2022-10-16
同朋友慶祝生日,大家都話大家係後生仔女,咁當然要去一啲後生仔女鍾意打卡嘅地方,上網見到呢一間餐廳咁多特色食品,雖然有少少懷疑會唔會係打手,盡地一鋪,要去過先知。去到地下有職員好有禮貌幫我對對資料,然後叫我哋上3樓,一上到去見到地方唔算好大,但係裝修好有特色,仔女見到都好開心。由於一心嚟食打卡菜式,所以即刻order餐牌上面嘅龍蝦湯飯刺身二食,刺身shooter, 啤酒拉麵。當然唔少得特色飲品,包括芒果烏龍茶,北海道士多啤梨乳酸。個刺身Shooter上枱嘅時候有三色燈閃下閃下,好有氣氛,即刻舉機拍攝。刺身好新鮮,有碎吞拿魚,海膽,同埋生蠔,三樣都好味。餐廳經理好細心,建議我哋叫多一份,等每一個人都可以試到,不過我地爸爸仔女都唔食刺身,所以禮貌地婉拒經理一番心意。個啤酒拉麵打卡真係一流,上邊白色嘅似係有芝士味嘅忌廉,好滑。個面都彈牙唔會太淋。龍蝦刺身有氣派,一上枱又係打卡嘅焦點。特色飲品好靚,而且好清新味道好好。兩個人食啱啱好。二食做咗個龍蝦湯飯,但係湯唔多,俾飯索晒,有少少似risotto,飯入邊有啲本菇同豆腐仲有蔬菜粒,都幾豐富。拆開兩個龍蝦鉗撈飯食非常好。經理都有推介特色和牛,但係朋
龍蝦刺身有氣派,一上枱又係打卡嘅焦點。
特色飲品好靚,而且好清新味道好好。兩個人食啱啱好。
經理都有推介特色和牛,但係朋友唔食牛,如果喺佢哋面前食好似唔係太好。
忌廉薯條好味,忌廉好滑。
原本經理都有叫我哋叫麵包蟹炒飯,但係因為爹哋唔食海鮮同刺身,我哋會留返下次再嚟先食。要叫一啲佢食得嘅嘢,所以叫咗唔同嘅串燒。豚肉三色椒,同埋豚肉年糕有驚喜,仔女好鍾意。
之後仲試咗雜錦天婦羅同埋烏冬,好飽。姐埋單嘅時候先知道原來Openrice嘅優惠係有限制嘅,所以用唔到,不過最後經理俾咗個驚喜我哋,幫我哋做咗一個特別優惠,多謝晒,真係好開心,下次會同其他朋友再嚟。
芒果烏龍茶
天婦羅