,解油膩感唔錯🍝北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉$188海鮮份量超多🤩感覺好足料又鮮味,有青口、魷魚、帶子、三文魚子等等,不過意粉質感硬咗少少😅🍹熱情果手搖茶$58🍹南美lemon squash$582杯飲品除咗打卡靚之餘仲好好味😋,唔太甜之餘果味好香🥰,手搖茶仲加咗食用花添,真係好有誠意~
西餐包含好多菜式,而南美菜係第一次食🤩
餐廳燈光較暗,氣氛浪漫🥰,仲有個sofa打卡位添📸

🥟炸忌廉芝士雲吞$88

🍢

南美串燒:
🐥日本櫻姫雞$48 ×2
🐷西班牙伊比利亞豬$48
🧀南美芝士$48
全部即叫即燒,每款都大大串勁扺食🤩
除咗芝士之外,每一串都夾雜住三色椒同埋紫洋蔥~
櫻姫雞連埋雞皮燒,特別香口😋,雞肉超嫩滑可口;
豬肉燒得好惹味,肉質一啲都唔鞋👍🏻;
芝士嘅吉列炸皮好香脆😍,雖然無拉絲效果,不過都好香軟~

🐏塔斯曼尼亞羊架$228
伴碟配菜好多,有烤甘荀、車厘茄、秋葵,解油膩感唔錯

🍝北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉$188

🍹熱情果手搖茶$58
🍹南美lemon squash$58
2022-05-23
2022-05-24 24 瀏覽
長沙灣最近多左好多打卡cafe,令原本以老鋪為主嘅區域多左好多生氣。原來想去另一間cafe,但由於太多人排隊所以都係放棄,最後黎到Amusement見佢環境幾relax就入黎試下。Amusement走形格路線,用霓虹燈做裝飾感覺富玩味。Menu一版兩頁睇晒,不過小食、意粉、Pizza、主菜同甜品都有。墨西哥辣肉醬粟米片($88) - 粟米片唔係常見嘅黃色,不過一樣香脆,上面放左好多辣肉醬,辣度大約係BB辣,點到即止,食時仲可以蘸埋旁邊特製嘅醬汁,酸酸地幾開胃。香辣番茄海鮮手工闊條麵($148) - 闊條麵上面有三隻大蝦,每條麵都掛滿番茄辣汁,辣度大約係小辣程度,酸酸辣辣好惹味。總結,野食唔差,座位闊落坐得舒服,環境幾relax,啱兩三個朋友靜靜地傾下計短聚。
Amusement走形格路線,用霓虹燈做裝飾感覺富玩味。

墨西哥辣肉醬粟米片

墨西哥辣肉醬粟米片