黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2021-11-10 57 瀏覽
呢間居酒屋喺天后都幾出名,估唔到而家都入駐尖沙咀,開咗第一間分店😌餐廳裝修都好有心思,好似去咗日本咁😍有好多卡位,坐得好舒服👍🏻🥗蟹將軍薯仔沙律 $108薯蓉加蟹肉,再加少少沙律醬,酸酸地非常開胃😍擺碟都幾有創意,擺喺蟹殼入面上菜。🍣吞拿魚拼盤 $288有京蔥吞拿魚軍艦、吞拿魚壽司、中拖羅壽司,大拖羅壽司、燒吞拿魚壽司。火炙愛好者表示燒吞拿魚壽司最正,入口即溶😍其他都好新鮮同厚切,高質!🦞芒果芝士澳洲龍蝦 $288雖然係芝士焗龍蝦,但係因為加咗酸酸甜甜嘅新鮮芒果,唔會覺得好滯👍🏻龍蝦肉份量都多,可以啖啖肉,食得滿足😍🦐炸櫻花蝦豆腐 $98豆腐表面鋪滿咗櫻花蝦,外脆內軟,點少少醬油汁,非常好食👍🏻🍹蜜桃烏龍茶熊茶 $58呢個冰造的熊仔超級可愛,造型好有驚喜😍烏龍茶微甜左右,有淡淡的蜜桃味👍🏻如果叫飲品都推介呢款💕🍹北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48好香濃的士多啤梨味,不過可能因為係乳酸,所以比較甜,個人覺得如果怕甜嘅朋友可以叫返蜜桃烏龍茶😌正常來講,呢間居酒屋菜式都好有新意,味道上都做得above average, 值得一試。環境上都非常闊落舒適,有好多卡位,好適合一班朋友嚟傾偈慢慢食😌

餐廳裝修都好有心思,好似去咗日本咁😍
有好多卡位,坐得好舒服👍🏻

🥗蟹將軍薯仔沙律 $108
薯蓉加蟹肉,再加少少沙律醬,酸酸地非常開胃😍
擺碟都幾有創意,擺喺蟹殼入面上菜。

🍣吞拿魚拼盤 $288

火炙愛好者表示燒吞拿魚壽司最正,入口即溶😍
其他都好新鮮同厚切,高質!

🦞芒果芝士澳洲龍蝦 $288

🦐炸櫻花蝦豆腐 $98
豆腐表面鋪滿咗櫻花蝦,外脆內軟,點少少醬油汁,非常好食👍🏻
蜜桃烏龍茶熊茶

🍹蜜桃烏龍茶熊茶 $58
呢個冰造的熊仔超級可愛,造型好有驚喜😍
烏龍茶微甜左右,有淡淡的蜜桃味👍🏻
如果叫飲品都推介呢款💕

🍹北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48

蜜桃烏龍茶熊茶
黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀).尖沙咀想搵個地方食精緻食物,飲下野傾下計,呢個居酒屋絕對係好選擇.▪️三點刺身盛▪️.三點刺身色括三文魚,油甘魚以及劍魚腩。全部都好肥美又夠厚身ψ(`∇´)ψ.▪️日本產A4和牛魔方 ▪️ .呢個邪惡之最,一流嘅味道! 賣相夠igable, cube狀再有乾冰噴煙,多面都睇到A4牛粒,入口更加係不得了好creamy同半化,一咬充滿牛油脂香.▪️串燒白鱔/免治雞肉棒▪️ .🥰白繕好好吃,燒得外皮好脆,入面魚肉又夠滑同黏口。免治雞肉棒配上生蛋漿,咬落有少少脆軟骨.▪️加州卷▪️ .超級之搞笑違反物理學的加州卷,形狀好似彩虹咁,但原來一早切好一件件!除咗外貌上佢比較特別,其實食落都係普通加州卷😂.▪️蜜桃烏龍熊茶🍑 ▪️.超可愛bear bear冰,蜜桃紅茶夠fresh🥰.▪️北海道士多啤梨牛乳乳酸🍓 ▪️.唔係人人喜歡飲乳酸,呢到嘅士多啤梨乳酸都幾好飲🥰士多啤梨香酸酸甜甜!.📌 黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)

▪️三點刺身盛▪️

▪️日本產A4和牛魔方 ▪️

▪️串燒白鱔/免治雞肉棒▪️

▪️加州卷▪️

▪️蜜桃烏龍熊茶🍑 ▪️
超可愛bear bear冰,蜜桃紅茶夠fresh🥰

▪️北海道士多啤梨牛乳乳酸🍓 ▪️
📌 黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
每一個上樓梯轉角位都好靚一入到去 用擊鼓聲音歡迎你進店 好有趣每一個餸上菜嘅時候都感到好surprise 好鍾意佢櫻花嘅餐具 小碟仔 豉油碟 筷子座有串燒 壽司卷物 刺身 和牛 飲品 因為每一樣都好味 同埋上的嘅時候都好精緻特別鍾意佢新鮮嘅黃色小花♥︎ 三點刺身盛 $168三文魚x3 油甘魚x3 劍魚腩x2每一塊都厚切 新鮮 ♥︎ 日本產A4和牛魔方 120g $388 用上日本A5和牛 牛肉嘅最高級 入口即溶 充滿油脂嘅牛肉味 切成一粒粒 煮得剛好熟 加上乾冰顯得矜貴♥︎ 燒白鱔 $68好厚肉 好味♥︎ 免治雞肉棒 $58 佢有一啲豉油同埋一個完整嘅蛋黃做個汁俾佢沾上 好有口感 我鍾意♥︎ 加州卷 $128個presentation真係好驚喜 好似一條橋咁 放喺一幅畫上面一樣用上 牛油果 甜蛋 青瓜 蟹柳 加上蟹籽 ♥︎ 蜜桃烏龍綠茶 $58有可愛嘅冰啤啤 好香蜜桃茶味 仲有玫瑰花瓣 好飲♥︎ 北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48個杯超靚 加上浪漫嘅粉紅色 仲有一啲士多啤梨乾碎同冰喺面 非常好飲
每一個上樓梯轉角位都好靚

♥︎ 蜜桃烏龍綠茶 $58
有可愛嘅冰啤啤 好香蜜桃茶味 仲有玫瑰花瓣 好飲

♥︎ 北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48
2021-11-08 28 瀏覽
黑木亭居酒屋🏮令人感覺置身於日本一樣 尖沙咀分店要行三層樓梯上去 但每層樓梯都佈置得好靚😍影完都可以做wallpaper ☺️一坐低就已經放好一set好可愛既櫻花餐具🌸超精緻 三點刺身盛🥢當中有三文魚三片 油甘魚三片 劍魚腩二片🍣全部都係厚切 好新鮮唔腥而且鮮甜 油脂甘香🤤免治雞肉棒🍢上枱好香入口好得意 好爽脆卜卜 點埋蛋汁仲正😋係必點推介!白鱔🐟冇泥冇腥味 而且好彈牙😁連埋塊皮食又脆又爽口加州卷🍣一見到個造型已經💯成個拱橋咁🤣份量都幾大同埋好足料 魚子脆卜卜加埋沙律醬 甜甜的🥰日本產和牛魔方🧆一個造型比一個有氣勢😆和牛外脆內軟好 肉汁好Juicy 燒得岩岩好🤤蜜桃烏龍熊茶🐻熊仔造型超級可愛 味道唔會好甜 非常解渴👍🏻依間餐廳好高質 味道好 環境好 態度好 ❤️‍🔥

一坐低就已經放好一set好可愛既櫻花餐具🌸超精緻

三點刺身盛🥢

免治雞肉棒🍢
上枱好香入口好得意 好爽脆卜卜 點埋蛋汁仲正😋係必點推介!

白鱔🐟
冇泥冇腥味 而且好彈牙😁連埋塊皮食又脆又爽口

加州卷🍣

日本產和牛魔方🧆

蜜桃烏龍熊茶🐻
熊仔造型超級可愛 味道唔會好甜 非常解渴👍🏻

依間餐廳好高質 味道好 環境好 態度好 ❤️‍🔥
2021-11-07 39 瀏覽
一間有特色的日式居酒屋,除了美味可口的食物外,還有令人處於在日本的感覺,這裡的日本格調很美,在這吃晚餐真的很開心。先來個三點刺身盛,有劍魚腩,三文魚和油甘魚充滿鮮味。再來白鱔串燒和免治雞肉棒燒得夠滋味。看到人家的加州卷像一條橋忍不住叫了也不錯哦!來這裡其實是想食A4和牛的,所以也叫了一客日本產A4和牛魔方, 每一件油脂分佈平均,進口那份牛味令人難忘。這裡的飲品也有特色,特別是芒果烏龍熊茶,因為真的有一隻熊在茶上很可愛, 另一款北海道士多啤梨牛乳乳酸味道似益力多很好飲。

看到人家的加州卷像一條橋忍不住叫了也不錯哦!

2021-11-07 38 瀏覽
首先入場時見餐廳不是很滿,只坐了6-7成客,但出菜很慢也經常聽到侍應派錯order,不知道是否經常派錯地方所以每道菜來到也是涼的(也可以叫做暖吧)到了食物,質素差,未至於難食,但一定唔係好食
2021-11-06
2021-11-06 60 瀏覽
訂座折扣只係其中一款,其他全部正價。伏伏伏。串燒全部唔熱,有部份係凍嘅,連煑蜆用煲上都唔係滾熱辣架,只有左口魚卷物正常d,因為壽司係凍食架嘛走嘅時候,前面一班顧客都有伏咗嘅回應,話只此一次
訂座折扣只係其中一款,其他全部正價。伏伏伏。

走嘅時候,前面一班顧客都有伏咗嘅回應,話只此一次
2021-11-03 52 瀏覽
Japanese Night 🇯🇵🍣.最近工作太繁忙 只有食晚飯既時候先唔會諗做野既野🥲Cuisines heal 🐋.日本產A4和牛魔方120g 個擺設好特別,裝飾得好靚。侍應哥哥話啲醬料可以溝鼓油黎食,和牛睇落係七成熟,未食都feel到陣熱辣辣嘅感覺,一食落去果然冇令我失望,入口即溶,配合埋秘製醬料,食完係有一種幸福嘅感覺,嗰陣牛味仲停留喺個口到散唔走。食完和牛,側邊仲有啲沙律菜可以食,食完會中和返牛嘅味道,感覺好清新。加州卷 加州卷個造型非常特別,我研究咗一陣先識得整開佢嚟食,入邊夾住少少Wasabi,好滋味,成個個壽司又唔會鬆散,好結實。三點刺身盛 刺身好新鮮,入口即溶但又無魚腥味。白鱔汁燒 配合左檸檬汁、好鬆軟好彈牙,咬落去連皮加肉有啲汁泌出嚟好正。北海道士多啤梨牛乳乳酸 杯野好有士多啤梨味,甜度剛剛好。北海道芒果牛乳乳酸 隻杯好靚,係燈光嘅配合下好特別,飲落去嘅話又唔算好甜,芒果味好清新。整體是不錯的,餐廳裝修到真係成間居酒屋咁。
Japanese Night 🇯🇵🍣
日本產A4和牛魔方120g

加州卷

三點刺身
刺身好新鮮,入口即溶但又無魚腥味。

白鱔汁燒

北海道士多啤梨牛乳乳酸
杯野好有士多啤梨味,甜度剛剛好。

北海道芒果牛乳乳酸

整體是不錯的,餐廳裝修到真係成間居酒屋咁。
2021-11-03 36 瀏覽
尖沙咀📍超有氣氛居酒屋🏮🍶強勢回歸🍡又開始重新更新啦今次去嘅呢一間樓上嘅居酒屋 佈局同裝修都精心設計過 有種好似去咗日本嘅感覺 入座嘅時候 仲會打響個太鼓 話俾大家聽 有客到😂(表示嚇親)食物方面 種類都算幾多 有各種壽司 熟食同鍋物 全部都好吸引 選擇困難嘅小編表示都揀咗好耐先真正落單炸櫻花蝦豆腐 $98真係有滿滿嘅櫻花蝦🦐本身以為佢有醬汁浸住 所以可能會冧咗唔好食 但原來咁樣反應更加Juicy 又減低左炸嘅油膩感 配上少少嘅姜蓉 又係一種新體驗蟹將軍薯仔沙律 $108冷盤嚟講 佢嘅份量可以話超乎想像 好似食極都食唔完咁 蟹肉同蟹籽嘅份量好足料 撈埋沙律醬食 正!芒果芝士澳洲龍蝦🦞 $288肉嘅份量唔多 只有龍蝦尾嘅部份 芒果同芝士嘅配搭好新鮮 呢種配搭都係第一次食 芒果嘅甜味再加上芝士嘅奶香都幾特別 但有少少喧賓奪主 蓋過咗龍蝦嘅鮮味🥺吞拿魚拼盤 $288 👍🏿👍🏿超級推薦!本身唔係好鍾意食吞拿魚 因為驚可能會唔新鮮而腥 本身都係抱着冒險嘅心態去試吓 冇諗過完全超乎想像地咁正😍可以用入口即溶嚟形容 肥美得嚟又食到吞拿魚嘅鮮味!!!Umamiiiiii 蜜桃烏龍熊茶 $58一開始以為
尖沙咀📍超有氣氛居酒屋🏮🍶

強勢回歸🍡又開始重新更新啦

炸櫻花蝦豆腐 $98

蟹將軍薯仔沙律 $108

芒果芝士澳洲龍蝦🦞 $288

吞拿魚拼盤 $288 👍🏿👍🏿

蜜桃烏龍熊茶 $58
一開始以為熊茶純粹係佢哋嘅稱呼 只係普通嘅蜜桃烏龍茶 點知真係有隻熊係杯茶度 So surprising~仲有搭啲玫瑰花 好有心思

嚟到嘅時候差唔多都成8點半但依然係好多人🤣仲keep住有人嚟 見好多都係放工之後嚟飲番杯Sake🍶 應該係附近嘅上班族嘅不二之選~大家有機會不妨嚟小酌一杯🤙🏻

黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)
地址:尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓

食物:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
環境:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
價錢:💰💰💰
服務:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
性價比:👍🏿👍🏿👍🏿
*滿分:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿

2021-11-03 223 瀏覽
-黑木亭居酒屋🇯🇵為左聽朋友呻下工作鬱悶事 同聚下舊居酒屋一定係最岩傾下偈 飲下野既地方一直都好想試下天后嘅黑木亭發現原來尖沙咀有新開嘅分店 就唔洗去咁遠啦!呢個餐廳嘅格局比較迫 但係裝修佈置係充滿著日本風情入門口嘅時候侍應 仲會打鼓去示意:有客人黎啦!係幾得意既🥗蟹將軍薯仔沙律 ($108)綿綿薯蓉+鮮甜蟹肉蟹子=✨✨🦞芒果芝士澳洲龍蝦($288)龍蝦肉爽口彈牙仲好鮮甜配埋甜甜芒果、芝士一齊燒過 好香口😍🍣吞拿魚拼盤($288)拼盤有京蔥吞拿魚軍艦、燒吞拿魚壽司、吞拿魚壽司、中拖羅壽司、大拖羅壽司每一件吞拿魚都好新鮮 肥美 厚切✨其中燒吞拿魚壽司同中拖羅壽司最正!燒吞拿魚表面微微燒過 迫左魚油出黎 味道鮮甜 油香好突出! 2件都會入口即溶👍👍👍👍👍🦐炸櫻花蝦豆腐($98)呢個好唔錯!第一次食 ~~炸咗嘅櫻花蝦配埋嫩滑豆腐 再有少少辣嘅蘿蔔蓉 同甜甜地嘅醬油一齊食呢個組合幾新鮮開胃🥤蜜桃烏龍茶熊茶($58)呢個熊仔造型嘅嘢飲都幾特別佢係用咗茶去整成一舊冰 所以飲到最尾都唔會令個茶變淡🤗整體黎講 啲嘢食都幾高質而且環境都好有氣氛 好適合傾計
黑木亭居酒屋🇯🇵

為左聽朋友呻下工作鬱悶事 同聚下舊
居酒屋一定係最岩傾下偈 飲下野既地方
一直都好想試下天后嘅黑木亭
發現原來尖沙咀有新開嘅分店 就唔洗去咁遠啦!

呢個餐廳嘅格局比較迫
但係裝修佈置係充滿著日本風情
入門口嘅時候侍應 仲會打鼓去示意:有客人黎啦!係幾得意既

🥗蟹將軍薯仔沙律 ($108)
綿綿薯蓉+鮮甜蟹肉蟹子=✨✨

🦞芒果芝士澳洲龍蝦($288)
龍蝦肉爽口彈牙仲好鮮甜
配埋甜甜芒果、芝士一齊燒過 好香口😍

🍣吞拿魚拼盤($288)
每一件吞拿魚都好新鮮 肥美 厚切✨
其中燒吞拿魚壽司同中拖羅壽司最正!
燒吞拿魚表面微微燒過
迫左魚油出黎 味道鮮甜 油香好突出!
2件都會入口即溶👍👍👍👍👍

🦐炸櫻花蝦豆腐($98)
呢個好唔錯!第一次食 ~~
炸咗嘅櫻花蝦配埋嫩滑豆腐
再有少少辣嘅蘿蔔蓉 同甜甜地嘅醬油一齊食
呢個組合幾新鮮開胃

🥤蜜桃烏龍茶熊茶($58)
呢個熊仔造型嘅嘢飲都幾特別
佢係用咗茶去整成一舊冰
所以飲到最尾都唔會令個茶變淡🤗

整體黎講 啲嘢食都幾高質
而且環境都好有氣氛 好適合傾計

2021-11-02
10 分鐘 (堂食)
$493.5 (晚餐)
  • 芒果芝士澳洲龍蝦
  • 炸櫻花蝦豆腐
2021-11-02 28 瀏覽
前幾日行過尖沙咀金馬倫道見到開咗間日本居酒屋上網見到啲餐廳相都幾有格調 日本居酒屋style 今晚約咗兩個閨蜜一齊去試吓訂咗6:30 早啲嚟希望揀個靚位 侍應哥哥安排咗我哋坐卡位 好彩有早到去到 7點零8點嘅時候成間餐廳都坐滿晒人叫咗幾個特色菜式 包括前菜:薯仔沙律 炸櫻花蝦豆腐 芒果芝士龍蝦 呢幾個頭盤全部都做得好精緻 薯仔沙律有好多蟹子 櫻花蝦豆腐香脆又夠滑 芒果芝士龍蝦做緊半價($288)龍蝦啖啖肉 配埋芒果食有幾特別喎 之後當然唔少得就係串燒啦 我哋叫咗牛肋肉、豬腩肉、免治雞肉串丶牛油甘薯 每樣都係燒到熱辣辣上枱 全部食材都好新鮮好鮮味壽司方面我哋試咗吞拿魚壽司拼盤 吞拿魚好厚切 好滑好新鮮 最後想試埋個三葉海鮮天婦羅 好特別~ 用上新鮮魷魚粒鮮蝦等海鮮材料 加埋麵粉一齊去炸 飲品方便我哋點左蜜桃烏龍熊茶 北海道士多啤梨牛乳乳酸 熊茶個啤啤熊冰好可愛 士多啤梨乳酸好靚仲有少少果肉~侍應嘅服務都好好 不停幫我哋加茶 滿意的一餐
前幾日行過尖沙咀金馬倫道見到開咗間日本居酒屋
上網見到啲餐廳相都幾有格調 日本居酒屋style
今晚約咗兩個閨蜜一齊去試吓

壽司方面我哋試咗吞拿魚壽司拼盤 吞拿魚好厚切 好滑好新鮮

侍應嘅服務都好好 不停幫我哋加茶 滿意的一餐
2021-11-02 87 瀏覽
一入座見到冇茶壺叫人拎黎,叫左三四次都係叫等等,都算,收工好肚餓,諗住落單先,又係叫極都冇人理,叫左兩三次終於有人得閒應酬我地。嗌完野食諗住可以等食,一等足足等左25分鐘都冇野食到,一催之下有位侍應攞住張單黎同我對嗌左咩食,張單除左有我嗌嘅野食仲有一堆我冇嗌嘅,擺明落錯枱號,個侍應仲特登摺起張單遮住個堆野,跟住佢去左揾個senior嘅同事,我已經即刻拎袋走,佢見我走仲同我講多謝哂bye bye,唔好意思都冇聲。結果我入左呢間餐廳9個字係乜都食唔到之餘仲要一肚氣,嘥時間兼冇下次!🤦🏻‍♀️
2021-11-02
2021-11-01 100 瀏覽
呢排又好掛住鄉下啦!所以萬聖節呢一晚,我哋就去咗試呢間尖沙咀新開嘅居酒屋,原來佢哋天后都有分店㗎,港島嘅朋友就唔使去到尖沙咀咁遠啦~一上到去呢間餐廳,就好似真係去咗日本咁,所有裝修佈置都充滿日本風情!食物嘅種類都幾多元化,有壽司、天婦羅、燒物、沙律、飯麵、刺身等等。飲品除咗酒類之外,仲有唔少特色飲品。吞拿魚壽司拼盤($288 )有吞拿魚壽司、中拖羅壽司、大拖羅壽司、京蔥吞拿魚軍艦、燒吞拿魚壽司,每一件壽司嘅吞拿魚都好新鮮,一啲腥味都冇,大拖羅就特別肥美,超級好食!燒吞拿魚壽司都好出色,因為吞拿魚個面燒到焦焦地,油香特別突出。炸櫻花蝦豆腐($98)呢個超好食!豆腐用櫻花蝦包裹住,炸得鬆脆,豆腐嫩滑,仲要新鮮炸起,熱辣辣好好味!配埋醬油,同埋放喺豆腐上面辣辣地嘅蘿蔔蓉一齊食,就更加惹味啦!蟹將軍薯仔沙律($108)薯仔沙律口感幼滑綿密,蟹肉唔腥仲幾鮮甜!加埋爽脆嘅青瓜同車厘茄一齊食,真係好清新呀!芒果芝士澳洲龍蝦($288)龍蝦肉好爽口、鮮甜,食得出係優質龍蝦肉。配上芒果同芝士一齊食,感覺好新鮮。加入芒果,令整到菜嘅味道變得清新,即使有好多芝士響個面,都唔會覺得膩😆北海道士多啤梨牛乳乳酸(

吞拿魚壽司拼盤($288 )

炸櫻花蝦豆腐($98)

蟹將軍薯仔沙律($108)

芒果芝士澳洲龍蝦($288)

北海道士多啤梨牛乳乳酸($48)&蜜桃烏龍熊茶($58)
北海道士多啤梨牛乳乳酸味道酸酸甜甜,即使用牛乳整都唔會膩!蜜桃烏龍熊茶嘅造型就非常可愛,上面有一隻用茶整成嘅熊仔造型冰塊,所以飲到最後,熊仔造型冰塊溶咗,茶味都唔會變淡,真係好有心思!

呢間居酒屋有氣氛,食物又好食!如果你想搵返回鄉嘅感覺,就不妨來呢間餐廳試試啦!
2021-10-31
  • 蟹將軍薯仔沙律
  • 芒果芝士澳洲龍蝦
  • 櫻花蝦炸豆腐
  • 吞拿魚壽司拼盤
2021-11-01 29 瀏覽
呢日係萬聖節, 餐廳位於三樓需要由地下行兩層樓梯上三樓, 期間見到餐廳的用心裝修十分特別也有萬聖節的氣氛。 飲品方面, 味道濃沃, 前菜蟹子沙律薯仔, 用蟹蓋也有很多蟹子。 主菜是龍蝦芒果,味道十分特別。 與朋友食嘢傾偈不失為一個好地方。
2021-11-01 1710 瀏覽
因為萬聖節諗住早啲出去食嘢,之後夜晚去感受下氣氛,喺尖沙咀新開左黑木亭分店,一直都想去食,Halloween 終於book左去食估唔到Halloween 食日本野都有驚喜 除左門口有Halloween既佈置 連d staff都帶晒頭飾 夠晒氣氛我哋一坐低就叫咗三點刺身盛,啲刺身勁厚切同好新鮮之後叫咗免治雞肉串,篤穿咗個蛋黃之後溝埋一齊食,超級鍾意另外叫咗一串燒白鱔,白鱔就不過不失啦,塊皮都夠脆既。因為未夠飽,所以叫多咗個加州卷,佢個加州卷上碟幾得意,師傅放到成條橋咁,食落去堆配料都幾夾。最後試埋佢個日本產A5和牛魔方(120g),個和牛好重牛肉味,肉質鬆軟得黎又唔會無左口感,唔會好似啲平價牛咁樣要咬多幾下,油脂分布得岩岩好,每食一舊都覺得好滿足野飲就叫咗兩杯,分別係北海道士多啤梨牛乳乳酸,入面有啲士多啤梨肉感覺幾清新另外嗰杯叫咗蜜桃烏龍熊茶,杯上面隻熊仔好可愛,杯嘢飲酸酸甜甜咁幾開胃

估唔到Halloween 食日本野都有驚喜

我哋一坐低就叫咗三點刺身盛,啲刺身勁厚切同好新鮮

之後叫咗免治雞肉串,篤穿咗個蛋黃之後溝埋一齊食,超級鍾意

另外叫咗一串燒白鱔,白鱔就不過不失啦,塊皮都夠脆既。

• A5和牛魔方
  • 免治雞肉串