黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2021-12-06 200 瀏覽
年尾又到喇, 開始清年假行動, 今日打算同老公食完晏後去做facial。搵左呢間食評好好同可以網上訂位既餐廳。好少平日食飯時間到尖沙咀, 聽老公係港島區食晏既慘況, 話又貴份量又少既餐廳LUNCH時間都要等位, 仲唸住今日BOOK左1點既我地會食得好迫夾。之但係....咦....得一枱客人食緊咋喎。直到我地埋單離開, 都係得三枱客人。我地點左味噌煮牛肋骨定食, 黑門令三色丼同🥤可樂。黑門令三色丼 - 望住呢個丼飯既第一個感覺係好適合🤳打卡, 因為顏色好靚。要讚下佢地既前菜, 蒸蛋同麵豉湯, 全部都好味, 有質素, 蔬菜新鮮, 蒸蛋滑溜, 湯也足料。但個主角 - 三色丼就失色了。壽司飯黏性不夠也偏乾, 有點懷疑不是使用珍珠米。吞拿魚同樣偏乾硬兼完全無味。海膽又係, 如果🙈矇住眼食佢同吞拿魚, 直情唔知自己食左D咩。成個飯, 覺得最好味既係蟹柳沙律, 沙律醬味道足入口creamy, 蟹籽份量也多。味噌煮牛肋骨定食 - 我淨係試左啖醬汁, 味道濃郁有層次, 不過就好咸, 老公話攞黎撈飯🍚就啱曬。但佢話牛肋骨質素就好一般, 偏乾柴, 超市首選牌既牛肋骨都好食過佢好多。黑門水產食評咁好會係因為午

我地點左味噌煮牛肋骨定食, 黑門令三色丼同🥤可樂。

黑門水產食評咁好會係因為午市同晚市的食物來貨不同嗎? 午市的食物質素令人有一種將貨就價的感覺。