2022-05-24 29 瀏覽
南美菜唔係好多地方食到,長沙灣嘅Amusement Eatery就可以一嘗南美菜嘅滋味😋環境有情調之餘,食物質素亦好高👍🏻同朋友chill下傾下計,一邊飲住酒一邊食住南美菜,夠晒開心🥳🧀開胃/佐酒前菜拼盤呢個拼盤好豐富,有兩款南美芝士、parma ham、辣肉腸、麵包、提子乾、士多啤梨、果醬🤩parma ham同芝士係絕配,呢個拼盤配酒食一流🥂兩款芝士,一款硬啲同鹹啲,另一款就軟身同淡啲🧀🍗加勒比烤雞半隻烤雞啖啖肉😋醃製過食落香口,有陣陣香草味🌿雞肉嫩滑惹味😚側邊有蔬菜,好似粟米、紅蘿蔔、薯仔等等🤩🍝老虎蝦辣蕃茄闊條麵除咗有大大隻老虎蝦之外🦐入面仲有好多蝦肉,而且有埋海鮮青口同魷魚🦑辣蕃茄唔會好辣,蕃茄味好濃🍅🥂Dolcevita Moscato Asti 氣泡白葡萄酒🥂甜甜地幾好飲😚酒精度唔高,容易入口,啱晒女仔飲🥰帶有荔枝同白桃果香,甜而不膩,餘韻中帶有百合同茉莉花嘅芳香🥳🍰芝士蛋糕甜品叫咗朱古力芝士蛋糕🍫濃郁朱古力味🤎仲有埋雲呢拿雪糕添🍦

🧀開胃/佐酒前菜拼盤

🍗加勒比烤雞

🍝老虎蝦辣蕃茄闊條麵

🥂Dolcevita Moscato Asti

🍰芝士蛋糕
甜品叫咗朱古力芝士蛋糕🍫濃郁朱古力味🤎仲有埋雲呢拿雪糕添🍦

2022-05-23 28 瀏覽
新鮮松露薯條:薯條新鮮熱辣炸起,份量極足,香脆度適中,食落有點鹹香澳洲M7和牛燒牛扒:肉質嫩滑,燒得好香,調味剛剛好,油脂分布平衡,不會過膩北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉:用足料,帶子有煎香味,海鮮夠鮮甜南美特色甜品-Kasio:賣相瑰麗,有細膩口感,非常誘人南美特色甜品:cheesecake:士多啤梨醬再配上新鮮莓,味道好豐富,口感清新,芝士味濃,食晒成件都唔會覺得滯手搖水果茶(有幾種水果選擇,如熱情果、芒果、菠蘿等):好開胃,茶香氣明顯,口感非常特別,夏天飲一流,中和飽滯嘅感覺,不會有茶澀味❤️長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
新鮮松露薯條:
薯條新鮮熱辣炸起,份量極足,香脆度適中,食落有點鹹香

澳洲M7和牛燒牛扒:
肉質嫩滑,燒得好香,調味剛剛好,油脂分布平衡,不會過膩

北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉:
用足料,帶子有煎香味,海鮮夠鮮甜

南美特色甜品-Kasio:
賣相瑰麗,有細膩口感,非常誘人

南美特色甜品:cheesecake:

手搖水果茶(有幾種水果選擇,如熱情果、芒果、菠蘿等):

❤️長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
2022-05-22 23 瀏覽
We planned to chill and eat at a relaxed place over this weekend and my wife suggested Amusement Eatery. It was located at Fuk Wing Street, several minutes walk from Cheung Sha Wan MTR.They served appetizers, salad, seafood, mains, pasta, pizza, dessert and drinks etc. Nachos with enchilada - Nachos was thin and crispy, like eating chips. Generous serving of sauce was added on top of nachos, helping to make it appetizing. Enchilada was thick in texture, with alot of ingredients mixed in it.Peppe

Pepperoni pizza was mixed with tomato sauce, mozzarella, parmesan and spicy salami. It was of thin crust and made till the edge was crispy. Salami helped to make it flavourful while the melting cheese was very cheesy and flavourful too.
2022-05-22 22 瀏覽
收工一個人行過由福荣街出長沙灣道搭車。 點知經過哩座黑色貴氣嘅新樓宇下面間餐廳停低左脚步,望下門口個餐牌收費都可以接受。 肚子餓餓咁入去嘆番個晚餐試下味道都好喎! 入到去有紅色籃色燈光嘅字句,啲客好開心無拘束咁聚餐 氣氛幾好! 而我揀左近入囗處的坐位享受一下我嘅 me time~有南美二人套餐選擇,若果好味下次再同太太來食!仲有手工意粉喎~點左一串鮮蝦串燒 48元蝦嘅爽度不過不失,點埋餐廳自製嘅醬口味都有啲特別幾惹味!西班牙豬鞍 228元好厚肉大件!表面燒得香脆,賣相唔錯!味道更一流!肉質細嫩爽口甘香!好鬆軟,肉汁又豐富,真係好唔錯喎!啲配菜一樣咁好味,紅蘿白好甜比平時啲硬少許。職員告知食材是選自不同國家最優質的,所以有一定的質素。真係高質餐廳,下次可以再帶太太來試下個二人套餐!
收工一個人行過由福荣街出長沙灣道搭車。

肚子餓餓咁入去嘆番個晚餐試下味道都好喎!

而我揀左近入囗處的坐位享受一下我嘅 me time~
有南美二人套餐選擇,若果好味下次再同太太來食!

仲有手工意粉喎~

點左一串鮮蝦串燒 48元
蝦嘅爽度不過不失,點埋餐廳自製嘅醬口味都有啲特別幾惹味!

西班牙豬鞍 228元
好厚肉大件!表面燒得香脆,賣相唔錯!

味道更一流!
肉質細嫩爽口甘香!好鬆軟,肉汁又豐富,真係好唔錯喎!

啲配菜一樣咁好味,紅蘿白好甜比平時啲硬少許。

職員告知食材是選自不同國家最優質的,所以有一定的質素。
真係高質餐廳,下次可以再帶太太來試下個二人套餐!
2022-05-18
最近老友調到長沙灣返工,呢日約食飯~~帶我來到Amusement Eatery專食墨西哥、秘魯菜既餐廳,位置在壽司郎附近!店內使用霓虹燈裝飾,氣氛份外有情調!餐牌內菜式充滿異國風情,好似去左外國!🔰南美檸檬特飲 $58檸檬味道清新,解渴作為開胃飲品好適合!🔰塔斯曼尼亞羊架 $228羊架肥大肉厚,燒得金黃帶焦香配上不同蔬菜,睇見就有食慾!肉質柔軟,唔靭,沾上香草醬汁,食唔出羊羶味唯點7 成熟,來到只有5 成,較生!🔰芝士和牛肉醬闊條麵 $188蕃茄肉醬味道香濃,闊條麵彈牙有嚼勁,酸甜開胃,醬汁與麵完美融合賣相堅靚,睇得見的用心🔰北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉 $188意粉上枱,賣相又係非常吸引..帶子金黃鮮甜,意粉彈牙掛汁,配合帶子,三文魚子,好好味🔰西班牙伊比利亞豬串燒 $48燒得唔錯,色香味俱全燒豬半肥半瘦,入口油脂甘香!🔰日本櫻姬雞串燒 $48雞肉入口肉質軟嫩,燒得香而不膩🔰巨型日本雪糕新地 $98乳酪雪糕混合水果,焦糖及脆片,為晚餐完美作結!📣Amusement Eatery 📣長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖 🌙月光太太
最近老友調到長沙灣返工,
呢日約食飯~~
帶我來到Amusement Eatery
專食墨西哥、秘魯菜既餐廳,
位置在壽司郎附近!

店內使用霓虹燈裝飾,
氣氛份外有情調!

餐牌內菜式充滿異國風情,
好似去左外國!

🔰南美檸檬特飲 $58
檸檬味道清新,解渴
作為開胃飲品好適合!

🔰塔斯曼尼亞羊架 $228
羊架肥大肉厚,燒得金黃帶焦香
配上不同蔬菜,睇見就有食慾!

肉質柔軟,唔靭,
沾上香草醬汁,食唔出羊羶味
唯點7 成熟,來到只有5 成,較生!

🔰芝士和牛肉醬闊條麵 $188
蕃茄肉醬味道香濃,
闊條麵彈牙有嚼勁,
酸甜開胃,
醬汁與麵完美融合

賣相堅靚,睇得見的用心

🔰北海道帶子&
三文魚子墨魚汁海鮮意粉 $188

意粉上枱,賣相又係非常吸引..

帶子金黃鮮甜,意粉彈牙掛汁,
配合帶子,三文魚子,好好味

🔰西班牙伊比利亞豬串燒 $48
燒得唔錯,色香味俱全
燒豬半肥半瘦,入口油脂甘香!

🔰日本櫻姬雞串燒 $48
雞肉入口肉質軟嫩,
燒得香而不膩

🔰巨型日本雪糕新地 $98
乳酪雪糕混合水果,
焦糖及脆片,
為晚餐完美作結!

📣Amusement Eatery
📣長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖

🌙月光太太

• 塔斯曼尼亞羊架
  • 芝士和牛肉醬闊條麵
同朋友係長沙灣studio 整完野搵野食~ 閒逛中俾餐廳既型格門面吸引住!🤩 好啦~ 咁吸睛今晚簡你啦!一入到餐廳,樓底超高感覺spactial,耳邊傳來輕快嘅異國音樂🎵🐘🐆🐅就像進入異國世界~ 餐廳的裝潢別樹一幟,五顏六色的霓虹燈照亮着monotone為主的傢俱,營造出chill chill 既環境😎啱晒摸下杯底傾下偈,令人心情不期然有啲興奮,有啲放飛❤️ 📍Daily special- Mussels 地中海風味藍青口青口上枱時砌到好似一朵黑暗中嘅玫瑰花咁,靚靚☺️ 配菜有洋蔥、橄欖粒、番茜、黃椒等等,用酸酸辣辣醬汁烹調~ 當中橄欖粒嘅味道為青口醬汁畫龍點睛,完美帶出地中海風味💯 青口肉熟度啱啱好,like!📍加勒比烤雞份量唔細啊,半隻烤雞配菜有黃金蘿蔔、紫蘿蔔、薯仔、蕃茄仔、粟米、秋葵,組合色彩繽紛,非常豐盛!🥔🌶🌽 上枱已經聞到烤雞濃濃嘅香料味,食落仲有少少辣非常惹味!烤雞嘅肉嫩滑,雞皮香脆😋 就算係雞胸嘅位置都唔會覺得鞋,非常滋味👍🏻📍慢煮西班牙豬鞍上枱嘅時候第一個感覺係,豬鞍好厚!雖然有成吋半厚,但係肉質一啲都唔硬仲好有肉汁❤️ 食第一件覺得味道有啲單調,喺呢個時候眼角發現原來有

📍加勒比烤雞

📍慢煮西班牙豬鞍

上枱嘅時候第一個感覺係,豬鞍好厚!雖然有成吋半厚,但係肉質一啲都唔硬仲好有肉汁❤️ 食第一件覺得味道有啲單調,喺呢個時候眼角發現原來有盤醬汁🥸 醬汁味道獨突得意,酸酸的好開胃,有d似青蘋果🍏又好似梅子味,豬鞍配上醬汁味道層次幾何級提昇!😳 好奇下請教店員,原來醬汁取材拉美香草 - 酸豆 (又叫羅望子 Tamarind),係亞洲和拉丁美洲的烹飪中常用既調味料~

旁邊各枱都開香檳傾偈,氣氛好好💃🏻可惜今日小妹嘅朋友唔好酒色,我就陪佢一齊點冇酒精飲品啦~

📍南美檸檬特飲
📍手搖水果茶 (菠蘿)

餐廳有室外位置,離開既時候見到原來室外可以食水煙呢~💨 朋友大叫下次一定要試試

Amusement Eatery
@amusementhk

📭 長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
☎️ 26666019
2022-05-20 18 瀏覽
前晚約咗人嚟到長沙灣呢邊食dinner,我哋揀咗喜遇地下呢間西餐廳試吓~北海道帶子三文魚子墨魚汁海鮮意粉$188墨汁黑色嘅意粉🍝有啲魷魚仔🦑仲有大大粒帶子,帶子幾香幾有咬口,魷魚幾煙韌,意粉嘅醬汁好香濃,意粉幾爽口~雖然食完成嘴都係墨黑色,但係幾好味😋焗蠔$76兩隻大大隻而且超級香嘅焗蠔🦪啱啱熱辣辣焗起,有啲芝士蒜蓉喺面,肉汁好多,好Juicy~超級正!巨型日本雪糕新地兩至三人用$98一大杯雪糕新地,用玻璃杯裝住,餐廳用雪糕機新鮮整成,忌廉好香滑,仲有藍莓醬~配料有藍莓🫐士多啤梨🍓有朱古力威化條,脆卜卜,幾香甜~食完個雪糕就超級滿足~

北海道帶子三文魚子墨魚汁海鮮意粉$188

焗蠔$76兩隻

巨型日本雪糕新地兩至三人用$98
2022-05-17
2022-05-19 24 瀏覽
依間位於長沙灣嘅西式餐廳,門面設計簡約,從玻璃外睇到入面模糊嘅霓虹燈光,🌃在晚上份外吸引。餐廳闊落且多打卡位,適合情侶或者鍾意打卡既朋友飲酒聚餐。晚市提供南美二人套餐,另有多國菜式同酒選擇,先上菜係黑松露芝士絲薯條🍟,上面鋪滿了芝士絲,加上香濃既黑松露,非常開胃,由薯條身上的皮估佢地係新鮮切落黎炸,如果醬汁係黑松露沙律醬就更好。之後主菜陸續到啦🍖慢煮豬鞍肉質嫩滑,仍帶有少量脂肪,不會乾身,表面亦有微微既焦燶,肉質和油脂非常豐富。而意粉係比較扁身個種🍝,相對有咬口而且爽身。墨魚汁腥味不重,加上小墨魚、帶子和三文魚子,為意粉的鮮味既點綴不少,美中之足的是醬汁整體偏咸。另一碟是羅勒青醬鵪春意粉,充滿羅勒香氣,口感清爽不油膩。而甜品方面,今晚是Lava Cake,跟心太軟差唔多,唔會過甜,配上特製果醬和花生吉士醬,畫上一個完美嘅句號😉

2022-05-19 25 瀏覽
趁住放假,我同阿媽嚟到長沙灣呢邊行街買衫~夜晚肚餓見到呢間西餐廳,感覺幾吸引,就嚟食dinner~傳統南美漬千葉平目$168幾辣嘅海鮮,有洋蔥絲🧅青椒絲,紅椒絲~仲有新鮮嘅海鮮,食到感覺好辣嘅時候飲番杯香檳可以解辣🤣塔斯曼尼亞羊架$228本身係好大件好厚嘅羊架,因為切細件左,所以職員俾咗三件我哋~我哋叫咗medium rare,食落覺得煙煙韌韌,幾好味😋配埋佢嘅特製醬汁,我哋食得好滋味~仲有啲配菜,好似蘿蔔泡,薯仔等等🥔都好正~Dolcevita Moscato Asti $68/glass因為我同媽咪都唔太飲酒,但係我哋又想試吓,就叫咗杯淡淡地嘅香檳🍾️佢嘅酒精濃度比較低,所以飲落幾香幾好飲~餐廳職員都好friendly,幾值得嚟幫襯~

傳統南美漬千葉平目$168

塔斯曼尼亞羊架$228

餐廳職員都好friendly,幾值得嚟幫襯~

2022-05-16
2022-05-19 217 瀏覽
今晚到福榮街這個新舊交替的社區中覓食…… 這座重建的新廈特別的顯眼,尤其地下層的西餐廳,我們被他高雅的外表吸引下很有興趣一試! 與好友不猶疑地推門內進,職員招呼殷勤,介紹了特色菜式選擇,打量一下餐廳內部~餐廳成長深長型的分有酒吧,工作間,坐位也分三段風格,前段座位感到簡單隨意的用餐區,也有室外座位。 中段與尾段以顏色霓虹光管字句作了裝飾,集了浪漫,型格,時尚等的氣氛和氣派。 食物方面有南美特色美食,選用的都是各國的優質食材,還有手工製意大利麵。 坐下來也感覺放輕鬆,先點了……Dolcevita Moscato (Glass )@ $ 68串燒~鮮蝦串燒 $ 48日本櫻姫雞串 $ 48外表火辣辣的!配有蕃茄碎醬汁充滿熱帶風情!蝦肉爽脆,日本櫻姫雞質感稍帶淋身,外層焦香。配上自家特製的醬汁紅色的~酸酸甜甜的將食物的味道再度提升!綠色的~充滿香草的芬芳口味清新!無論肉類或海鮮都一樣的適合!很出色的南美風味醬汁!慢煮西班牙豬鞍 $ 228厚厚的外面配上西班牙辣椒,甘筍……等。賣相吸引!味道如何?!一試有驚喜!切開以爲會"鞋"怎知出奇的滑中帶爽口,肉質鮮甜尤其邊邊位置帶點脂肪甘香脆
今晚到福榮街這個新舊交替的社區中覓食……

與好友不猶疑地推門內進,職員招呼殷勤,介紹了特色菜式選擇,
打量一下餐廳內部~

坐下來也感覺放輕鬆,先點了……
Dolcevita Moscato (Glass )
@ $ 68

串燒~
鮮蝦串燒 $ 48
日本櫻姫雞串 $ 48
外表火辣辣的!
配有蕃茄碎醬汁充滿熱帶風情!
蝦肉爽脆,日本櫻姫雞質感稍帶淋身,外層焦香。

配上自家特製的醬汁紅色的~酸酸甜甜的將食物的味道再度提升!
綠色的~充滿香草的芬芳口味清新!
無論肉類或海鮮都一樣的適合!
很出色的南美風味醬汁!

慢煮西班牙豬鞍 $ 228
厚厚的外面配上西班牙辣椒,甘筍……等。
賣相吸引!味道如何?!

一試有驚喜!切開以爲會"鞋"怎知出奇的滑中帶爽口,肉質鮮甜尤其邊邊位置帶點脂肪甘香脆脆的……
令人回味的豬鞍!滿意!

手工製~
即刨新鮮松露 & 什菌闊條麵 $ 188
不得不讚這手工製意大利麵!口感軟滑中帶柔韌彈牙的!
醬汁層次豐富口感 creamy,松露鮮香!

巨型日本雪糕新地 (2~3人享用 )
用巨型高脚杯載着非常吸引!
滑滑雪糕充滿奶香配上鮮果,朱古力脆脆……完美!

2022-05-17
  • 即刨新鮮松露雜菌寬條麵
  • 慢苤西班牙豬鞍
2022-05-18 40 瀏覽
當日和太太在長沙灣睇完戲後,逛了一下精品後就沒什麼可以做,於是便在附近找到這間開張不久的餐廳食晚飯✏️位置: 7/10✏️環境: 8/10✏️衛生: 9/10✏️服務: 8/10✏️食物: 8/10餐廳位於長沙灣福榮街街尾,位於有點偏遠,店面比想像中的大,樓底很高。很適合聊天。使用掃碼下單,上菜算快,服務亦主動🌟塔斯曼尼亞羊架 - $228羊架比想像中大件,燒得很香。選了Medium Rare,熟成程度剛剛好,油而不膩,羊味香但不覺羶🌟芝士和牛肉醬闊條麵 - $188蕃茄味香而不濃,肉醬味道適中,而闊條麵比較有質感,感覺偏向較正宗的西餐口味🌟北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉 - $188墨魚汁顏色鮮艷,帶子及三文魚子較為鮮甜,而意粉較為健康清淡🌟日本櫻姬雞串燒 - $48追加了兩款串燒,都頗有南美特色,雞肉有三件,夾住一些三色椒及洋蔥去燒,肉質嫩滑,而且非常香及鮮味🌟西班牙伊比利亞豬串燒 - $48豬肉串燒則有兩件,豬肉多汁惹味,同樣夾著一些蔬菜去燒,比較有層次🌟南美檸檬特飲 - $58我們亦有點這款特飲,檸檬味很出,相當清新及解膩🌟巨型日本雪糕新地 - $98大大杯的鮮奶味乳酪雪糕,鮮奶味道

✏️位置: 7/10

芝士和牛肉醬闊條麵

🌟芝士和牛肉醬闊條麵 - $188

北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉

🌟北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉 - $188
墨魚汁顏色鮮艷,帶子及三文魚子較為鮮甜,而意粉較為健康清淡

日本櫻姬雞串燒

🌟日本櫻姬雞串燒 - $48

西班牙伊比利亞豬串燒

🌟西班牙伊比利亞豬串燒 - $48

🌟南美檸檬特飲 - $58
我們亦有點這款特飲,檸檬味很出,相當清新及解膩

巨型日本雪糕新地

🌟巨型日本雪糕新地 - $98
大大杯的鮮奶味乳酪雪糕,鮮奶味道香濃,加入了脆片、士多啤梨及朱古力醬,口感豐富亦十分美味

🍽Amusement Eatery
📬地址:長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
2022-05-15
芝士和牛肉醬闊條麵
北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉
日本櫻姬雞串燒
西班牙伊比利亞豬串燒
巨型日本雪糕新地
約左朋友去行D2 Place,搵下長沙灣有咩食既時候見到呢間食南美菜既餐廳,感覺幾特別所以黎試下。餐廳唔算好大,不過勝在樓底高,加埋有霓虹燈裝飾做打卡位唔錯。落單可以自己scan qr code都好方便。食物即叫即整,大約需時10~20min。🔅澳洲M7和牛燒牛扒 ($398)牛扒叫左medium rare,食落啱啱好,無血👍🏻。塊扒唔會太厚又無筋,好易咬開,唔會乾柴柴,仲有好多伴碟既燒蔬菜好豐富。🔅加勒比烤雞 ($238)平時食開燒春雞,呢次就試下加勒比烤雞有咩分別😍。雞髀連雞胸望落幾大份。雞胸好驚喜,一啲都唔鞋,好嫩😚,配埋特色辣醬好惹味!雞皮烤焗後脆脆地,加埋烤雞香料,平時食雞唔食雞皮既我都忍唔住食埋皮🤣。雞髀就唔使講😝,好滑!🔅羅勒青醬鵪鶉意粉 ($188)份量適中,夠女仔食😚。意粉口感偏硬,青醬撈得好勻,正!平時怕青醬好油好膩,呢個唔會👍🏻。鵪鶉腌得好入味,皮煎得香脆,肉質一啲都唔鞋😳。🔅南美檸檬特飲 ($58)檸檬🍋梳打幾fresh,唔會好酸,少甜少冰啱啱好🍹。💬整體食物質素不俗,幾位staff都好親切,有加一既服務。

澳洲M7和牛燒牛扒
澳洲M7和牛燒牛扒
🔅澳洲M7和牛燒牛扒 ($398)

加勒比烤雞
加勒比烤雞
🔅加勒比烤雞 ($238)

羅勒青醬鵪鶉意粉
羅勒青醬鵪鶉意粉
🔅羅勒青醬鵪鶉意粉 ($188)

南美檸檬特飲
🔅南美檸檬特飲 ($58)
檸檬🍋梳打幾fresh,唔會好酸,少甜少冰啱啱好🍹。

💬整體食物質素不俗,幾位staff都好親切,有加一既服務。
2022-05-17 22 瀏覽
長沙灣呢個地方原來都有不少新開既餐廳,太太見有間新開既西餐廳就帶我去食下,咁不妨去試下。【手搖水果茶】冰凍的百香果水果茶,果味十足,非常清新感覺。【即刨新鮮松露&雜菌意粉】意粉不是在街可買到的,是手工即製出來。用上黑松露和雜菌,氣味濃郁,醬汁剛好掛在每條手工意粉上,真值得推介。【忌廉芝士炸雲吞】炸得非常香脆可口,用上餛飩皮包入了忌廉芝士做饀,入口香濃芝士香味,非常惹味。【鮮蝦串燒】蝦肉大隻又爽口彈牙,再配埋個特制醬汁,非常滋味。【南美特式甜品】原來南美特式甜品每期都唔同,今期是朱古力半流心brownie再配日本5.0牛乳軟雪糕,聽個名已經好吸引同邪惡,牛乳雪糕奶味勁濃,加上半流心勁濃郁brownie,又不算太甜,極力推介。

【手搖水果茶】
冰凍的百香果水果茶,果味十足,非常清新感覺。

【即刨新鮮松露&雜菌意粉】

【忌廉芝士炸雲吞】

【鮮蝦串燒】
蝦肉大隻又爽口彈牙,再配埋個特制醬汁,非常滋味。

【南美特式甜品
2022-05-10
2022-05-16 174 瀏覽
上星期見到好友去咗一間西餐廳,食物望落挺吸引,問問好友餐廳地址帶媽媽去慶祝生日。餐廳離地鐵站都有少少距離,但附近原來非常多人氣食店,好多都好想試。餐廳環境氣氛都不錯,而且位置濶落,門口酒櫃各式各樣的酒款都有,非常吸睛。Dolcevita Moscato Asti (Glass)入口香甜順喉,清新可口,非常適合女孩子們。牛油果沙律(細)沙律材料豐富,有紅菜頭、南瓜、紅洋蔥、合桃、牛油果等等,各款食材都非常新鮮香甜,南瓜軟嫩甘甜,合桃酥脆,配合惹味醬汁,令人胃口大開。白酒煮青口今日special menu白酒煮紐西蘭青口,青口味道非常鮮甜,白酒香氣十足,而且有輕微辣味,原來加了少許南美辣椒調味,用烘脆了的方包沾上醬汁,洋蔥的清甜加上青口的海水味,非常美味。日本櫻姬雞嚟自日本北海道的櫻姫雞,肉質非常彈牙好有嚼口,而且肉汁豐富,唧少許青檸在雞肉上,更加提升雞肉鮮味,另外可以配上店家特式辣醬汁,味道惹味可口,另有一番風味。西班牙伊比利亞豬肉質細膩,風味特別,伊比利亞豬獨一無二的橡果香味,濃郁且鮮嫩,微微的燒烤香氣,令到整體更加滋味。忌廉芝士炸雲吞非常特別的小食,雲吞皮包住cream cheese

入口香甜順喉,清新可口,非常適合女孩子們。

牛油果沙律(細)

白酒煮青口

日本櫻姬雞

西班牙伊比利亞豬

忌廉芝士炸雲吞
非常特別的小食,雲吞皮包住cream cheese 再炸,入口creamy 可口,芝士味充滿整個口腔內,沾上少許甜酸汁食落無咁漏,令人一件接一件,食不停口。

呢間位於長沙灣既餐廳,主打正宗拉丁美洲南菜式,燈光偏粉紅,傢具風格新潮,營造到又chill又modern 既感覺🥰Pollo Asado Caribeno烤雞表皮少少油膩,唔會太乾,容易入口,咬落去皮脆肉嫩,仲滲出濃濃雞肉味,配埋佢地自家製激辣既辣醬,口感豐富得黎刺激,食到停唔到口。All Day Breakfast 呢碟係好多餐廳都有既菜式,但係要整得好食都唔易架。仔細品味入面每款材料,就知廚師幾用心去煮,豬肉腸,表皮硬硬地,入面就好軟腍,地瓜薯,恰到好處既脆,脆到好似食卡樂b薯片咁☺️煙肉就煎得硬軟適中,表面一啲都冇燶,加埋流心既egg benedict一齊,正呀😚整體嚟講,兩碟可以令我俾足九分咁多,食完滿載而歸☺️。

Pollo Asado Caribeno

All Day Breakfast

整體嚟講,兩碟可以令我俾足九分咁多,食完滿載而歸☺️。
2022-04-16
10 分鐘 (堂食)