2021-12-10
又到冬天,適合食熱野的日子,除咗BBQ,火鍋外,小胖冬天都好愛食甲羅燒,所以小胖就和胖友搵到一間甲羅燒專門店🦪一入到去,小胖感覺自己返咗去日本,整間店的裝潢都超日本,超ig able📸講明食甲羅燒,佢的甲羅燒選擇眾多,有不同的蟹燒,貝燒等,當然,亦有其他日式料理,如刺身,丼,天婦羅🍤等,唔少得的清酒,啤酒和無酒精飲品佢都有,真係選到選擇困難症發作😂小胖一心想食甲羅燒的,所以選咗招排蟹味噌甲羅燒,極上貝燒和龍蝦湯煮海鮮,甲羅燒的海鮮新鮮度好重要,因為主要就係食海鮮的鮮甜味佢的海鮮好新鮮,每一啖都食到海鮮的鮮甜味,而且用料十足,如蟹味噌甲羅燒,每一啖都係滿滿的蟹膏,不過單食有點鹹,所以一定要配餅食。佢貝燒上的元貝超大隻,而且煮到剛好,又甜又嫩,作為配搭的海膽亦十分足料🤤佢的龍蝦湯煮海鮮配料超多,有成4,5種海鮮係入面,冬天飲,真係心都暖埋😍小胖仲叫咗其他如三文魚加州反卷,大漁魚子醬脆脆包,花酒漬甘蝦和油甘魚刺身,每一樣都好好食,不過當日的脆脆包小胖覺得有點過硬,但包上的用料真係多,都可推一試的佢的價錢唔算好貴,小胖和友人食咁多,人均都係3百左右,性價比高呀!