2021-07-17 83 瀏覽
I have known this bar so long coz I always pass by it when I was running nearby. The environment is spacious that you can have the meal comfortably.We ordered grilled Caribbean chicken, feta salad and apple crumble for the dessert. Feta salad was fresh and full of olive oil dressing. It is a healthy choice for the appetizer. For the main course, we had the grill Caribbean chicken and it came with creamy mashed potatoes and grill vegetables. The slow-grilled chicken was so juicy and i was so sati

We ordered grilled Caribbean chicken, feta salad and apple crumble for the dessert. Feta salad was fresh and full of olive oil dressing. It is a healthy choice for the appetizer. For the main course, we had the grill Caribbean chicken and it came with creamy mashed potatoes and grill vegetables. The slow-grilled chicken was so juicy and i was so satisfied. Also, the size was generous so it should be fine for two people to share. The dessert came for the last dish.
grill Caribbean chicken

It was a perfect match for the ice cream serve with crispy apple crumble. It is the highlight of the whole meal and it is worth trying again.
Apple crumble

More, the staffs in the bar were nice and they reposed quickly. Honestly, it is a relaxing and good place for friends and families’ gathering. Definity, it is a great experience and I will try to sit outside next time. I think I can have pasta and pizza for next time as there are many other options on the menu.
2021-07-15
10 分鐘 (堂食)
grill Caribbean chicken
Apple crumble
  • Apple Crumble
2021-07-16 21 瀏覽
去將軍澳行donki順便來吃個晚飯,未夠8點已經坐滿人又見環境幾好feel就同男朋友試呢間,餐廳員工好熱情同有禮貌,首先要介紹佢個啤酒優惠超級抵,98蚊大大杯買一送一,仲要送埋雞翼!!好抵食!啤酒有Stella同藍妹揀,香辣雞翼非常惹味,特別係佢個辣汁唔知係咪自己調味,辣但唔噎喉,似強烈既墨西哥辣椒汁,雞翼都煎得好靚外皮香脆,意粉推薦白酒蒜香蜆肉意粉,蒜蓉味非常濃郁,意粉唔會煮到乾箏箏,扁意粉煮成既口感較煙韌,硬度恰好,微辣令到味道更豐富,好多蜆肉而且juicy,香辣蕃茄長通粉都值得一試,份量多醬料足👍👍🍻🍻

• vongole bianco
2021-07-16 16 瀏覽
好耐都無去將軍澳,不過宜家搭港鐵其實都四通八遠。如果放假前夕唔想咁多人又想鬆一鬆,可以選擇位於將軍澳【澳南海岸】的餐廳,大部分都令人舒暢感覺。𝐻𝒶𝓅𝓅𝓎 𝐹𝒾𝓇𝒹𝒶𝓎 我就揀左𝔸 𝕋𝕒v𝕠𝕝𝕒 𝕓𝕒𝕣 & 𝕘𝕣𝕚𝕝𝕝,西餐又有酒又有美食,環境又幾好,最緊要舒服。餐廳會有2人餐的關係,都相當抵食有前菜、沙律、餐湯、主菜及特品,仲可以包2杯飲品酒精都可以只需要 $788,如果2個人想浪漫白酒配上牛扒就最好不過。蕃茄濃湯濃郁的蕃茄濃湯內裡原來有蝦肉在內,熱辣辣的關係蕃茄味出眾並帶有少少辣度,旁邊並有一小塊法包同吃,相同唔錯之選。招牌田園沙律田園沙律頂層加入牛油果立即清新又健康,並有雞蛋、青瓜、沙律菜配上少許檸檬汁,令人胃口大開。白酒汁紐西蘭青口前菜有四款的選擇,選擇了白酒汁紐西蘭青口。青口的份量以2人份量恰到好處,青口煮得相當惹味令人津津有味道,旁邊的牛油蒜蓉包更加是靈魂所在,令人愈食愈滋味。安格斯肉眼扒 14安士終於來到主菜安格斯肉眼扒,一上桌厚切的關係相當吸晴,紋理分明配上燒汁,肉質鮮嫩口感一流,2人份量相當足夠。醬燒豬仔骨(半份)我至愛的莫過於醬燒豬仔骨,因為大多燒得後淋軟而且啖啖肉,

蕃茄濃湯

招牌田園沙律

白酒汁紐西蘭青口

安格斯肉眼扒 14安士

醬燒豬仔骨(半份)
我至愛的莫過於醬燒豬仔骨,因為大多燒得後淋軟而且啖啖肉,還有香脆的薯角炸得香脆無比,沒有半點抗拒的理由。

自家製提拉米蘇
最後甜品都會有2款的選擇,其中𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊咖啡味道與手指餅,兩者都能夠達到平衡點,甜到恰到好處。

朱古力布朗尼
另一款的甜品全為喜歡朱古力的朋友而設,脆口的外層濃郁的朱古力味道,的確令人大滿足。以$788的價錢,完全超級貼地價錢,可以再來吧~
2021-06-24
2021-07-15 14 瀏覽
特濃卡邦尼意粉呢個係我食過最濃郁嘅意粉 第一啖食落去超卡邦尼味超香 如果你鐘意卡邦尼味道 呢個真心值得試 而且意粉柔硬適中 加埋煙肉蛋黃醬 真係超好味公司薄餅10吋厚批Pizza超足料 有火腿、煙肉、香腸、青椒、洋蔥,拉開仲有一絲絲芝士 如果係芝士控嘅你 一定會超級鍾意㗎蘋果酥蘋果口感嘅酥脆 再加肉桂口味嘅果肉 溝埋雲呢拿雪糕一齊食 即刻幫我消消濟而且呢度個嘅服務好好 好主動幫手清枱 仲細心到拎左牙籤俾我地 上餐都好快手 好有禮貌 值得一去嘅
特濃卡邦尼意粉

公司薄餅

蘋果酥

將軍澳澳南海岸愈開愈多餐廳,路過見到呢間由內到外都好Chill 嘅西餐廳,就去同朋友一齊Happy friday~餐廳有個大螢幕平時會播一啲體育運動,鐘意睇運動比賽嘅又點可以錯過~而另一邊就見到個好有格調嘅酒吧~Happy friday當然返兩杯cocktail😂✨豬仔肋骨 (半份)半份都長過手臂😱豬仔肋骨微微烤香,而肉質鮮嫩鬆軟,香濃多汁,再配杯cocktail 或者啤酒, 簡直完美!✨紐西蘭菲力牛扒菲力牛扒最矜貴係一隻後入面得兩條菲力,見到呢間餐廳有,當然唔可以錯過! 揀7 成熟,食落脂肪含量低,口感嫩✨ 白酒蒜香蜆肉意粉推薦😆色、香,味俱全,味道有牛油同啖酒香,帶微辣~ 蜆肉肥甜美,意粉軟硬剛好,掛汁力強!✨洋蔥圈配杯Long Island,好正!香脆而洋蔥味濃,一次過有齊2 隻醬他他醬同酸辣醬,我就鐘意酸辣醬,而朋友就鐘意他他醬,唔洗爭😆✨水牛城雞翼醬係另上,自己鐘意幾多就加幾多,酸酸帶微微辣味,好開胃😆✨Long Island & old fashion依家仲有獨家優惠,指定菜式可配前菜同啤酒、cocktail😂嚟呢到當然要返一人一杯cocktail chill ~A Tav

✨豬仔肋骨 (半份)

✨紐西蘭菲力牛扒

✨ 白酒蒜香蜆肉意粉

✨洋蔥圈

✨水牛城雞翼
醬係另上,自己鐘意幾多就加幾多,酸酸帶微微辣味,好開胃😆

✨Long Island & old fashion

A Tavola Bar & Grill🌟
2021-07-12 21 瀏覽
既然千里迢迢嚟到將軍澳,一於食埋dinner先返歸🙋🏻‍♀️• 鐵板蒜蓉烤大蝦 $155以大蒜同辣椒調味,感覺有啲中式,大蝦都幾爽口彈牙,仲有juicy嘅腸仔😛• 意大利火腿薄餅10‘ $130Pizza可以揀厚批薄批,適合唔同口味嘅人士~作為一間唔係主打pizza嘅舖頭,依度嘅餅底做得相當唔錯,薄得黎邊位少少脆身又有啲咬口,加埋鹹香嘅parma ham同cheese,係唔錯嘅share food✨• 安格斯肉眼扒(special set) $328牛扒肉質幾腍有肉汁。套餐亦包括前菜、甜品及飲品,前菜揀咗海鮮湯,以番茄作基底,酸酸地非常醒胃!至於甜品嘅Tiramisu就唔太正宗,手指餅冇浸到咖啡酒所以比較脆身,不過友人幾鐘意依個版本😆• Atavola signature mocktail $128Mocktail做緊$128兩杯,揀咗LL Splash同Pineapple chia lemonade,兩杯都係屬於果味濃郁清爽嘅類型~

• 鐵板蒜蓉烤大蝦 $155

• 意大利火腿薄餅10‘ $130

• 安格斯肉眼扒(special set) $328

2021-07-10 32 瀏覽
餐廳位於將軍澳南的地方,是一個新興的青年聚站位置,鄰近地鐵站,路程需要五分鐘左右,還算便利 。食物方面點選了烤蕃茄濃湯, 優質肉眼扒配薯條 ,意大利海鮮飯, 蘋果金寶。先說說烤蕃茄濃湯,蕃茄味十分濃郁,加上帶點酸甜,十分開胃,味道不錯,作為前菜也是一個不錯的選擇。優質肉眼扒配薯條, 絕對是性價比十足,五成熟剛剛好,來到的時候幸好還有七成, 入口肉味十足, 肉汁豐富,還算可以接受。意大利海鮮飯, 真材實料,份量十足,絕對是高質之作。最後甜品方面,蘋果金寶, 即叫即做,就是美味。
意大利海鮮飯, 真材實料,份量十足,絕對是高質之作。
最後甜品方面,蘋果金寶, 即叫即做,就是美味。
2021-07-08 25 瀏覽
餐廳環境好開揚 好有空間感😆個日同朋友食dinner 所以坐係室內都可以睇到日落❤️真係好正!啲staff都好有禮貌menu有好多選擇 樣樣都好似好正咁☺️白酒新西蘭青口 ($165)-青口好大隻 食落又冇沙😍-加埋啲辣椒調味 就好惹味同開胃🔥海鮮牛排餐 ($335)-8oz烤牛柳配兩隻大蝦-牛柳要左5成熟 肉質好淋 牛味都好重☺️又唔會太生-大蝦就好貼心咁切開左半邊 方便啲食😬下次一定會再黎 試埋其他野食!🤤
餐廳環境好開揚 好有空間感😆
啲staff都好有禮貌
menu有好多選擇 樣樣都好似好正咁☺️

白酒新西蘭青口 ($165)
-青口好大隻 食落又冇沙😍
-加埋啲辣椒調味 就好惹味同開胃🔥

海鮮牛排餐 ($335)
-8oz烤牛柳配兩隻大蝦
-牛柳要左5成熟 肉質好淋 牛味都好重☺️又唔會太生
-大蝦就好貼心咁切開左半邊 方便啲食😬

下次一定會再黎 試埋其他野食!🤤
2021-07-07 47 瀏覽
最近朋友搬咗嚟遙遠嘅將軍澳,佢帶我哋去呢度食飯原來遠啲就真係chill啲😂- New Zealand Mussels 其實紐西蘭青口係香港大型超級市場都常見,但係永遠都唔會煮得好食,所以出道街見到有得食都必定會叫下,今日食呢個青口睇落好似好簡單冇乜調味,但食落有一浸浸白酒留落黎既的汁,最好嘅就係配咗香脆法包一起吃,滋味無比😋- Mexican chicken Quesadilla 之後叫左個墨西哥餡餅亦都係係屋企煮唔到嘅菜式,煎得幾香脆,薄餅中間有好多溶左既芝士,黏住其他餡料一齊食,好滋味。- Sea King prawns Salt and Pepper呢一碟大蝦最好嘅一樣嘢就係佢已經開咗邊,味道上有係有食到經過黑胡椒海鹽同少量白酒去烹調,收乾晒啲汁落隻大蝦度,食得方便又滿足。

- New Zealand Mussels

- Mexican chicken Quesadilla

2021-07-05 30 瀏覽
呢間將軍澳海旁嘅酒吧餐廳之前食過好正🤩,今日夜晚就約埋朋友黎食多次啦😝。而且呢度仲有set dinner可以揀🔥,有齊前菜、主菜、甜品,夠曬豐富😍.前菜: 脆炸洋蔥圈洋蔥圈炸得超級脆😛,而且我好鍾意佢嘅他他醬汁😜,同個洋蔥圈非常之搭配😎.主菜:安格斯肉眼扒 $328肉眼扒我今次揀左5成熟😌,無論係口感定味道都係一流水準⭐️。而且塊牛扒本身好夠肥美,再配上燒汁更加惹味🤤.甜品: 朱古力布朗尼我自己一向都好鍾意食brownie😗,而呢度朱古力味都做得好夠濃郁🔥,又唔會太甜或者覺得膩❤️.飲品: 凍檸檬茶🍋
前菜: 脆炸洋蔥圈
主菜:安格斯肉眼扒 $328
甜品: 朱古力布朗尼
飲品: 凍檸檬茶🍋
𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥很喜歡將軍澳這個小區 靜中帶旺風景怡人尤其在海旁區域用餐很寫意這間餐廳的份量很驚人 飲品定價也很合理 很適合渡過一個chill weekend night🍻⁣———————————————⁣🍝意式千層闊條麵 $135肉醬調味不錯 闊條麵煙韌有口感芝士份量超驚人 吃到捧着肚子走🤣🤣🐷 baby ribs back $200Half portion來到還以為他下挫單了!這個half ribs大概是普通餐廳三人份量 非常划算肉質不錯不會韌 配上燒烤醬和即烤的薯條 和冰爽的啤酒很搭!

𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥
🍝意式千層闊條麵 $135
肉醬調味不錯 闊條麵煙韌有口感
芝士份量超驚人 吃到捧着肚子走🤣🤣

🐷 baby ribs back $200
Half portion來到還以為他下挫單了!
這個half ribs大概是普通餐廳三人份量 非常划算
肉質不錯不會韌 配上燒烤醬和即烤的薯條
和冰爽的啤酒很搭!
意式千層闊條麵
baby ribs back
Blue Mussels
意式千層闊條麵
baby ribs back
Blue Mussels
2021-06-29 1697 瀏覽
7成熟14安士肉眼扒,表面鋪有黑椒、粗鹽,肉眼扒肉質厚嫩,肉味濃香,食落好Juicy,配以黑椒汁食用,牛味更加突出;薯菜包括有彩椒、翠玉瓜,薯蓉口感Creamy。半份豬仔肋骨,份量大,豬仔肋骨食落好入味,充滿蜜汁、美式燒烤醬味道;脆薯皇即叫即炸;沙律表面鋪有千島醬,有紫椰菜、火箭菜、生菜。7成熟美國經典牛肉漢堡,好足料,包括有牛肉漢堡扒、醃墨西哥辣椒、芝士、洋蔥、蕃茄、生菜、沙律醬;牛肉漢堡扒肉味濃厚,食落好Juicy;厚切薯條,份量多,外香脆內綿密,配以蕃茄醬食用,味道更佳。白酒新西蘭青口,新西蘭綠邊青口肉質肥美,表面鋪有車厘茄、蒜蓉、香草、辣椒,白酒味道淡香,味道香辣,蒜蓉牛油法包配以醬汁食用,食落好香口。4件水牛雞翼,雞翼肉質嫩滑,配以水牛醬食用,味道酸辣,食落好惹味。香脆洋蔥圈,口感酥脆,洋蔥條厚度適中,味道清甜,配以他他醬、泰式甜辣醬食用,味道更加豐富。Tequila Sunrise,採用龍舌蘭酒、紅石榴糖漿、橙汁,味道酸甜。Virgin Mojito,採用梳打水、薄荷葉、青檸製作,飲落好清爽。Virgin Colada,採用菠蘿汁、椰奶、蜜糖製作,味道香甜。

• 7成熟美國經典牛肉漢堡
  • 白酒新西蘭青口
2021-06-28 49 瀏覽
行完Donki食晚飯,見到呢間好Chill既酒吧餐廳,而且逢星期一至日都有Special Offer($168-$338)提供,一個價錢已經包哂前菜、主菜同飲品,飲品仲可以揀大啤酒😳😳超級正🤭🤭哇,有無再抵啲🙈🌟Popcorn Chicken $98佢地既炸雞塊係即炸嫁!😋黎到勁熱辣辣勁脆卜卜,入面啲雞肉又好juicy喎☺仲有少少香草味道,點埋個甜酸醬真係好好味🤣🤣單係前菜都好高質🤣🌟Baby Back Ribs (half) $228 / (full) $338一黎到有猶豫下佢係咪比左full我地,點解可以咁多🤣🤣🤣切開ribs果時已經聞到好香既茄醬味道,啲ribs烤得入味又軟腍,仲有即炸厚肉薯角同沙律做伴菜😚好豐富 (ps. 後來知道full既size更誇張🤣仲長過我手臂吖咩料🤭🌟 Mardi Gras 10" $130/ 12" $150狂歡節Pizza超足料😝 配料係蘑菇、烤雞肉、烤薯仔片、甜椒同菠菜,厚批底上面放滿配料,而且味道酸酸甜甜幾開胃🤩重點係仲加左酸忌廉係pizza上面,所以夾埋一齊食好清爽又帶點Creamy,係會encore既配搭😚🌟Beef Lasagna $13

🌟Popcorn Chicken $98

🌟Beef Lasagna $135
超邪惡既牛肉千層麵😍 一層層既麵皮中間夾住滿滿既芝士同牛肉餡料🤗上層都鋪滿左好多芝士🧀中間好綿密,都幾好味😄

🌟Chocolate Cheesecake $62 / Tiramisu $55
食到最後當然唔少得食埋甜品啦🤗朱古力芝士蛋糕質感係比較結實果款😋而朱古力味道幾濃,相對芝士味道無咁突出,但一樣唔錯😚Tiramisu 好有層次,由一層層海綿蛋糕、慕絲組成,而且好大件,兩個人Share都OK!

2021-06-28 41 瀏覽
#將軍澳美食 ♡ 𝒜 𝒯𝒶v𝑜𝓁𝒶 𝐵𝒶𝓇 & 𝒢𝓇𝒾𝓁𝓁 ♡去左海濱旁邊既一間西餐廳好chill氣氛好浪漫平日人唔算多又近海可以outdoor同姊妹黎都好岩談心💓𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧❥ 炸魷魚圈炸到金黃色,外酥內軟,配埋甜酸辣醬/他他醬有兩種唔同風味👍🏻❥白酒新西蘭青口青口好大隻,而且好飽滿,青口配上白酒同鋪滿左調味既配料,令青口非常提鮮同入味❥ Angus Ribeye 肉眼扒🍴肉眼扒份量好大足14安士,叫左medium,切開呈粉紅色,個人覺得好perfect竟然係bar既西餐廳食到咁高質既牛,牛味好濃郁,牛扒同薯蓉配埋秘製醬汁非常好食👍🏻❥Baby Back Ribs份Ribs好大份,兩個人叫半份岩岩好,配埋BBq醬汁燒得好好味好林身,薯角厚身,表面香脆,入面軟綿😚❥ Coconut Colada🍹好岩女仔飲,酒黎講佢算好甜好易入口,但唔會係假甜,岩曬我呢d唔係太成日飲酒既人❥Rose Drop朋友話呢杯比起尖沙咀酒吧既好飲好多,Vodka味重🍸𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧✨一直往海濱方向沿路行到盡頭就搵到📍 將軍澳澳南海

去左海濱旁邊既一間西餐廳

❥ Angus Ribeye 肉眼扒🍴

❥Baby Back Ribs

❥ Coconut Colada🍹

❥Rose Drop
朋友話呢杯比起尖沙咀酒吧既好飲好多,Vodka味重🍸

𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧

✨一直往海濱方向沿路行到盡頭就搵到

📍 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖
好高興唔少酒吧終於喺防疫措施放寬之下,陸續以餐廳嘅形式營業🍾 除左高興可以有番地方飲酒之外,更為香港完全清零感到指日可待!💪🏻💪🏻💪🏻是晚就黎到將軍澳海旁嘅酒吧餐廳🥴 戶外位置可以望住海景同埋附近好多狗仔🐶 內裡環境寬敞舒適,座位之間有一定距離,仲有投影機大屏幕,傾偈定睇波都好舒服😌《 𝘕𝘻 𝘔𝘶𝘴𝘴𝘦𝘭𝘴 》4 / 5原本以為將軍澳地段食物價錢應該不菲,誰知佢地推出嘅晚市套餐就相當實惠🤩 先黎頭盤小吃「」,青口配上蒜粒同辣椒粒,相當開胃,而且青口乾淨冇沙石😍👍🏻 《 𝘊𝘢𝘭𝘢𝘮𝘢𝘳𝘪 𝘍𝘳𝘪𝘵𝘵𝘪 》 4 / 5另一小食炸魷魚圈就好可口,份量都多,外脆內爽,佐酒一流😋《𝘉𝘢𝘣𝘺 𝘉𝘢𝘤𝘬 𝘙𝘪𝘣𝘴 𝘏𝘢𝘭𝘧 》$ 228 𝘸𝘪𝘧 𝘴𝘵𝘢𝘳𝘵𝘦𝘳𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬 4.5 / 5 1/2 豬仔肋骨兩個人分享好夠食😋 肉質燒到好軟好綿,輕輕鬆鬆就切得開👍🏻表面嘅燒烤汁完全索晒入肉入面,味道濃郁得來唔會太重手😋 重點係旁邊嘅薯條炸得好香脆,粗身又多薯蓉嘅薯條真係抗拒唔到😍🤤🤤🤤《 𝘈𝘯𝘨𝘶𝘴 𝘙𝘪𝘣𝘦𝘺𝘦 14𝘰𝘻 》 $328 𝘴𝘦𝘵 𝘱𝘳𝘪𝘤𝘦 5 / 5哩道肉眼真係無得彈😍

《 𝘕𝘻 𝘔𝘶𝘴𝘴𝘦𝘭𝘴 》4 / 5

《 𝘊𝘢𝘭𝘢𝘮𝘢𝘳𝘪 𝘍𝘳𝘪𝘵𝘵𝘪 》 4 / 5

另一小食炸魷魚圈就好可口,份量都多,外脆內爽,佐酒一流😋

哩道肉眼真係無得彈😍 無諗過酒吧餐廳都做到如此水準!𝖬𝖾𝖽𝗂𝗎𝗆就真係𝖬𝖾𝖽𝗂𝗎𝗆 無𝗈𝗏𝖾𝗋-𝖼𝗈𝗈𝗄𝖾𝖽👍🏻

肉質細嫩,鮮甜,好有牛味,唔係薄薄牛扒,相信真係足十四安士🥴 伴菜薯蓉牛油味濃,夠滑身🤤

套餐價錢星期一至星期日都有做!認真又抵又超值😍 淨係比主菜價已經包前菜同酒品一杯, 絕對係再同朋友黎飲酒食野嘅好地方🤤🍾