2023-03-15 49 瀏覽
今次去咗食咖央多士同沙爺米粉,味道真係好好味!首先係咖央多士,佢嘅牛油味道好香濃,多士本身煎得鬆脆,搭配得好啱。不過有啲人話多士有啲太油,不過我覺得啱啱好,唔會太過濃郁。再嚟就係沙爺米粉,佢嘅沙爺汁好濃郁,令人食完之後都仲有味道留係口中。米粉同埋蝦煮得剛剛好,唔會太腍或者太硬,加上青蔥同紅辣椒嘅調味,味道好開胃。值得一提嘅係,呢間店舖位置方便,交通方便,好易搵到。而且,店員都好友善,服務好好。總括而言,如果你係咖央多士或者沙爺米粉嘅愛好者,呢間店絕對值得一嚐!加上位置方便,係一個方便又好味嘅用餐選擇。
今次去咗食咖央多士同沙爺米粉,味道真係好好味!

2023-03-07 101 瀏覽
Lunch Set (飲品正價減$8)🌶️辣椒板面 $78: 板面比較闊身,帶煙靭口感😋 配上辣椒醬、江魚仔、炒肉碎等,材料豐富😚 份量好多,性價比高!🍚新加坡椰漿飯 $68(椰漿飯,炸雞全翼,煎蛋,青瓜,花生江魚仔,参峇辣椒醬): 炸雞全翼外脆內軟,雞肉肉質嫩滑👍🏼 有多款配料,非常正宗😊小食🦀辣椒蟹肉醬配炸饅頭 $98: 辣椒蟹肉醬辛辣香口,配上金黃色嘅炸饅頭,外脆內軟,令人想一口接一口~🥢炸五香卷 $48: 豆皮包裹絞肉、沙葛、香菜等,用五香粉調味,然後炸至金黃香脆,爽脆清甜,沾泰式酸辣醬更特別👍🏼🍫美祿爆炸 $58: 凍美祿配上俾美祿波波及美祿餅乾,口感脆卜卜好特別😁 適合鍾意飲甜飲嘅朋友!🫖斑斕奶茶 $28: 奶茶添上斑斕味道 散發出淡淡香氣,而且唔覺得甜😊
Lunch Set (飲品正價減$8)

🌶️辣椒板面 $78

🍚新加坡椰漿飯 $68
(椰漿飯,炸雞全翼,煎蛋,青瓜,花生江魚仔,参峇辣椒醬)

小食
🦀辣椒蟹肉醬配炸饅頭 $98

🥢炸五香卷 $48

🍫美祿爆炸 $58

🫖斑斕奶茶 $28
: 奶茶添上斑斕味道 散發出淡淡香氣,而且唔覺得甜😊
1K
2023-03-07 51 瀏覽
店名: A.T.A.S地址: 銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖銅鑼灣站F1出口,行3分鐘環境: 4/5價錢:4/5味道: 3/5麵粉粿乾$68麵粉粿就好似一片片的圓形嘅刀削麵咁,但口感無煙韌同好咬係一片片大圓形的麵粉頭,如果口感好d會更好配料有豬肉,江魚仔,菜心,冬菇片,炸蒜等,下面有啲甜豉油,但食落都係偏重口味🙊肉脞麵(加辣)$88麵底好似平時食雲吞麵咁,旁邊都會提供一碗湯,就算撈埋食都係偏咸配料好豐富,有肉碎、豬潤、魚蛋蛋、炸餛飩、冬菇等🤨咖椰爆漿$68面包餡為: 美綠粉>朱古力醬>麵包>牛油>花生醬>麵包>朱古力醬>牛油>咖央>麵包。食一舊係好食,但食第二件已經覺得好膩好甜😶😕美祿爆炸$58美祿濃平時嘅幾倍有多,而且上面頭有大量粉,飲落成杯都好甜好重口味🥺黑白$28食嘢重口味同甜的嘢,飲翻呢杯清新啲,豆漿味少少淡淡唔太甜仙草條幾滑溜有啲咬口🥰🥰#stitchfoodie銅鑼灣

店名: A.T.A.S

地址: 銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖
銅鑼灣站F1出口,行3分鐘

環境: 4/5
價錢:4/5
味道: 3/5

麵粉粿乾
麵粉粿就好似一片片的圓形嘅刀削麵咁,但口感無煙韌同好咬
係一片片大圓形的麵粉頭,如果口感好d會更好

肉脞麵(加辣)

配料好豐富,有肉碎、豬潤、魚蛋蛋、炸餛飩、冬菇等🤨

咖椰爆漿
食一舊係好食,但食第二件已經覺得好膩好甜😶😕

美祿爆炸

黑白

#stitchfoodie銅鑼灣

2023-03-02 71 瀏覽
成日到處搵嘢食嘅我知道喺銅鑼灣開咗間新嘅新加坡餐廳收工就即刻去試下🔆🔆🔆餐廳位於銅鑼灣嘅邊寧頓街入口處有一幅壁畫轉角就有一條白色樓梯上去樓上位置都好闊落自助落單方便快捷👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻極邪惡咖椰爆漿三層多士夾超多醬!!花生醬,榛子醬,牛油,煉奶還有滿滿的美祿粉,食一嚿已經好飽😜沙嗲牛米粉呢個都係值得推介嘅食物有好多配料,蝦,魷魚,芽菜,通菜仲有好多花生粒食落口淡淡滋味!👍🏻美祿爆炸好濃嘅美祿味加埋美祿粉美祿脆球🥰口感豐富!👍🏻今晚係邪惡嘅一餐🤣🤣🤣🤣
成日到處搵嘢食嘅我
自助落單
方便快捷
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
極邪惡咖椰爆漿
三層多士夾超多醬!!
花生醬,榛子醬,牛油,煉奶
還有滿滿的美祿粉,食一嚿已經好飽😜

沙嗲牛米粉
呢個都係值得推介嘅食物
有好多配料,蝦,魷魚,芽菜,通菜
仲有好多花生粒
食落口淡淡滋味!👍🏻

美祿爆炸
好濃嘅美祿味
加埋美祿粉
美祿脆球🥰口感豐富!👍🏻

今晚係邪惡嘅一餐🤣🤣🤣🤣
2023-02-27 51 瀏覽
今次來到了一間非常有創意的餐廳——A.T.A.S。推薦的菜品有麵粉粿乾和咖椰爆漿,味道非常特別,值得一試。麵粉粿乾是一道很特別的小食,麵粉經過特別的製作過程,變成了鬆軟的粿乾,配上鮮甜的蝦仁和豬肉碎,味道非常鮮美。加上一些特製醬料,更加突出了食材的風味。另一道推薦的菜品是咖椰爆漿,口感鬆軟,入口即化,外層炸得香脆,內層是椰香味濃郁的爆漿,非常美味。特別是加上咖喱醬汁,更加突出了椰香和咖喱的香氣,非常適合喜歡咖喱味的人士。整個餐廳的裝潢非常有個性,氣氛很好,讓人感到舒適放鬆。價格合理,菜品份量適中,非常適合和朋友一起用餐。如果你喜歡創意美食,不妨來這裡一試!
2023-02-21 71 瀏覽
銅鑼灣惹味新加坡餐廳 佢地招牌叻沙 網上幾多好評 好似都係新加坡人主理 吸引左我去試試 簡單紀錄下.⭐️招牌叻沙$78 加大蝦$20👍🏻叻沙湯係重點 湯底濃稠 重椰香表面有4隻鮮蝦 魚蛋 豆卜 魚片 配米粉 油麵😋配料吸咗湯底之後好惹味.⭐️沙嗲米粉$98係用咗一個撈麵嘅形式 喺米粉上面加大量嘅沙嗲醬 花生碎 勁香識食 沙嗲醬一定要有花生碎配料 有雞 蝦 魷魚等等味度上超級重口味.⭐️玫瑰露恐龍粉紅色好少女嘅玫瑰露上面加上大量美祿粉店員話香港人可能未必鍾意 玫瑰露味但我覺得味道幾清新 唔錯.⭐️美祿爆炸去新加坡地道必點 大量嘅美祿粉加上恐龍蛋 同Oreo 口感都比平時滑呢杯如果要好飲 一定要夠多粉今日呢杯就唔錯啦.除此之外 呢排餐廳轉左新餐牌有新加坡風味嘅魔鬼魚呢個賣相望落好似唔夠靚仔其實係魔鬼魚扒 表面應該係大量參巴醬?👍🏻肉質超級滑 只有魔鬼魚軟骨👍🏻輕易起出一大塊魚肉👍🏻醬料味入哂魚肉入面 高質必點.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_銅鑼灣.#A.T.A.S (銅鑼灣) #atas地址:銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖.⭐️評分:味道:4.
⭐️招牌叻沙$78 加大蝦$20
今日呢杯就唔錯啦
除此之外 呢排餐廳轉左新餐牌
有新加坡風味嘅魔鬼魚
呢個賣相望落好似唔夠靚仔
其實係魔鬼魚扒 表面應該係大量參巴醬?
👍🏻肉質超級滑 只有魔鬼魚軟骨

‼️想睇更多資訊
‼️呢邊有貓貓睇:@hkfuncatrecord
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評 #香港美食 #銅鑼灣美食 #新加坡餐廳 #喇沙 #沙嗲
2023-02-16 172 瀏覽
這間新加坡餐廳,每次經過也有很多人排隊😦有一條樓梯行上上層餐廳,很多人也會在此排隊及打卡🤣,迫滿人呢咖椰爆漿咖椰花生巧克力醬🧇咖椰味香濃😆佈滿朱古力醬及朱古力粉,味道一流,打卡也一流😆🍫辣椒板面辣椒味出色,拌麵醬是重要的,這間店便能做到這一點了,爽🌶️辣椒螃蟹醬配炸饅頭 🦀螃蟹醬很多,用來點其他食物也可以,炸饅頭鬆軟香口,可以一戰班蘭奶茶☕奶茶配上班蘭非常配合,香滑提神酸梅青檸水 🍋甜甜酸酸,醒腦開胃,吃貨必點A.T.A.S銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖

咖椰爆漿咖椰花生巧克力醬🧇

辣椒板面
辣椒味出色,拌麵醬是重要的,這間店便能做到這一點了,爽🌶️

班蘭奶茶☕
奶茶配上班蘭非常配合,香滑提神

酸梅青檸水 🍋
甜甜酸酸,醒腦開胃,吃貨必點

A.T.A.S
銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖
咖椰爆漿咖椰花生巧克力醬
班蘭奶茶及酸梅青檸水
10 分鐘 (堂食)
咖椰爆漿咖椰花生巧克力醬
班蘭奶茶及酸梅青檸水
  • 咖椰爆漿
  • 辣椒板麵
  • 咖椰爆醬
  • 咖椰多士
2023-02-15 114 瀏覽
第二次探店黎到新加坡過江龍A.T.A.S試下。有朋友識呢度嘅Management 話佢地調整咗個味道,食得出有改變嘅。✅️辣椒板面呢個麵唔辣,濃味嘅。麵條係我鐘意食嘅波浪粗麵,麵質彈牙,掛汁一流。食果時撈埋隻蛋同配料,味道好豐富,黎咗兩次都有點,覺得今次冇咁濃味😀✅️辣椒蟹肉醬配炸饅頭哇!呢個好好食🤩本身已經鐘意食炸饅頭配鍊奶,而家襯埋個蟹肉醬超正!蟹肉比想像中多,每一淡都會食到蟹肉,個醬有D咖哩感覺,好香濃。炸饅頭甜甜地又夠熱夠脆,點蟹肉醬係Perfect Match喔🥳✅️炸黃姜雞中翼食咗兩款重味菜式,呢款雞翼會比下去。黃姜味唔太重,變相冇乜味道。雞翼口感還可以,只係食緊重口味野呢款會偏淡,唔建議點✅️咖椰爆漿加美祿粉第二次食呢款邪惡甜品,水準一貫好好食🥳好鍾意佢有牛油同咖椰醬。佢係有兩層醬加三塊麵包,味道唔會咁快溝埋一齊。牛油唔算多,冇蓋過咖椰醬味道,咖椰醬好香好甜,襯麵包一流!黎咗兩次呢個都係必食,大推🤩✅️班蘭奶茶食咗好多濃味野,呢杯相對淡味。要飲咗一段時間清咗味蕾就taste到有淡淡嘅班蘭味。清清地都ok架👍✅️豆漿呢杯我冇飲,俾唔到食評😆
✅️辣椒板面

✅️辣椒蟹肉醬配炸饅頭

✅️炸黃姜雞中翼

✅️咖椰爆漿加美祿粉

✅️班蘭奶茶

✅️豆漿
呢杯我冇飲,俾唔到食評😆

• 升級咖椰多士
  • 辣椒板麵
  • 咖椰爆醬
2023-02-02 62 瀏覽
🟠辣椒板麵($88)因為我同朋友都唔知板麵到底係咩,亦都比較少係餐廳見到,決定試一試🙈個人覺得板麵外型睇落有d似刀削麵,食落既口感都似,都彈牙既😋而麵入面有溫泉蛋、滷冬菇、魚仔乾、豬肉、蒜、蔥、參巴辣醬(好似係呢個名😝)撈埋一齊食,好惹味,加埋魚乾仔又有質感,非常好同幾特別👍🏻🟡 Laksa ($98)一聞到碗Laksa既味都食指大動,好香。Laksa亦有米粉、油麵同粗米粉俾你揀,我就揀左粗米粉,食落就似米線咁🤓Laksa湯底有椰香味,雖然惹味,但食落偏辣,朋友算食得辣,都話幾辣🥵麵入面材料都幾多,有蝦、魚片、豆卜、魚蛋、蛋等。而麵既份量都算多,最後都食剩少少。
🟠辣椒板麵($88)

🟡 Laksa ($98)
【愛甜人士必點爆漿吐司🇸🇬】呢間以前佢一新開我就好想試!佢係由新加坡人主理👩‍🍳有多款地道菜,麵包好吸晴又邪惡🍞星馬菜辣辣地其實都幾開胃🇸🇬真係會再想食!.🍴辣椒板麵因為佢係辣椒🌶️真係幾辣😂入面有冬菇、蛋、豬肉、炸蒜etc. 但成碗撈埋一齊又好惹味👍🏻仲要我幾中意呢款粉,唔算厚又易夾🤣推介‼.🍴炸魚片米粉呢款粉叫粗米粉,個人覺得似米線😆湯底有濃郁魚味,好有鮮味🐟 粗米粉完全吸曬湯底味,SO JENG🥰配料一啲都唔HEA! 有巨量紫菜、勁多炸魚片🐟、蕃茄🍅白菜仔🥬(?!)炸魚片半煎炸外脆內軟!啖啖魚肉🤩整體都推介‼️.🍴咖椰爆醬分咗2層❣️有3塊包夾著2塊咸咸哋嘅牛油🧈出面再有滿滿嘅美祿粉包圍😍仲有朱古力🍫咖椰、雖然係有少少甜🤣但又有牛油叫做中和返,大邪惡😈推介‼️但係可能唔鍾意甜嘅人仔就會覺得好漏🤔-💡餐廳係自助形式,自己等位,跟住再去點餐、取餐🍴.⏰今次平日LUNCH HOUR終於試到!其實都等咗一陣-💎推介指數: 💎💎💎💎💡性價比:✨✨✨🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️-
🍴辣椒板麵
🍴炸魚片米粉
🍴咖椰爆醬
💡餐廳係自助形式,自己等位,跟住再去點餐、取餐🍴
⏰今次平日LUNCH HOUR終於試到!其實都等咗一陣
💎推介指數: 💎💎💎💎
💡性價比:✨✨✨
🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
炸魚片米粉
炸魚片米粉
  • 咖椰爆漿
  • 美祿爆炸
銅鑼灣人氣新加坡菜✨A.T.A.S✨簡約裝修🌿感覺舒適寬敞以自助形式運作🙌🏻食物質素亦唔錯😉🍞咖椰爆漿🍞為左呢個而黎😜3層麵包夾住唔同餡料咖椰、厚切牛油、花生醬、Nutella、煉奶😍麵包仲烘到好香脆😙灑上大量美祿粉邪惡到不得了😈🍜炸魚片米粉🍜鮮甜香濃魚湯🐟米粉索哂魚湯味道炸魚片嫩滑且份量多😌配料仲有蕃茄、菜😆大滿足!🧆囉喏🧆係新加坡出名小食🇸🇬有菠蘿、青蘋果、青瓜、沙葛、油條、炸豆卜🤗再加上大量花生碎、芝麻、囉喏醬😚酸酸甜甜好開胃🧋美祿爆炸🧋再黎多一個邪惡飲品😝絕對係一杯濃厚美祿飲品上面鋪滿美祿粉、美祿波波、美祿曲奇😘飲落又唔太甜
銅鑼灣人氣新加坡菜✨A.T.A.S✨
簡約裝修🌿感覺舒適寬敞
以自助形式運作🙌🏻食物質素亦唔錯😉

🍞咖椰爆漿🍞
為左呢個而黎😜3層麵包夾住唔同餡料
咖椰、厚切牛油、花生醬、Nutella、煉奶😍
麵包仲烘到好香脆😙灑上大量美祿粉
邪惡到不得了😈

🍜炸魚片米粉🍜
鮮甜香濃魚湯🐟米粉索哂魚湯味道
炸魚片嫩滑且份量多😌配料仲有蕃茄、菜😆大滿足!

🧆囉喏🧆
係新加坡出名小食🇸🇬
有菠蘿、青蘋果、青瓜、沙葛、油條、炸豆卜🤗
再加上大量花生碎、芝麻、囉喏醬😚酸酸甜甜好開胃

🧋美祿爆炸🧋
再黎多一個邪惡飲品😝絕對係一杯濃厚美祿飲品
上面鋪滿美祿粉、美祿波波、美祿曲奇😘飲落又唔太甜

2023-01-27 79 瀏覽
這間位於銅鑼灣的新加坡菜樓上餐廳,長期都好爆場,因為性價比高之餘,食物質素又好,環境都舒適👍🏻餐廳以自助形式為主,裝修偏簡約風,感覺寬敞舒適🌱.🌶️叻沙 $98湯底好香濃,味道偏辣,食落幾惹味。麵方面,可選米粉、油麵、粗米粉,幾貼心。入面重有不少配料,包括豆卜、蝦、魚蛋、魚片、蛋,真係好豐富。d配料吸收晒d湯汁,味道更提升。.🐟炸魚片米粉 $98魚湯超香濃,飲得出無味精之餘,重用左好足料煮,充滿魚的鮮甜味。魚片炸得好香脆,入面肉質都嫩,而且份量都不少。配料還有菜、蕃茄,真係健康之選。.🍞咖椰爆漿 $68想食呢個甜品好耐,雖然好邪惡,但真係好吸引。雙層厚的咖央多士好香脆,入面夾住朱古力、牛油、咖椰,真係大滿足。.🍹Black Pink $38這杯其實係玫瑰露仙草,顏色夠晒sharp,岩晒打卡。.🍫美祿爆炸 $58這個打卡必點,美祿粉絲必點,上面放滿美祿脆波、美祿粉、美祿曲奇,飲落又不會太甜,真的不錯。

🌶️叻沙 $98

🐟炸魚片米粉 $98

🍞咖椰爆漿 $68

🍹Black Pink $38
這杯其實係玫瑰露仙草,顏色夠晒sharp,岩晒打卡。
🍫美祿爆炸 $58
2023-01-26 96 瀏覽
本身見到咁多好評,又有衛詩雅介紹所以黎試下,點知一試就中哂伏一上到餐廳原來係food court形式,仲要啲布櫈幾乎張張都有污蹟雖然係假期但夜晚冇咩人食,叫左個板麵湯。點知上到黎個湯面完全唔熱,一撩開啲面發現已經係一餅野嘅狀態就已經估到係一早煮完再放定落個碗度備用湯好咸好腥!魚腥味好重!啲面又淋又唔熱又發漲哂好難食明明唔係lunch rush hour時間仲要根本冇咩客,唔明點解仲要煮定啲面而唔係即煮?!搞到啲面漲到一pat!仲要加埋個又咸又腥嘅湯真係一絕最後難食到一碗唔大嘅面都食唔哂但唔想再食呢個價錢呢個質素我不如求其食茶記啦!唔明啲好評係邊度黎!!

湯好咸好腥!魚腥味好重!啲面又淋又唔熱又發漲哂好難食

最後難食到一碗唔大嘅面都食唔哂但唔想再食

呢個價錢呢個質素我不如求其食茶記啦!

唔明啲好評係邊度黎!!
Original  Ban  Mian
2023-01-25
10 分鐘 (堂食)
2023-01-24 49 瀏覽
新加坡菜平時都係食開toast box/蘇媽 但經過銅鑼灣呢間新加坡菜好吸引 就入去試下☺️🥪咖椰爆漿 💰68普通咖央多就食得多 呢個toast比平時食開既更加邪惡 方包有三塊 第一層係夾咖央醬同牛油 第二層就花生醬Nutella同練奶 面頭仲有美祿粉 真係聽到都覺得邪惡😝 雖然食落係好甜 但share食都食得晒~ 螞蟻人士必叫😆🦀辣椒蟹醬配炸饅頭 💰98身為炸饅頭控一見到呢個就即刻叫左🤣 饅頭炸到金黃色真係流晒口水🤤 辣椒蟹醬入面有好多蟹肉 咖喱味濃唔太辣 用嚟點饅頭估唔到幾夾😋🍜辣椒板面 💰88板面大大塊幾得意 入面有豬肉碎 魚仔 菜 冬菇 辣椒醬等 材料好豐富 加溫泉蛋撈埋食好惹味😋 第一次試呢個菜式覺得幾好食👍🏻🥤美祿爆炸💰58食新加坡菜點可以唔飲美祿😚 美祿上面仲有好多可可球 每一啖都好滿足☺️ 但略嫌價錢有啲貴🫢呢間餐廳每樣食物都比較濃味同甜 鍾意清淡嘅朋友就真係未必啱 但間唔中想邪惡一次都可以嚟🥰

🥪咖椰爆漿 💰68

🦀辣椒蟹醬配炸饅頭 💰98

🍜辣椒板面 💰88

🥤美祿爆炸💰58

🦀辣椒蟹肉醬配炸饅頭 $98炸饅頭拎上手熱辣辣🔥 外脆內軟🥰一絲絲嘅蟹肉😍 味道十足食緊星加坡嘅辣椒蟹 微辣好惹味🌶.🍜板麵 $68麵類有好多款選擇💁‍♂️ 有比較特別啲嘅板麵 麵粉粿 米苔目等等試咗呢款板麵 有啲似闊條麵 不過質感更加煙靭有咬口🤤配料好豐富 有炸江魚仔🐟 豬肉碎🐷 冬🍄 菜心🥬 醬油調味偏濃 重口味之選🙈.🥢沙嗲米粉 $98米粉夠乾身👍🏻 沙嗲汁味道幾香濃 食到花生粒🥜 豆卜索晒啲汁好正🤤海鮮分別有蝦肉同魷魚🦑.🍞升級咖椰多士 $68呢個睇樣就知好邪惡😈三層多士夾住牛油 咖央醬 煉奶 花生醬🧈 表面再灑上美祿粉🍫 食落比較甜同膩 建議多人share😆
🦀辣椒蟹肉醬配炸饅頭 $98
炸饅頭拎上手熱辣辣🔥 外脆內軟🥰