黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2021-12-14 45 瀏覽
好開心呀🥳成功訂到檯(因為可能食得早少少,易啲有位)。平時好爆場!第一次嚟食,見呢度好推薦甲羅燒,叫左一份試下。其實好想試個哈密瓜,但實在太飽🥲下次先叫第一款上檯就係呢杯巨峰提子梳打,糖漿份量適中,味道香甜可口🥰原隻帆立貝,呢款要燒嘅。店員會將帆立貝剪細份慢燒,材料本身新鮮,加上火喉剛好,有啲juicy龍蝦湯煮海鮮🦞嘩~呢個不得了,我食到連一滴湯汁都無剩,大家知咩事啦🤣🤣🤣三文魚加州反卷,望落好細,但其實好大份,我最後食淨一件,雖然太好食,但餐廳份量唔細,所以真係無辦法。大漁魚子醬脆脆包,好好食呀😍😍😍😍重點係海鮮配搭一流,唔會蓋過其仔款嘅味道,而且仲有海膽😆😆😆真心推甲羅燒☝🏻見到嗎?好多膏,爆膏💥好正加少少炸蒜一齊食,好脆口🙈要encore真係唔食會走寶🤣好彩堅持到底訂檯

第一次嚟食,見呢度好推薦甲羅燒,叫左一份試下。
其實好想試個哈密瓜,但實在太飽🥲下次先叫

甲羅燒☝🏻見到嗎?好多膏,爆膏💥好正
加少少炸蒜一齊食,好脆口🙈要encore

真係唔食會走寶🤣好彩堅持到底訂檯
2021-12-08
  • 黑門三文魚加州反卷
  • 牛油燒帆立貝
2021-12-13 30 瀏覽
今晚行完K11後, 記得綿登徑有好多食店, 於是就行去望下有乜好野食。 一轉入綿登徑見到黑門水產有人預備排隊入座, 咁我地就唔洗諗啦, 一於食呢間。黑門水產裝修得跟日本居酒屋一樣, 好想去旅行呀。是日晚餐海膽燒帆立貝花酒漬甘蝦刺身脆燒白丸子串黑門令大漁魚子醬脆脆包黑門令龍蝦湯煮海鮮赤鬼海老天反卷巨峰乳酸梅酒海膽燒帆立貝, 店員會親手喺爐上面燒, 海膽帆立貝加埋酒, 將清甜海鮮味推哂出黎。花酒漬甘蝦刺,甘蝦比花酒浸過, 有酒香, 甘蝦爽甜香滑。脆燒白丸子串, 白丸子唔知係咩魚, 但燒完之後, 香脆味道出哂黎, 魚肉有質感, 非常野味。黑門令大漁魚子醬脆脆包, 一口放哂入口, 魚子醬同魚子香味充滿口腔, 加上大大粒魚子, 卜卜聲。黑門令龍蝦湯煮海鮮, 海鮮有大蠔, 魷魚, 花螺,冬菇等等, 但最精彩係個湯, 啖啖海鮮味。赤鬼海老天反卷, 6大件反卷, 食完都飽啦, 廚師將反卷有飯的位置, 都填滿蟹子, 粒粒脆卜卜, 入口有聲。赤鬼蟹味噌甲羅燒, 超多蟹膏 加上有辣味 中和返蟹膏偏咸的味道 甲羅燒配上簡單的梳打餅 好似鵝肝配多士一樣巨峰乳酸,味道幾特別, 女士至愛。梅酒, 甜甜地, 好易人口

黑門水產裝修得跟日本居酒屋一樣, 好想去旅行呀。

是日晚餐

海膽燒帆立貝

花酒漬甘蝦刺身

脆燒白丸子串

赤鬼海老天反卷

巨峰乳酸

梅酒

花酒漬甘蝦刺,甘蝦比花酒浸過, 有酒香, 甘蝦爽甜香滑。

巨峰乳酸,味道幾特別, 女士至愛。

梅酒, 甜甜地, 好易人口, 加上夠凍, 非常好飲。
2021-12-12 965 瀏覽
位於尖沙咀西鐵站附近真係非常方便食完我就可以搭西鐵返去我個人最鍾意就食日本餐今日經過呢間水產已經俾佢個門口吸引住彩色繽紛可能時間尚早見到人流都唔太多但係我食完嘅時候大約七點幾門口已經排長龍要等位好彩我今日早到😊所以下次要食一定要book枱我好鍾意佢個環境真係好似置身於日本一樣係一個打卡嘅好地方,餐廳嘅牆身用咗大阪心齋橋地圖,吊喺度嘅全部都係貝殼🐚餐廳入邊播住日本歌令到我心情非常放鬆食物嘅款式同出邊好唔同菜式非常地道唔同平時啲連鎖店食嚟食去都係果幾樣最重要賣相係非常之好黑門令龍蝦湯煮海鮮 88元材料非常豐富,有螺肉,蠔,蝦,冬菇,金菇,細細一碗湯,已經將海鮮嘅精華濃縮曬入去,味道非常之鮮甜咁凍嘅天氣一路煲住個龍蝦湯熱辣辣湯底真係非常鮮甜,所有配料都沾滿左龍蝦嘅味道黑門令蟹味噌甲羅燒 78 元蟹膏嘅味道好香好鮮甜,在加埋新鮮嘅蟹肉,蟹子,鵪鶉蛋,配埋梳打餅再加小小蒜粒一齊食,味道層次豐富,鮮味十足,好正蟹油蒜燒帆立貝 78 元帆立貝非常大隻而且厚肉,燒嘅時候會淋上蟹油,香蒜,香氣撲鼻,剛剛燒好就食特別正,而且味道好鮮甜,爽口黑門令大漁魚子醬脆脆包 78 元脆脆包上面鋪滿新鮮既海膽,蟹籽,魚
位於尖沙咀西鐵站附近真係非常方便
最重要賣相係非常之好

88元
咁凍嘅天氣一路煲住個龍蝦湯
熱辣辣
湯底真係非常鮮甜,所有配料都沾滿左龍蝦嘅味道

78 元
蟹膏嘅味道好香好鮮甜,
味道層次豐富,
鮮味十足,好正

蟹油蒜燒帆立貝
78 元
帆立貝非常大隻而且厚肉,
燒嘅時候會淋上蟹油,
香蒜,香氣撲鼻,
剛剛燒好就食特別正,
而且味道好鮮甜,爽口

78 元
脆脆包上面鋪滿新鮮既海膽,蟹籽,魚子醬,味道非常之層次,而且鮮味十足,
每一啖都食到新鮮嘅味道,一件普通嘅脆脆包,竟然可以變到咁豐富嘅口感,又好好味
味道仲做到非常好

蔥吞拿魚腩卷
78 元
吞拿魚腩卷上面放咗啲蔥,
加上吞拿魚腩好肥美,味道特別正,
完全唔需要點醬油,
食個鮮味已經好足夠

2021-12-10 48 瀏覽
又到冬天,適合食熱野的日子,除咗BBQ,火鍋外,小胖冬天都好愛食甲羅燒,所以小胖就和胖友搵到一間甲羅燒專門店🦪一入到去,小胖感覺自己返咗去日本,整間店的裝潢都超日本,超ig able📸講明食甲羅燒,佢的甲羅燒選擇眾多,有不同的蟹燒,貝燒等,當然,亦有其他日式料理,如刺身,丼,天婦羅🍤等,唔少得的清酒,啤酒和無酒精飲品佢都有,真係選到選擇困難症發作😂小胖一心想食甲羅燒的,所以選咗招排蟹味噌甲羅燒,極上貝燒和龍蝦湯煮海鮮,甲羅燒的海鮮新鮮度好重要,因為主要就係食海鮮的鮮甜味佢的海鮮好新鮮,每一啖都食到海鮮的鮮甜味,而且用料十足,如蟹味噌甲羅燒,每一啖都係滿滿的蟹膏,不過單食有點鹹,所以一定要配餅食。佢貝燒上的元貝超大隻,而且煮到剛好,又甜又嫩,作為配搭的海膽亦十分足料🤤佢的龍蝦湯煮海鮮配料超多,有成4,5種海鮮係入面,冬天飲,真係心都暖埋😍小胖仲叫咗其他如三文魚加州反卷,大漁魚子醬脆脆包,花酒漬甘蝦和油甘魚刺身,每一樣都好好食,不過當日的脆脆包小胖覺得有點過硬,但包上的用料真係多,都可推一試的佢的價錢唔算好貴,小胖和友人食咁多,人均都係3百左右,性價比高呀!

2021-12-07 49 瀏覽
玫瑰梅酒在冰球上鋪上一片玫瑰花瓣,優雅脫俗。濃郁梅子的香氣,甜中帶酸梅子的味道,非常容易入口,女士們的最愛。柚子檸檬梳打有清香的柚子味,而且甜度恰當,再配合檸檬梳打清爽開胃。冷盤有岩手縣赤崎生蠔和三文魚刺身上。岩手縣赤崎生蠔擺放了一些檸檬啫喱條、蟹子和蔥花,提升了整體的口感。生蠔極之肥美,海水味不濃,不會過咸,而且加上檸檬的清新香味更能提升了生蠔的鮮味。另外,三文魚刺身不但厚身,而且肥美、新鮮。蟹油蒜燒帆立貝用清酒混合蒜泥燒煮,在烤爐上香氣不斷湧出來。帆立貝大隻肉厚,每一啖都有濃郁的酒香和蒜香。赤鬼蟹味噌甲羅燒偏辣,蟹蓋上滿滿的蟹膏‧、蟹肉、蟹子和飛魚子,鹹甜適中而且鮮味十足,另有兩塊梳打餅伴食。黑門令大漁魚子醬脆脆包有三文魚子、蟹子、黑松露、海膽、甜蝦,集合各鮮味於一包!包本身香口鬆脆,加上各種配料後,不論味覺還是口感都十分豐富。***必食之選***黑門令龍蝦湯煮海鮮材料多樣,有芋絲、螺、蝦、蠔、冬菇、魷魚、金菇等,湯汁十分鮮甜。赤鬼海老天飯卷的外層沾滿蟹子,加上裏面鬆脆的天婦羅炸蝦,咬落口感有層次。脆燒白穴子串外層燒得十分香脆,裡面的魚肉肉質鮮嫩,火喉控制一流,絕不令魚汁盡失。總括

總括而言,整體性價比高,食材選料上盛,價格中等,服務有禮。
餐廳裝修得非常之靚極有日本居酒屋的感覺如果你揀貝燒浜燒架話,更加有人喺你面前煮畀你食。喺幾正嘅體驗。黑松露白汁燒帆立貝 $88帆立貝非常之大粒。一 煮好侍應好貼身咁幫我哋 切開粒 帆立貝。熱辣辣嘅帆立貝配上惹味嘅黑松露白汁,好好味。黑門令蟹味噌甲羅燒 $72蟹膏加上鵪鶉蛋蟹子蔥花同少少蟹肉,擺喺火爐上面煮到融為一體。煮好襯埋紫菜味嘅梳打餅 一齊食。個蟹膏熱辣辣暖粒粒咁食落肚真係好正呀。天氣凍食更加係一流💞黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78脆脆包上面鋪咗魚子醬/三文魚子/海膽/拖羅魚蓉/葱花等等。食材好新鮮鮮甜。同個脆包好襯。黑門令龍蝦湯煮海鮮 $88龍蝦湯好高質,配料例如鮮蝦/ 魷魚/青口/芋絲,索左龍蝦湯好正呀。最鍾意食佢個芋絲。
餐廳裝修得非常之靚極有日本居酒屋的感覺

黑松露白汁燒帆立貝 $88

黑門令蟹味噌甲羅燒 $72

黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78

黑門令龍蝦湯煮海鮮 $88

2021-12-06 200 瀏覽
年尾又到喇, 開始清年假行動, 今日打算同老公食完晏後去做facial。搵左呢間食評好好同可以網上訂位既餐廳。好少平日食飯時間到尖沙咀, 聽老公係港島區食晏既慘況, 話又貴份量又少既餐廳LUNCH時間都要等位, 仲唸住今日BOOK左1點既我地會食得好迫夾。之但係....咦....得一枱客人食緊咋喎。直到我地埋單離開, 都係得三枱客人。我地點左味噌煮牛肋骨定食, 黑門令三色丼同🥤可樂。黑門令三色丼 - 望住呢個丼飯既第一個感覺係好適合🤳打卡, 因為顏色好靚。要讚下佢地既前菜, 蒸蛋同麵豉湯, 全部都好味, 有質素, 蔬菜新鮮, 蒸蛋滑溜, 湯也足料。但個主角 - 三色丼就失色了。壽司飯黏性不夠也偏乾, 有點懷疑不是使用珍珠米。吞拿魚同樣偏乾硬兼完全無味。海膽又係, 如果🙈矇住眼食佢同吞拿魚, 直情唔知自己食左D咩。成個飯, 覺得最好味既係蟹柳沙律, 沙律醬味道足入口creamy, 蟹籽份量也多。味噌煮牛肋骨定食 - 我淨係試左啖醬汁, 味道濃郁有層次, 不過就好咸, 老公話攞黎撈飯🍚就啱曬。但佢話牛肋骨質素就好一般, 偏乾柴, 超市首選牌既牛肋骨都好食過佢好多。黑門水產食評咁好會係因為午

我地點左味噌煮牛肋骨定食, 黑門令三色丼同🥤可樂。

黑門水產食評咁好會係因為午市同晚市的食物來貨不同嗎? 午市的食物質素令人有一種將貨就價的感覺。
2021-12-05 51 瀏覽
今日係同老婆結婚三周年嘅前一日一,但係聽日唔夠時間整嘢食,所以我哋決定早一日去食好,聽人講話尖沙咀有一間餐廳食水產比較出名,所以我哋就去咗黑門水產,地鐵站加拿分道一出行咗大概5分鐘嘅棉登徑就見到佢啦,門面唔使講真係好靚,裝修一流,好有日本嘅特色,由於疫情嘅關係好耐都冇去過日本,老婆又好鍾意日本嘅地道美食,由於老婆鍾意試新野所以就整返杯海底之心,作為老公嘅我梗係要試吓有冇毒先啦,呢杯嘢真係幾好味,自己就嗌左杯日本Orion生啤酒🍻,真係幾好飲好容易入口。頭盤梗係整返個黑門三文魚加州反卷,同埋三文魚刺身,呢個我就唔特別介紹啦,跟住係 脆燒白穴子串,又脆又香都幾好味,由於我哋實在太掛住日本嘅海產所以幾乎全部都係水產海鮮,如果你想試新野就要食,活鮑魚刺身,好爽甜,呢個黑門玲蟹味增甲羅燒好鮮味,好有層次嗌咗個極上大魚貝燒,好食都唔知點樣形容你哋真係一定要試吓黑門玲龍蝦湯煮海鮮,淨係聽個名就知道正。箇中海水嘅鮮味新鮮程度,根本就唔需要講嘢呢幾種水產,直頭有專人幫你燒埋,重點推介係黑門玲大魚魚子醬脆脆包 ,日本名係Kuromon Rimming Caviar ,將日本嘅美食帶到另一個層次呢間餐廳我絕
聽人講話尖沙咀有一間餐廳食水產比較出名
,所以我哋就去咗黑門水產,地鐵站加拿分道一出

箇中海水嘅鮮味新鮮程度,根本就唔需要講嘢
呢間餐廳我絕對係俾佢95分以上。
2021-12-03 116 瀏覽
行街路經見到呢個咁日式風格門面,就已經勁有衝動過黎食😍今次同朋友約埋一齊黎,叫左油甘魚刺身(4切)($88)、花酒漬甘蝦刺身(6切)($98)、黑門令大漁魚子醬脆脆($78)*2、脆燒白穴子串(1本)($98)、黑門令龍蝦湯煮海鮮($88)、黑門令蟹味噌甲羅燒($72)、黑松露白汁燒帆立貝($88)、黑門三文魚加州反卷($98)、柚子生啤($68)、梅酒 (杯)($58)環境勁好氣氛,真係已經去左日本旅行咁😍梅酒、柚子生啤:黎得食居酒屋冇理由唔CHILL返杯😜梅酒好清甜易入口,而生啤加入左柚子蜜喺入面,多份果甜味效果又幾好飲😍食物陸續送上,影張相先得🤩油甘魚刺身:每一片都好肥美,魚味清鮮入口嫩滑😋花酒漬甘蝦刺身:呢個有驚喜,建議要食下👍🏻甘蝦因為用左花酒酒漬過嘅關係,所以比起平時食開嘅甜蝦刺身鮮甜得黎多份濃郁嘅酒香味😍黑門令大漁魚子醬脆脆:用料非常豐富,將海膽、魚子醬、吞拿魚蓉、三文魚籽、蟹籽、蟹肉等新鮮材料放喺多士上面,直情係一個迷你海鮮拼盤一次過放入口裡面,味道鮮甜,層次豐富,滿足感爆燈🤩黑門令龍蝦湯煮海鮮:職員會放上烤爐為你烹調,裡面有蠔、大蝦、魷魚、螺、芋絲、金菇,用龍蝦湯煮,

環境勁好氣氛,真係已經去左日本旅行咁😍

柚子生啤, 梅酒
梅酒柚子生啤:黎得食居酒屋冇理由唔CHILL返杯😜梅酒好清甜易入口,而生啤加入左柚子蜜喺入面,多份果甜味效果又幾好飲😍

食物陸續送上,影張相先得🤩

油甘魚刺身(4切), 花酒漬甘蝦刺身(6切)
油甘魚刺身(4切)
油甘魚刺身:每一片都好肥美,魚味清鮮入口嫩滑😋

黑門令大漁魚子醬脆脆
黑門令大漁魚子醬脆脆:用料非常豐富,將海膽魚子醬吞拿魚蓉三文魚籽蟹籽蟹肉等新鮮材料放喺多士上面,直情係一個迷你海鮮拼盤一次過放入口裡面,味道鮮甜,層次豐富,滿足感爆燈🤩

黑門令龍蝦湯煮海鮮
黑門令龍蝦湯煮海鮮:職員會放上烤爐為你烹調,裡面有大蝦魷魚芋絲金菇,用龍蝦湯煮,整熱左之後會聞到勁香海鮮味,而且龍蝦湯將食材嘅鮮甜味道更能帶到出黎😋

脆燒白穴子串(1本)
脆燒白穴子串:白穴子燒得好香,皮脆肉嫩,簡單但滋味😋

黑門令蟹味噌甲羅燒
黑門令蟹味噌甲羅燒:甲羅燒都係必食之選,裡面有滿滿嘅蟹膏蟹籽蟹肉鵪鶉蛋蔥花等,影完相之後職員就將個甲羅燒放上爐到邊燒邊攪拌,完成之後就將個醬落喺梳打餅到食,味道好濃郁又CREAMY,中意仲可以加D炸蒜一齊食,勁惹味🤤

黑松露白汁燒帆立貝
黑松露白汁燒帆立貝:又係先影相後等職員煮黎食😜帆立貝連埋黑松露白汁黎燒,燒完之後都係大大粒,鮮甜嫩滑,帶點黑松露香,滋味無比😋

黑門三文魚加州反卷
黑門三文魚加州反卷:就算卷物都一樣出色,裡面份量足,夾起黎唔會好鬆散👍🏻

整晚食物水準係極其之高,每一碟都好精心製作,味道好豐富🤤仲要環境氣氛都好正,職員烹調野食亦好細心,猶如去左日本食居酒屋嘅感覺,盡興ENJOY嘅晚餐😎

補MENU
2021-11-24
柚子生啤, 梅酒
油甘魚刺身(4切), 花酒漬甘蝦刺身(6切)
油甘魚刺身(4切)
黑門三文魚加州反卷
  • 花酒漬甘蝦刺身(6切)
  • 柚子生啤
  • 梅酒
2021-12-03 57 瀏覽
一直聽聞棉登徑好多好野食,前日放假特登去碰下運氣,俾我搵到間正野🥳🥳🥳由門口到室內環境,都俾到一種去旅行嘅感覺我,再望埋個餐牌,樣樣都想食呀!😜😋日本野呀嘛,梗係先來一個魚生刺身先啦!呢舊油甘魚不得了,厚切,超鮮,真係有種齒頰留香嘅感覺🥳🥳🥳來一個串燒吧!唔記得咗係乜嘢名,不過waiter 話我可以理解為日本嘅大鱔,wow, 好有質感,燒到個皮脆卜卜,但仍然keep到肉質juicy😜勁!食日本餐除咗麵豉湯,我真係未試過飲龍蝦湯,我見好多人都大贊,即管試吓先,Yummy Yummy 呀!多料、唔煋,我一個人霸住食晒😂😂😂Signature 甲羅燒,我真係人生第一次食,睇住佢燒,然後自己搽上塊餅度食,成個體驗真係wonderful, 我要帶媽咪嚟食多次!!😍朋友食指大動,再加追一個魚子醬吞拿魚海膽脆脆包,咬落去嗰陣時「卡」一聲勁大聲,個包真係脆得perfect 🥰我亦都叫咗個炸蝦壽司卷,個炸蝦係新鮮整嘅,脆卜卜,有肉地,個壽司飯亦整得好好味,雖然我已經好飽,但係我都全部食晒😅😅最後最後,不得不讚下佢啲飲品,好飲之餘亦好好睇,嚟呢度食嘢真係一個超級大享受,好似去日本走咗一轉咁,大滿足!😇😇😇

最後最後,不得不讚下佢啲飲品,好飲之餘亦好好睇,嚟呢度食嘢真係一個超級大享受,好似去日本走咗一轉咁,大滿足!😇😇😇😇
2021-11-30 63 瀏覽
放工就喺附近搵嘢食,我地兩個都好鍾意食日本野,咁就揀左附近呢間黑門水產。黑門令蟹味噌甲羅燒當中有蟹肉,蟹子,鵪鶉蛋,蟹膏同蔥,用火爐燒熟它再mix一起,就變成蟹醬。用梳打餅點熱辣辣既蟹醬,味道非常香甜,唔會覺得好流,哩個配搭唔錯。岩手縣赤崎生蠔生蠔滑而creamy,當中帶少量海水味,肉質肥美,開既過程好好,當中唔會有蠔殼碎,食完一隻好想再encore赤鬼海老天反卷反卷細細件,當中有炸蝦,表面有魚籽和飛魚籽,再配一些千島醬,味道帶甜甜和脆口,魚籽爆開仲滿口魚籽汁,每人食三件都好夠喉。蟹油蒜燒帆立貝帆立貝比想像中大隻,我鍾意蒜蓉夠多夠香,店員煮熟時間剛剛好,食落口仲好juicy 同唔會太鞋。黑門令龍蝦湯煮海鮮當中有蝦,冬菇,金菇和龍蝦肉,哩個煮法第一次食,感覺新穎,龍蝦湯夠濃郁,份量唔會太多,一人一d岩岩好。黑門令大漁魚子醬脆脆包每人一件,當中有海膽,魚籽,飛魚子,吞拿魚溶,非常豐富,食完呢個真係好滿足。奇異果梳打好香奇異果味,味道清甜,感覺好fresh,呢杯野好好飲,下次一定會再叫。

岩手縣赤崎生蠔

赤鬼海老天反卷

蟹油蒜燒帆立貝

奇異果梳打

2021-11-17
2021-11-27 58 瀏覽
今日同朋友食飯,朋友推薦黎衣到食,食完真心唔錯,環境佈置偏向日風,令到有返到日本家鄉既懷抱,食物質素高,服務都可以,雖然話限1個半小時,但都冇催我地交台,可以慢慢食、慢慢吹下水,輕鬆快樂既一餐最推薦係蟹膏甲羅燒,正,好好味😋其次,海膽海鮮法包,有海膽,有吞拿魚容,有魚子,有甜蝦,上鮮軟,下夠脆鰻魚玉子燒,都好食,即整,新鮮熱騰騰,外有玉子蛋香包著惹味鰻魚魚生併盤都好新鮮,食到魚既甜味,又夠厚,唔係薄薄既一片

最推薦係蟹膏甲羅燒,正,好好味😋

魚生併盤都好新鮮,食到魚既甜味,又夠厚,唔係薄薄既一片

2021-11-27
  • 黑門鰻魚玉子燒
2021-11-26 47 瀏覽
記得第一次享用嘅『甲羅燒』就係來自『黑門水產』店,今次再次幫襯,有好多嘢想食,睇過度過之後揀咗以下食物:1.『黑門令蟹味噌甲羅燒』2.『黑松露白汁燒帆立貝』3.『黑門令大漁魚子醬脆脆包』4.『黑門令龍蝦湯煮海鮮』5.『脆燒白穴子串』6.『赤鬼海老天反卷』7.『三文魚刺身』和『油甘魚刺身』首先出場嘅係刺身,三文魚和油甘魚都幾大件同新鮮。食嘅同時店員亦即場幫我哋整『燒帆立貝』和『甲羅燒』,帆立貝和黑松露好襯,整嘅同時黑松露的濃香味就咁涌晒出來,而食時就有帆立貝嘅鮮味同埋彈牙的口感,『甲羅燒』内蟹膏鮮甜味美够軟滑。魚子醬脆脆包據說係店裡大賣產品,而我和朋友食完之後都讚不絕口,脆包上有矜貴的海膽,魚子醬,口感豐富,配坦食落『索索』聲的脆包,下次一定再來過。鰻魚的親戚『穴子』,燒起來外脆内軟,感覺同燒鰻魚相近。龍蝦湯煮海鮮對我來講有香濃龍蝦味和鮮蝦,魷魚,蠔,實在好鬼滿足吖,食埋海老反卷又飽肚又開心,再配埋梅酒,巨峰梳打真心good。
1.『黑門令蟹味噌甲羅燒』
2.『黑松露白汁燒帆立貝』
3.『黑門令大漁魚子醬脆脆包』
4.『黑門令龍蝦湯煮海鮮』
5.『脆燒白穴子串』
6.『赤鬼海老天反卷』
7.『三文魚刺身』和『油甘魚刺身

2021-11-24 69 瀏覽
今日黎到尖沙咀嘅黑門水產,驚喜了我!首先環境好日本~~打卡一流喔食物款式感覺唔似出面咁易食到,款式好地道,唔似連鎖店嗰啲黎黎去去都係果幾樣,而且賣相都好好,讚讚讚🔸蟹膏有生蛋,蟹籽,蟹膏。店員會即場用個燒爐加熱同撈混😍塗係梳打餅上食 ,蟹膏味超香,is my top one favourite💛❤️而家諗起都想再食。佢本身係配兩塊餅,而蟹膏嘅份量根本綽綽有餘,所以店員主動比多兩塊餅我哋食好好味🔸秋刀魚魚生第一次食秋刀魚嘅魚生,食落去有啲似吞拿魚嘅感覺,特別啊🔸鱈魚白子我哋亂咁叫完都唔知咩嚟,以為係魚生啦,上到菜個樣好似係烏冬,點知原來係鱈魚嘅精子🤣🤣笑死,當試新野,人生要試吓嘅🔸黑門令大魚魚子醬脆脆包呢個係黑門水產嘅招牌,一小件好精緻但有好多料,個餅底勁脆,好似分子料理咁🔸黑門令龍蝦湯煮海鮮🦞龍蝦味好足,好濃郁🔸蟹油蒜燒帆立貝都係即場幫你燒,有少少咸左d🔸三文魚加州反卷推薦!大份可以share飲品推薦奇異果梳打🥝

🔸蟹膏
好好味
🔸秋刀魚魚生
第一次食秋刀魚嘅魚生,食落去有啲似吞拿魚嘅感覺,特別啊
🔸鱈魚白子

🔸黑門令大魚魚子醬脆脆包

🔸黑門令龍蝦湯煮海鮮🦞
龍蝦味好足,好濃郁
🔸蟹油蒜燒帆立貝
都係即場幫你燒,有少少咸左d
🔸三文魚加州反卷
推薦!大份可以share

飲品推薦奇異果梳打🥝
2021-11-24 60 瀏覽
同朋友慶祝生日,知佢鍾意食日本菜,就揀咗依間位於尖沙咀棉登徑嘅居酒屋,黑門水產。餐廳裝修充滿日本風情,而菜式都有好多選擇,刺身,冰燒,貝燒,漬物,鍋物,丼等等,全部都係日本食材和地道款式,有如置身日本。甲羅燒同貝燒都係由職員燒埋,非常貼心。赤鬼蟹味噌甲羅燒:加入微辛明太子,食落刺激,但仍然搶唔走濃郁嘅蟹味,食完齒頰留香。蟹味噌燒帆立貝:配上蒜蓉,牛油和清油,帆立貝嘅鮮甜仍然出衆,非常新鮮。職員燒完仲會剪開,可以同朋友share食。岩手縣赤崎生蠔:生蠔手掌般大,肉質非常肥美和爽口。平時食蠔多數會滴檸檬汁,而黑門嘅師傅就自家製青檸啫喱,配上生蠔食,非常有心思。黑門令龍蝦湯煮海鮮:細細兜但材料豐富,龍蝦湯香味濃郁,回味無窮。黑門令大漁子醬脆脆包:名副其實嘅脆脆包上面有大蝦,海膽,漁子醬,三文魚子同吞拿魚蓉,鮮味十足口感豐富。仲有脆燒白穴子串,黑門鰻魚玉子燒和黑門三文魚加州反卷都好好食,而玉子燒裡面夾住鰻魚,非常特別。飲品係梅酒和巨峰乳酸。整體來講食材新鮮,職員有禮,係唔錯嘅選擇!

飲品係梅酒和巨峰乳酸。

整體來講食材新鮮,職員有禮,係唔錯嘅選擇!
  • 赤鬼蟹味噌甲羅燒