2023-05-25 74 瀏覽
蛋黃金沙骨肉質超硬咬唔入。仲要擺盆用沙律菜一條加半粒迷你蕃茄,不如唔好擺仲好過。不建議再去,相片同實物感覺差太遠。個多士要$68,咖央多士,無咖央味。唯一可以讚,服務員態度好。

唯一可以讚,服務員態度好。
2023-05-22 86 瀏覽
早前同事們到銅鑼灣工作,在附近有間樓上舖以新加坡🇸🇬菜式為主題,價錢合理又好食,性價比不錯👍 肉骨菜 新加坡🇸🇬肉骨茶, 味道清甜帶有陣陣濃香解喝有益!咖椰爆漿內層都搽上咖椰、花生醬、朱古力榛子醬、煉奶, 再夾住好厚牛油🧈超鬆脆的多士美味口感, 好邪惡呢!叄岜魔鬼魚濃郁醬汁配鮮嫩魔鬼魚幾惹味!炒粿條類似香港乾炒牛河,入面有魚片,彈牙好味又飽肚!📍A.T.A.S 銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖

肉骨菜
新加坡🇸🇬肉骨茶, 味道清甜帶有陣陣濃香解喝有益!

咖椰爆漿

叄岜魔鬼魚
濃郁醬汁配鮮嫩魔鬼魚幾惹味!

炒粿條
類似香港乾炒牛河,入面有魚片,彈牙好味又飽肚!

📍A.T.A.S
銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖

因為呢間餐廳太伏,伏到我值得花時間去寫我既第一次食評,可想而知個餐後感有幾伏。1. 斑斕奶茶少甜 $28黎左杯野飲先,一飲落去無茶味無斑斕味,奶水一杯,無講錯,就係一杯凍既淡味奶水,可能我叫左少甜啦,但唔會去到連茶味都無掛2. 咖椰吐司 $38深色麵包夠脆口,但入面無咖椰味,剛剛去完馬拉食過正宗既,知道唔可以咁比較,但我完全食唔到咖椰味,得脆口牛油味既吐司,38蚊算啦3. 媽密雞 $106見個名咁特別就叫啦,黎到6細舊炸雞,可能銅鑼灣地方啦,係夠脆既同埋就係普通蜜味汁既炸雞,除左細舊無咩特別。 海鮮炒棵條 $118伏左幾樣野,已經無咩心情,黎到似鼓油王版既河粉炒油麵既質地,有兩條魚片,幾塊肉腸,1隻細蝦….. ??!! 海鮮喎,得1隻細蝦,你好唔好意思叫海鮮?仲收$118,見唔對路,問侍應呢個係海鮮炒棵條呀?勁冷淡回答係呀就走左去,你做侍應,有客人咁問你,你唔會覺得有問題架咩?!我食左幾啖完全無食,叫佢埋單走人,呢間真係極品,唔信既飲杯野就知架喇見到其他遊客都食剩好多… 睇open rice 咁多年,呢間伏到我要上黎寫第一次既食評真係得佢地先可以!值得推介就係佢杯水,因為符合我對水既期

1. 斑斕奶茶少甜 $28

2. 咖椰吐司 $38

3. 媽密雞 $106

海鮮炒棵條 $118

值得推介就係佢杯水,因為符合我對水既期望

2023-05-16
2023-05-14 104 瀏覽
之前食過幾次,覺得個炸魚米線最好食。但今晚再去先發現成個餐牌已經轉咗,唔同晒,好似轉左另一間舖咁樣(只係個名冇變)我估應該係舖頭轉左手。坐低咗先發現啲食物唔同晒,好後悔冇即刻起身走,夾硬揀咗個喇沙乾麵,真心覺得唔好食,價錢又貴,中晒伏!非常失望,以後都應該唔會再去。仲有個餐牌剩係得字,手機QR code點嘢食,又唔係所有食物都有圖片,最後要開OpenRice睇返人哋post 出嚟啲相,先知自己想叫嗰啲食物係點樣。
之前食過幾次,覺得個炸魚米線最好食。
2023-05-13 345 瀏覽
今日終於嚟試食下A.T.A.S~ 呢度喺自助形式ge 有多款新加坡菜式選擇,實有一款啱你食😋喇沙🍜 WA! 好足料 份量好多 有蝦、魚蛋、魚片、豆卜、蛋湯底香濃惹味 唔算太辣 仲有椰香味 D麵&配料索哂D湯~ 好食到連湯都飲哂~~ 好正好滿足!😋 必叫推介😍👍🏻👍🏻炸魚片米粉 🍜魚湯鮮甜又有奶香味 啱哂唔食辣ge朋友仔~ 炸魚🐟炸到好脆🤩 感覺幾鮮嫩 爽口彈牙👍🏻
今日終於嚟試食下A.T.A.S~ 呢度喺自助形式ge
有多款新加坡菜式選擇,實有一款啱你食😋

喇沙🍜
WA! 好足料 份量好多 有蝦、魚蛋、魚片、豆卜、蛋
湯底香濃惹味 唔算太辣 仲有椰香味 D麵&配料索哂D湯~
好食到連湯都飲哂~~ 好正好滿足!😋 必叫推介😍👍🏻👍🏻
喇沙

炸魚片米粉 🍜
魚湯鮮甜又有奶香味 啱哂唔食辣ge朋友仔~
炸魚🐟炸到好脆🤩 感覺幾鮮嫩 爽口彈牙👍🏻
炸魚片米粉
2023-03-18
10 分鐘 (堂食)
喇沙
炸魚片米粉
🌟餐廳: A.T.A.S📍地址:銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖💰價位:$51-100⏰營業時間:星期一至日11:30 - 15:30;17:30 - 22:00📱電話:92687393A.T.A.S人氣咖椰爆醬你試咗未?真係超邪惡超滿足,甜品控必試之選:D今晚係銅鑼灣睇完戲就去咗人氣A.T.A.S,主打新加坡菜,以food court形式營運,環境光猛潔淨,設兩人梳化,位置舒適。———————————————————🔹 鹹蛋蝦球金黃色澤既鹹蛋蝦球入口濃濃鹹蛋黃香,炸得脆卜卜,蝦肉彈牙,味道鹹鮮滋味。———————————————————🔹 咖啡骨新加坡特色菜之一既咖啡骨,香濃咖啡味道甘香,金沙骨燜至軟稔好入味,甜苦回甘,都幾特別!———————————————————🔹 魷魚通菜配沙爹醬爽脆通菜加入沙爹醬炒香,微辣爽口寧舍惹味,伴碟魷魚嫩滑有嚼勁~———————————————————🔹 叁岜魔鬼魚外焦內嫩,酸辣開胃,魚肉雪白軟滑,可以一梳梳咁夾出來~———————————————————🔹 海鮮炒粿條粿條軟Q滑順好有口感,多款海鮮同炒,配料豐富,大滿足!—————————
🌟餐廳: A.T.A.S
📍地址:銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖
💰價位:$51-100
📱電話:92687393

🔹 鹹蛋蝦球

🔹 咖啡骨

🔹 魷魚通菜配沙爹醬

🔹 叁岜魔鬼魚
外焦內嫩,酸辣開胃,魚肉雪白軟滑,可以一梳梳咁夾出來~

🔹 海鮮炒粿條
粿條軟Q滑順好有口感,多款海鮮同炒,配料豐富,大滿足!

🔹 咖椰爆醬
升級版嘅咖央多士,加入牛油、花生醬、煉奶、咖椰醬、朱古力榛子醬,面頭再灑滿美祿粉,呢個招牌甜品絕對係必試之選~層次豐富之餘仲有多重口感,邪惡得黎食完會有莫名滿足感!

🔹 玫瑰青檸水
玫瑰氣味清幽,MIX埋清新青檸水,出奇地夾!
🔹 斑蘭薏米水
斑蘭味道香甜清新,底層仲有粒粒薏米,增加咬口。

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
2023-05-10
2023-05-10 81 瀏覽
之前食過2次都覺得好食性價比高今日再同朋友5:30黎食(因佢5:30先再開)點知轉左第間餐廳咁😱本身半自助式變左枱上 有齊餐具Qr code點餐想食laksa 面但成個menu冇得小菜 😰😰 同甜品(kaya toast)最後點左個dry laksa($1xx), kaya toast & milo drink埋單仲有加一食左好少野就$236😢
之前食過2次
都覺得好食
性價比高

今日再同朋友5:30黎食
(因佢5:30先再開)
點知轉左第間餐廳咁😱
本身半自助式變左枱上 有齊餐具
Qr code點餐

想食laksa 面但成個menu冇
得小菜 😰😰 同甜品(kaya toast)
埋單仲有加一
食左好少野就$236😢
Milo炸彈
Kaya  toast
Dry  laksa
2023-05-09
2023-05-09 59 瀏覽
最近好掛住星馬嘅美食搵到呢間餐廳止下癮菜式好地道餐廳掃QR code落單好方便環境簡潔,坐得舒適✨乾喇沙米粉喇沙湯麵食得多,原來乾炒嘅米粉,喇沙味更香更濃郁,裡面加入唔同嘅海鮮令口感更豐富✨咖啡骨第一次食呢款咖啡骨味道有驚喜,一陣低已經聞到陣陣咖啡香味原來配喺肉骨可以咁夾✨媽密雞外層香脆,添上蜜汁香味灑上芝麻令味道更香口裡面雞肉嫩滑,食到停唔到口✨魷魚通菜配沙爹醬加入沙爹醬炒香嘅通菜,爽口又惹味配上魷魚,爽口彈牙✨咖吔爆醬必食甜品,有咖啡 / 朱古力兩款口味選擇我揀咗朱古力,味道濃郁加上咖吔醬.花生醬 同厚厚嘅牛油外層鬆脆,裡面軟滑,入口即溶嘅感覺邪惡得嚟又好好食✨玫瑰青檸水青檸水,加上玫瑰令色澤更鮮艷,帶出香甜嘅味道✨柑桔水柑桔酸酸甜甜又冰凍清新開胃之選食物有特式,值得下次再嚟試埋其他菜式

最近好掛住星馬嘅美食
搵到呢間餐廳止下癮
菜式好地道

餐廳掃QR code落單好方便

環境簡潔,坐得舒適

✨乾喇沙米粉
喇沙湯麵食得多,原來乾炒嘅米粉,
喇沙味更香更濃郁,
裡面加入唔同嘅海鮮令口感更豐富

✨咖啡骨
第一次食呢款咖啡骨
味道有驚喜,一陣低已經聞到陣陣咖啡香味
原來配喺肉骨可以咁夾

✨媽密雞
外層香脆,添上蜜汁香味
灑上芝麻令味道更香口
裡面雞肉嫩滑,食到停唔到口

✨魷魚通菜配沙爹醬
加入沙爹醬炒香嘅通菜,爽口又惹味
配上魷魚,爽口彈牙

✨咖吔爆醬
必食甜品,有咖啡 / 朱古力兩款口味選擇
我揀咗朱古力,味道濃郁
加上咖吔醬.花生醬 同厚厚嘅牛油
外層鬆脆,裡面軟滑,入口即溶嘅感覺
邪惡得嚟又好好食

✨玫瑰青檸水
青檸水,加上玫瑰
令色澤更鮮艷,帶出香甜嘅味道

✨柑桔水
柑桔酸酸甜甜又冰凍
清新開胃之選

食物有特式,值得下次再嚟試埋其他菜式
2023-05-09
午餐
2023-05-07 67 瀏覽
$68咖央多完全不合格!唔脆之餘內裡只有丁丁咖央醬!奇怪的是!內裡竟然塗上比咖央醬還要多嘅花生醬!暈~另外!那個囉喳更不知所謂!罐頭菠蘿加幾舊青蘋果,青瓜都沒有!但從openrice 上別的食評相片是有的!此店可一不可再!
此店可一不可再!
沒有
本身食過一次覺得唔錯,今日特登帶朋友嚟食飯點知中大伏。個晚市menu突然改晒,問左話係2星期前轉左但無見人提過,好幾款食過嘅野都無左,所以open rice舊嘅menu相已不可信。原本想叫碗麵點知全部都無,晚市只有小菜,同上一次食嘅幾乎係兩間餐廳咁。因為得兩個人唔想叫小菜,望住menu完全揀唔落手,而且佢係qr code落單,qr code顯示嘅又同呢張圖上面寫嘅菜唔同,睇到一頭霧水唔知可以點。唯有勉強食個小食走人,浪費左餐飯,睇得出朋友好失望,好後悔帶朋友嚟食個唔好嘅體驗
2023-04-27 59 瀏覽
“奶油麥片老虎蝦4隻”($228)“白雪牛油骨”($138)“叁岜蘇東”($148)“魷魚通菜配沙爹醬”($98)“柑桔水”($28)“美祿爆炸”($58)銅鑼灣A.T.A.S之前係食自助式星馬菜但原來餐廳最近轉咗型食物方面變咗小食為主,而且有人table serve睇睇menu發現有多款海鮮,肉類,菜所以就揀咗當中幾款試試😋新加坡菜嚟講個人幾鍾意奶油麥片蝦🦐呢道用上大大隻虎蝦🤩食落香香甜甜,蝦肉肉質厚實😍白雪牛油骨外層舖滿咗椰絲🐷🥥食落豬肉juicy又腍滑🤤味道都係帶點甜叁岜蘇東即係叁岜醬+魷魚🦑味道酸酸辣辣咁超級開胃😛最後仲叫咗份魷魚通菜配沙嗲醬🦑🥬通菜爽脆,份量都夠哂多飲品方面點咗柑桔水,美祿爆炸柑桔水酸味十足,解膩一流美祿爆炸面頭除咗美祿粉,仲有美祿餅同脆波波真係超級邪惡🤣
“奶油麥片老虎蝦4隻”($228)
“白雪牛油骨”($138)
“叁岜蘇東”($148)
“魷魚通菜配沙爹醬”($98)
“柑桔水”($28)
“美祿爆炸”($58)

銅鑼灣A.T.A.S之前係食自助式星馬菜
但原來餐廳最近轉咗型
食物方面變咗小食為主,而且有人table serve
睇睇menu發現有多款海鮮,肉類,菜
所以就揀咗當中幾款試試😋
新加坡菜嚟講個人幾鍾意奶油麥片蝦🦐
呢道用上大大隻虎蝦🤩
食落香香甜甜,蝦肉肉質厚實😍
白雪牛油骨外層舖滿咗椰絲🐷🥥
食落豬肉juicy又腍滑🤤味道都係帶點甜
叁岜蘇東即係叁岜醬+魷魚🦑
味道酸酸辣辣咁超級開胃😛
最後仲叫咗份魷魚通菜配沙嗲醬🦑🥬
通菜爽脆,份量都夠哂多
飲品方面點咗柑桔水,美祿爆炸
柑桔水酸味十足,解膩一流
美祿爆炸面頭除咗美祿粉,仲有美祿餅同脆波波
真係超級邪惡🤣
2023-04-27 49 瀏覽
Trying out their new menu and it was surprisingly amazing. First time I had Marmite chicken and it was very tasty, squid was cooked to perfection without being chewy, the chilli crab was amazing (both texture and taste WOW).We also tried the ribs, razor clams and fried rice which were very good too. The sauces they use are delicious, some even tasted better than what I had in Singapore. Prices are reasonable and ingredients were of high quality. Definitely recommend if you missed the Singaporean

Marmite  chicken
Samba  fried  squid
Chilli  crab

Definitely recommend if you missed the Singaporean taste without having to fly all the way there.
Marmite  chicken
Samba  fried  squid
Chilli  crab
A.T.A.S叻沙(粗米粉) 💲9️⃣8️⃣好足料 啲豆卜索晒啲湯汁 好正😍 啲蝦冇乜味 魚蛋好彈牙 雖係睇落好紅 但奶味平衡得好好 唔會好辣 粗米粉同平時嘅米線差唔多🤣麵粉粿乾💲6️⃣8️⃣個麵食落好煙韌 裏面仲有啲魚乾仔同菇 加埋一齊食好香好有口感 🤤佢比想像中大碗 夾極都仲有😀升級咖椰多士💲6️⃣8️⃣好大份 連甜品胃都裝唔落🫠重點係佢有三層 而且每層都有滿滿嘅咖椰醬 上面仲有大量既美祿粉😀第一啖係有驚喜 但係越食越覺得甜同埋膩 而且因為佢有太多醬 所以會令到個包好快好冧 要快啲食咖啡(煉奶)💲1️⃣8️⃣咖啡味偏濃 溝左煉奶唔會好甜 反而令杯咖啡飲落好濃厚 好特別😋美祿💲2️⃣8️⃣好飲😍推介!平時出去飲開嗰啲都係超淡 冇乜味🥹但呢杯係好濃嘅美祿 奶茶祿💲2️⃣8️⃣奶茶同美祿比例溝得好好 好平衡 既飲到美祿既甜味 飲到最尾又會飲到淡淡既茶香 可以一試😗<><> <><> <><> <><> <><> <><>味道:👍🏻👍🏻👍🏻環境:👍
A.T.A.S

推介:👍🏻👍🏻👍🏻
🍴 A.T.A.S
📍 銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖
2023-04-25 95 瀏覽
餐廳環境寬敞,坐得幾舒服,自助形式既餐廳其實幾好,自己拎餐具自己還餐盤,又唔洗加一午市套餐- 板面(湯)麵條質感ok,成碗野有菜有菇有蛋有魚乾仲有肉丸,個肉丸質感好散湯粉我期待係熱湯,但可惜溫度差d,都唔熱既....午市套餐- 沙爹米粉足料,有通菜魷魚蝦芽菜豆卜豬肉花生沙爹醬重花生味,不過都係室溫溫度咖啡祿 - 似美祿朱古力,幾好飲奶茶(煉奶) - 有d失望,冇煉奶味,茶味唔夠香升級咖椰多士邪惡之選,鍾意甜食既你可一試,一咬落去d煉奶牛油擠出黎,cheat day食依個好滿足
午市套餐- 板面(湯)
湯粉我期待係熱湯,但可惜溫度差d,都唔熱既....
板面(湯)
午市套餐- 沙爹米粉
足料,有通菜魷魚蝦芽菜豆卜豬肉花生
沙爹醬重花生味,不過都係室溫溫度
沙爹米粉
咖啡祿 - 似美祿朱古力,幾好飲
奶茶(煉奶) - 有d失望,冇煉奶味,茶味唔夠香
2023-03-24
  • 咖啡祿
📍《 A.T.A.S 》邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖👧🏻見到呢間餐廳有好多特色新加坡菜,有好多連個名都未聽過😂 餐廳採用自助形式落單,銅鑼灣黎講價錢親民,食物偏大份,大家小心唔好眼闊肚窄啦😝~▫️ 麵粉粿湯 $78 🥠我地之前完全未食過呢款菜式,麵粉粿似一片片厚身雲吞皮,少少煙靭,就係一舊舊麵粉嘅口感,都幾得意🤣 湯入面有炸魚仔、炸蒜同蔥,配料有豬肉丸、菜芯、蛋同冬菇,清清地都有食鮮味,未食過嘅朋友可以試一次!▫️咖椰爆醬 $68 🥥基本上每枱都會叫一份,多士有兩層,其中一層夾住咖央醬同牛油,另一層就有花生醬、Nutella同煉奶,上面仲有滿滿嘅美祿粉,超級邪惡仲好飽添😜 不過食落唔覺得美祿/咖央味特別出,亦都唔係好爆醬,整體都好食嘅但係就有少少失望🥲▫️凍美祿 $28 🫗我地驚會好飽所以冇叫到美祿爆炸,正常美祿味道啦😆人均消費 $100-120推介度🌕🌕🌕🌕🌑#hkfood #hkfoodie #foodie #hkfoodblogger #foodporn #foodstagram #hongkongfood #hkfoodlover #instafood #foodphoto
📍《 A.T.A.S 》
邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖

▫️ 麵粉粿湯 $78 🥠

▫️咖椰爆醬 $68 🥥

▫️凍美祿 $28 🫗
我地驚會好飽所以冇叫到美祿爆炸,正常美祿味道啦😆

人均消費 $100-120
推介度🌕🌕🌕🌕🌑

#hkfood #hkfoodie #foodie #hkfoodblogger #foodporn #foodstagram #hongkongfood #hkfoodlover #instafood #foodphotography #foodblogger #hkfoodporn #hkfoodblog #hkeats #foodlover #hkigfood #igfood #hkrestaurant #foodpic #hongkongfoodie #香港美食 #打卡餐廳 #香港必食 #香港好去處 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣好去處 #CausewayBay #新加坡菜