2021-12-12
位於尖沙咀西鐵站附近真係非常方便食完我就可以搭西鐵返去我個人最鍾意就食日本餐今日經過呢間水產已經俾佢個門口吸引住彩色繽紛可能時間尚早見到人流都唔太多但係我食完嘅時候大約七點幾門口已經排長龍要等位好彩我今日早到😊所以下次要食一定要book枱我好鍾意佢個環境真係好似置身於日本一樣係一個打卡嘅好地方,餐廳嘅牆身用咗大阪心齋橋地圖,吊喺度嘅全部都係貝殼🐚餐廳入邊播住日本歌令到我心情非常放鬆食物嘅款式同出邊好唔同菜式非常地道唔同平時啲連鎖店食嚟食去都係果幾樣最重要賣相係非常之好黑門令龍蝦湯煮海鮮 88元材料非常豐富,有螺肉,蠔,蝦,冬菇,金菇,細細一碗湯,已經將海鮮嘅精華濃縮曬入去,味道非常之鮮甜咁凍嘅天氣一路煲住個龍蝦湯熱辣辣湯底真係非常鮮甜,所有配料都沾滿左龍蝦嘅味道黑門令蟹味噌甲羅燒 78 元蟹膏嘅味道好香好鮮甜,在加埋新鮮嘅蟹肉,蟹子,鵪鶉蛋,配埋梳打餅再加小小蒜粒一齊食,味道層次豐富,鮮味十足,好正蟹油蒜燒帆立貝 78 元帆立貝非常大隻而且厚肉,燒嘅時候會淋上蟹油,香蒜,香氣撲鼻,剛剛燒好就食特別正,而且味道好鮮甜,爽口黑門令大漁魚子醬脆脆包 78 元脆脆包上面鋪滿新鮮既海膽,蟹籽,魚
黑門令龍蝦湯煮海鮮 88元
黑門令蟹味噌甲羅燒 78 元
蟹油蒜燒帆立貝 78 元
黑門令大漁魚子醬脆脆包 78 元
脆脆包上面鋪滿新鮮既海膽,蟹籽,魚子醬,味道非常之層次,而且鮮味十足,每一啖都食到新鮮嘅味道,一件普通嘅脆脆包,竟然可以變到咁豐富嘅口感,又好好味味道仲做到非常好
蔥吞拿魚腩卷 78 元
吞拿魚腩卷上面放咗啲蔥,加上吞拿魚腩好肥美,味道特別正,完全唔需要點醬油,食個鮮味已經好足夠