2025-03-10 373 瀏覽
Aedes Wine & Pasta Bar (跑馬地)🪡跑馬地源遠街14號地舖人均$170-$250人氣手工意大利麵終於畀我試到啦,味道絕對值回票價,冇令我失望!環境舒適,氛圍感足。店員一開始會詳細講解五款手工意粉,每款味道口感都唔同,每一款我都好想try try,超有特色。🫕Pumpkin soup with parmigiana $78湯底濃郁順滑,南瓜香甜自然,巴馬臣芝士增添鹹香層次,口感更加豐富,誠意之作,十分推薦推薦。🎃🍲✨🥓Italian cold cut selection $128(Parm Ham/ Coppa Ham/ Mortadella)Cold cut 份量足夠!有三款Ham選擇,每款都有獨特風味。Parm Ham鹹香濃郁,Coppa Ham 油脂分布均勻,Mortadella口感柔軟,係一道令人開胃嘅前菜🍖🧀✨🍝Homemade Tagliolini $220(Japanese Tuna/Fresh Tomato/ Rocket Salad)麵條口感彈牙有咬口,吞拿魚鮮美細膩,新鮮番茄酸甜適中,火箭菜增添清新口感。整體配搭簡單得嚟層次豐富,每一啖食落都起滿
Aedes Wine & Pasta Bar (跑馬地)
🪡跑馬地源遠街14號地舖
人均$170-$250

🍝Homemade Tagliolini $220
麵條口感彈牙有咬口,吞拿魚鮮美細膩,新鮮番茄酸甜適中,火箭菜增添清新口感。整體配搭簡單得嚟層次豐富,每一啖食落都起滿足!🍝🐟🍅✨

🍝Homemade Pappardelle Bolognese $168
(Beef/Park Meat/ Tomato/Parmesan Cheese)
寬麵條手工製作,口感一流又掛汁,牛肉mix豬肉嘅肉醬濃郁得嚟唔會過膩,番茄酸甜適中,材料新鮮,口感豐富,暫時係我食過最特別既手工pasta ,必order~~~🍝🍅🧀✨

🍰Homemade Basque Cheesecake $108
估唔到原來係成個basque cheesecake,份量超級足,啱晒一班frd一齊share食,口感creamy,食到軟心效果,食落又唔會太膩。