黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2023-04-16 78 瀏覽
今日同朋友去咗黑木亭居酒屋食飯餐廳佈置好日式, 牆上面有好多日式漫畫我哋就叫咗青紅蘋果絲蟹肉沙律蘋果非常爽脆鮮甜, 配埋蟹肉非常開胃另外我哋都叫咗幾款串燒包括黑豚荔枝卷,同A5黑毛和牛串, 荔枝爆汁, 剛好中和左黑豚肉嘅油膩和牛入口即溶, 口腔充滿油香唐揚小池魚, 炸得香口鬆脆黑糖燒菠蘿超級鮮甜另外,我哋仲叫咗DIY壽司刺身盛, 入面有多款刺生, 壽司飯同紫菜可以自行製作不同配搭, 三文魚刺身好新鮮, 海膽鮮甜👍另外我哋都叫咗蜜桃烏龍熊茶同洛神檸水蜜桃茶面頭熊仔造型嘅冰塊超得意洛神檸水有好靚嘅漸層, 飲落開胃
今日同朋友去咗黑木亭居酒屋食飯
餐廳佈置好日式, 牆上面有好多日式漫畫

我哋就叫咗青紅蘋果絲蟹肉沙律
蘋果非常爽脆鮮甜, 配埋蟹肉非常開胃
青紅蘋果絲蟹肉沙律

另外我哋都叫咗幾款串燒
包括黑豚荔枝卷,同A5黑毛和牛串,
荔枝爆汁, 剛好中和左黑豚肉嘅油膩
和牛入口即溶, 口腔充滿油香
唐揚小池魚, 炸得香口鬆脆
黑糖燒菠蘿超級鮮甜
黑豚荔枝卷
唐揚小池周魚
黑糖燒菠蘿

可以自行製作不同配搭, 三文魚刺身好新鮮, 海膽鮮甜👍

另外我哋都叫咗蜜桃烏龍熊茶同洛神檸水
蜜桃茶面頭熊仔造型嘅冰塊超得意
洛神檸水有好靚嘅漸層, 飲落開胃
青紅蘋果絲蟹肉沙律
黑豚荔枝卷
唐揚小池周魚
黑糖燒菠蘿
附近上完堂同朋友搵野食,朋友之前食完覺得正,介紹左我黎呢到,見到呢度個週末二人餐$398 包括刺身、卷物、定食、甜品,好抵食咁,所以試吓。上到去,格局摩登居酒屋多元餐飲空間,有幾個位置好適合打卡(特別係上到去入口個個位,好多燈),好似去咗日本咁。二人餐刺身新鮮、卷物特別,有少少沙律同麵豉湯自己可以係前面自己拎。定食我同朋友叫咗吉列豬扒飯同牛肉烏凍連餃子。個吉列豬扒飯配厚厚層爽脆嘅椰菜絲同粒粒珍珠飯,好正啱晒我口味,因我好鍾意食椰菜絲,感覺健康啲;吉列豬扒唔油炸得啱啱好,厚肉,肉質好鬆軟唔會好鞋。牛肉烏冬麵,彈牙順滑嘅烏冬配祕製湯底同牛肉,正,加埋香口嘅餃子。呢兩個主菜,抵食。最後,有雪糕做甜品。

定食我同朋友叫咗吉列豬扒飯同牛肉烏凍連餃子。

呢兩個主菜,抵食。

最後,有雪糕做甜品
午餐
中午喺附近買完嘢,想食日本嘢,經過見到黑木亭,店面好有日本居酒屋嘅感覺,餐牌嘅食物又幾吸引,就入嚟食晏一路行上去,店鋪嘅裝修都好日式,俾人一種置身日本、好悠閒嘅感覺店面好乾淨同闊落,坐得好舒服,而且播住日本流行音樂,成個氣氛好輕鬆餐牌提供嘅選擇好多,我哋點咗週末放鬆二人餐($398)三點刺身盛 - 有八爪魚、三文魚同油甘魚,幾款刺身都好新鮮,切得夠厚,擺盤又靚,質素好高鰻魚牛蒡炸蝦卷 - 鰻魚、牛蒡同炸蝦嘅份量都好足,而且食得出係新鮮整出嚟,中間仲有好多肉鬆,味道好之餘,口感亦好有層次同豐富客人仲可以按自己喜好拎前菜,我哋拎咗沙律菜、蕃茄仔、中華沙律、茄子同味噌汁,疏菜好新鮮,幾款前菜都好好味好開胃兩款主食揀咗壽喜燒定食配烏冬(牛)同鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米,壽喜燒味道濃郁得嚟唔會膩,牛肉嘅質素高,配菜新鮮之餘,份量亦多,烏冬口感好綿,吸埋壽喜燒嘅汁,好夾;鰻魚質素高,佢嘅整法類似滑蛋豬扒咁,好特別,好好食,蛋滑汁香甜,配埋加咗飯素同粒粒分明嘅珍珠米,好好食甜品係自選味道嘅雪糕,我哋揀咗芒果味同曲奇味,甜度啱啱好,上碟嘅餐具亦好得意黑木亭環境舒服,店員殷勤,食物質素高,有機會一定會再

餐牌提供嘅選擇好多,我哋點咗週末放鬆二人餐($398)

黑木亭環境舒服,店員殷勤,食物質素高,有機會一定會再試其他嘢食
居酒屋獵人點可以冇食過呢間‼️🇯🇵 真係後悔冇早啲嚟食🥹 呢度選擇超多 卷物刺身壽司 串燒鍋物乜都有😛 好想試晒所有嘢✨餐廳喺地庫氣氛好好 裝修好日式 生日仲有店員幫手慶祝🔥💯❣️雞皮餃子 $48超超超推薦‼️ 本來expect來貨質素都好食但呢度竟然係自己整🐓 大大塊雞皮 包起爽口嘅菜肉餡 用醬汁燒得超脆 係神級美食( ∗︎°⌓︎°∗︎ )♡︎❣️明太子雞腿肉 $38❣️牛舌心 $68呢度定價都好親民🫶🏻明太子醬有炙燒一下 酸酸地配上滑嫩雞腿肉🐓牛舌就點都好食🤤呢度黑椒鹽調味好夠 必食🐮❣️酸汁啫喱配鮟鱇魚肝 $78特別嘅前菜送酒一流🍶 唔係大家刻板印象嘅腥味🐟而係充滿鹹香好似日式吞拿魚罐頭味🤣 當然係高級版🙊加埋酸汁啫喱就開胃啲唔會咁快膩🙆🏻‍♀️❣️龍蝦二食 $468🦞龍蝦粥食龍蝦都唔使$500🥹 仲要好日本咁一個食材兩個食法🇯🇵朋友係粥控🙈都話粥底煲得好綿好好食🍚有蛋菇蟹籽金菇蔥花龍蝦肉煮嘅粥🦞🥚🦀滋味大爆炸🤤龍蝦肉好新鮮爽口 火候啱啱好 分量大又好食🤰🏻🦀蟹肉龍蝦鉗蒸蛋日式蒸蛋出名滑 感覺到加入咗啲高湯 夾埋蛋絲蟹肉蟹籽好鮮美🍳🦀 龍蝦鉗啖啖肉🦞😘❣️常滿卷 $298卷物$100起都有🫶🏻 呢個睇得又
餐廳喺地庫氣氛好好 裝修好日式 生日仲有店員幫手慶祝🔥💯

🦀蟹肉龍蝦鉗蒸蛋
常滿卷

❣️常滿卷 $298
卷物$100起都有🫶🏻 呢個睇得又食得‼️
好多款刺身包圍 有三文魚帶子油甘魚海膽同三文魚子🥹🐟 真係不得了😛
包咗蟹籽青瓜牛油果🥑 豉油偏淡可以落多啲~

❣️百香果撞橙冰 $68
❣️北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48
平日就費事飲酒 下次嚟一定大飲‼️🍶✨
港女飲品可以打卡又好飲 特別鍾意乳酸 開胃又幫助消化🤰🏻仲加咗果乾有誠意^^

雞皮餃子
牛舌
龍蝦粥
常滿卷
  • 龍蝦二食
2023-04-15 32 瀏覽
今日又同BB聚會啦,我哋大家都好鍾意食日本嘢🇯🇵就揀咗呢間大家都好就腳位於金馬倫道嘅居酒屋,一上樓梯已經見到好多紅葉🍁紙傘、燈籠🏮加埋一齊個感覺好有日本feel😍🥢食物1️⃣海產細味六杯蠔 $199三種唔同程度口味, 可以由淺由深去試😊第一款▶️海水唔重, 好滑身, 加上味道甜甜地最輕盈。第二款▶️配上酸辣汁,海水稍為重d,食完後有餘韻,有濃郁嘅蠔味。第三款▶️配上泰國生蝦醬,最後喺最重海水味,稍為偏咸啲。2️⃣常滿卷 $298常滿卷份量十足材料豐富,不同刺身加上海膽,仲有滿瀉嘅魚子, 鮮味飽滿🤗3️⃣什錦炸物拼盤 $168: 多款炸物 🔆炸蝦🍤炸蠔、炸雞軟骨、炸薯條🍟新鮮炸好出爐,盡早趁熱食先夠滋味,配上三種醬汁(茄汁, 沙律醬, 黑松露醬)4️⃣黑糖燒菠蘿🍍 $38食串燒我都好鐘意點🤭鮮甜又多汁5️⃣鴛鴦翠玉瓜 $22外表有燒烤味, 內裡仍保持水份, 2款味道(芝士及明太子)幾好味,推介👍🏻6️⃣雞翼(武士辣醬)$32雞翼皮薄身香脆, 肉質嫩滑, 點啲武士辣醬有啲辣更野味😋🍸飲品1️⃣芒果🥭烏龍熊茶 $58有隻QQ烏龍茶熊仔🐻冰冰係度浸浴😂啱打卡又得意!有淡淡芒果香氣滲出夠清新✨2️⃣葡萄🍇檸冰 $58冰凍清爽, 食炸

🥢食物
1️⃣海產細味六杯蠔 $199

三種唔同程度口味, 可以由淺由深去試😊
第一款▶️海水唔重, 好滑身, 加上味道甜甜地最輕盈。
第三款▶️配上泰國生蝦醬,最後喺最重海水味,稍為偏咸啲。

2️⃣常滿卷 $298

(茄汁, 沙律醬, 黑松露醬)

4️⃣黑糖燒菠蘿🍍 $38
食串燒我都好鐘意點🤭鮮甜又多汁

5️⃣鴛鴦翠玉瓜 $22

6️⃣雞翼(武士辣醬)$32
雞翼皮薄身香脆, 肉質嫩滑, 點啲武士辣醬有啲辣更野味😋

🍸飲品
1️⃣芒果🥭烏龍熊茶 $58

2️⃣葡萄🍇檸冰 $58
冰凍清爽, 食炸物燒物飲特別夾呀👍🏼

朋友推介尖沙咀有間居酒屋~黑木亭~試過都不俗,所以就來到不妨去一試。店外店內裝潢具濃厚日式風,仿似置身於日本中。..【石板A5宮崎和牛厚切】 $388 將牛擺上高溫的石板上煎,滋滋炸炸聲!可以自己控制鍾意幾多成熟都得呢!A5宮崎和牛厚切油花豐富, 分佈均勻,一口咬下的細嫩口感肉味當然濃郁帶甜味,並持久不散回韻,令人一試難忘。可同炸蒜片,芥末籽醬或沾點有2款醬汁,別有風味。.【自制蛋白南蠻吉列蝦】 $68吉列蝦外皮金黃色,不厚重麵包糠,吃時沾點酸甜自家制白色的醬,更美味,香而不膩。.【雞翼】 (武士辣醬) $32雞翼外皮脆香,雞肉入口鮮嫩,完全沒有雪味,已配上武士辣醬好惹味。.【豚肉年糕】 (韓式辣醬) $38豚肉片包年糕來燒,口感外多汁的豬腩肉內年糕煙韌,帶甜辣,口感豐富惹味。.【脆燒豆腐】 $28燒出來的豆腐口感外脆軟嫩,已灑上木魚絲,更添美味可口。.【炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷】 $168這卷好特別餡料具超多吞拿魚,配上香炸蔥,格外香口惹味,同時能提升了魚蓉的鮮味,而且香醇鮟鱇魚肝也能提升味道層次,非常豐富好味。.【葡萄檸冰】 $58【蜜桃烏龍熊茶】 $58葡萄檸冰酸酸甜甜帶酸酸地,可
朋友推介尖沙咀有間居酒屋~黑木亭~試過都不俗,
所以就來到不妨去一試。
店外店內裝潢具濃厚日式風,仿似置身於日本中。
【石板A5宮崎和牛厚切】 $388
將牛擺上高溫的石板上煎,滋滋炸炸聲!
可以自己控制鍾意幾多成熟都得呢!
A5宮崎和牛厚切油花豐富, 分佈均勻,
可同炸蒜片,芥末籽醬或沾點有2款醬汁,別有風味。
【自制蛋白南蠻吉列蝦】 $68
吉列蝦外皮金黃色,不厚重麵包糠,
吃時沾點酸甜自家制白色的醬,更美味,香而不膩。
【雞翼】 (武士辣醬) $32
雞翼外皮脆香,雞肉入口鮮嫩,
完全沒有雪味,已配上武士辣醬好惹味。

【豚肉年糕】 (韓式辣醬) $38
豚肉片包年糕來燒,
口感外多汁的豬腩肉內年糕煙韌,
帶甜辣,口感豐富惹味。
【脆燒豆腐】 $28
燒出來的豆腐口感外脆軟嫩,已灑上木魚絲,
更添美味可口。
【炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷】 $168
這卷好特別餡料具超多吞拿魚,
配上香炸蔥,格外香口惹味,
同時能提升了魚蓉的鮮味,
而且香醇鮟鱇魚肝也能提升味道層次,
非常豐富好味。
【葡萄檸冰】 $58
【蜜桃烏龍熊茶】 $58
葡萄檸冰酸酸甜甜帶酸酸地,可幫助消化。
蜜桃烏龍熊茶入口清甜解渴。
2023-04-14 39 瀏覽
黑木亭居酒屋🏮5A宮崎和牛配洋蔥特酸汁、佢嘅和牛入口肉質好淋好香、撈埋啲雞蛋洋蔥酸計一啲都唔膩。$199天婦羅茄子田園燒、天婦羅茄子蔬菜極品,加上佢嘅醬汁天衣無縫。$68青紅蘋果屎蟹子沙律、沙律爽口好多蟹子$98濃煮鮑魚豚肉,上枱估唔到有種驚訝、豚肉炆到好林、鮑魚軟硬適中入味、好精緻嘅廚具裝住好嘅豚肉、絕對令人胃口大開$128鴛鴦翠玉瓜,翠玉瓜加上明太子香味,食落咸香爽口$22豚肉三色椒、豚肉加上三色椒燒起來都幾夾$38蜜桃烏龍熊茶$58北海道芒果牛乳乳酸$48
黑木亭居酒屋🏮
青紅蘋果屎蟹子沙律、沙律爽口好多蟹子$98
鴛鴦翠玉瓜,翠玉瓜加上明太子香味,食落咸香爽口$22
豚肉三色椒、豚肉加上三色椒燒起來都幾夾$38
蜜桃烏龍熊茶$58
北海道芒果牛乳乳酸$48
2023-04-12 74 瀏覽
本來係open rice book了3個人,最後朋友出席唔到轉改2人,由原本3-4人枱轉至很窄的2人枱,不過強烈建議應該要加闊張枱!因為張枱真係窄到擺唔到第3碟野食,食物方面最好食嘅係白鱔串燒,入口係彈牙嘅幾特別。至於其他,鮟鱇魚肝甜品口感榎歰歰,海膽刺身牛油果壽司上面啲海膽有少少腥同臭,有啲失望。A5宮崎和牛他他眼見都好多人叫,上面粒蛋溝埋洋蔥同特製酸汁,口感味道幾唔錯,加番分嘅,食完個人冇咁嬲😂

黑木亭居酒屋座無虛席,假期前夕還需要等位呢!令人更加期待!當嚐到海產細味六杯蠔時,我被每一種口味的獨特風味深深吸引了。雞尾酒醬是微甜微辣的,泰式醬則是辛香,而日式醬則是清爽。搭配上底部的沙律菜和檸檬,讓味道更加清新,充滿層次感。常滿卷裏面的三文魚、三文魚子、白身魚和帶子都是新鮮的海鮮刺身,而且完美地搭配上了牛油果。每一口都是滑嫩飽滿,回味無窮。什錦炸物拼盤是一道完美的分享菜,裏面的薯條、炸雞軟骨、炸蠔、炸蝦和炸雞都炸得非常酥脆,配上三種不同的醬汁,每一種口味都非常匹配。茄汁醬汁是微甜微酸的,黑松露醬汁則是濃郁香氣十足。黑糖燒菠蘿是一道燒烤的甜點,菠蘿經過燒烤後甜味更加濃郁,而黑糖的香氣也讓人回味無窮。串燒鴛鴦翠玉瓜的口感爽脆,有兩款不同的口味芝士配搭,也充滿水份。而串燒雞翼的武士辣醬味道濃郁,令我一口接一口。最後,蜜桃烏龍熊茶和葡萄檸冰都是非常清爽的飲品,蜜桃烏龍熊茶有淡淡的茶香和蜜桃香味,表面也有熊仔非常打卡;而葡萄檸冰則是酸甜可口,完美的消暑選擇。
黑木亭居酒屋座無虛席,假期前夕還需要等位呢!令人更加期待!

2023-04-08 56 瀏覽
高質日本料理,裝修都好日本風,推介👍雖然啱啱先係日本返來,但朋友慶祝生日,食多次日本嘢又何妨,而且日本嘢真係食極唔厭😂間嘢係樓上舖,上去前,樓梯間裝飾已經好有日本風,真係好拿似去左日本咁,服務員嘅服務超級好。最後同fd叫左呢堆美食,基本上全部都好好味,唔會有伏位👍✨日本直送原版海膽✨牛油果炸軟殼蟹魚籽卷✨火炙左口魚邊壽司✨雞皮串✨牛舌芯串✨燒油甘魚鮫✨A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒配棉花糖兔兔酒
高質日本料理,裝修都好日本風,推介👍

最後同fd叫左呢堆美食,基本上全部都好好味,唔會有伏位👍

✨日本直送原版海膽
✨A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒配棉花糖兔兔酒
2023-03-27
慶祝紀念
生日
星期日去尖沙咀shopping,午飯時間就黎咗金馬倫道既黑木亭食飯,餐廳地下有個入口好易搵,樓上地方都幾大又舒適,裝修充滿和風🤩 我哋揀咗佢嘅週末放鬆二人餐 $398 個餐除咗多嘢食外,主菜方面有丼飯,壽司,鍋物等等,選擇都好多👍🌟三點刺身盛三文魚,油甘魚同八爪魚各兩片,新鮮同都幾厚切㗎👍🌟鰻魚牛蒡炸蝦卷呢個好味,有四大件,炸蝦食得到好脆口,牛蒡爽甜,加埋我最鍾意嘅鰻魚,呢個組合我好鍾意🥰🌟壽喜燒定食配烏冬(牛)一上枱就覺得份量十足,而且牛肉肉質素唔錯,最鍾意係壽喜燒個湯汁,夠曬香濃,配烏冬食一流👍🌟黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食呢個賣相冇得頂,因為用石鍋,上枱時仲係新鮮滾熱辣😎 個忌廉汁溝埋黑松露勁好食,炸豬扒分量都唔少,好鬆脆。雖然邪惡啲,好味道就得喇😆最後就有兩個雪糕,個套餐好多嘢食,好飽😆 另外,我見到有好多枱都叫左唔同嘅主菜,好似丼飯,陶板燒等,全部都唔錯👍大家有機會都試下佢個套餐,性價比超高🤩

🌟三點刺身
三文魚,油甘魚同八爪魚各兩片,新鮮同都幾厚切㗎👍

🌟鰻魚牛蒡炸蝦卷

🌟壽喜燒定食配烏冬(牛)

🌟黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食

2023-04-01
2023-04-06 44 瀏覽
這間位於尖沙咀的黑木亭居酒屋,晚市主打多款日式串燒、小食及卷物等,食物款式甚多,而且精緻。自家製蛋白南蠻吉列蝦吉列蝦炸至金黃香脆,蝦肉新鮮彈牙。脆燒豆腐豆腐表面灑上木耳,燒至外皮香脆,中間嫩滑。豚肉年糕年糕軟糯,用豚肉包裹,帶點肉香。武士辣醬燒雞翼雞翼燒至皮脆肉嫩,醬汁微辣惹味。石板A5宮崎和牛厚切和牛入口溶化,油脂豐富表面燒至焦脆,加上酸汁可減輕油膩感。炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷鮟鱇魚肝香滑,加上吞拿魚蓉,鮮味十足。北海道士多啤梨牛乳乳酸&葡萄檸冰乳酸香甜有些士多啤梨肉,葡萄檸冰則較清爽。

自家製蛋白南蠻吉列蝦
吉列蝦炸至金黃香脆,蝦肉新鮮彈牙。

脆燒豆腐
豆腐表面灑上木耳,燒至外皮香脆,中間嫩滑。

豚肉年糕
年糕軟糯,用豚肉包裹,帶點肉香。

武士辣醬燒雞翼
雞翼燒至皮脆肉嫩,醬汁微辣惹味。

石板A5宮崎和牛厚切
和牛入口溶化,油脂豐富表面燒至焦脆,加上酸汁可減輕油膩感。

炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷
鮟鱇魚肝香滑,加上吞拿魚蓉,鮮味十足。

北海道士多啤梨牛乳乳酸&葡萄檸冰
乳酸香甜有些士多啤梨肉,葡萄檸冰則較清爽。

📍位置:近尖沙咀 B2 出口,沿金馬倫道走到盡頭,約十分鐘。🏠環境:黑色的門面,樓梯轉角位設置了一棵楓樹,牆身貼上日本街畫,窗邊掛滿日式燈籠,使人仿如走進日本食肆。而樓上面積寬大,收銀櫃在前方,右邊是日式屏風的卡座,左邊是木枱和椅,整體是寬敞舒適又充滿日式氣氛。🤵🏻服務:以人手點單,收取加一。🍽️晚市:沒有套餐,只可散點。🥢青🍏紅🍎蘋果絲🦀蟹子沙律🥗 $98很清新的前菜,🦀蟹子量很豐盛,🍏蘋果絲的味道跟青瓜絲是差不多,很爽口☺️!🥢唐揚小池魚🐟 $68一道佐酒小食,手指大小,炸得外脆內軟,😆連頭和骨都可以吃!🥢DIY壽司🍣刺身盛 $599🥰賣相精緻,刺身有厚切三文魚🍣六件、入口即溶的拖羅兩件、肥美的吞拿魚、有檸檬🍋味的帶子和綿綿的海膽,另外有紫菜和壽司醋飯可以由客人自行配搭,添加櫻花魷魚🦑、芥辣八爪魚和三文魚籽,鮮味十足😋!🥢黑糖燒菠蘿🍍 $38想不到黑糖來配搭菠蘿都很配合,亦不會過甜,反而中和了酸性,更加鮮甜😋。🥢黑毛和牛串 $98肉味濃而多汁,燒得夠焦香😚,不過只有三塊肉,性價比不高😌。🥢黑豚荔枝卷 $38外焦內甜,鹹甜的味道衝擊味蕾☺️,不錯👍🍹蜜桃🍑烏龍熊茶 $58小熊造型的冰粒絕對
🏠環境:黑色的門面,樓梯轉角位設置了一棵楓樹,
牆身貼上日本街畫,
窗邊掛滿日式燈籠,使人仿如走進日本食肆。而樓上面積寬大,
收銀櫃在前方,右邊是日式屏風的卡座,
左邊是木枱和椅,
整體是寬敞舒適又充滿日式氣氛。
🤵🏻服務:以人手點單,收取加一。
🍽️晚市:沒有套餐,只可散點。
🥢青🍏紅🍎蘋果絲🦀蟹子沙律🥗 $98
🥢唐揚小池魚🐟 $68
一道佐酒小食,手指大小,炸得外脆內軟,😆連頭和骨都可以吃!
🥢DIY壽司🍣刺身盛 $599
🥰賣相精緻,
刺身有厚切三文魚🍣六件、
另外有紫菜和壽司醋飯可以由客人自行配搭,
添加櫻花魷魚🦑、芥辣八爪魚和三文魚籽,鮮味十足😋!
🥢黑糖燒菠蘿🍍 $38
🥢黑毛和牛串 $98
肉味濃而多汁,燒得夠焦香😚,不過只有三塊肉,性價比不高😌。
🥢黑豚荔枝卷 $38
外焦內甜,鹹甜的味道衝擊味蕾☺️,不錯👍
🍹蜜桃🍑烏龍熊茶 $58
小熊造型的冰粒絕對是餐廳的招牌,非常可愛😍,打卡一流!有蜜桃的香,淡淡茶味,甜度適中。
🍹北海道士多啤梨🍓牛乳乳酸 $48
這杯粉紅色很有少女味道🤣,甜度較高,有粒粒莓乾嚼一嚼。
2023-03-29
  • 黑豚荔枝卷
  • 蜜桃烏龍熊茶
  • DIY壽司🍣刺身盛
夜晚約了朋友到黑木亭,這裡的菜式真的是非常令人印象深刻。❤️海產細味六杯蠔是我們點的第一道菜,每一顆蠔都非常新鮮,鮮味十足,蠔肉也非常嫩滑,非常值得一試。❤️我們還點了 A5 宮崎和牛他他配洋蔥及特製酸汁。這道菜讓我們更加驚豔,和牛的質地非常優秀,入口即化,味道也非常濃郁,而且配上洋蔥和特製酸汁,味道更加豐富,非常值得推薦。❤️最後,我們還嘗試了這家餐廳的特色食品:日本啤酒拉麵。這道菜十分獨特,將啤酒和拉麵結合在一起,味道非常超正,又香又滑,而且不含酒精,非常適合喜歡啤酒和拉麵的朋友。總的來說,黑木亭是一家非常值得一試的日本餐廳,這裡的菜式非常精緻,味道也非常美味,而且餐廳的環境也非常舒適,非常適合和家人朋友一起品嚐美食。
夜晚約了朋友到黑木亭,這裡的菜式真的是非常令人印象深刻。

2023-04-03 52 瀏覽
上星期六,約咗個好耐冇見嘅朋友食個早lunch,所以就嚟到尖沙咀, 朋友話有一間日本嘢都幾好食,同埋價錢唔貴,所以就去試下!餐廳要上一樓嘅,條樓梯有少少神秘感,希望帶到俾我有驚喜啦。。。行樓梯上去一樓嘅時候都有種神秘嘅感覺,上到去餐廳發現其實係一間平民居酒屋。。。因為早食嘅緣故,所以餐廳都係得兩三台客。其實早食都好嘅,因為唔使同人迫,同埋可以慢慢坐。。。我同朋友都有選擇困難症,所以我哋叫咗週末放鬆二人餐其實都幾多嘢食,同埋價錢$398都幾合理我哋叫咗個壽喜燒豬肉定食配烏冬同埋黑松露忌廉鍋烏冬加吉列豬扒定食刺身拼盤三文魚,油甘魚,八爪魚各兩塊三文魚同油甘魚都幾肥美,八爪魚都好軟熟,唔似出邊一般嘅八爪魚有時好難咬開。。。鰻魚牛蒡炸蝦卷呢個軍艦有驚喜!鰻魚都算大塊,而且裏面有我至愛嘅牛蒡,仲有炸蝦咬落去都啖啖肉,唔錯唔錯!黑松露忌廉鍋烏冬加吉列豬扒定食好香濃嘅奶同芝士,再加黑松露嘅味道,好香滑,口感好好。壽喜燒豬肉定食配烏冬估唔到有好多豬,好足料仲有我至愛嘅水晶粉最後上埋甜品係兩球雪糕雪糕係芒果同曲奇食下食下原來都食咗兩個鐘!好開心好滿足嘅一餐!

我同朋友都有選擇困難症,所以我哋叫咗週末放鬆二人餐

其實都幾多嘢食,同埋價錢$398都幾合理

刺身拼盤

三文魚,油甘魚,八爪魚各兩塊

鰻魚牛蒡炸蝦卷

黑松露忌廉鍋烏冬加吉列豬扒定食

好香濃嘅奶同芝士,再加黑松露嘅味道,好香滑,口感好好。

壽喜燒豬肉定食配烏冬

估唔到有好多豬,好足料

仲有我至愛嘅水晶粉

最後上埋甜品係兩球雪糕
雪糕係芒果同曲奇

食下食下原來都食咗兩個鐘!
好開心好滿足嘅一餐!

2023-04-01
  • 鰻魚牛蒡炸蝦卷