2021-10-04 30 瀏覽
將軍澳海旁真係好多野食,今次行入少少試下呢間有少少中東feel嘅酒吧。整個裝修好relax,雖然是酒吧但又唔會好嘈,相信是因為夠開揚。而且有微風吹入好舒服😍😍😍😍1)grilled beef Fajits牛肉唔算好淋,幾有咬口,但都唔係鞋嘅,個汁好中式,配上三色椒增加爽脆感,真係好想叫碗飯🤣2)bbq chicken burger 個汁有少少辣味好醒胃,雞扒超大塊。連side dish薯條都好正,熱辣辣又夠脆3)gilled halloumi beetroot salad其實就咁紅菜頭已經好好食,元埋個中東餅無得頂

而且有微風吹入好舒服😍😍😍😍

1)grilled beef Fajits
2)bbq chicken burger
其實就咁紅菜頭已經好好食,元埋個中東餅無得頂
2021-09-27
Angus Ribeye (14oz) set $328Median raw ribeye has stunned us this time, with this refreshing smoky aroma from the beef originally, and the fat portion is perfectly matched, which is fruitful with the tailor-made sauce devoted from the restaurant.Rack of Lamb set $318Overall performance of the lamb rack is satisfactory, that the rack cooked with an adequate level, additionally the crunchy topping of bread crumbs has elevated the layers of the lamb.Mexican Beef Taco $165Mexican Beef Taco is a must
Angus Ribeye (14oz) set $328

Rack of Lamb set $318

Mexican Beef Taco $165
Mexican Beef Taco is a must-order meal in the list of the Happy Friday. Full of Beef crumbs plated on the top of the taco dresses to the Mexican-styled tata source, making whole snack refreshing and juicy. Strongly recommend to have a shot or cocktail being accompanying and chill whole night with friends!
2021-09-20
2021-10-03 43 瀏覽
同舊同事敘舊,就大家方便,在將軍澳食lunch。地點選擇在將軍澳海旁,一間意大利餐廳 A Tavola Bar & Grill。餐廳裝修型格,座位坐得舒適,環境亦非常清幽。點選了一個set lunch及散叫忌廉芝士三文魚長通粉。set lunch包一個餐湯,主菜及飲品。餐湯揀了蕃茄湯,主菜揀了烤三文魚,飲品點了凍檸茶。蕃茄湯好明顯用新鮮貨,酸中帶甜,入口清新。烤三文魚份量好大,魚皮烤得香脆,可惜魚肉有點嚡,睇嚟有點失準。反而忌廉芝士三文魚長通粉有啲驚喜,通粉彈牙,忌廉及芝士份量恰到好處,芝士香味濃郁,份量亦非常大,水準之作。埋單約$500 ,以此價錢,顧及食物水準及服務水平,算合格。
餐廳裝修型格,座位坐得舒適,環境亦非常清幽。
2021-10-02 1637 瀏覽
《A Tavola Bar & Grill (將軍澳)》📍地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖.將軍澳南海邊依家開左好chill 既餐廳, 今晚嚟試吓依間A Tavola Bar & Grill. 雖然係星期一晚, 但去到8點零都有8-9成滿, 所以如果weekend 最好預先Book位~.裝修走歐美酒吧風格, 如果想吹一吓海風可以坐室外位置.今晚點咗餐廳既二人套餐 ($788) – 有沙律/湯,前菜,兩份主菜,甜品同一杯飲品(可以叫酒)~.~餐湯 : 超濃郁既蕃茄湯配多士, 有誠意之作 (分數: 3/5).~沙律: 一D都唔馬虎, 大大舊牛油果, Yummy有驚喜~~~ (分數: 4/5).前菜: 揀左新西蘭綠邊青口, 肉質肥美, 一入口有好大陣白酒味, 基本上由上枱到食晒都唔夠3 分鐘, haha~~ (分數: 4/5).主菜 1: 保雲酥羊架: 今晚既主角, 份量大,羊架食落好入味,外邊脆, 一入口充滿肉汁~ 今次叫左5成熟啱啱好. 必食推介 (分數: 5/5).主菜 2: 安格斯肉眼扒: 都係叫左5成熟, 但感覺比五成生咗少少, 好彩我都
《A Tavola Bar & Grill (將軍澳)》

裝修走歐美酒吧風格, 如果想吹一吓海風可以坐室外位置

主菜 2: 安格斯肉眼扒: 都係叫左5成熟, 但感覺比五成生咗少少, 好彩我都啱食~ 肉眼扒非常厚, 抵食~ 肉味香濃Juicy,就算唔加黑椒汁都己經好夠味~ 薯菜包括有青/紅/黃椒、翠玉瓜,薯蓉不過不失~ (分數: 4/5)

甜品: Tiramisu 有驚喜, 甜度適中, 入口軟林林, 同行女友人本來話好飽食唔落, 但食左第一啖就好快成舊食晒, haha (分數: 4/5)

環 境 : (3/5)
味 道 : (4/5)
性價比 : (4/5)
服務 : (4/5)
Overall: (4/5)
⭐️性價比:4/5星
💰人均:$350港元
2021-09-30 40 瀏覽
A Tavola Bar & Grill#將軍澳美食🌟整體: 價錢合理 員工熱情 較為推介肉類款式🏠環境: 近海邊餐廳 墨西哥風格 適合同親友go chill同Happy Friday~ 🧑🏻‍🍳服務: ✔️☆║.............║☆‼️ 墨西哥牛肉Taco $155好食指數:⭐⭐⭐⭐打卡指數:⭐⭐⭐⭐大份指數:⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐✅特制醬汁非常之多層次 好重墨西哥特色✅建議加杯cocktail就可以同friend chill足成夜Special Set Menu‼️ 烤羊排 $318好食指數:⭐⭐⭐⭐打卡指數:⭐⭐⭐⭐大份指數:⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐✅係羊架上面灑咗特製嘅調味料,帶黎驚喜✅去除左本身既羊羶味又有種獨特既香味,愈食愈惹味✅甜品Tiramisu creamy之餘亦都好重espresso味‼️ 安格斯牛眼扒 $328好食指數:⭐⭐⭐打卡指數:⭐⭐⭐大份指數:⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐✅ 叫咗五成熟啱啱好,出左少少血肉都好juicy✅煙燻嘅嗰種牛肉鮮味出晒黎,正✅配朱古力布朗尼壓軸食,果陣朱古力香味,簡直為呢一餐帶嚟一個好好既餘溫📍 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONT
A Tavola Bar & Grill

好食指數:⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐⭐
大份指數:⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐
✅係羊架上面灑咗特製嘅調味料,帶黎驚喜
✅去除左本身既羊羶味又有種獨特既香味,愈食愈惹味

‼️ 安格斯牛眼扒 $328
好食指數:⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
大份指數:⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐
✅ 叫咗五成熟啱啱好,出左少少血肉都好juicy
✅煙燻嘅嗰種牛肉鮮味出晒黎,正

📍 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖
⏰ 1130-2245

☎️ 26633321

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2021-09-30 28 瀏覽
二人世界喺澳南海岸, 梗係搵間Bar& Restaurant 望住海濱, 飲杯嘢chill番下!白酒新西蘭青口青口啖啖肉充滿鮮美, 有淡淡清甜酒香。加埋香脆多士醮醬汁精華就啱曬!安格斯肉眼扒肉眼肥瘦適中, BBQ外皮微微燒焦, 肉香撲鼻。七成熟就啱啱好, 切開肉質呈粉紅色肉質嫩滑, 油脂豐盈好juicy, 牛味濃郁!意大利辣肉腸pizza10寸size足夠兩個人份量, 揀咗薄批, 餅底好香脆! 加埋san marzano sauce, 意大利辣肉腸和芝士, 酸酸甜甜好醒胃, 有濃郁芝士和pepperoni鹹香, 口感豐富!Tiramisu完美甜品點少得意大利咖啡蛋糕!香甜濕潤濃郁口感, 有少少酒精揮發, 突出咖啡香味!

白酒新西蘭青口

安格斯肉眼扒

意大利辣肉腸pizza

Tiramisu

2021-09-30 27 瀏覽
聚會好地方A tavola bar & Grill ,食完可以係將軍澳海濱長廊散步吹海風。前菜海鮮餐湯🥣.......平時餐廳都慣用忌廉海鮮湯,呢間好特別用番茄配海鮮,足料有蜆肉同蝦,酸酸地感覺清新。安格斯肉眼扒🥩.....七成熟岩岩好中間肉色粉嫩,唔會血淋淋,肉質軟淋,牛味重,配蒜蓉汁同海鹽2種食法。Tiramisu 意式咖啡芝士蛋糕🍰.......咖啡味唔太重,濃濃可可粉味,一點都唔過甜,微凍好味。
前菜海鮮餐湯🥣.......
安格斯肉眼扒🥩.....
Tiramisu 意式咖啡芝士蛋糕🍰.......
咖啡味唔太重,濃濃可可粉味,一點都唔過甜,微凍好味。
2021-09-30 29 瀏覽
位於將軍澳海傍既呢間餐廳唔單止氣氛一流,而且定價相較同類餐廳亦唔算太貴,同朋友聚會黎呢度都唔錯嫁😝🌟 美國經典牛肉漢堡 $168呢個套餐係超級抵!除左主菜漢堡包外,仲包一款前菜同飲品(想揀啤酒爽一爽一樣可以🤭)前菜可以係佢地Starter menu任揀☺大部分都可以揀~揀左Popcorn Chicken👍係即炸既,外層係啤酒脆漿,食落香脆又唔膩、雞肉又夠Juicy喎😋點埋泰式甜辣醬幾好味~主菜漢堡包都一樣不得了🤣厚身就一定嫁啦😗半溶既芝士帶點咸香,加埋大大塊既漢堡扒,好難唔好味🤫配菜係份量好多既粗薯條😄好有口感🌟 肉眼扒14安士套餐 $388晚上提供既另一款套餐就有齊前菜、主菜、甜品同飲品~前菜可以選擇凱撒沙律/蘑菇餐湯,揀左凱撒沙律原來份量好多,接近二人份量黎🤭🤭主菜肉眼扒揀左Medium,生熟程度都做到Order要求的。外層微焦香,肉質Keep到軟嫩👌🏿不過呢款脂肪位就會比較多。配菜都好味~薯蓉好香牛油味道、仲有薯粒係裏面好有口感😚其他既烤蔬菜都幾鮮甜喎😋甜品係濃郁既朱古力Brownie!🌟 狂歡節薄餅 $135(10") / $150(12")呢款薄餅組合有蘑菇、雞肉、烤薯仔、菠

🌟 美國經典牛肉漢堡 $168

🌟 肉眼扒14安士套餐 $388

🌟 狂歡節薄餅 $135(10") / $150(12")
呢款薄餅組合有蘑菇、雞肉、烤薯仔、菠菜、甜辣椒;上面仲加左酸忌廉~好味又唔會好膩!❤

2021-09-22 51 瀏覽
見到好多好評, 今晚專程試下呢間餐廳, 但換來很多失望。訂咗位入座好順利, 叫餐時候侍應話今晚冇麵包供應, 無論蒜蓉包、Bruschetta 通通都冇, 意大利餐廳點可以冇麵包㗎, 就等於酒樓冇飯供應!  有一下衝動想走, 但一場嚟到就算。 叫咗個Tempura Prawn, 來到嚇一驚, 炸到深啡色, 义落去啲油唧晒出嚟, 咁點叫Tempura呀!Grilled Fish 魚柳薄薄燒得很乾, 魚柳邊位仲柴皮, 食物質素同價錢完全不相稱, 真後悔冇走到!!
2021-09-21
2021-09-21 2081 瀏覽
今晚同朋友去皇冠假日酒店staycation慶祝生日🎂我哋一早決定唔食酒店自助餐,而係訂左海濱長廊嘅酒吧餐廳🍴酒店行過嚟都好近,食完仲可以行DONKI 😁 而家酒吧放寬延長營業時間,我哋由8點開始一路食一路傾計坐到11點幾🌙 入夜後餐廳更將燈光調暗更加有氣氛!令大家都好好享受 happy Friday❤️ 我哋叫左晚市套餐$788(2位用)包餐湯或沙律、頭盤、主菜、飲品、甜品,估唔到份量頗多且大份,搞到食唔晒😅大家都好後悔點解唔叫一個套餐再散叫就算😆是日餐湯蕃茄濃湯🍅但員工話無晒,所以另一碗轉做南瓜湯,不過調味偏重,南瓜湯太咸。白酒汁紐西蘭青口最正係個醬汁,用左大量蒜蓉粒同香料,香濃惹味!!連埋青口一齊食好正👍🏻就連車厘茄索晒汁都變得好好味😋安格斯肉眼扒14安士肉眼扒的確非常厚身大塊,好有份量,切開肉質粉嫩,肉味濃郁,唔怪之得咁多人大力推介!BBQ醬燒豬仔骨(半份)估唔到半份竟然咁大件,食完塊扒真係食唔落,燒烤醬味道唔錯,但肉質好乾身,麻麻地。甜品係Brownie同tiramisu ,插住蠟燭出場,員工好樂意幫手影相📸️ 兩款都好好食😋

白酒汁紐西蘭青口

安格斯肉眼扒

BBQ醬燒豬仔骨(半份)

2021-09-10
#將軍澳區覓食 #將軍澳海旁 #chill住食❣️#意大利火腿薄餅芝士味非常濃郁,芝士迷覺得好正😋另外番茄醬都好多,酸酸地幾開胃配菜方面 主要都係佢嗰芝麻菜+火腿😋但係批底就較硬同較乾 ~ 有啲難咬❣#特濃卡邦尼意粉真係特濃卡邦尼~ 好creamy 好濃郁好好味😋意粉幾幼 夾起意粉後發現原來裏邊壓得好實份量多到要同朋友share先得🤪🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🐷味 道 : 🟡🟡🟡🟡⚪️🏠環 境 : 🟢🟢🟢🟢🟢💰抵 食 : 🔴🔴🔴🔴⚪️‼️性價比 : 🟣🟣🟣🟣⚪️❣️整體評分 👉🏻 8.5/10-📍A Tavola Bar & Grill (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
#將軍澳區覓食 #將軍澳海旁 #chill住食

❣️#意大利火腿薄餅
芝士味非常濃郁,芝士迷覺得好正😋
另外番茄醬都好多,酸酸地幾開胃
配菜方面 主要都係佢嗰芝麻菜+火腿😋

🏠環 境 : 🟢🟢🟢🟢🟢
💰抵 食 : 🔴🔴🔴🔴⚪️
‼️性價比 : 🟣🟣🟣🟣⚪️
❣️整體評分 👉🏻 8.5/10
📍A Tavola Bar & Grill (將軍澳)

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2021-09-18 40 瀏覽
將軍澳海旁真係越來越多特色餐廳,呢間呢排做緊promotion一個前菜,一個漢堡加埋啤酒都係$168!燈光比較暗,好有氣氛好情調,好適合同伴侶🧑‍❤️‍💋‍🧑chill 一chill!Starter 點左白酒紐西蘭青口,好鮮味,最正係佢個醬汁,用咗多種香料十分開胃,甜甜酸酸辣辣,多層味覺衝擊!鐵板蒜蓉烤大蝦🍤有辣椒🌶️片,蒜頭、洋蔥同香腸,味道有層次,又係醒胃之選!Main course 要左美國經典牛肉漢堡!🍔手工牛肉漢堡好juice ,男朋友個口出名大但一啖都咬唔曬!好足料😍入邊有酸瓜,洋蔥🧅煙肉芝士🧀有薯條🍟同埋沙律🥗 每人$200唔使 有齊前菜漢堡同啤酒🍻,仲要咁有質素!一定有下次🥰

鐵板蒜蓉烤大蝦🍤
有辣椒🌶️片,蒜頭、洋蔥同香腸,味道有層次,又係醒胃之選!

2021-09-17 44 瀏覽
今日係將軍澳donki shopping 完嚟到呢間食西餐嘅bar,沿途環境清幽附近好多花草樹木入到去伴隨浪漫情調嘅音樂微暗嘅燈光係放假relax 嘅好去處叫左三道菜第一道,水牛芝士沙律本來以為係一碟過大兜亂點知排得好靚佢地用左新鮮番茄每件蕃茄擺一個圈嘅紫洋蔥上面大大塊水牛芝士味道淡淡嘅水牛芝配上少少酸嘅羅勒葉汁加黑醋汁好開胃醒神跟住到個烤雞胸佢烤到岩岩好仲有少少粉紅色食落好嫩口好滑個汁酸酸地雞略嫌咸少少鍾意重口味嘅朋友可以試下最後一個石板街朱古力蛋糕加朱古力雪糕個蛋糕係brownie 上面有啲棉花糖同杏仁蛋糕唔係好甜唔係食完要飲好多水果d,佢落好少糖又食到淡淡甜味反而棉花糖嘅甜搶返蛋糕嘅味雪糕正正常常有朱古力味咁梗係好食過便利店果d啦綜合以上幾道菜feel到廚師係有心機煮唔係hea你見到個甜品底個圖案就知有落心機整啦本身又用靚食材價錢合理加埋一三百幾我就食唔晒兩個女仔食差唔多今餐好滿意值得推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📍 A Tavola Bar & Grill (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖
沿途環境清幽
附近好多花草樹木
入到去伴隨浪漫情調嘅音樂
微暗嘅燈光
係放假relax 嘅好去處

叫左三道菜
第一道,水牛芝士沙律
本來以為係一碟過大兜亂

鍾意重口味嘅朋友可以試下

最後一個石板街朱古力蛋糕加朱古力雪糕
個蛋糕係brownie 上面有啲棉花糖同杏仁
蛋糕唔係好甜
唔係食完要飲好多水果d,佢落好少糖又食到淡淡甜味
反而棉花糖嘅甜搶返蛋糕嘅味

我就食唔晒
兩個女仔食差唔多
今餐好滿意
值得推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

📍 A Tavola Bar & Grill (將軍澳)
2021-09-17 35 瀏覽
呢間餐廳酒吧開揚同有情調,而且食物相當唔錯,耐唔耐便會想黎食番餐。當晚有幾個特式套餐,叫主菜後, 尚有開胃菜同一杯啤酒🍻提供。開胃菜#天婦羅炸蝦🍤,炸醬薄薄的而且炸到金黃色很脆口,蝦爽彈配上沙律醬同芥辣豉油,食落唔油膩,配上啤酒🍻一流。 #肉眼扒配薯蓉牛扒高質厚肉同大件,叫了7成熟度剛剛好,食落有微微炭香味,入口牛味濃郁, 口感軟淋肉汁豐富。旁邊有伴菜同很Creamy的薯蓉,非常之好食😋。#保雲酥羊架,羊肉的肉扎實些, 很有嚼口, 肉質柔軟,少許羶味我很喜歡😘,拌菜的彩椒多汁又清甜。 啖啖肉的一餐🥳。

配上沙律醬同芥辣豉油,食落唔油膩,配上啤酒🍻一流。

#肉眼扒配薯蓉

啖啖肉的一餐🥳。
2021-08-31
2021-09-16 51 瀏覽
將軍澳真係一個好地方,去完朋友屋企,自己一個黎到附近既一間bar食下野,竟然有意外發現!入到去餐廳坐低,即時感覺呢到既音樂配搭裝潢都令人有種好舒服既感覺。見到有個special set menu,又心思思想食牛排。前菜 : Onion rings 香脆既洋蔥圈加埋品質好既茄醬,真係好開胃又媽香口既前菜。主菜 :Angus rib eye steak $328絕對係我食過最好食既rib eye steak,我叫左 medium rare,黎到一睇就知係好野, 分開就見到粉粉地既色,廚師既火喉控制同靚排既結合出黎,加上燒真係好過煎好多,熱力更加平衡。甜品 : Chocolate brownie好香好濃既朱古力香,好食。

前菜 : Onion rings
香脆既洋蔥圈加埋品質好既茄醬,真係好開胃又媽香口既前菜。

主菜 :Angus rib eye steak $328

甜品 : Chocolate brownie
好香好濃既朱古力香,好食。

• Angusribeyesteak