2022-05-31 8 瀏覽
長沙環出名多美食,除咗cafe之外,原來仲可以食到南美菜添😋 餐廳環境走型格路線,裝潢以黑色為主,十分有格調好chill😎 我地當晚一共叫咗兩款appetiser、兩款主菜同兩杯飲品。-日之雪花生蠔生蠔係即日到貨夠曬新鮮,估唔到日本生蠔都係咁鮮甜大隻,口感帶點creamy,唔使落醬汁都已經好滋味😋-墨西哥芝士肉醬粟米脆片Nachos係我最愛嘅食物之一,見到呢度有就當然要叫啦😍 佢哋嘅nachos有兩款一款係普通金黃色仲有一款黑色嘅nachos好特別。芝士肉醬同nachos果然係perfect match,一齊食口感味道都好豐富👍🏻-加勒比烤雞烤雞一上桌就非常吸睛,表皮烤得金黃香脆,望落可以口水直流🤤 烤雞份量好足料,估計2-3人都夠分。雞肉好厚肉但口感唔鞋,調味亦剛剛好。-芝士和牛肉醬闊條麵手工製作嘅闊條麵口感果然超正🍝 煙煙韌韌咁好有咬口,我個人就非常鍾意呢種口感😉 和牛嘅油香同牛肉味好濃郁,配埋拉絲嘅芝士真係無敵😇-除咗食物之外,我地仲叫咗兩杯飲品,包括手搖水果茶同熱茶。水果茶係用酒杯上嘅,好似飲緊cocktail咁好有儀式感,味道好fresh好開胃水果味好濃郁🍹
日之雪花生蠔
墨西哥芝士肉醬粟米脆片