2023-05-17
朋友知道我鍾意食牛又喜歡打邊爐就介紹咗我去食一個A5和牛放題,有好嘢梗係帶埋媽媽啦!呢度原來有自家制沙冰,有蜜瓜同楊枝甘露口味,店主親自監製,十分新鮮,必試。除咗沙冰仲有各種常溫茶水,好貼心。呢度有白桃烏龍、茉莉薰花茶、梨山烏龍、四季青春茶、蜂蜜雪梨冰紅茶、蜂蜜柑桔冰紅茶,呢啲款式係出面無咖。茶好香,好好飲。坐在店主先送上黑華牧場精選層架,三層分別係和牛、豬五花、手打黑松露蝦滑,蟹籽蝦滑。再嚟就係原盤直上北海道牡蠣同埋大蝦,鐵板焗20分鐘食得。不過記得兩日前whatsapp訂位先有得送呀。我叫左個黑松露野生竹笙松茸湯底,矜貴嘅黑松露配美味嘅和牛,呢個午餐注定係華麗嘅盛宴。店主提供嘅A5和牛品種有好多,有肩胛梅花、特上霜降牛小排、玉子後腰肉A5和牛油脂分佈均勻,肉質嫩滑,每一片都有甘香可口😋識食一定嚟呢度食。牛前胸、干本筋、牛頸脊、和尚頭則油脂較少,但肉味香濃,不喜油脂嘅朋友可以食呢幾款。呢度仲有其他手工邊爐必備嘅餃子、響鈴、蔬菜、午餐肉、貢丸。一樣咁驚喜,每款都好出色。呢度嘅甜品款式又係獨一無二,竟然係雪糕大福,而且仲係市面上十分搶手款式,今日我可以試晒呢度所有味道,好開心呀!今個午餐
今個午餐我可以食到完美嘅和牛,飲到新款嘅茶,仲可以食到搶手雪糕大福,真係好滿足。