2021-08-21 55 瀏覽
A Tavola Bar & Grill呢間Bar除咗有酒飲之外,仲有個特別套餐可以order. 一個套餐價錢大約200至300,另收取加一服務費. 總共有三款前菜、五款主食、兩款甜品、飲品免費嘅可以揀咖啡茶或汽水. 我地兩個人叫咗兩個套餐. 為左試唔同菜式, 我地都叫咗啲唔同既野食. .前菜-海鮮湯個湯偏向杰身少少, 有唔少既蕃茄同魚.本身唔expect佢咁濃郁, 飲落每一啖都有好香既蕃茄味同食到有魚. 仲有少量黑椒調味. .前菜-招牌田園沙律沙律菜係幾新鮮, 仲配埋三色椒, 洋蔥同車厘茄增添味道. 本身已經預先撈好咗沙律醬. 沙律醬份量啱啱好, 唔會太多. 兩個比起, 個人比較鐘意海湯多啲..主菜-安格斯肉眼扒(五成熟)牛扒既配菜係薯蓉同少量菜, 牛扒既醬汁可以自己落方便就返自己口味. 肉眼扒既份量睇落都幾多. 肉質都幾軟, 食唔到好多既脂肪, 而且都冇筋, 肉味唔算係好濃, 但都好香. 而個人幾鐘意伴碟既薯蓉, 順滑得嚟又食到一粒粒既薯仔. .主菜-美國豬柳配菜方面都係薯蓉同少量配菜, 不過就係西蘭花同蘆筍.豬柳煮得啱啱好唔會太熟同鞋咗。份量上當然就冇肉眼扒咁多,價錢都比較上便
A Tavola Bar & Grill
前菜-海鮮湯
前菜-招牌田園沙律
主菜-安格斯肉眼扒(五成熟)
主菜-美國豬柳
配菜方面都係薯蓉同少量配菜, 不過就係西蘭花同蘆筍.豬柳煮得啱啱好唔會太熟同鞋咗。份量上當然就冇肉眼扒咁多,價錢都比較上便。而且味道都幾好。
甜品- 朱古力布朗尼
有少少太甜
甜品- 意式咖啡蛋糕
兩個甜品入邊我比較鍾意呢款,甜度來講啱啱好,食到cream蛋糕同埋朱古力粉,食到唔同既口味,唔會好膩。

📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖
2021-08-19 64 瀏覽
tko海旁真係多左好多野食!多到都唔知點選擇,最後見門口好多狗狗,摸下佢地就行埋入去🤣Mexican Beef TacoTaco皮唔夠脆,但係入面包既牛肉汁係超級好食!仲有大量既牛油果同sour cream,令到味道好豐富!Chicken Tikka Thin Pizza 雖然唔知點解佢Menu寫咗海鮮,但係我都係為佢嘅雞叫既。博Pizza烘到好香脆,茄汁芝士比例都好好。雞有用香料加工過。每一啖都有好好嘅口感同埋味道。American Classic Beef Burger先講蔬菜類,蕃茄同埋生菜洋蔥都好新鮮好甜。牛肉略為熟咗少少,但味道咸道都好正。包有用牛油烘,加埋醬汁無得輸Spaghetti Alla Carbonara 非常濃郁蛋黃香。Keep住每一啖意粉都索咗好多醬汁。bacon碎夠脆,口感層次豐富!下次返嚟就一定要再叫多次

Mexican Beef Taco

Chicken Tikka Thin Pizza

American Classic Beef Burger

Spaghetti Alla Carbonara
2021-08-18
首先,價錢平🤑,pizza、pasta、burger 都係百幾蚊,仲有好多晚套餐價,俾多20蚊有啤酒同前菜包埋🤩;第二,食物多元化,質素又高;第三,氣氛環境好好,中意outdoor chill chill 又得,indoor有冷氣有sofa坐得舒服食又得😊 🌮Mexican Beef Taco $165牛肉墨西哥捲餅墨西哥捲餅包住牛油果莎莎醬、牛肉、青椒、洋蔥、生菜、蕃茄有三件,每件份量都超多,色彩都好繽紛🌈,牛肉碎和蕃茄混合成惹味又紅噹噹的肉醬❤,配合香滑口感牛油果莎莎💚,白色的酸忌廉🤍和洋蔥都令味道變得多完化。可惜應該要係脆嘅taco餅皮上菜時已軟林林🥲,口感差了些少,不過餡料和味道層次是超豐富的😋 🍔American Classic Beef $140經典美式牛肉漢堡採用安格斯牛肉配上芝士、生菜、煙肉、烤洋蔥、泡菜、墨西哥辣椒安格斯牛肉漢堡好厚身🥩😍,牛味香濃豐富,可惜牛汁欠俸,食落有啲乾;煙肉增加肉感香口味🥓;仲有熱溶芝士嘅咸香🧀;生菜和洋蔥增加了清新感覺🥬,可以中和一下油膩感👍🏻,更有泡菜和辣椒增加味覺嘅層次🌶😊,食材超豐富嘅burger。旁邊更配有沙律菜和薯條,沙律菜嘅醬汁
第二,食物多元化,質素又高;

🌮Mexican Beef Taco $165
牛肉墨西哥捲餅

墨西哥捲餅包住牛油果莎莎醬、牛肉、青椒、洋蔥、生菜、蕃茄

🍔American Classic Beef $140
經典美式牛肉漢堡

旁邊更配有沙律菜和薯條,沙律菜嘅醬汁超多🤣;薯條係長厚扁身的,四面都炸得好金黃香脆🤩,薯仔仲好多,口感外香脆內軟熟。

🍕Chicken Tikka Pizza $125
10吋雞肉薄餅,有雞肉、青椒、紅椒,再配上芝士

要了薄批,唔想吸收咁多澱粉😆,口感又脆,配料都好多,可惜芝士唔夠拉絲。
2021-08-18
2021-08-19 37 瀏覽
同屋企人嚟食叫咗Mixed Fajitas 同Pizza,Mixed Fajitas 有雞同牛肉,兩個都煎得好嫩👍👍,包喺餅裏面加埋guacamole, cream cheese 同埋salsa sauce,yum😋😋 之後再叫咗一個BBQ chicken pizza,係薄批,好香嘅BBQ味,好食👍最後仲叫咗一個Apple Crumble,不過唔係我鍾意嗰種,之前喺第二度食嘅係有少少似派嘅感覺,呢個Crumble就成個都好散。服務態度都好好😌

服務態度都好好😌
  • Mixed  Fajitas
2021-08-18 57 瀏覽
今日係將軍澳既海邊打卡小酒吧食飯,佢個special set 真係好抵食~ 前菜我要左蕃茄湯配蒜蓉包個番茄湯酸酸地幾開胃,配埋蒜蓉包一齊食為呢一餐做端主食我地叫左烤羊架配彩色椒同薯仔,個羊排烤到好香呀!外香內軟滑!配埋個汁真係好好味呀,羊架外皮仲有粒粒脆脆,一齊食真係好正!餐既甜品我揀咗提拉米蘇,好滑好香咖啡味!個忌廉超級軟滑,仲有咖啡酒香♥️蛋糕面上大有士多啤梨一齊食♥️酸酸甜甜一齊食,好好味飲品我叫左菠蘿汁,因為無蘋果汁同橙汁咁普通😀😝

個番茄湯酸酸地幾開胃,配埋蒜蓉包一齊食為呢一餐做端

蛋糕面上大有士多啤梨一齊食♥️酸酸甜甜一齊食,好好味

飲品我叫左菠蘿汁,因為無蘋果汁同橙汁咁普通😀😝

2021-08-18 38 瀏覽
收左工梗係要chill下先喇,同個Friend行完海邊吹完水,又想食下西餐見到個set咁豐富就行下入去試吓Green Salad 調味唔複雜,味道岩岩好,唔會太重味,作為starter岩岩好打開左個胃肉眼扒叫左Medium rare, 燒得岩岩好,表面鋪有黑椒、粗鹽,扒肉質厚嫩,肉味濃香,食落好Juicy,配以燒汁食用,牛味更加突出;薯菜包括有彩椒、紅蘿蔔等平衝番晒成件事,薯蓉口感Creamy。最後甜品有brownie同Tiramisu選擇,我同個fd本身就鍾意帶有濃郁咖啡酒香的Tiramisu,果然冇失望忌廉入口香滑輕身,甜度適中且不過膩,加上一杯Black coffee作為pick me up既收尾為整體畫上完美句號。

見到個set咁豐富就行下入去試吓

• Tiramisu
  • 肉眼扒
2021-08-16 49 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️坐落喺將軍澳海旁嘅一間西餐廳🍴裝修有格調之餘食物質素都相當高🤩CP值簡直係滿分💯Set Dinner for two $788❶蕃茄濃湯🍅蕃茄濃湯酸酸甜甜非常開胃☺️口感滑順不膩 有豐富既飽足感🙌🏻❷炸蝦天婦羅🍤天婦羅炸得金黃酥脆🟡當你咬開外層 就會看到雪白既大蝦🍤大蝦爽口彈牙同時鮮甜🦐沾上旁邊既醬汁 味道又再得以昇華🤤❸碳燒三文魚柳🐟三文魚厚肉鮮嫩 口感外脆內軟🎣旁邊仲配上大大份既薯蓉🥔飽足感即刻up up up⬆️ 聽講三文魚有豐富油脂同營養 啱曬減肥人士食用💁🏻‍♀️❹保雲酥羊架🐑羊架肉質嫩滑 肉汁豐盈🍴用左鹽和黑胡椒碎調味 大大降低羊羶味😽中意食羊肉既話就千祈唔好錯過呢到既羊架啦😈❺Homemade Tiramisu🍰入口軟滑同時又唔會覺得好膩🎂淡淡既酒香帶點回甘既味道⚓️❻Fruit Punch🍓每次嗌fruit punch都會擔心係藥水味💉但呢到既的確睇得同時又飲得👀多款果汁混合而成再配上有汽礦泉水🏖甜度適中 而且相當清新🐳Ps: 將軍澳、東涌都有分店呀👩🏻‍🍳
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

每次嗌fruit punch都會擔心係藥水味💉
但呢到既的確睇得同時又飲得👀
多款果汁混合而成再配上有汽礦泉水🏖
甜度適中 而且相當清新🐳

Ps: 將軍澳、東涌都有分店呀👩🏻‍🍳
2021-08-15 49 瀏覽
將軍澳南 絕對係將軍澳人搵食嘅首選, 今日lunch time就去咗一間 西式餐廳。Lunch time人流唔多, 坐落更加舒服。chicken tikka pasta, $120。 食落好有印度風味嘅醬汁, 帶有微微嘅辣味, 橙色外觀嘅雞件亦都係喺印度餐廳常見嘅, 配搭芝士同埋長通粉 係想像唔到嘅好味。 份量唔細, 雞件亦都唔少, 可能因為多芝士嘅關係, 食咗半碟已經開始有啲飽肚感。Pepperoni pizza 9inch, $135。 呢度default 係厚批pizza, 但亦都有薄批可供選擇。 今次我揀嘅係厚批, 辣肉腸配茄汁嘅pizza 係經典嘅味道, 亦都係我最鍾意嘅pizza款式。 個人認為呢度嘅pizza 都算可以, 口感同味道都唔錯, 不妨一試。

Lunch time人流唔多, 坐落更加舒服。

2021-08-10
2021-08-15 40 瀏覽
之前同朋友去過呢間A Tavola Bar & Grill食飯,印象都唔錯 😋 咁啱最近又去將軍澳澳南海岸,經過就入去食個飯 🍴A Tavola Bar & Grill嘅menu有好多選擇:pasta、burger、pizza、grill…… 每次去都可以試新嘢 😂 Smoked salmon salad口感幾清爽,沙律菜夠新鮮,三文魚份量多d就更好 😛 Seafood marinara risotto味道濃郁,海鮮粒爽嫩彈牙,同軟綿嘅蕃茄醬意大利燉飯形成對比 🥰 我加咗$30將普通餐飲轉餐酒,紅酒配risotto果然唔錯 🍷 今餐最後以tiramisu作結,咖啡嘅甘香同芝士嘅微甜好夾,食咗咁多嘢再食蛋糕都唔覺膩 🍰

2021-08-15 138 瀏覽
將軍澳耐唔耐都會去行下街。不過呢一邊就真係未黎過。因為朋友搬左黎呢邊…發現原來都有少少野行…環境唔錯自成一閣。仲有Donki😛😛…又有條長長去廊可以跑步朋友帶我黎呢間酒吧餐廳夜晚都幾好生意。坐低立一餐牌唔好諗就叫再二人餐。要左一個湯一個沙津…小食就buffalo wings…主菜就一塊扒半份Ribs個餐湯一d都唔媽虎…蕃茄濃湯…蕃茄磨蓉…好似食緊蕃茄咁仲帶少少香草未沙津用既菜好新鮮唔錯buffalo wings 雞翼就新鮮炸起…熱辣辣…皮脆肉嫩…個醬汁就分開上。醬汁味道ok…如果撈混雞翼會正d牛扒點左5成熟…見到坑紋就加分😛😛。牛扒肉味唔錯…肉質都幾鬆化。個汁有少少似黑椒汁…我鍾意唔點汁Ribs雖然話半份不過都好大。煮到d肉好易就離骨之餘又唔會乾。BBQ sauce甜甜酸酸幾開胃同減左膩既感覺甜品有brownie同 tiramisu 兩個味道都幾好。仲要包兩杯飲品…朋友見面啤啤佢就要左兩杯Stella。成餐好滿足…要讚下呢度服務好好…好有禮貌望到牆上…原來呢度星期一有青口任食。下次有機會黎試下先

沙津用既菜好新鮮唔錯

甜品有brownie同 tiramisu 兩個味道都幾好。

要讚下呢度服務好好…好有禮貌

望到牆上…原來呢度星期一有青口任食。下次有機會黎試下先

• BabyBackRibs(Half)
  • 蕃茄濃湯
2021-08-14 31 瀏覽
Whether it be a solitary retreat or a celebratory gathering, this rustic diner always delivers🍻〘 Mexican Chicken Quesadilla 〙HKD110The mains catch the eye, but make sure not to skip the starters. These crispy tortillas filled with chicken (or prawns) and cheddar cheese and served with salsa, guacamole and sour cream is a classic executed well.〘 BBQ Chicken 12" 〙HKD150With the menu full of delicious creations, it's difficult to pick favourites - yet this pizza would be one of them. Concocted with

〘 BBQ Chicken 12" 〙HKD150
With the menu full of delicious creations, it's difficult to pick favourites - yet this pizza would be one of them. Concocted with chicken breast, BBQ sauce, onion, mushroom, bell peppers and served extra hot, this piece makes a filling main🍕

〘 Apple Crumble 〙HKD58
This piece is lighter and less sugary compared to the average crumble, with a crispy topping and tender fruits✨

📍A Tavola Bar & Grill
Shop G08 G/F, Montery Place o' South Coast, 23 Tong Chun Street, Tseung Kwan O
2021-08-12 1587 瀏覽
{超抵2人餐✨訂座85折✨}.✨餐廳宜家有個二人,四人套餐,超級抵!$788二人餐,有曬前菜,小食,超大份主菜,主菜有牛扒食添!仲有甜品,飲品仲可以任揀一款!我睇過如果單點2份牛扒已經差唔多係一個Set嘅價錢!✨.❣️意式千層闊條麵 $135肉醬係用咗牛肉,配上自家條配醬料!在經典千層麵口味之餘有額外一份驚喜❤️.❣️Parma Ham Pizza $130材料有Mozzarella cheese,San marzano tomato ,Parma Ham,芝麻菜!呢啲材料加埋好難會唔好食咁,而且佢即刻焗,所以夠熱!食物夠熱真係會加分!☺️✨.📝總結呢度係將軍澳海旁其中一間西餐廳,每次經過都好想試😍!今日終於都嚟到喇!佢有個酒吧枱係超級靚!外國經典款嗰啲!而且環境氣氛都好好!個個員工都超級有禮貌!會問你啲嘢食好唔好食!絕對會再嚟食!❤️❤️.❣️食完俾分時間❣️🌟食物: 8/10🌟環境: 8/10🌟服務: 8/10🌟打卡: 8/10🌟推介: 8/10.📍 A Tavola Bar & Grill將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖
{超抵2人餐✨訂座85折✨}
✨餐廳宜家有個二人,四人套餐,超級抵!
❣️意式千層闊條麵 $135
🌟推介: 8/10
📍 A Tavola Bar & Grill
2021-08-12
2021-08-08 51 瀏覽
星期日睇下去邊度食晚飯, 見到呢間餐廳好多正評, 一試無妨,星期日落住大雨,餐廳唔算多人,假日應該好多人來Happy Hour, 因為餐廳做埋酒吧,2人點了:1) 前菜: 酥炸洋蔥圈主菜:美國豬柳🐷🍖, 甜品 :意式咖啡芝士蛋糕,飲品: ice ginger ale🥤感想💝: 澳南區,高級餐廳群入面, 佢算係中價, 洋蔥圈炸得外脆內嫩,洋蔥剛剛熟, 豬柳食到有炭燒味, 厚燒不失豬味, 薯蓉做得十分出色 ,食曬,甜品termisu 好香酒味🍰! 回味2) 前菜 :海鮮湯 ,主菜: 安格斯肉眼扒🐮🥩 ,甜品: 朱古力布朗尼 飲品 : ice ginger beer🍺感想💝: 海鮮湯有驚喜, 好濃沃嘅海鮮味十分足料,好味😋, 肉眼扒炭燒七成熟, 不過牛扒比較肥, 好多肥膏, 布朗尼朱古力味濃郁🍪
2人點了:

1) 前菜: 酥炸洋蔥圈

甜品termisu 好香酒味🍰! 回味

2021-07-18
2021-08-05 44 瀏覽
疫情下冇得出外旅遊,生活真係好悶!唯有搵朋友聚下,諗住約住係將軍澳嘅朋友出尖沙咀Bar飲酒食嘢,但佢話佢屋企附近開咗唔少酒吧,其中A TavolaBar&Grill餐廳酒吧係位於唐俊街,設有戶外露天餐座,地方寬敞且舒適。提供的菜式十分多元化,包括意大利菜、漢堡包、薄餅等,適合與三五知己的聚會,而家重推出優惠比食客,抵食之餘坐得又舒服。我一於入去睇驗下先!餐廳環境真係唔錯,唔會好嘈,燈光柔和,坐位寬敞舒適,重有個大電視可以睇奧運,睇吓優惠,食指定主菜有啤酒和前菜送,咁抵梗係要食返份。豬仔肋骨半份:份量真係出乎意料之外,半份都等於我係其他餐廳食嘢一份咁多,一大排以燒烤醬醃得惹味的肋骨,烤得肉質軟腍入味,厚肉多汁,肉質嫩滑,且輕易將其與骨分離。啖啖肉點上BBQ燒烤醬,十分惹味。另外香辣薯角也很脆口,送啤酒一流!沙律菜也很新鮮!送的前菜有指定12款選擇,揀左其中一款鐵板蒜蓉烤大蝦,廚師在鐵板上加上油、大蒜、辣椒片、香腸、蝦爆炒而成,雖然沒有用鐵板上枱,但仍聞到香噴噴,鑊氣十足,蝦肉爽口,辣辣哋好好味!香腸好有口感。免費啤酒一杯,晚餐嘆杯冰凍啤酒,享受人生之一!
睇吓優惠,食指定主菜有啤酒和前菜送,咁抵梗係要食返份。
免費啤酒一杯,晚餐嘆杯冰凍啤酒,享受人生之一!
2021-08-05 34 瀏覽
A Tavola Bar & Grill (TKO)呢間 Bar係外面睇落去就知道好chill, 有室內同室外既座位, 室外位置仲可以對住海皮食野飲酒, 好啱同朋友嚟飲,酒吹水. 我同朋友兩人order 2 set special set menu. Set menu 包左 STARTER, MAIN, DESSERT, DRINK. .STARTER- SeaFood Soup用咗蕃茄湯做底既海鮮湯, 有好香濃既蕃茄味, 仲食到唔少魚肉同魷魚. 有鮮味, 又幾開胃 .STARTER- Green Salad因為主菜揀咗肉既關係, 所以前菜食返啲菜. 田園沙律比較普通, 雖然沙律菜,三色椒, 洋蔥同車厘茄 呢幾款材料都新鮮..MAIN- Angus Rib Eye Steak (HKD328)order 時可以揀埋幾成熟,我呢份就係medium,我覺得啱啱好唔會太生或者太熟,嚟到之後出咗少少血水,但肉質食落口都唔差,唔會太肥同多筋。但牛味唔算係好濃,不過份量多,味道都唔差。仲有香滑既薯蓉作為配菜,食完真係好飽。.MAIN- Pork Steak (HKD228)呢款都比想像中唔差,冇煮
A Tavola Bar & Grill (TKO)
STARTER- SeaFood Soup
STARTER- Green Salad
MAIN- Pork Steak (HKD228)
呢款都比想像中唔差,冇煮到過熟,食落唔鞋,都有肉味。 不過相比起牛,呢份有啲少。不過食晒都飽既。
DESSERT-Chocolate Brownie
除咗朱古力之外仲食到果仁,不過對我來講就有啲太甜。但如果鍾意食朱古力嘅人應該好鍾意呢款,因為朱古力味真係幾濃
DESSERT-Tiramisu
淨係試咗一啖,覺得幾smooth 幾好食