2023-02-07 76 瀏覽
銅鑼灣金百利真係好多嘢食,見到人哋推介呢間麻辣派對可以隨意揀辣度,就一於試吓啦🤣 入到去見到環境都幾特別,充滿紫色嘅燈光,真係好友派對嘅感覺😆七味雞脆骨雞軟骨份量好足,咬落充滿雞油香~~雞軟骨偏有咬口✨ 點埋七味粉食更加香口😆芹香炒五素入面有蓮藕、秋葵、青瓜、黑木耳及西芹,用咗蒜泥炒,充滿蒜香味,啲蔬菜好入味,仲可以揀唔同辣到添😆雲南酸菜米線 (少辣)上面加咗唔少肉碎,為酸辣粉添加風味~米線好掛湯,酸酸辣辣好開胃😆金牌酸辣水晶粉水晶粉好通透,可以透到店舖嘅紫色燈光😆 水晶粉放耐咗會滿湯汁及麵條會變粗,但依然保持到煙韌嘅口感💕凍蜜語水果茶火龍果、西瓜、橙、檸檬、青檸及亞麻籽,清清甜甜,充滿水果香,好解辣👍🏻

七味雞脆骨

芹香炒五素

雲南酸菜米線 (少辣)

金牌酸辣水晶粉

凍蜜語水果茶
2023-01-16 94 瀏覽
this restaurant was not so crowded and we got a table right away. but the service of the hostess was hit and miss as we had to ask to be taken to our seats. came here a few years ago and the food was pretty bomb, now it seems like everything has gone downhill. yup, another disappointed visit. 幾年前第一次食幾好 不過依家質素差左好多we ordered:𝘴𝘪𝘤𝘩𝘶𝘢𝘯 𝘴𝘵𝘺𝘭𝘦 𝘣𝘰𝘪𝘭𝘦𝘥 𝘤𝘢𝘵𝘧𝘪𝘴𝘩四川水煮江團 hkd $188(+$38 blood curd朱紅)the portions here were ENORMOUS. which was a fairly great bargain considering the affordable price. wiping away t

we ordered:

𝘴𝘪𝘤𝘩𝘶𝘢𝘯 𝘴𝘵𝘺𝘭𝘦 𝘣𝘰𝘪𝘭𝘦𝘥 𝘤𝘢𝘵𝘧𝘪𝘴𝘩
四川水煮江團 hkd $188
(+$38 blood curd朱紅)

the portions here were ENORMOUS. which was a fairly great bargain considering the affordable price. wiping away the greasy oil from my chin after digging into this pot of sliced fish, i was drowned in sad tears as it was nowhere close to spicy and flavourful. however, the marinated fish slices tasted very tender and succulent. it came with glass jelly noodles too so we ended up really full and not being able to finish it. 份量好足 兩個人淨係叫呢個都已經好飽 再加上煮得好油 唔會再幫襯
Sichuan  Boiled  Catfish  水煮江團魚

𝘩𝘰𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘰𝘶𝘳 𝘤𝘳𝘺𝘴𝘵𝘢𝘭 𝘯𝘰𝘰𝘥𝘭𝘦𝘴
金牌酸辣水晶粉 hkd $39

slippery noodles in a tangy soup, this bowl of hot and sour glass noodle soup was irresistible. the mung bean jelly noodles are crystal and smooth. ranging from translucent to opaque white, jelly noodles usually glow with chili oil sauce & fresh and crunchy garnishes such as cilantro, scallions, pickled greens and fried garlic. this was above average but gave me feeling of thirst the whole night.
水晶粉好chewy不過食完成晚都好口渴
Sour  Spicy  Glass Noodles酸辣水晶粉

𝘀𝗺𝗼𝗸𝗶𝗻𝗵𝗼𝘁 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗹:🌶 🌶/5
𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁: 𝚌𝚑𝚒𝚕𝚒 𝚙𝚊𝚛𝚝𝚢 麻辣派對
𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻: 𝟷/𝙵, 𝚂𝚘𝚛𝚊𝚟𝚒𝚝 𝚘𝚗 𝙶𝚛𝚊𝚗𝚟𝚒𝚕𝚕𝚎 𝙷𝚘𝚝𝚎𝚕, 𝟸𝟿𝙰 𝙶𝚛𝚊𝚗𝚟𝚒𝚕𝚕𝚎 𝚁𝚘𝚊𝚍, 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒
2023-01-08 55 瀏覽
朋友推薦的餐廳跟著熱門點了酸菜魚,水晶粉和毛肚。酸菜魚很大份,魚肉很大塊,裡面加了魔芋口感挺特別。毛肚是甜辣味的。味道都挺不錯的,價格也很實惠。還送了糖水,糖水也好喝。下次再試別的菜~
朋友推薦的餐廳
跟著熱門點了酸菜魚,水晶粉和毛肚。
還送了糖水糖水也好喝。
下次再試別的菜~
2023-01-08
2022-11-21 1307 瀏覽
今個午餐選擇了在「麻辣派對」吃四川酸辣水晶粉,店鋪名字蠻有趣,我走進餐廳才暸解,原來全場佈置得很有派對氣氛,無論吊飾、燈飾、掛畫、地上投影都很能吸引眼球。打開餐牌細看,菜式主分水煑、香辣與酸辣,並可自選配料作配搭,正宗川菜豈能不辣!我不能嗜辣,幸好港人頭腦靈活,將辣度分級,總有多項選擇,讓我般不能嗜辣也享美食。我的川味午餐:戀味毛肚套餐(BB辣)配酸辣水晶粉和冰雪鮮檸C飲。戀味毛肚~牛百葉是也,是牛胃的瓣胃部分,瓣胃的胃壁內層褶皺形成上百片葉片,且排列類似百葉窗,故瓣胃又稱百葉肚,我們習慣稱牛百葉,戀味毛肚是冷盤,牛百葉爽滑、伴青瓜絲麻油與川味麻辣醬汁吃,十分冶味,我楝熱騰騰的酸辣水晶粉,因為水晶粉口感Q彈中帶軟滑,而且又低卡路理。加$10的特飲~冰雪鮮檸C飲有一整個青檸和鮮檸檬片,不過甜,甜度很合意。很窩心,吃飽後還有免費紅豆糖水奉送。

戀味毛肚套酸辣水晶粉

冰雪鮮檸C飲

很窩心,吃飽後還有免費紅豆糖水奉送。
免費紅豆糖水
2022-11-21
戀味毛肚套酸辣水晶粉
2022-11-20 92 瀏覽
同朋友去咗銅鑼灣sogo 買咗嘢之後,已經黃昏六點幾,想食完晚飯先回家,見到對面金百利廣場,大大個招牌麻辣派對,於是乎撘𨋢按4字,進入餐廳,啲燈光好似開派對咁黑黑地,坐咗張兩人枱,睇吓張餐牌有咩啱食,店員可能見到我哋有選擇困難,好主動過嚟幫手,他介紹水煮味型江團、口水雞(例)小辣、絲苗白飯兩碗再加一杯冰雪鮮檸C飲,等咗一陣間,大大盤水煮味型江團魚已經在眼前,紅紅的麻辣油和辣椒鋪晒面,我以為會好辣,先試吓件魚,麻辣程度我好接受,魚肉好滑,配菜有大豆牙菜、魔芋、蕃薯粉,口水雞肉質鮮嫩,還有啲花生碎,兩個餸都係小小辣,好快白飯比我KO咗,之後慢慢食,傾吓偈,又好似食極都食唔完,真係好多好低食,好值得推介大家。
2022-11-20 66 瀏覽
🐾麻辣派對# I only eat spicy food- Joshua Ledet🐈一向都好喜歡食辣,今次同友人行經見到餐廳名字叫麻辣派對,勾起了我們對辣的慾望,所以就決定試一試😍 餐廳位置闊落,同隔籬枱距離幾遠,都幾適合同朋友聚會,而且餐廳非常貼心,可以選擇湯型,魚類型,辣道,配料等,🐈覺得這種個人化選擇非常好,就算不吃辣或不太能吃辣的客人都可以安心光顧✨水煮味型剝皮魚非常大盤,而且滿佈辣椒等配料,已經先滿足了視覺享受😎因友人不喜歡太多骨的魚所以經店員推薦選擇了多魚肉同得一舊大骨的剝皮魚。辣到是非常容易入口的辣味,之後會有少少麻的感覺,是非常令人回味的辣味👍🏻而且份量真的超級足夠,非常有飽足感✨水晶粉水晶粉吸收了辣湯汁後,配魚肉吃真的非常推薦✨冰雪鮮檸C飲以多款維他命C的水果為主軸的水果飲料😍賣相非常靚,而且量夠大夠涷,水果味香濃清新,配辣嘅食物非常適合✨涷蜜語水果茶以不同種類的水果為主軸的水果飲料,內含很多新鮮水果,飲得又食得,解辣一流Overall體驗: 🐈幾乎是無辣不歡,而麻辣派對的辣是先入口辣然後麻的多重味覺饗宴,個人化的選擇令就算不太能吃辣的人都能體會吃辣的樂趣👍🏻
🐾麻辣派對

# I only eat spicy food
- Joshua Ledet

✨水煮味型剝皮魚
✨水晶粉
水晶粉吸收了辣湯汁後,配魚肉吃真的非常推薦
✨冰雪鮮檸C飲
✨涷蜜語水果茶

2022-11-14
2022-11-18 69 瀏覽
酸菜魚癮又起,每隔一段時間都會好想好想食酸菜魚!今次再次幫襯麻辣派對,其實都算幾熟悉個環境了。燈光同裝修就好似去左開Party咁,比較暗,但必要既燈光都足夠。坐位都好夠闊,完全唔會迫,總括來講坐得好舒服。不過今次黎,已經冇左之前果款包裝出位既濕紙巾,比較可惜XD今次點得唔多,因為有之前既經驗,兩個人如果點兩個大菜係冇可能食得晒,所以剩係點左一大一小!其實唔係太大食,點一個大野就都夠食!🔸水煮系列酸菜味型江團+蓮藕每次黎都會點酸菜魚,每次點都一定一定加蓮藕!蓮藕唔係就咁掉落去煮,係有經過處理。點處理呢我唔知,我只負責食!我諗應該係炸過之類,總之食落食甜甜地好好食,質感唔係爽脆又唔係粉,係爽得黎又帶少少煙韌!講返酸菜魚本身,用料足就一定,勁大個盤,有勁多魚,酸菜,芽菜,魔芋,粉條。魚肉唔嚡又吸到味,酸菜唔會太酸,都好食。粉條都好chewy!最重要個湯都好好味,夠辣,酸又剛剛好唔會死酸,個湯又夠厚。真係好抵食!🔸古法咕嚕肉點解黎麻辣派對會食咕嚕用肉?因為本身都幾鐘意,同埋,呢度真係做得幾好食呀!對比好多餐廳都好食。個汁酸甜度剛剛好,肉用既部位都唔錯,有瘦有肥。雖然汁已經平均分佈晒係D炸皮,但

不過今次黎,已經冇左之前果款包裝出位既濕紙巾,比較可惜XD

🔸水煮系列酸菜味型江團+蓮藕

🔸古法咕嚕肉
點解黎麻辣派對會食咕嚕用肉?因為本身都幾鐘意,同埋,呢度真係做得幾好食呀!對比好多餐廳都好食。個汁酸甜度剛剛好,肉用既部位都唔錯,有瘦有肥。雖然汁已經平均分佈晒係D炸皮,但食落仍然有脆度!高分之作!

食飽飲足,臨埋單見到居然有外國人同印度人黎食,估唔到佢地都鐘意食麻辣野XD
2022-11-13 91 瀏覽
在铜锣湾行街到肚饿来到麻辣派对这里吃东西,开始点了一个小面38元,以为那个分量会很少,味道会很普通,但是太好吃了。然后我就叫了一个辣子鸡68的套餐,他还送一杯饮料,一碗白米饭。但辣子鸡的分量还不错,然后味道特别好吃,我又叫了一份外卖带走。然后第2天又太想来他们家吃了,又跑来这个铜锣湾。然后叫了两个堂食,两个外卖带走。哥姓唐的那个男士经理啊,那个服务态度太好了。还有那个矮矮瘦瘦的一个姐姐,哇,这个服务超好。热情又有礼貌。讲话非常的温暖。不但食物好吃,而且服务超好。价格还实惠,最主要。值得一试,值得一试。
2022-11-07 61 瀏覽
酸菜魚ok嘅,牛蛙一般般,總體食物質素ok嘅,但係服務態度超唔掂,個d所謂經理,西口西面之前打電話去book台已經被人朗起電話,估唔到去到依然被無視,咁嘅服務態度真係冇下次

2022-11-06 62 瀏覽
相隔年多再次到來,歐洲風的裝潢依然令我的視覺震撼著,在浪漫的氣氛和環境以及一片花海之下吃著正宗的川式辣味,這種感覺依然奇妙。凍檸茶極之的大杯,用來稍後解辣,實屬最好不過。免費奉送的老火湯,相當夠火喉,完全沒有味精的痕跡,是真老火,讚。歌樂山辣子雞,炸過的雞塊沉浸在辣椒山中,嗜辣的我把這座山也移平,雞肉雖被炸透,但內裏仍是令人滿意的 Juicy,花生很香脆,偶爾還找到幾粒被炸過的蒜頭,伴隨著辣椒與雞塊同吃,爽歪。孜然蔥爆蒙古羊肉,羊肉分量很多,肉質軟嫩,羊的酥香拿捏得剛剛的好,醬爆京蔥很好下飯,令人慾罷不能。水煮鮮牛肉,鮮牛肉沐浴在辣椒油之中,令到整個辣度更有層次,那些乾辣椒以及花椒的香氣,令人難以忘懷。

凍檸茶極之的大杯,用來稍後解辣,實屬最好不過。

2022-10-31 70 瀏覽
🇨🇳麻辣派對今日到銅鑼灣麻辣派對食重慶名菜酸菜魚😋地點係sogo 對面嘅百金利商場,位置超方便,只要係地鐵站行5分鐘就到🤩餐廳環境非常有格調,裝修別具風格,座位安排都好啱香港人口味,有好多卡位可以揀。食物有辣亦都可以選擇唔辣,跟返你嘅需要🙃食物選擇多,而今日重頭戲更係水煮系列入邊嘅酸菜魚😍😍餐廳提供五款魚肉選擇,我哋根據侍應推介嘅喜好揀咗江團同埋加咗鮮牛肉🐮辣度由於我地都幾食得辣,所以我哋揀咗中辣,鍾意食辣嘅朋友可以揀大辣或者加枱面上個支辣粉🎈酸菜魚一個字 - 好!魚肉大塊同無骨 有咬口 亦都好有魚味/ 湯底應該係用咗豬骨嚟煲 酸夾鮮 淨係飲個湯都會想飲多幾啖😂😂/ 魚肉同鮮牛嘅份量多 足夠3/4個人一齊食/ 鍋入面嘅配料算重手 有大量嘅芽菜、辣椒、泡椒、蒟蒻同寬粉🎈水果茶走甜入面嘅水果差唔多滿瀉出嚟/ 水果新鮮 最後當飯後果食曬😋😂/ 鍾意甜啲啲 可以叫小甜或者正常
🇨🇳麻辣派對

🎈酸菜魚

🎈水果茶走甜
  • 酸菜江團魚
  • 蜜語水果茶
2022-10-31 1016 瀏覽
朋友叫我去食酸菜魚好多次,今日終於去了銅鑼灣金百利麻辣派對 🥳呢度嘅裝修真係好似開party room咁,同個名好貼切,打卡都唔錯。打開餐牌,主打有重慶銅盤烤桂魚$338,見到隔離枱食緊都幾大盤,另外水煮系列$198-$318,首先就要揀味道,有四款,除咗我最想食嘅酸菜味型之外,仲有蕃茄味型,呢款又真係未見過,夠晒特別,喜歡食辣嘅當然就係鮮椒味型,水煮味型,辣度有唔同嘅程度可以選擇,我就叫咗BB辣,酸菜魚都係有少少辣先好食😋之後就係要揀魚,平時多數食桂花魚嘅,不過見到有一款叫剝皮魚,當我哋喺度研究乜嘢叫剝皮魚嘅時候,侍應都好熱情,佢即刻介紹剝皮魚就係冇骨嘅,咁就最啱我啦😂雖然個名叫麻辣派對,但係其實都可以叫唔辣嘅。叫左酸菜魚,當然要加其他配菜,都有幾十款選擇,貴有花膠小龍蝦🦞,平有豆腐娃娃菜,就連田雞都有得食。特飲都有幾款,我哋就叫咗冰蜜語水果茶,食辣嘢點都要有一杯凍嘢飲下嘅,杯水果茶好大杯,甜甜地正好可以解辣。

2022-10-13
麻辣派對1.金牌酸辣水晶粉$39(5/10)水晶粉好硬,食完胃痛,下次唔會再叫水晶粉!2.雲南米線$38(7/10)3.酸菜江團魚 跟飯 跟老火湯 $78(9/10)侍應話係淡水魚,呢個酸菜魚真係好好味,辣得嚟唔會食到流鼻水,又唔會比酸菜搶咗辣味,而且每舊魚唔係薄切,每舊魚係厚切,份量又多,都有大約8舊,非常唔錯!3人總共價錢$170.5,有加一服務費!個人口味總評分:7/10地址:銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖#酸菜魚 #四川菜 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
麻辣派對

1.金牌酸辣水晶粉$39(5/10)
水晶粉好硬,食完胃痛,下次唔會再叫水晶粉!

2.雲南米線$38(7/10)

3.酸菜江團魚 跟飯 跟老火湯 $78(9/10)

3人總共價錢$170.5,有加一服務費!

個人口味總評分:7/10

地址:銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖

• 酸菜江團魚
2022-10-26 54 瀏覽
講到食麻辣成日都聽人提起麻辣派對,今次第一次食🤪第一次食想試試酸菜魚😛,佢有幾種魚類選擇(唔同價錢),朋友推薦桂花魚,因為冇咁多骨又冇腥味👍🏻價錢$3182個女仔食一盤都幾大盤😜魚都有好多舊,配菜有蒟蒻芽菜酸菜辣度可以選擇,我地就簡左小辣,好惹味😛唯一一個遺憾係,因為我哋太飽所以淨係試咗酸菜魚,下次一定會再黎試多啲小食☺️☺️

講到食麻辣成日都聽人提起麻辣派對,今次第一次食🤪

2個女仔食一盤都幾大盤😜
魚都有好多舊,配菜有蒟蒻芽菜酸菜
辣度可以選擇,我地就簡左小辣,好惹味😛

2022-10-24 66 瀏覽
今日同阿女出銅鑼灣逛逛,秋天天氣好好,街上人來人往,shopping嘅心情特別好,想食好嘢心情更加好,今日又係阿女最鍾意嘅《麻辣派對》。酸菜味型江團(BB辣)~份量超大,魚塊有好多件,江團魚冇骨啖啖肉,肉質嫩滑,件件厚切,超正!配菜都好足,當然有酸菜,仲有大大件蒟蒻,爽口芽菜,滑捋捋水晶粉,其他配料有辣椒,泡椒等等,呢度嘅酸菜魚湯底秘方係阿女特別喜愛,其他地方食唔到,最後餐廳店員送上自家製糖水,解解辣氣,好貼心。下午茶餐可以叫個麻辣小麵(走辣),包飲品。
今日又係阿女最鍾意嘅《麻辣派對》。
酸菜味型江團(BB辣)~
配菜都好足,
呢度嘅酸菜魚湯底秘方係阿女特別喜愛,其他地方食唔到,
最後餐廳店員送上自家製糖水,解解辣氣,好貼心。
下午茶餐可以叫個麻辣小麵(走辣),包飲品。
2022-10-22