2025-03-15 392 瀏覽
成日喺社交平台見到人post呢間Aedes Wine & Pasta都讚口不絕,中意食手工意粉嘅我決定試一試!Pumpkin Soup with Parmigiano有驚喜!南瓜味好甜亦夠濃郁,creamy嘅程度啱啱好,值得一試!Ham Croquettes with Garlic Mayonnaise 新鮮出爐,嗰皮炸得好脆,嗰餡充滿左好多溶左嘅芝士同埋ham喺入面,幾有口感,點埋嗰garlic mayonnaise成個味就更豐富Homemade Pappardelle Bolognese醬汁係蕃茄加牛肉同埋豬肉碎,仲有融為一體嘅Parmesan cheese,配埋呢款意粉,成個感覺有啲似lasagna。呢個嘅蕃茄味好有鮮甜味,唔會被芝士味搶走,好balance👍🏻Linguine alle Vongole呢個嘅調味同一般食到嘅唔同,佢嘅酒味好溫和,相信係因為用左sake,同埋比出面食到嘅更creamy。蜆肉好新鮮,份量亦都好多,而意粉都做到al dente,整體幾有特色個人幾中意!

Pumpkin Soup with Parmigiano

Linguine alle Vongole
2025-03-13 311 瀏覽
呢間手工意粉店想試好耐 咁啱今日同朋友放工會去跑馬地 即刻預約黎試試佢🤩 餐廳環境幾靚 雖然店舖唔大 但坐得都幾舒服 店員都好Nice 一坐低就向我哋介紹佢哋有咩手工意粉 亦會比推介我地🥰✿ Italian Cold Cut Selection ($128)呢個Selection有Parma ham, Coppa Ham同Mortadella🐷每款都有獨特風味 係十分唔錯嘅開胃菜😛✿ Homemade Pappaedelle Bolognese ($168)呢款意粉係店內嘅招牌 麵條又闊又厚 食落都好有驚喜 蛋香十足 口感非常好 而且非常掛汁🍝醬汁方面 肉醬混合咗牛肉同豬肉 而蕃茄嘅味道都好濃郁另外仲加入咗巴馬臣芝士 食落好香芝士味 十分大推呢個意粉!!💯💯✿ Homemade Scialatielli Italian Sausage ($158)呢款意粉嘅特別之處係用薯仔粉製成🥔麵質較粗身 形狀有啲似烏冬 食落偏硬一點配搭咗意大利辣香腸 黑胡椒同埋羊奶芝士黎調味 整體味道好香濃 鹹香十足🧀✿ Homemade Basque Cheesecake ($108)Cheesecake係原個

每款都有獨特風味 係十分唔錯嘅開胃菜😛

醬汁方面 肉醬混合咗牛肉同豬肉 而蕃茄嘅味道都好濃郁

呢款意粉嘅特別之處係用薯仔粉製成🥔
麵質較粗身 形狀有啲似烏冬 食落偏硬一點

Cheesecake係原個咁上 份量十足
蛋糕中間軟心 食落芝士味濃郁 口感綿滑🤤
之前去過姊妹店Locanda食手工意粉念念不忘,今次試下價錢比較親民嘅Aedes,性價比非常高!🤩店員會率先講解向款意粉嘅口感,同埋醬汁嘅運用,等大家可以了解清楚先落Order,非常之貼心!▫️Homemade Pappardelle Bolognese ($168)(Beef and Pork Meat ·Tomato·Parmesan Cheese)👉🏻最鍾情就係呢款寬扁麵,蛋香十足,口感aa柔軟得嚟有彈性,仲超級掛汁!肉醬用咗混合牛肉同豬肉,口感甘香油潤,耍加埋番茄🍅同Parmesan Cheese🧀,味道超級濃郁!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️Homemade Scialatielli ($158)(Italian Sausage·Black Pepper·Pecorino Cheese)👉🏻第一次食呢款意粉,由於加咗薯仔🥔,口感會比較紮實,但食落仍然好煙韌,超有嚼勁!配料有意大利辣香腸、黑胡椒同埋Pecorino Cheese (羊奶芝士),所以食落會有淡淡羊騷味🐐,鹹香味突出,比較啱重口味人士⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️Ham Croquettes with Garlic·Mayonnaise ($88)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
👉🏻Croquettes炸到金黃色非常酥脆,餡料超Creamy嘅薯蓉同埋火腿粒,配埋蒜茸Mayo,超級惹味!😚

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️Fresh Focaccia with Chive and Sour Cream ($45)
👉🏻呢個包外脆內軟,帶有橄欖油同香草嘅香氣,咬落濕潤有彈性!再配埋Chive and Sour Cream,口感層次更加豐富🤓

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️Full Milk Homemade Gelato🍨 ($48)
👉🏻自家制雪糕牛奶味濃郁,口感順滑細膩,最重要係一啲都唔甜,仲配埋粟米片咬落脆卜卜

——————
評分:10/10
平圴消費:~$290
2025-03-10 368 瀏覽
Aedes Wine & Pasta Bar (跑馬地)🪡跑馬地源遠街14號地舖人均$170-$250人氣手工意大利麵終於畀我試到啦,味道絕對值回票價,冇令我失望!環境舒適,氛圍感足。店員一開始會詳細講解五款手工意粉,每款味道口感都唔同,每一款我都好想try try,超有特色。🫕Pumpkin soup with parmigiana $78湯底濃郁順滑,南瓜香甜自然,巴馬臣芝士增添鹹香層次,口感更加豐富,誠意之作,十分推薦推薦。🎃🍲✨🥓Italian cold cut selection $128(Parm Ham/ Coppa Ham/ Mortadella)Cold cut 份量足夠!有三款Ham選擇,每款都有獨特風味。Parm Ham鹹香濃郁,Coppa Ham 油脂分布均勻,Mortadella口感柔軟,係一道令人開胃嘅前菜🍖🧀✨🍝Homemade Tagliolini $220(Japanese Tuna/Fresh Tomato/ Rocket Salad)麵條口感彈牙有咬口,吞拿魚鮮美細膩,新鮮番茄酸甜適中,火箭菜增添清新口感。整體配搭簡單得嚟層次豐富,每一啖食落都起滿
Aedes Wine & Pasta Bar (跑馬地)
🪡跑馬地源遠街14號地舖
人均$170-$250

🍝Homemade Tagliolini $220
麵條口感彈牙有咬口,吞拿魚鮮美細膩,新鮮番茄酸甜適中,火箭菜增添清新口感。整體配搭簡單得嚟層次豐富,每一啖食落都起滿足!🍝🐟🍅✨

🍝Homemade Pappardelle Bolognese $168
(Beef/Park Meat/ Tomato/Parmesan Cheese)
寬麵條手工製作,口感一流又掛汁,牛肉mix豬肉嘅肉醬濃郁得嚟唔會過膩,番茄酸甜適中,材料新鮮,口感豐富,暫時係我食過最特別既手工pasta ,必order~~~🍝🍅🧀✨

🍰Homemade Basque Cheesecake $108
估唔到原來係成個basque cheesecake,份量超級足,啱晒一班frd一齊share食,口感creamy,食到軟心效果,食落又唔會太膩。

2025-03-04 351 瀏覽
呢間手工意粉book咗好耐終於book到!店員逐款介紹意粉每款嘅分別~款式好多,一次過好難試得曬!Fresh Focaccia with Chive and Sour Cream $40義式酸種麵包表面香脆,食到好鬆軟同淡淡嘅rosemary同橄欖油香味,配搭sour cream超正!Pappardelle Bolognese 肉醬闊條麵$168全蛋意大利麵好闊身,特別掛汁,每一啖意粉都係沾滿住濃郁嘅蕃茄醬同芝士,加埋牛肉豬肉肉碎好濃好好食Linguine alle Vongole $188呢款意粉相對普通但食落都係好彈牙~蜆肉新鮮飽滿幾好食Homemade Basque $108口感軟滑輕盈,芝士味好濃但食落又唔會覺得好heavy

Linguine alle Vongole $188
呢款意粉相對普通但食落都係好彈牙~蜆肉新鮮飽滿幾好食

Homemade Basque $108
口感軟滑輕盈,芝士味好濃但食落又唔會覺得好heavy
2025-02-20 507 瀏覽
其實手工意粉質素不錯,不過份量比較少,croquette 好多人推薦,不過食落覺得距吾夠脆身,裡面一pat野,無咩層次,反而西班牙餐廳試過的可能更加出色🥹🥹🥹🥹服務真係麻麻。成餐飯好似食得好趕,食飯都已經有限時,令到餐廳無咩氣氛,無咩mood。而且訂位時講左係慶祝紀念日,但最後叫左甜品都係咩都無做😅😅😅如果要揀間有feel嘅餐廳,建議可以試另外一間,而唔係尼間完全做唔到溫馨小餐館個感覺嘅店

2025-02-20 336 瀏覽
最近好鍾意食fresh pasta 手工意粉口感真係好唔同,好食好多😍@aedeswinepastabar 主打手工意粉,打開ig你亦好容易發現佢係最近人氣熱店🔥店內座位唔算大,成晚都full house 建議要嚟食嘅朋友要先book枱喇 ~未上菜前店員會介紹返每款意粉Pappardelle Bolognese $168自家製闊麵帶蛋香,配上用蕃茄醬汁粉炒煮每片面都掛滿豬牛混合嘅肉醬,非常掛汁Scialatielli Italian Sausage $158呢款意粉更有口感,非常惹味且味道濃郁,用上意大利香腸、黑椒同芝士,香腸同辛香黑椒嘅完美結合Basque Cheesecake $108必點甜品,兩人share啱啱好,表面焗得焦香,口感細膩綿滑
未上菜前店員會介紹返每款意粉

Pappardelle Bolognese $168
自家製闊麵帶蛋香,配上用蕃茄醬汁粉炒煮
每片面都掛滿豬牛混合嘅肉醬,非常掛汁

Basque Cheesecake $108
必點甜品,兩人share啱啱好,表面焗得焦香,口感細膩綿滑
2024-10-23
2025-02-19 359 瀏覽
最近去咗位於跑馬地嘅人氣手工意粉店 Aedes Wine & Pasta Bar,真係可以話係我近期食過數一數二好食嘅意大利粉店。店內環境好舒適,裝潢簡潔而有格調,令人一入到去就感受到一種輕鬆愉快嘅氛圍。一坐低,服務員就熱情地介紹每款手工意粉,真係非常用心,讓我對每道菜都有所期待。我同朋友叫咗一款前菜、兩款意粉加一個甜品,整體食物表現都非常有驚喜。✨Green Salad沙律新鮮爽口,配上特製嘅醬汁,味道清新,為接下來嘅主菜做好鋪墊。之後就嚟到我最期待嘅 ✨Homemade Pappardelle Bolognese意粉嘅口感十分滑順,Pappardelle 嘅寬條形狀吸收咗豐富嘅肉醬,真係每一口都充滿咗濃郁嘅肉味,回味無窮。✨Scialatielli Italian Sausage 好似烏冬咁 好得意 烏冬樣既意大利粉 都係第一次食‼️好驚喜,意粉嘅彈性幾彈牙 好有咬口 味道層次分明,唔會太過油膩~✨Homemade Gelato 作為甜品,冰淇淋滑順如絲,味道濃郁,甜而不膩,完美地為今次嘅用餐畫上完美嘅句號。Aedes Wine & Pasta Bar 係一個值得一試嘅意大利粉店,無

✨Green Salad

之後就嚟到我最期待嘅

✨Scialatielli Italian Sausage

✨Homemade Gelato

Aedes Wine & Pasta Bar 係一個值得一試嘅意大利粉店,無論係食物質素、服務態度定係環境,都好唔錯👍🏻約會食飯或去慶祝都係一個唔錯嘅選擇😋
2025-02-05 666 瀏覽
Aedes Wine and Pasta Bar係👧🏻Bookmark咗好一段時間嘅嘅手製意粉店,今次有預先Book枱,可以喺Weekend Lunch食到😍!絕對建議大家先預約,佢喺社交平台嘅大受討論,當日Full Booking!🌟Fresh Focaccia with Chive and Sour CreamFocaccia 外層香脆,內裏厚實柔軟,見到氣孔組織,仲帶點煙靭。能夠食到淡淡橄欖油香味。其實就咁食唔點醬已經好好味。而另外配上嘅軟滑酸忌廉+蝦夷蔥,味道層次更為豐富。
🌟Ham Croquettes with Garlic Mayonnaise用上Parma Ham碎整成嘅炸可樂餅,一口Size,層炸用上炸麵包糠,內裏薯仔🥔已壓成薯蓉但質感幾流心,所以食時都要小心會辣親口。配埋蒜茸沙津醬,蒜香同沙律醬甜味會令食物鮮味更突出。🌟Pumpkin Soup with Parmigiano天氣凍梗係要飲返啲熱辣辣嘅湯暖吓身!呢度嘅南瓜湯質感綿密,調味啱啱好。南瓜🎃嘅蔬果味透過咸香嘅芝士之王🧀 - 帕馬森起司Parmigiano ,互相輝映。講到明係手工意粉店,緊係要認真試吓呢度嘅

🌟Pumpkin Soup with Parmigiano

講到明係手工意粉店,緊係要認真試吓呢度嘅意粉!當日提供總共八種意粉,其中六款係店家自家製,店員有遞上Display盒子逐款介紹。今次就揀咗兩款Share食!
🌟Homemade Pappardelle Bolognese
第一款係肉醬寬帶麵,麵嘅質感比較爽彈,掛上用豬肉碎同牛肉碎、巴馬臣芝士、蕃茄所製成嘅肉醬。
🌟Homemade Malloreddus Melanzana
另一款係比較多蔬果,用上新鮮蕃茄、茄子🍆、番茄醬🍅配Burrata Cheese,而用上嘅意粉係有混入咗薯仔🥔嘅薩丁島小貝殼意粉。本身👧🏻就好鐘意食同樣有混入薯仔嘅Gnocchi,而呢款Malloreddus同Gnocchi就有異曲同工之妙,同樣都係煙煙韌韌好有咬口嘅意粉。可能係用上較為清淡嘅Burrata Cheese (味道同水牛芝士差唔多),醬汁會比用上Parmesan Cheese嘅肉醬意粉較為冇咁膩。
➡️另外餐廳嘅Basque Cheesecake看似十分吸引🤩,可惜胃容量有限,唯有留返下次食!

➡️餐廳並沒有提供免費Tap Water,Free Flow Still/ Sparkling Water 每日收費$10。
2025-02-03 1232 瀏覽
近幾個月好似吹起意粉熱潮ʕっ•ᴥ•ʔっ跑馬地呢間手工意粉都成為話題店!終於𝙗𝙤𝙤𝙠到!點餐前店員會拎住意粉盤逐款介紹~全部手工製作麵款非常多 而且喺出面比較少食到 長了不少知識價錢相當親民(´ω`*)整個體驗幾特別 難怪咁受歡迎.✿ 𝑷𝒂𝒑𝒑𝒂𝒓𝒅𝒆𝒍𝒍𝒆 𝑩𝒐𝒍𝒐𝒈𝒏𝒆𝒔𝒆 肉醬闊條麵 $168呢款係招牌(*´∀`*)麵質厚實煙韌 好有咬口 非常掛汁 蛋香味突出 配上濃厚嘅芝士肉醬就最夾醬汁以豬牛肉煮成 肉脂味濃郁 但唔會過份油膩!.✿ 𝑴𝒂𝒍𝒍𝒐𝒓𝒆𝒅𝒅𝒖𝒔 𝑴𝒆𝒍𝒂𝒏𝒛𝒂𝒏𝒂 $148好特別嘅粒粒意粉|°з°| 有啲似貝殼粉 口感軟身雖然加左𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 但醬汁以茄子蕃茄煮成所以𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮得嚟又幾輕盈清新 素食朋友都岩喔.✿ 𝑭𝒓𝒆𝒔𝒉 𝑭𝒐𝒄𝒂𝒄𝒄𝒊𝒂 義式佛卡夏麵包 $45自家新鮮製作~表面酥脆 內裡柔軟 帶淡淡橄欖香 配上𝙨𝙤𝙪𝙧 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢更開胃喔.✿ 𝑯𝒂𝒎 𝑪𝒓𝒐𝒒𝒖𝒆𝒕𝒕𝒆𝒔 芝士火腿炸丸子 $88外層炸到好香脆 內餡醬料軟滑 好易食到唔停口!.✿ 𝑯𝒐𝒎𝒆𝒎𝒂𝒅𝒆 𝑮𝒆𝒍𝒂𝒕𝒐 自製意式雪糕 $48雖然好多人推介自製巴斯克蛋糕 但原來雪糕都好食朱

近幾個月好似吹起意粉熱潮ʕっ•ᴥ•ʔっ
跑馬地呢間手工意粉都成為話題店!終於𝙗𝙤𝙤𝙠到!
點餐前店員會拎住意粉盤逐款介紹~全部手工製作
麵款非常多 而且喺出面比較少食到 長了不少知識
價錢相當親民(´ω`*)整個體驗幾特別 難怪咁受歡迎

呢款係招牌(*´∀`*)麵質厚實煙韌 好有咬口
非常掛汁 蛋香味突出 配上濃厚嘅芝士肉醬就最夾
醬汁以豬牛肉煮成 肉脂味濃郁 但唔會過份油膩!
✿ 𝑴𝒂𝒍𝒍𝒐𝒓𝒆𝒅𝒅𝒖𝒔 𝑴𝒆𝒍𝒂𝒏𝒛𝒂𝒏𝒂 $148

好特別嘅粒粒意粉|°з°| 有啲似貝殼粉 口感軟身
雖然加左𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 但醬汁以茄子蕃茄煮成
所以𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮得嚟又幾輕盈清新 素食朋友都岩喔

✿ 𝑭𝒓𝒆𝒔𝒉 𝑭𝒐𝒄𝒂𝒄𝒄𝒊𝒂 義式佛卡夏麵包 $45
自家新鮮製作~表面酥脆 內裡柔軟
帶淡淡橄欖香 配上𝙨𝙤𝙪𝙧 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢更開胃喔
✿ 𝑯𝒂𝒎 𝑪𝒓𝒐𝒒𝒖𝒆𝒕𝒕𝒆𝒔 芝士火腿炸丸子 $88

外層炸到好香脆 內餡醬料軟滑 好易食到唔停口!
✿ 𝑯𝒐𝒎𝒆𝒎𝒂𝒅𝒆 𝑮𝒆𝒍𝒂𝒕𝒐 自製意式雪糕 $48
Homemade Gelato

雖然好多人推介自製巴斯克蛋糕 但原來雪糕都好食
朱古力味好濃郁 唔死甜 口感軟滑細緻啊
Fresh Focaccia
今次帶大家嚟到跑馬地呢間門面好似歐洲小屋嘅手工意粉店,店舖細細地但係好舒服好溫馨~店員仲會喺你落單之前帶埋每一種意粉向你詳細介紹,有啲咩唔明都可以問清楚佢,真係好貼心。**Pumpkin Soup with Parmigiano**南瓜湯濃稠得嚟有啲沙沙嘅南瓜蓉質感,最正係面頭刨到雪花咁嘅帕爾馬芝士,熱湯一沖就拉絲~鹹香同南瓜嘅清甜「啵」一聲喺嘴裡爆開,飲完成個人暖笠笠☺️**Fresh Green Salad**平時怕食菜嘅我都俾呢個沙律驚艷到!羅馬生菜脆到好似咬緊青蘋果,櫻桃番茄仔一咬就噴汁。重點係檸檬汁混咗少少蜜糖,酸酸甜甜仲有磨碎嘅帕爾馬芝士片真係一流。🥬**Homemade Pappardelle Bolognese**闊條麵本體!每條麵咬落去煙韌到好似同牙齒玩緊拔河~肉醬係牛豬混合,燉到有啲微焦香氣🐷🐮 最正係茄醬唔會死酸,反而帶出肉碎嘅油脂香,食完成個嘴邊都係醬汁要舔手指🤭 **Spaghetti Chitarra Amalfi Lemon**用咗好似結他弦嘅粗麵條,掛汁能力滿分~酸爽嘅檸檬汁混埋橄欖油,仲有啲脆脆嘅水瓜柳增加口感,食落好似有海風吹過咁清爽。🥰**Homem

**Fresh Green Salad**

**Homemade Gelato**
最後嘅朱古力雪糕簡直係「魔鬼的誘惑」,用匙羹督落去嘅阻力就知超濃郁!入口先係苦甜黑朱古力味,跟住舌頭會感覺到絲綢咁滑嘅奶香,配埋面頭撒咗海鹽脆片,真係食唔停口。🍫
2025-01-31 602 瀏覽
想試Aedes Wine & Pasta Bar好耐!無論係Pappardelle、Linguine、Tagliatelle,定係其他傳統意大利手工意粉,每條麵條都係由師傅親手製作,位於跑馬地靜中帶旺,有點chill佢哋嘅意粉真係非常值得推介!我哋今次試咗Homemade Pappardelle Bolognese,呢款用全蛋製成嘅Pappardelle,質地特別闊,口感彈牙,配搭咗牛豬肉碎同濃郁嘅番茄醬,勁夠味,絕對係經典嘅意式美味。仲有Linguine alle Vongole,用咗新鮮本地蜆,口感鮮甜,配合鹹香嘅蒜蓉同啤酒,整個汁濃味香,蜆嘅數量多到大概有20-30隻,真係唔錯!唔止正宗,仲充滿驚喜,絕對值得一試!餐廳仲有好幾款pasta,下次可以一試,仲有大量wine list。由於小店位置有限,星期六brunch到訪必定要先訂位。—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:• Italian Cold Cut Selection Parma Ham, Coppa ham, Mortadella• Homemade Pappardelle Bolognese Beef and Pork
—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:

• Homemade Pappardelle Bolognese Beef and Pork Meat, Tomato, Parmesan Cheese
• Linguine alle Vongole Clams, Anchovies, Garic, Sake

—————————————————

𖠿𖥣 Aedes Wine & Pasta Bar (跑馬地)
〒 跑馬地源遠街14號地舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2025-01-30 550 瀏覽
這間絕對是我近期食過最好吃的意大利菜!🔅Focaccia with chive and sour cream老闆推介,外層超脆,配上酸忌廉會更好吃。不過我配Burrata cheese吃,感覺更正!❤️Burrata Cheese 我個friend笑它像個饅頭🤣,真的外形有點似。一定要和意大利蕃茄一起吃,因為他家的蕃茄很甜,老闆指是由意大利空運過來的😆。❤️蜆肉意粉真的千萬不要小看這個意粉,超好吃好嗎?有酒香味,蜆肉多又新鮮,意粉軟硬度剛剛好,推薦吃這個。其實老闆還推薦我們吃另一款手工意粉,因為他們家的手工意粉真的很好吃,這款的意粉是一大片的,肉醬都掛在意粉上,比平時的意粉更掛汁。不過可惜不能試很多味道,只可以下次再試其他手工意粉。

這間絕對是我近期食過最好吃的意大利菜!

❤️Burrata Cheese

❤️蜆肉意粉

不過可惜不能試很多味道,只可以下次再試其他手工意粉。
2025-01-28 3398 瀏覽
這一間手工意粉極具人氣😍💕想食好耐喇食完終於明白點解咁熱門🤤😍‼️真係好好食🤤而且仲想食曬佢地其他全部既款式阿阿‼️下次一定會再去食 非常推薦 ❤️首先,入舖頭後,餐廳職員會超用心介紹每款手工意粉😍🤤先了解下意粉各方面口感之後先再選擇 揀岩心水想食咩 GO✐Italian Cold Cut Selection Parma Ham, Coppa ham, Mortadella包括左3種火腿💕3種都各有特色Parma Ham 肉質柔軟 唔會過鹹 反而有種香味Coppa ham 個口感好細膩 香Mortadella 意式香腸👍🏻✐Homemade Pappardelle Bolognese闊身意粉🤤超愛這一款意粉❤️口感煙靭,勁掛汁,配埋個肉醬超好食❤️超出色阿✐Homemade Malloreddus Melanzana這一款意粉用左薯仔製作 口感比pappardelle bolognese更加煙韌一粒粒既口感好正😍另一半超愛吃這碟係素 無肉 但個汁係蕃茄同芝士🧀配埋💯✐Homemade Basque Cheesecake芝士味濃 甜度岩岩好🤤最鐘意係芝士表面加左焦糖同海鹽,燒一燒 個香味出曬黎😚仲
這一間手工意粉極具人氣😍💕想食好耐喇
食完終於明白點解咁熱門🤤😍‼️真係好好食🤤

✐Italian Cold Cut Selection
包括左3種火腿💕3種都各有特色
Parma Ham 肉質柔軟 唔會過鹹 反而有種香味
Coppa ham 個口感好細膩 香
Mortadella 意式香腸👍🏻

闊身意粉🤤超愛這一款意粉❤️
口感煙靭,勁掛汁,配埋個肉醬超好食❤️超出色阿

一粒粒既口感好正😍另一半超愛吃
這碟係素 無肉 但個汁係蕃茄同芝士🧀配埋💯

✐Homemade Basque Cheesecake
芝士味濃 甜度岩岩好🤤
最鐘意係芝士表面加左焦糖同海鹽,燒一燒 個香味出曬黎😚
仲要性價比真係好高👍🏻
2025-01-26
不嬲鐘意食煙煙韌韌嘅手工意粉,bookmark左好耐,終於黎試!鋪位細細,有serve到6枱左右,book左6點食,去到都full曬,想食記得book位啊!坐低睇menu,對意粉冇咩認識嘅我真係Google都搞唔掂😂好彩店員好快黎介紹佢哋嘅意粉~會講埋佢哋menu配搭左咩汁同肉,款式8種全部都好吸引唔識揀☺️最後聽到呢個唔係紅汁同其他款比較唔同,就督左佢!店員話中文係意式烏冬😂煙韌口感好正🤤但朋友就麻麻鐘意,覺得太韌。醬係鹹香嘅芝士味~朋友覺得太咸,我就鐘意夠香胡椒同芝士味!整體都係要夾個人口味😌朋友就揀左呢款,簡而告之就差不多係肉醬千層麵😂皮係好味嘅,但鐘意煙韌質感嘅話就唔好揀呢款了。醬係豬+牛嘅肉醬,芝士完美咁融左入去,表面睇睇唔到芝士,但潷落去會拉到絲🤤食落都香芝士味!會想再去食齊咁多款粉☺️

Homemade Scialatieli

會想再去食齊咁多款粉☺️