食過喺尖沙咀嘅分店,幾好味,留有好印象,今日喺銅鑼灣,就決定去佢銅鑼灣分店試吓其他嘢。今次就叫咗$188嘅「鮮椒味型江團BB辣」,江團嘅正名係長吻鮠魚。「鮮椒魚」放喺一個有六片花瓣形狀嘅巨碗之中,一嚟嘅時候上面鋪滿蔥、花椒、白芝麻,賣相靚兼好有氣勢😍。撈勻之後就見到有好多魚肉😋。湯底味帶麻辣,一啲都唔酸,味道非常濃郁。江團魚沾滿湯汁非常惹味,魚肉新鮮結實,好正;湯裏邊有芽菜、蒟蒻、薑片、水晶粉、紅辣椒,仲有新鮮綠色嘅花椒同埋曬乾咗淺啡色嘅花椒兩種,所以味道可以咁濃郁。還有$78嘅「薑糖酒炒芥蘭」,芥蘭新鮮嫩綠味美😋同埋$48嘅「川香豬軟骨水晶粉」,味道微酸微辣,都好好食😁呢餐係味道濃郁嘅一餐,同朋友食得好開心😁

還有$78嘅「薑糖酒炒芥蘭」,芥蘭新鮮嫩綠味美😋

同埋$48嘅「川香豬軟骨水晶粉」,味道微酸微辣,都好好食😁

呢餐係味道濃郁嘅一餐,同朋友食得好開心😁
2020-10-20
2020-10-15 137 瀏覽
我同我朋友都好鍾意食辣,喺夏天嘅尾聲我哋嚟一個麻辣派對,今日就嚟咗銅鑼灣金百利商場嗰度食我哋嘅麻辣派對享受一下熱辣辣嘅午餐巴蜀毛血旺 (小辣) $185啲辣味晒落去啲豬紅度,辣得好過癮辣子肥腸(小辣)$158我平時唔係好食內臟,但係今日嘅辣子肥腸俾我有意外驚喜真係好好食肥膏裏面嘅有心出嚟令我冇辦法停落嚟係咁食金牌酸辣水晶粉(小辣)$39酸酸辣辣嘅水晶粉好煙銀好咬口,冰雪鮮檸C飲 $39食咁多辣野梗係要飲返杯凍飲爽下同埋清下熱氣啦!今日真係辣得好爽呀我好開心呀

巴蜀毛血旺 (小辣) $185
啲辣味晒落去啲豬紅度,辣得好過癮

辣子肥腸(小辣)$158

金牌酸辣水晶粉(小辣)$39
酸酸辣辣嘅水晶粉好煙銀好咬口,

冰雪鮮檸C飲 $39
食咁多辣野梗係要飲返杯凍飲爽下同埋清下熱氣啦!

今日真係辣得好爽呀我好開心呀
2020-10-10 97 瀏覽
未見過可以咁差。我經折扣app訂檯,一早到左等佢開門。帶位呀嬋一知道我係折扣app訂檯態度變曬,第一句就話我地要折實最低消費$80架你食唔食到啊?! App係完全一個字都無提過最低消費。呀嬋狂叫我cancel左佢,食正價。然後一手掉左兩分menu喺檯面。係掉。嗰陣我坐都未坐低。痴孖筋。咁唔鍾意人地app就唔好擺自己餐廳上去。我都唔係期望五星級服務,但係基本禮貌都有掛?平嗰dd就狗眼看人低。我唔係黎乞食。我係黎洗錢。最後我講左句 「唔使啦」走左。去左上一層間台灣野「易牙」度食。職員態度好,價錢平,環境光猛乾淨,d野都唔知幾好食。

嗰陣我坐都未坐低。

之前有朋友介紹過嚟食過一次,覺得唔錯,不過今次真係大獲!食食下之際發現有隻死咗嘅昆蟲喺碟酸菜魚上面,即刻冇晒胃口,加上今次叫嘅黑魚切得好薄之餘,每啖都有勁多骨,同對上一次食嘅質素差好遠。生腸成78蚊,但係一個西餐湯碗咁上,仲有d好怪既酒精味,完全唔值呢個價錢,而且都唔爽口。全餐飯最正常係嗰杯水果茶,叫做飲得落口......店員服務一般般,碗碟洗唔乾淨,又油又有污跡,喺呢個環境底下仲咁唔注意衛生,真係冇下次
全餐飯最正常係嗰杯水果茶,叫做飲得落口......
酸菜魚
Lunch time同同事搭左一個站過嚟銅鑼灣食呢間麻辣派對,環境唔錯。發現原來午餐超抵食,有不同小菜和套餐,全部小菜都會送白飯+甜品+飲品/湯,麵類套餐都會送涼拌菜!📍土豆黃炆雞$68小菜都可以選擇辣度,甚至可以揀唔辣,今次食呢個土豆黃炆雞就係唔辣嘅菜式,如果大家怕辣都可以揀。炆雞中,雞肉份量好多,薯仔先炸過,所以唔會爛蓉蓉,而且好入味!高分小菜!📍金牌酸辣粉$39可以揀大中小辣BB辣,甚至唔辣,我揀了BB啦,很容易接受的程度。酸辣粉價格優惠,酸酸辣辣10分開胃,而且有很多配菜,例如榨菜、花生等⋯📍糖水$0免費糖水質素都唔錯,類似咋喳,食落有桂花香味,有綠豆紅豆等等,幾好味😋!

📍土豆黃炆雞$68

📍金牌酸辣粉$39

📍糖水$0
2020-10-04 78 瀏覽
- 水煮魚好味,魚好嫩滑- 乾扁四季豆都唔錯- 回鍋肉一般,椰菜太多,肉片唔夠薄身Lunch set好抵食! 環境唔錯但點解d川菜有禁多辣椒係面頭,其實喺四川食嘅川菜係唔會有禁多辣椒
- 水煮魚好味,魚好嫩滑
- 乾扁四季豆都唔錯
- 回鍋肉一般,椰菜太多,肉片唔夠薄身

Lunch set好抵食!

環境唔錯
乾煸四季豆/水煮魚/回鍋肉
乾煸四季豆/水煮魚/回鍋肉
2020-09-30 58 瀏覽
辣既食物,無論熱天定冬天,我都係咁鐘意食!最近女朋友帶左我去佢之前試過既一間食辣野餐廳試下。由於太耐無食酸菜魚,所以我地叫左叫小辣既酸菜剝皮魚同埋小辣既乾煸四季豆!其實不嬲食開既酸菜魚都係嫩滑魚片,但呢次叫既剝皮魚完全唔同,係一種比較結實既魚肉,由於我地都係第一次試,我同女朋友都對呢種魚麻麻地,既無魚味又不嫩滑,好在既係佢酸菜魚個湯同酸菜真係好好食,辣味酸味取得平衡,酸菜又好好味,配埋白飯簡直一絕!另外乾煸四季豆就幾好食,但辣度可再提高少少咁多,肉碎配埋四季豆都好夾,送飯送酒都一流!其實我地仲有好多野想試,下次黎有少少想試下辣子雞或者其他未發掘既好味辣野呢!完。
辣既食物,無論熱天定冬天,我都係咁鐘意食!

最近女朋友帶左我去佢之前試過既一間食辣野餐廳試下。

完。
2020-09-24 126 瀏覽
銅鑼灣嘅麻辣派對係我喺疫情之前嘅飯堂,成日帶唔同嘅朋友去食飯,因為環境特別,氣氛好。今晚嘅朋友特別鍾意食辣,所以一定會嗌嘅係水煮魚。我哋揀咗鮮椒味型嘅江團魚,另外在加咗肥牛同埋豬紅。雖然只係揀咗中辣,但係一上菜已經聞到麻辣味。因為平時我唔算好食得辣,所以嗌咗佢一個唔辣嘅川香豬軟骨水晶粉。我特別鍾意水晶粉,因為好有咬口。為咗中和一下食物嘅刺激,叫咗一啲比較溫和嘅涷水果花茶。好大杯,可以兩個人share。最後仲有一人一個免費甜品,好滿足。
2020-09-24 87 瀏覽
同老婆都好耐沒有去銅鑼灣行街,行街之前諗下想食咩,但老婆想食酸菜魚,之後上網搵下邊道有得食,原來sogo對面一幢商業大廈內有得食,就係麻辣派對。【凍蜜語水果茶】每次過來都會叫這個水果茶,內裡生果非常足料,有火龍果、西瓜、橙等等,又不算太甜,飲這個是解辣之選。【紅油火雞腎】紅油火雞腎賣相不錯,切片的火雞腎吃起來十分有咬口,小辣。火雞腎下的青瓜絲非常爽口,絕不能放過,吸收了汁的精華,清新惹味。【口水雞】小辣的口水雞,淨看已經覺得不錯,舖了甘香的芝麻和花生。雞肉非常嫩滑,又不算太多肥膏,辣度又岩岩好。【酸菜味型江團魚+水昌粉】小辣的酸菜魚,一開始就見到滿滿辣椒。食落辣度剛好,但食落又不算好辣!魚選左江團,比較少骨又啖啖肉,而且肉質係爽口!裡面配菜都正,蒟蒻同個水晶粉連湯食真係好得。就咁食水晶粉就可以唔洗加白飯。
【凍蜜語水果茶】
【紅油火雞腎】
【口水雞】
【酸菜味型江團魚+水昌粉】
2020-09-21
2020-09-18 120 瀏覽
今日真係長知識啦本身想叫最平個隻魚,唔記得咩名啦。但話無哂,介紹d魚就揀左剝皮魚。從未諗過酸菜魚唔係滑溜溜既魚片,而係鞋sap sap 既魚扒,仲要煎完個種。只可以話完全不符合我期望。
今日真係長知識啦
酸菜魚 (剝皮魚)
2020-09-18
2020-09-13 99 瀏覽
| 嗜辣者的最愛香辣干鍋|整體評分: 👍🏼👍🏼👍🏼(5分為滿分)麻辣雞鍋 (半隻) $158⭐️⭐️💫可能點了中辣的關係 這個麻辣香鍋有點過辣 除了辣不太能吃到雞件的原味🌶但是自選配菜款式很多 蓮藕和薯仔都很入味且辣得過癮酸辣土豆絲 $78⭐️⭐️⭐️土豆絲炒得很爽脆 配上酸辣口味十分開胃
| 嗜辣者的最愛香辣干鍋|

⭐️⭐️⭐️
土豆絲炒得很爽脆
配上酸辣口味十分開胃
2020-08-30 160 瀏覽
食用環境氣氛可以,不過係疫情下,這樣的情況就做得太近。不過食物嘅賣相唔錯。但係味道就真係一般般。首先係涼菜麻辣毛肚,得辣味,口感麻麻完全冇毛肚嘅爽口,整體味道都唔好食。其次就係酸菜魚,放太多酒癖腥酒味好重,完全食唔到任何嘅酸味,得個辣味同鹹味。第一次食酸菜魚見到湯底唔係奶白色,越食越鹹。不過辣子雞嘅味道就算唔錯嘅,乾得來有口感嘅。相對於果兩碟,辣子雞算好味啲咁咯。總之就下次唔會再幫襯,味道真係令人好失望。

不過辣子雞嘅味道就算唔錯嘅,乾得來有口感嘅。
相對於果兩碟,辣子雞算好味啲咁咯。

總之就下次唔會再幫襯,味道真係令人好失望。

2020-08-25 91 瀏覽
愛吃麻辣的朋友仔,相信對於 🔸並不陌生! 餐廳主打中國川菜,在食評網站上有多達400篇好評,是城中熱捧的川菜館之一。麻辣五仁月餅 $168/盒今個中秋節,麻辣派對也加入售賣月餅的行列,推出首度面世的全素麻辣五仁月餅🥮。月餅一盒四個,利用健康的菜籽油取代肥豬油,使用瓜子仁、杏仁、芝麻仁、核桃仁和腰果仁為饀料🥜,更會加入少許矜貴可口的欖仁,口感層次極為豐富! 辣中帶鹹🌶,麻中帶油香🥃,口感煙韌,更得年輕人喜愛哦。▫▫▫▫▫🎉 優惠資訊:餐廳推出早優惠,同時購買2盒以上,每盒$158,購買10盒以上,則每盒$148哦。

麻辣五仁月餅 $168/盒

▫▫▫▫▫
🎉 優惠資訊:
外賣自取
2020-07-28 156 瀏覽
朋友推介的麻辣菜甚少吃辣的小編,不停問係咪會好麻辣?但其實有得選擇辣度唔太吃辣的人都可以試下手拍青瓜(小辣)青瓜好爽口同清甜但有一點辣味小辣會比微辣合適因為青瓜本身是冷盤辣味不會太強手撕包菜(BB辣)菜加入小許辣會比較香口同埋開胃所以BB辣會好夾但如果平時比較會食辣嘅可以加大辣度麻辣雞鍋(半隻雞)加肥牛肉蓮藕土豆麻辣雞鍋好似食緊雞煲但係係好食嘅比起雞煲入味同好食雞鍋入邊加肥牛,完全係Perfect match蓮藕就比硬少少,土豆方面就過於林,同啲薑好似好難搵到送嘅甜品好清甜完全可以融化晒你口入邊嘅麻辣。。最後覺得麻辣派對適合各口味人士食值得推介的餐廳👍🏻👍🏻👍🏻
朋友推介的麻辣菜
甚少吃辣的小編,
不停問係咪會好麻辣?

但其實有得選擇辣度
唔太吃辣的人都可以試下

手拍青瓜(小辣)
青瓜好爽口同清甜但有一點辣味
小辣會比微辣合適
因為青瓜本身是冷盤辣味不會太強

手撕包菜(BB辣)
菜加入小許辣會比較香口同埋開胃
所以BB辣會好夾
但如果平時比較會食辣嘅可以加大辣度

麻辣雞鍋(半隻雞)加肥牛肉蓮藕土豆
麻辣雞鍋好似食緊雞煲
但係係好食嘅比起雞煲入味同好食
雞鍋入邊加肥牛,完全係Perfect match
蓮藕就比硬少少,
土豆方面就過於林,同啲薑好似好難搵到

送嘅甜品
好清甜完全可以融化晒你口入邊嘅麻辣

最後覺得麻辣派對適合各口味人士食
值得推介的餐廳👍🏻👍🏻👍🏻
2020-05-21
2020-07-23 152 瀏覽
疫情似乎沒有減退的跡象, 因為真的不想中招, 返工又沒時間自己煮食, 唯有不斷外賣自取抗疫不是第一次在這間食店買外賣, 今次真的是因為他們令人安心的服務和食物質素而給讚!除了必吃的酸菜魚外, 今次還因為外賣優惠點了其他食物給家人"加料"!涼拌黑木耳這個完全不會可以在家煮到的涼菜在夏天吃真的別有一番風味~黑木耳口感好清爽, 酸和辣調控得過適中好吃!另外一份好想點讚的是小蔥餐肉炒蛋雖然雞蛋可以再炒得嫩滑一點, 但餐肉和青蔥真的炒得好香, 可以吃得出餐肉有先煎香過!有時候最平凡的菜式做得好反而令人更驚喜!

涼拌黑木耳
這個完全不會可以在家煮到的涼菜在夏天吃真的別有一番風味~
黑木耳口感好清爽, 酸和辣調控得過適中好吃!

另外一份好想點讚的是小蔥餐肉炒蛋
有時候最平凡的菜式做得好反而令人更驚喜!
外賣自取