2022-10-10 26 瀏覽
🍀環境:係大廈既二樓,上一條好靚既樓梯就到啦~餐廳原來係自助形式,自己落單自己取餐,試完之後仲要自己執檯🫣好處係唔洗收加一~~~💰價錢:人均一百頭,每款主食大概90,飲品30左右,可以接受~~~👅味道:🌟 白蘭地炸魚片米粉有好多舊炸魚肉,魚肉好脆好嫩滑,或者可以浸落湯入面,吸滿湯汁又係另一種感覺☺️湯底好有魚鮮,感覺唔多味精🌟 肉脞面有肉碎、燜冬菇、炸餛吞、豬潤同魚蛋,非常足料!特別一提個魚蛋,超級彈牙又有魚鮮,好好食!今次揀左狗仔粉,半撈半湯好夾👍🌟 咖椰爆漿完全係邪惡既代表,一層朱古力粉一層牛油一層朱古力醬一層煉奶🥹甜度高食落好幸福🌟 斑蘭奶茶比較清淡,冇放糖,唔錯🌟 咖啡祿~~~

👅味道:

🌟 白蘭地炸魚片米粉

🌟 肉脞面

🌟 咖椰爆漿

🌟 斑蘭奶茶
比較清淡,冇放糖,唔錯

🌟 咖啡祿

2022-10-10 35 瀏覽
#咖椰爆漿 👅9/10 $68🤩超級邪惡嘅配搭,💕佢簡直就係將平日鍾意食嘅嘢全部放埋一齊!🫶🏻三層多士入面有朱古力醬牛油煉奶咖央仲有美祿粉,多士又烘得好脆🥹只可以話呢個組合絕對冇唔好食嘅可能!🤞🏻😂不過其實就算兩個人share都有少少漏🫢大家可以多啲人一齊食。.#薄餅炸彈 👅8/10 $38🤣又係另一個中風選擇💕呢個係兩塊酥皮薄餅入面夾住超級多嘅煉奶同埋咖央。🙆🏻‍♀️係好食嘅不過都係建議一人一舊就夠啦🫢因為真係好甜~.#板麵粿乾 👅9/10 $68✨呢碗麵入邊有超級多料!有豬肉、炸魚仔、冬菇粒、炸蒜頭…😋分量足夠,食落去鹹鹹甜甜咁,推薦!💕.🤩喺銅鑼灣呢間餐廳嘅定價真心唔算好高,✨所有嘢食都冇伏仲要都好食🤞🏻,我哋另外仲叫咗兩杯嘢飲就係正常發揮啦。🫶🏻💕相當推薦大家可以一試!😂
#咖椰爆漿 👅9/10 $68
#薄餅炸彈 👅8/10 $38
#板麵粿乾 👅9/10 $68
  • 咖椰爆漿
2022-10-09 47 瀏覽
貪新鮮試食,食了中伏,性價比不值,似去了高版快餐店,全部自助形式,$98碗麵,食完要自行執拾餐具。餐具污蔑,筷子用纸巾抹完,纸巾竟變了黑色,坐位也不見得乾淨,冇下次
2022-10-09
2022-10-08 57 瀏覽
之前已經喺IG見過人哋介紹呢個咖椰爆漿再經過衛詩雅介紹之後我仲諗住佢應該會排隊排到黐線點知今日6:20嚟到唔駛排隊仲有位坐自助機落單都幾方便上菜速度都算快不過過多10幾分鐘,已經開始要排隊啦第一次嚟食,當然要叫果個邪惡多士啦 $68個多士有牛油,煉奶,咖椰,朱古力醬、花生醬,美祿粉不知道那裏來的勇氣,一個人一口氣K.O.咗💯 然後叫咗個見到名都唔係好知咩嚟嘅嘢?囉喏 (small size $58)雖然話係細size。但係個份量一啲都唔少入面有蘋果,菠蘿,花生碎,豆腐卜….馬拉沙律🥗…但係我對佢嗰醬就唔係太識欣賞感覺有蜜糖喺入邊,但係又有啲酸味又好似有啲魚露咁上網搵,原來囉喏醬係以蝦醬、辣椒醬、金桔、糖為基底的醬料總之唔係我杯茶啦一個人食完呢兩樣嘢之後真係飽到上心口其實我仲好想試吓佢嗰個蟹醬炸饅頭同埋嗰個棵條可能要分幾次食有下次✅
之前已經喺IG見過人哋介紹呢個咖椰爆漿
再經過衛詩雅介紹之後我仲諗住佢應該會排隊排到黐線
點知今日6:20嚟到唔駛排隊仲有位坐
自助機落單都幾方便
上菜速度都算快
不過過多10幾分鐘,已經開始要排隊啦
第一次嚟食,當然要叫果個邪惡多士啦 $68
個多士有牛油,煉奶,咖椰,朱古力醬、花生醬,美祿粉
不知道那裏來的勇氣,一個人一口氣K.O.咗💯
雖然話係細size。但係個份量一啲都唔少
入面有蘋果,菠蘿,花生碎,豆腐卜….
馬拉沙律🥗…但係我對佢嗰醬就唔係太識欣賞
感覺有蜜糖喺入邊,但係又有啲酸味
又好似有啲魚露咁
上網搵,原來囉喏醬係以蝦醬、辣椒醬、金桔、糖為基底的醬料
總之唔係我杯茶啦
一個人食完呢兩樣嘢之後真係飽到上心口
其實我仲好想試吓佢嗰個蟹醬炸饅頭同埋嗰個棵條
可能要分幾次食
有下次✅
2022-10-08 39 瀏覽
香港人終於可以Plan下去旅行啦😍 東南亞都必定係大家小試牛刀嘅地方了吧銅鑼灣新開左間新加玻菜餐廳😍🇸🇬可以比大家止下癮先😋 店名取其A.T.A.S - a taste above shiokShiok大概係好好味嘅意思😋 店內採用自助點餐形式 連搵位都係自助 有啲似food court ▫️Laksa ($98)喇沙可以揀米粉/油麵/粗米粉 朋友就要左米粉 個湯底好濃郁 好似濃縮哂啲精華咁 好重椰香味配料有蝦、魚蛋、豆卜、雞蛋魚蛋好彈牙☺️ ▫️Ban Mian Dry ($68)我就鍾意乾撈 用左板麵黎整呢個乾撈配埋冬菇、炸江魚仔、豬肉碎等配料味道好惹味 醬汁唔會好鹹 份量都好大▫️Kaya Overload ($68)絕對無改錯名🫠 超邪惡嘅咖椰多士集百家之大成 一口咬下首先係好香美祿粉再食到榛子醬與花生醬嘅合體外層多士偏凍但唔會淋哂 口感唔錯再配上咖椰同埋牛油🧈 罪惡感超標😂😂▫️Michael Jackson ($28)豆漿加仙草 兩者味道幾夾 仙草味道較甜 又可以增加口感▫️Homebrew Pandan Barley ($28)自家製斑蘭味薏米水 味道較為清淡 都幾清新 有淡淡嘅斑蘭
香港人終於可以Plan下去旅行啦😍
東南亞都必定係大家小試牛刀嘅地方了吧
銅鑼灣新開左間新加玻菜餐廳😍🇸🇬
可以比大家止下癮先😋

Shiok大概係好好味嘅意思😋
店內採用自助點餐形式
連搵位都係自助 有啲似food court

▫️Laksa ($98)
喇沙可以揀米粉/油麵/粗米粉
朋友就要左米粉 個湯底好濃郁
好似濃縮哂啲精華咁 好重椰香味
配料有蝦、魚蛋、豆卜、雞蛋
魚蛋好彈牙☺️

▫️Ban Mian Dry ($68)
我就鍾意乾撈 用左板麵黎整呢個乾撈
配埋冬菇、炸江魚仔、豬肉碎等配料
味道好惹味 醬汁唔會好鹹 份量都好大

▫️Kaya Overload ($68)
絕對無改錯名🫠 超邪惡嘅咖椰多士
集百家之大成 一口咬下首先係好香美祿粉
再食到榛子醬與花生醬嘅合體
外層多士偏凍但唔會淋哂 口感唔錯
再配上咖椰同埋牛油🧈 罪惡感超標😂😂

▫️Michael Jackson ($28)
豆漿加仙草 兩者味道幾夾
仙草味道較甜 又可以增加口感

自家製斑蘭味薏米水 味道較為清淡
都幾清新 有淡淡嘅斑蘭味
2022-10-08 39 瀏覽
是晚來到銅鑼灣品嚐人氣極高的正宗星馬家常菜,店面木系簡約的餐枱,自助點餐模式,隨意的格調。肉脞面 $88正宗新加坡小販美食的代表,選料豐富包括肉脞,豬肝,魚蛋,滷冬菇,生菜,還有不可缺少的靈魂酥脆豬油渣,味道香濃,色香味俱全。炸魚片米粉$98鱼肉沾上炸粉高温油炸至金黄色,啖啖魚肉吃落香噴鬆脆,魚湯加上白菜及蕃茄,健康之選,魚湯淡淡鮮味。咖椰爆漿 $68有別於經典小吃咖椰多士,咖椰、厚牛油、花生醬、巧克力榛子醬及煉奶,再撒上美祿粉於香脆多士,每一啖都充滿香甜醬料,超級邪惡!酸梅青檸水 $28夏日推介之選,酸酸咸咸甜甜,冰涼透心,超解渴解膩。加上檸檬含豐富維生素C、水溶性纖維,有助消化。班蘭奶茶 $28採用泰國新鮮斑蘭葉製作,抹茶般的色澤,東南亞的氣息迷人,茶味香濃,熱情的個性,十分特別。

肉脞面 $88

炸魚片米粉$98

咖椰爆漿 $68

酸梅青檸水 $28

班蘭奶茶 $28
除咗叻沙同海南雞飯,其實新加坡菜仲有五花八門嘅菜式,今次就去咗銅鑼灣一間人氣餐廳A.T.A.S。餐廳採取自助形式,先揾座位然後去櫃檯點餐並付款,完成後店員會比客人pager,當餐點準備好就會透過pager通知客人取餐,餐具、調味料等都可以去旁邊櫃檯自取,好有新加坡bazaar風味!炸魚片米粉($98)粗米粉吸收咗濃厚魚湯,非常軟身,加上炸到香脆嘅炸魚片帶有淡淡酒香同胡椒味,配料仲有白菜、蕃茄、紫菜,健康又好食。肉脞面($88)我哋另外叫咗一款較為濃味嘅新加坡麵食,配料非常豐富,有豬肉碎、豬肝、魚蛋、滷冬菇、炸雲吞、生菜等,麵底就揀咗老鼠粉,因為調味料落咗少少醋同辣椒,入口酸酸辣辣,好開胃!辣椒蟹肉醬配炸饅頭($98)呢個好有驚喜!炸饅頭外脆內軟,蘸埋香辣蟹肉醬,呢款地道嘅菜式令我一下子好似身處新加坡!斑蘭薏米水($28)每次食新加坡菜必點薏米水,呢款比較清淡,粒粒薏米好有咬口!酸梅青檸水($30)原粒酸梅加兩粒青檸,清新開胃,非常解膩。

肉脞面

辣椒蟹肉醬配炸饅頭

肉脞面
辣椒蟹肉醬配炸饅頭
  • 辣椒蟹醬配炸饅頭
2022-10-04 259 瀏覽
去銅鑼灣做完body check,就喺附近嘅A.T.A.S食埋飯。雖然呢度係屬於自助式,但係環境寬敞,座位之間空間感十足,坐喺餐廳入面都好舒適。呢度主要係做星馬風味嘅菜式。叻沙材料包括有蝦、魚蛋、豆卜同洽蛋,用料十足,而且湯底辣得嚟夠晒香口。叻沙可以選擇唔同嘅麵條,而我就揀咗粗米粉,即係類似平時食開嘅米線。炸魚片米粉同樣用上粗米粉,再配上炸魚片、白菜、蕃茄,魚湯呈奶白色,滋潤得嚟又唔會腥。炸魚片仲配埋紫菜,朔晒湯勁好味。特別要推介佢哋嘅咖椰爆漿,總共有兩款口味,而我就揀咗花生醬配朱古力榛子醬,上面再灑上厚厚嘅美祿粉。入邊內藏一片牛油,再配埋朱古力榛子醬,真係人間美食。潮流興Black Pink,其實佢係玫瑰露仙草,少甜嘅味道都幾啱飲。而班蘭薏米水味道就更加清新,加入咗薏米令飲品有淡淡的米香。
呢度主要係做星馬風味嘅菜式。
炸魚片米粉
炸魚片仲配埋紫菜,朔晒湯勁好味。
咖椰爆漿
入邊內藏一片牛油,再配埋朱古力榛子醬,真係人間美食。
Black  Pink
班蘭薏米水味道就更加清新,加入咗薏米令飲品有淡淡的米香。
班蘭薏米水
Black  Pink
2022-09-30 95 瀏覽
來到銅鑼灣當然搵d特別野食下今次來到登龍街附近食星馬菜呢間餐廳是採用自助形式由點餐,拎餐同收餐都係自助式的今次點了一份叻沙和一份肉脞面作主食甜品就點了咖椰花生巧克力多士飲品是黑白 (Michael Jackson) 和斑蘭薏米水首先,個叻沙湯底味道好濃郁,而且配菜好足料,有齊蝦,魚蛋,魚片等等,鮮味十足上網見好多人大推肉脞面,當然要一試一上檯原來麵同湯底是分開上的肉脞面是有豬肝,肉脞,魚蛋,豬油渣等配料用湯淋上配料上面再連麵一起吃,真的很好味,不會太油膩咖椰花生巧克力多士上檯時仍是脆口的,入面夾有牛油,花生醬,朱古力醬,又不算過份甜,值得一試最後,飲品方面個人特別喜愛黑白,其實是豆奶仙草,解渴一流
來到銅鑼灣當然搵d特別野食下
今次來到登龍街附近食星馬菜

呢間餐廳是採用自助形式
由點餐,拎餐同收餐都係自助式的

今次點了一份叻沙和一份肉脞面作主食
甜品就點了咖椰花生巧克力多士

上網見好多人大推肉脞面,當然要一試
一上檯原來麵同湯底是分開上的
肉脞面是有豬肝,肉脞,魚蛋,豬油渣等配料
用湯淋上配料上面再連麵一起吃,真的很好味,不會太油膩

最後,飲品方面個人特別喜愛黑白,其實是豆奶仙草,解渴一流
唔係第一次嚟食呢一間嘢,因為有朋友想要試所以就再嚟!今次嚟就少咗啲人,唔使排隊等位。試咗啲新食物,嗌咗個喇沙,非常香令人好有食慾,佢係微微辣嘅,所以我哋都嗌咗嘢飲,奶茶同鴛鴦,正正常常咁。另一個我地想嗌冇咁濃味嘅,就叫咗個炸魚片米線,都有幾多塊魚,相對係清淡啲但聞得到亦食得出個魚湯嘅味,同埋佢旁邊仲加咗d紫菜,加埋一齊好正!然後朋友想嚟呢度食就梗係想食最signature嘅kaya overload, 不過因為我已經食過一次,知道佢真係好邪惡好肥,所以今次就問佢可唔可以走牛油,原來又真係得㗎喎!我覺得入面有kaya、煉奶、榛子朱古力醬同埋花生醬, 上面仲有美祿粉,加埋已經好正, 少咗牛油都好食,但又令自己感覺冇咁evil. Overall好滿足嘅一餐!

2022-09-29 2213 瀏覽
餐廳都係自助形式買飛,12點啱啱開門座位嘅空間都好充足反正掛住星加坡嘢食,所以叫咗喇沙配粗米粉有蝦、魚蛋、豆卜同蛋 充滿椰香味帶微辣魚蛋同蝦都爽口~煮得好入味 粗米粉(米線)質感係偏向軟身一啲我呢啲咁心急嘅人冇乜點咬 吞落去都唔哽胃😂辣椒板麵/ 麵粉粿 叫呢個麵因為比個辣椒醬吸引咗😌然後發現入邊都有幾多配料炒埋一碗有豬肉丸、炸江魚仔、滷冬菇、蛋、菜心、炸蒜、蔥、參巴醬辣椒🌶️充滿鹹香,而且口味較濃本身以為好辣,但係個辣度對我嚟講又啱啱好喎鍾意食濃味d重口味嘅人就啱了😊同埋都幾大碗😂之後見到呢個小食嘅配搭好得意又試吓Rojak (囉喏)青蘋果、青瓜、沙葛、炸豆卜、油條、囉喏醬、花生碎從來冇諗過呢啲食物可以撈埋一齊😂但係個感覺又幾清新~可能混合左青蘋果🍏青瓜 然後佢嘅油條係全部炸到脆卜卜再撈埋一齊都幾有趣😊由於叫嘅嘢食味道都比較重所以叫咗兩杯清新啲嘅飲品~仙草豆漿同班蘭薏米水 勁飽😂

餐廳都係自助形式買飛,12點啱啱開門
座位嘅空間都好充足

反正掛住星加坡嘢食,所以叫咗喇沙配粗米粉
有蝦、魚蛋、豆卜同蛋 充滿椰香味帶微辣
魚蛋同蝦都爽口~煮得好入味
粗米粉(米線)質感係偏向軟身一啲
我呢啲咁心急嘅人冇乜點咬 吞落去都唔哽胃😂
辣椒板麵/ 麵粉粿

叫呢個麵因為比個辣椒醬吸引咗😌
然後發現入邊都有幾多配料炒埋一碗
充滿鹹香,而且口味較濃

本身以為好辣,但係個辣度對我嚟講又啱啱好喎
鍾意食濃味d重口味嘅人就啱了😊同埋都幾大碗😂
之後見到呢個小食嘅配搭好得意又試吓
Rojak (囉喏)

青蘋果、青瓜、沙葛、炸豆卜、油條、囉喏醬、花生碎
從來冇諗過呢啲食物可以撈埋一齊😂
但係個感覺又幾清新~可能混合左青蘋果🍏
青瓜 然後佢嘅油條係全部炸到脆卜卜再撈埋一齊
都幾有趣😊
由於叫嘅嘢食味道都比較重
所以叫咗兩杯清新啲嘅飲品~
仙草豆漿同班蘭薏米水

勁飽😂

2022-09-28
午餐
  • 叻沙
  • 辣椒板麵
  • 囉喏
2022-09-29 54 瀏覽
餐廳採用自助形式,由下單、取餐、拿取餐具🥢 最重要的是用餐完畢後記得收拾乾淨喔‼️😉▫️❥$𝟵𝟴 炸魚片米粉🍜材料有:炸魚片、白菜、蕃茄、紫菜‼️新鮮的魚片炸成金黃色,又香又滋味‼️😋 奶白色的魚湯味道清甜,很不錯呀‼️👅▫️❥$𝟵𝟴 叻沙🍜材料有:蝦、魚蛋、豆卜、蛋‼️貌似很辣的湯底其實並不辣,有著椰香味‼️🥥 略嫌米線煮得太過火,口感軟腍‼️😝▫️❥$𝟲𝟴 咖椰爆漿🍞咖椰、牛油、花生醬、巧克力榛子醬及煉奶的配搭,一看就是邪惡‼️😈 撒上美祿粉的咖椰可以清晰看到瀉出的巧克力榛子醬‼️一口咬下那甜滋滋的味道充斥著口腔‼️👻 螞蟻人一定大愛呀‼️🍭🍬▫️❥$𝟯𝟬 班蘭奶茶🥤相當清新的班蘭香味,又不過甜,不錯呀‼️😋▫️❥$𝟱𝟴 美祿爆炸🧋濃郁的美祿飲品‼️最喜歡頂部的美祿脆脆,香脆無比很過癮‼️🥰
❥$𝟵𝟴 炸魚片米粉🍜
材料有:炸魚片、白菜、蕃茄、紫菜‼️

❥$𝟵𝟴 叻沙🍜
材料有:蝦、魚蛋、豆卜、蛋‼️

❥$𝟲𝟴 咖椰爆漿🍞

❥$𝟯𝟬 班蘭奶茶🥤
相當清新的班蘭香味,又不過甜,不錯呀‼️😋
❥$𝟱𝟴 美祿爆炸🧋
2022-09-29 47 瀏覽
星期一的晚上來到銅鑼灣的ATAS食晚餐。ATAS離地鐵站不遠,銅鑼灣地鐵站向天后方向步行約10分鐘之內已到達餐廳。用餐位置的需要從餐廳地面步行一層的樓梯才到達。地面放了Menu展板供客人預覽食品的種類及價錢,價錢的定位相對在銅鑼灣而言,相當大眾化。餐廳的環境裝修行Cafe的風格。用餐環境寬敞,有提供半圓沙發,或普通餐廳的枱凳,也提供單人窗邊面向街道的座位,供不同客人選擇入座。店內牆身主要為白色,最吸引眼球的是店內一幅長方形牆上印有有綠色植物的牆紙,呼應了這間食新加坡菜的餐廳,亦是店內其中一個打卡位。Atas採用自助形式落單,或到收銀處下單,店員會派一個bit bit機,到餐後到櫃面領取,相當方便。另外自助區有水,和餐具,碗、碟供客人自取。當天和友人來食飯,我們分別點了,叻沙, 肉脞麵作為主麵食,飲品1客Milo Explosion 及Micheal Jackson(仙草豆漿),小食點了kaya Overload (咖梛爆漿)。叻沙份量十足, 有魚蛋、蛋、蝦、豆卜,友人指湯底梛香十足,濃郁沙嗲及蝦湯的滋味。朋友叻沙中的蝦肉十分爽彈,蝦肉質素不錯。肉脞麵是一碗乾麵,麵上有各種食材配料,另一
星期一的晚上來到銅鑼灣的ATAS食晚餐。

肉脞麵是一碗乾麵,麵上有各種食材配料,另一碗麵湯,供客人自行加入麵湯。肉脞麵的配料十分豐富,有肉脞、滷冬菇、豬肝?魚蛋、炸蝦雲吞等,滿滿的配料。炸蝦雲吞相當出色,用適當豬包著一隻蝦肉下鍋油炸,沒有太油膩感,很好吃,吃得出頗為新鮮。滷冬菇也十分入味。

Milo Explosion 就是美祿特飲,滿滿的美祿粉洒在飲品最頂層及加上美祿波波的美祿朱古力飲品,一杯飲品不同口感,喜愛美祿的朋友必點。

Michael Jackson是仙草豆漿,豆漿和仙草的配搭不錯,仙草粒有咬口,可以一試。

來到最邪惡和最吸晴的kaya Overload,一客已足夠2到4人食。Kaya overload是一份三層多士,多士的夾層有牛油,花生醬,煉奶,榛子醬,並在多士的四周酒上滿滿的朱古力粉。一夾著一層,甜品控一定不容錯過,由於有兩層牛油,食一到兩小件已經有些飽,十分好吃,可以留肚和朋友分享這個小食。

總結
是次用餐經驗不錯,上餐速度很快,味道也很對口味,來銅鑼灣想以大眾化價錢食星加坡菜,Atas 是一個不錯的選擇。
2022-09-28 51 瀏覽
返工日忙夜忙,難得搵到間正餐廳當然要放縱一下!近排喺網上大獲好評嘅銅鑼灣新加坡菜餐廳,款款菜式都非常有特色 ,食完真係捧住個肚走!炸魚片米粉奶白色湯底湯甜又魚鮮,完全無魚腥味,米粉爽口,炸魚肉片入口香脆,浸落魚湯底味道好夾,點一點叻沙湯仲別有一番風味!叻沙啖啖濃郁嘅蝦香湯頭配上惹味香料,滲出陣陣椰醬香甜同辣勁,麵條吸汁掛湯,配料豐富有齊鮮蝦、魚蛋、魚片、蛋同豆卜等,份量充足又抵食!咖椰爆漿極邪惡!平時嘅厚牛油多士都比唔上,因為依個咖椰爆漿唔只每件都有兩片厚牛油,仲有咖椰、花生醬、朱古力榛子醬同煉奶,加埋美祿粉鋪面,每啖都流心爆醬,多士酥脆,點忍呀!斑蘭奶茶 / 美祿飲品唔會甜膩,斑蘭奶茶嘅斑蘭味清香,美祿濃濃朱古力麥芽味,又香又滑!

斑蘭奶茶 / 美祿

2022-09-28 48 瀏覽
🌟近排見ig好多post都係關於一間位於銅鑼灣既馬拉菜,好多人去打卡✨所以我都唔汁輸,特登過去上下🤣——————🐽 Fried Fish Bee Hoon Soup奶白色既魚湯,飲落好鮮味,配埋炸到脆卜卜既魚柳,有一種好水上人feel既魚湯米線🫶🏻🐽 Chilli Mee Hoon好經典既一道馬拉菜,用汁醬撈好既板麵,面頭再加埋d辣既魚干蝦米仔,令到成碗麵都好香口,辣辣地搞到好開胃!🐽 Kaya overload最後黎個甜品好邪惡,中間夾住牛油同埋kaya,一咬落成口都係罪惡感,但又忍唔住食完一啖又一啖
🌟

——————