2020-09-17
朋友好想食辣野,於是LUNCH過黎試下~鋪頭環境都幾好,感覺好新淨,而且非常闊落,坐得幾舒服,每張枱之間有返咁上下距離,感覺都衛生安全D。而且店員都好貼心提供紙袋比我地放口罩!本來以為呢度係專叫川菜,點知原來呢度有早茶飲,仲可以叫點心。本身一入黎想叫杯凍飲,但原來LUNCH時間得汽水,所以最後都係飲左普洱~由於我真係好鍾意食春卷,所以忍唔住叫左個脆皮炸春卷,真係超好食,係意外驚喜! 而家好多酒樓D春卷係雞絲或芋絲,呢度係蝦肉餡,真係好感動! 而且個春卷係超脆,蝦肉大大舊好足料又彈牙,好好食,強烈推薦! 因為呢個春卷,我決定之後要搵日黎專食點心! 從來未食過干鍋,最小要揀5個餸,我地揀左牛腱、鴨血、土豆片、娃娃菜、豆干配麻辣(小辣),而鍋底本身配有蓮藕片、椰菜花、萵荀同京蔥。干鍋下面有蠟燭仔保溫,可以慢慢食~ 個干鍋都幾足料,而且個麻辣味好香,蓮藕片好爽脆,牛腱都好爽口,土豆片、娃娃菜同豆干索哂D麻辣味,好辣,勁正!鴨血個質感都好好,好入味! 整體黎講,初嚐麻辣干鍋覺得感覺幾好,足料得黎又有返咁上下質素,同埋2個人食都夠飽,不過如果干鍋可以有埋D粉絲/寬粉之類配料就更加正,可以索哂D辣
整體黎講,初嚐麻辣干鍋覺得感覺幾好,足料得黎又有返咁上下質素,同埋2個人食都夠飽,不過如果干鍋可以有埋D粉絲/寬粉之類配料就更加正,可以索哂D辣味!!下次黎會想再試埋其他菜式!