2020-11-26
【#莎拉荃灣搵食】其實疫情已經好少出街食飯,快餐外賣真係有啲厭。都幾鍾意唔搵集團式餐廳嘅我,決定今次試下呢間睇落幾大間好坐嘅川菜,其實我係比佢ig 炸饅頭相好吸引😍📍 炸饅頭 $48炸嘅趁熱食,勁脆個皮,內裡係軟林林嘅。侍應拎成隻船上嚟個刻好震撼,如果唔係叫到成枱餸會叫多一round ,三個人食唔到咁多😂📍酸菜炒肥腸 $98唔知有冇人同我一樣鍾意酸菜平時食米線,酸菜當其中一個餸呢😂因為最近個胃怪怪地,叫咗小辣,基本上唔食得辣嘅朋友都可以食到,肥腸配酸菜大蔥唔會好油,有鑊氣肥腸入味。📍涼拌皮蛋 $48唔會好辣,皮蛋算香📍酸辣土豆絲 $88口感正,超爽口。土豆絲唔係度度整得好味,不過呢個👍🏻📍肉碎炒四季豆 $88唔會食到成口油,四季豆新鮮。📍菊花蜜 $48其實麻辣風雲有好多特飲,例如女兒紅。不過Lunch 唔飲酒啦😂叫左埕菊花蜜,乾!Ps 大家可以係OpenRice book 定位,又可以係OpenRice 點餐外賣自取嫁!同堂食成日有+$1優惠。
炸饅頭
📍 炸饅頭 $48
炸嘅趁熱食,勁脆個皮,內裡係軟林林嘅。
📍酸菜炒肥腸 $98
📍涼拌皮蛋 $48
唔會好辣,皮蛋算香
📍酸辣土豆絲 $88
口感正,超爽口。土豆絲唔係度度整得好味,不過呢個👍🏻
📍肉碎炒四季豆 $88
唔會食到成口油,四季豆新鮮。
📍菊花蜜 $48
同堂食成日有+$1優惠。