2022-10-14
《去返日本一轉🏯》———————————————-#黑木亭居酒屋 🏮-日本開關啦!但係啲機票仍然咁貴冇辦法第一時間衝去嘅可以嚟呢間位於尖沙咀嘅日式居酒屋😚好啱同朋友gathering,環境夠哂大,而且仿照日本街景,好有氣氛~-🦀 巨無霸蟹蓋飯賣相超吸睛,名符其實巨無霸😍大大隻有成20cm嘅麵包蟹放喺炒飯上面,蟹蓋入面係滿滿嘅蟹膏,撈埋落去個炒飯度,好豐富😚 蟹鉗都好大隻好多肉,仲可以落啲啲蟹醋去輕輕調味~-🌊 海產細味六杯閃閃吓好搶眼嘅海產杯,十分精緻,打卡一流😆 分別有鮮味十足嘅海膽、口感軟淋嘅拖羅蓉同味道鮮甜嘅生蠔,每款各兩杯,同朋友舉杯cheer好開心😀 特別中意吞拿魚蓉上面有三文魚籽,再用小針筒唧入少量嘅拖羅油醋,更加開胃🥰-另外我哋仲嗌咗啲串燒,豚肉年糕煙煙韌韌,上面淋上偏韓式風味嘅醬汁,味道濃郁🐽 黑豚荔枝卷感覺清新,更顯鮮甜😉 鴛鴦翠玉瓜口感爽脆,有齊芝士同明太子兩款醬汁,好特別💚-🐻 芒果烏龍熊茶蜜桃烏龍紅茶真係熊茶,隻熊仔冰浮喺上面,超可愛🧸 蜜桃烏龍味道清甜😚 💖 北海道士多啤梨牛乳乳酸士多啤梨嘅味道香甜,少女心爆發🍓 上面灑上咗細個會食嘅彩虹脆粒,充滿童趣🌈-⭐
———————————————-
#黑木亭居酒屋 🏮
🦀 巨無霸蟹蓋飯
🌊 海產細味六杯
🐻 芒果烏龍熊茶
💖 北海道士多啤梨牛乳乳酸
⭐價錢參考:(另收加一)
巨無霸蟹蓋飯:$369
海產細味六杯:$239