閨蜜👭約會好地方之另類港女下午茶~~~放假相約好閨蜜吃下午茶 我地兩個都係奇怪嘅女仔 唔中意去酒店食靚靚high tea 反而中意食d食得爽嘅野 唔使斯文 最緊要好食 例如酸菜魚咁~~~呢間出名食酸菜魚水煮魚嘅鋪頭 一直都係閨蜜嘅最愛 今次佢生日由佢發辦 最後佢叫咗金牌水晶粉同酸菜魚🐟~~~金牌水晶粉:條條都煙韌彈牙 望落好晶瑩 辣度可以自選 我地就揀咗bb辣 bb辣食落酸度會較高 如果鍾意冇咁酸就可以叫辣d 另外裏面仲有好多配料 例如有 肉碎 榨菜 香蔥 花生等等 超級惹味 尤其係花生🥜 真心香到不得了 為整個粉變得更為出色 完全令人食唔停口~~~酸菜魚:佢哋有幾種魚可以揀 我哋就揀咗最平嘅個種 之前食過曬咁多種 感覺上味道分別唔大不過最貴嘅桂花魚確實會在滑少少 酸菜魚嘅魚份量非常多 而且完全唔會好薄切 非常足料 裡面嘅芽菜 酸菜 魔芋 亦非常美味 我哋兩個人食 食唔到太多 如果大家多啲人食嘅話 可以加埋佢哋嘅其他配料 款款都係廿零三十蚊左右 好抵食~~~除咗食物質素之外 整體餐廳嘅環境都幾舒服 暗暗地 但係好多彩色嘅燈光 好特別 而且服務員嘅服務態度亦都好好 仲有綠豆沙糖水送
閨蜜👭約會好地方之另類港女下午茶
~~~
除咗食物質素之外 整體餐廳嘅環境都幾舒服 暗暗地 但係好多彩色嘅燈光 好特別 而且服務員嘅服務態度亦都好好 仲有綠豆沙糖水送 唯一要挑剔 真係次次黎都好多人好旺場 哈哈 大家如果想make sure唔使等 最好book定位😁
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
麻辣派對 (金百利廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖
2021-04-04 0 瀏覽
朋友介紹去麻辣派對,佢話款式多,環境舒適!哈哈,侍應俾咗兩包濕紙巾我倆就已經大笑到收唔到聲啦🤣🤣香辣麵包蟹,除咗有好多膏,蟹肉也很爽、鮮!香香辣辣十分惹味,一隻蟹的份量剛好兩個人容易KO 😂😂蒜香小龍蝦係朋友好想試,小龍蝦雖然細隻但每一隻龍蝦頭都有好香嘅膏,蒜香炒的非常香口,三扒兩撥已經清左一碟了👍🏻食完海鮮,總要食番啲肉才飽肚,叫個口水雞最啱,份量不太多,肉質滑溜,辣味適中。各樣食品都係送啤酒一流!😍😍川北涼粉,是朋友兒時回憶,對我來講,加多點辣才能吸引到我!全部食品在兩杯大啤酒來送⋯⋯都一一清哂😋😋
朋友介紹去麻辣派對,佢話款式多,環境舒適!
哈哈,侍應俾咗兩包濕紙巾我倆就已經大笑到收唔到聲啦🤣🤣
各樣食品都係送啤酒一流!😍😍
川北涼粉,是朋友兒時回憶,對我來講,加多點辣才能吸引到我!
全部食品在兩杯大啤酒來送⋯⋯都一一清哂😋😋
2021-03-30 0 瀏覽
我真係麻辣派對既愛好者👅自從第一次食咗佢個古法咕嚕肉之後真係從此就愛上左🤤每次都會為左佢,特登過海黎食😋-雞軟骨亦都好好食,炸德蘇蘇脆脆而d鍋類我就覺得一般般😫試過好幾款都覺得麻麻,連朋友都想放棄,唔想再試新野但我哩d貪新鮮鬼都係忍唔住-今次試左霸王辣子田雞係好食嫁!之前好幾次都係試有汁既,今次第一次試香鍋好味開心🥳下次我又可以瘋狂encore哩幾樣野啦
我真係麻辣派對既愛好者👅
自從第一次食咗佢個古法咕嚕肉之後
真係從此就愛上左
🤤
每次都會為左佢,特登過海黎食😋

雞軟骨亦都好好食,炸德蘇蘇脆脆

而d鍋類我就覺得一般般😫
試過好幾款都覺得麻麻,連朋友都想放棄,唔想再試新野
但我哩d貪新鮮鬼都係忍唔住

今次試左霸王辣子田雞
係好食嫁!

之前好幾次都係試有汁既,今次第一次試香鍋
好味

開心🥳下次我又可以瘋狂encore哩幾樣野啦
2021-03-30 0 瀏覽
同事知我喜歡吃辣,介紹了麻辣派對午餐,款式很多, 12:30左右已經很多人了,服務同環境質素也很好,是適合坐下來傾偈的餐廳,午餐牌有很多款同埋有很多不同辣的程度啲選擇今次點了辣子雞小辣配飯加凍奶茶,雞炸得剛好很野味!大大碟很飽足同事就常常吃他們的魚香茄子,他說也非常美味呢
同事就常常吃他們的魚香茄子,他說也非常美味呢
2021-03-28 0 瀏覽
麻辣派對係香港有幾間分店 第一次嚟銅鑼灣分店度食嘢 午市呢度有幾種好抵食嘅lunch set 我同朋友雖然兩個人 但叫咗3 Set食到好飽好滿足口水雞配香鍋米線 口水雞個醬汁好惹味 雞肉亦嫩滑 米線就正正常常不過不失辣子雞 超級多辣椒伴隨著炸香咗嘅雞粒 雖然每嚿雞粒其實都唔係太多肉 但係實在太惹味 叫咗中辣辣味亦夠足 下飯一流水煮魚啲魚超嫩滑無骨 裏面有啲芽菜墊底 同樣係鍾意食辣嘅人之選套餐配埋嘢飲白飯同糖水 其中一個套餐我哋加咗十蚊要水果茶 裏面有西瓜火龍果橙等水果 幾好飲又唔會太甜咁多嘢食埋單二百五十蚊都唔使 喺銅鑼灣呢個價錢真係好抵
咁多嘢食埋單二百五十蚊都唔使 喺銅鑼灣呢個價錢真係好抵

2021-03-27 52 瀏覽
很喜歡吃辣,麻辣派對比較港式麻辣,不會太辣,帶點薑味很大盤,魚的份量很足,今次試黑魚沒有想像中嫩滑/彈牙,而且好多骨,差不多每啖都是骨,要食得好小心基本上的配料有芽菜,水晶粉和蒟蒻片,如果加上菇,萵荀/ 青瓜會更滿足,配料少顯得有點美中不足,不過味道不錯的另外點了牛柏葉,味道較淡,沒什麼味道、口感不錯的,夠爽口
很喜歡吃辣,麻辣派對比較港式麻辣,不會太辣,帶點薑味

另外點了牛柏葉,味道較淡,沒什麼味道、口感不錯的,夠爽口
2021-03-25 36 瀏覽
今天到銅鑼灣工作,同事們提議到麻辣派對吃午餐,說這裡不單款式多,份量超大,價錢亦經濟實惠。我們一行三人大約一時半到達,叫了三個午市套餐,分別是涼瓜炆排骨、酸菜江團魚,及家常豆腐。跟餐還有例湯/飲品、白飯及甜品。涼瓜炆排骨:入味非常,排骨肉稔,涼瓜味甘,伴飯一流。酸菜江團魚:是這裡的皇牌,魚肉細滑,夠厚身大塊,湯底非常地道,配料亦足,愛辣人士必要試試家常豆腐:豆腐是我的至愛,配了鮮菇、木耳及青椒一起煮,味道清淡,可推薦給素食者,也是非常健康之選。例湯:西洋菜湯火候十足,非常滋潤。白飯:是意想不到的大大碗。甜品:綠豆沙煮得很綿,入口清新。果然是非常滿意的一頓午飯,下次一定會再來。
涼瓜炆排骨:入味非常,排骨肉稔,涼瓜味甘,伴飯一流。
例湯:西洋菜湯火候十足,非常滋潤。
白飯:是意想不到的大大碗。
甜品:綠豆沙煮得很綿,入口清新。
果然是非常滿意的一頓午飯,下次一定會再來。
2021-03-24
2021-03-24 47 瀏覽
朋友超愛辣,所以今日又約埋去食麻辣派對。叫得麻辣派對,當然有各式各樣麻辣菜式😄餐廳環境舒服,燈光較暗,頗有情調。濕紙巾玩味十足😳😆酸菜魚 江團 小辣份量夠,有薯粉,芽菜,蒟蒻,酸菜。。端上時熱辣辣,魚肉雪白,十分嫩滑。湯底夠酸,辣味和咸度剛好,超醒胃口水雞帶微辣,雞肉夠嫩滑,有大量花生碎,脆卜卜,很香口。蒜香牛油野菌什菜秋葵,萵荀,芥蘭,椰菜,爽脆清甜,滿滿牛油香,可以中和下帶辣的食材。桂花啫喱糖水,甜度剛好,清新又解辣😃服務員親切,餐廳經理亦樂於介紹不同菜式,解答問題,有很好的用餐體驗。
朋友超愛辣,所以今日又約埋去食麻辣派對。
叫得麻辣派對,當然有各式各樣麻辣菜式😄

餐廳環境舒服,燈光較暗,頗有情調。

濕紙巾玩味十足😳😆

酸菜魚 江團 小辣
份量夠,有薯粉,芽菜,蒟蒻,酸菜。。
端上時熱辣辣,魚肉雪白,十分嫩滑。
湯底夠酸,辣味和咸度剛好,超醒胃

口水雞
帶微辣,雞肉夠嫩滑,有大量花生碎,
脆卜卜,很香口。

蒜香牛油野菌什菜
秋葵,萵荀,芥蘭,椰菜,
爽脆清甜,滿滿牛油香,
可以中和下帶辣的食材。

桂花啫喱糖水,甜度剛好,清新又解辣😃

有足料燉湯 又有甜品送仲有埋飯 好抵食🍴~~~星期六瞓到黃朝百晏之後起身 個人都仲迷迷糊糊 所以就決定去麻辣派對到食返個水煮魚 諗住醒一醒神😆~~~嚟到之後已經成兩點幾 見到佢哋有啲午市下午茶特惠套餐 星期六都可以叫 幾抵食就叫返三個餐嚟同朋友share😋~~~我哋叫咗水煮江團魚套餐 酸菜江團魚套餐 香辣豬手套餐 每一個套餐都有配飲品 如果唔鍾意飲嘢嘅話可以免費轉燉湯 另外仲有跟埋白飯 仲送手工甜品 超多嘢食...我哋叫咗三個餐埋單都唔使250😨~~~🐟水煮江團魚 同酸菜江團魚 兩者嘅味道各有千秋而我個人就比較鍾意水煮 因為嗰個辣味更加香 同行嘅朋友就鍾意酸菜魚嗰種鹹鹹辣辣 魚塊方面 份量當然冇平時二百幾蚊一兜嗰啲魚咁多 但係整體份量都唔少 兩個人嗌兩款唔同嘅口味 share黎食 感覺特別開心 一次過試晒唔同嘅味道 ~~~🐷另外香辣豬手 我哋之前都冇食過 今次第一次食果然冇失望 難怪佢哋餐牌上面寫呢一個係佢哋嘅招牌之一 肥嫩嘅豬手 食落去滿滿是骨膠原嘅感覺 我哋叫咗BB辣 辣度啱啱好 好香口~~~🥄另外一個想推薦大家試嘅位 就係佢哋嘅燉湯 呢一個6小時燉湯 平時係要加$38先可以跟餐叫
有足料燉湯 又有甜品送仲有埋飯 好抵食🍴
~~~
🥄另外一個想推薦大家試嘅位 就係佢哋嘅燉湯 呢一個6小時燉湯 平時係要加$38先可以跟餐叫 而家做緊優惠 唔需要額外加錢 就可以叫 非常正 裏面好足料 有雞腳 龍眼肉 雞件等等 係高質嘅老火湯
~~~
而最後跟餐餸嘅手工甜品亦都唔錯 本來我哋想要紅糖桂花冰粉 點知已經賣晒 所以最後就要咗紅豆沙 好彩會紅豆沙質素都好好 唔會太甜 食落去有淡淡的桂花味 感覺好解辣
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
麻辣派對 (金百利廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖
2021-03-20 72 瀏覽
一向都好鐘意黎麻辣派對食飯超多選擇 基本上前菜 主食都非常出色今日帶媽媽黎試下叫左黑醋伴秋葵好多芝麻好香酸酸辣辣好開胃秋葵好爽脆 很入味主菜叫左酸菜味型 佢地有唔同魚類任君選擇我地今次試中價剥皮魚仲可以自己簡唔同配料唔太肚餓 所以只加左田雞要先讚佢份量真係好多!!絕不馬虎我地兩個人食到好飽但仲有好多魚淨 食唔哂真係好抵食質素方面都係咁惹味我媽媽第一次食都讚酸菜魚個湯底魚內外脆內軟 好新鮮田雞都係好肥美 啖啖肉而且好軟好嫩 非常入味水果茶同送既紅豆沙都好味道非常滿足!

一向都好鐘意黎麻辣派對食飯

佢地有唔同魚類任君選擇
我地今次試中價剥皮魚
仲可以自己簡唔同配料
唔太肚餓 所以只加左田雞

要先讚佢份量真係好多!!
絕不馬虎

而且好軟好嫩 非常入味

水果茶同送既紅豆沙都好味道
非常滿足!
2021-03-18 51 瀏覽
唔知大家身邊會唔會都有朋友好鍾意食辣,鍾意到個程度係食任何嘢都要有辣,所以今次就同一位辣妹嚟試吓呢一間川菜。以為食西餐廳先會咁有氣氛,原來連川菜餐廳都可以咁有格調,餐廳用花來做主題,成個裝修由天花板到到牆身都有花!啱晒港女打卡!雖然話係嚟食辣野,但係餐廳都有一啲唔辣嘅款式,不過圍繞嘅都係水煮鍋、香鍋、烤魚等。每款都好多份量,兩個人食真係可以好飽!話明同辣妹嚟食啦,當然要試吓水煮魚啦,小豬魚都有分好多款魚,今次揀咗呢款係叫黑魚。淨係睇個樣都覺得辣,由於係第一次試,所以今次點左中辣,感覺真係好正!每舊魚都非常厚身,都算係啖啖肉,雖然都有少少骨。而且魚都算係滑,食開川菜嘅朋友真係唔好錯過!食辣點可以唔飲嘢呢?點左呢一杯餐廳特飲,係有好多款水果夾雜而成,絕對開胃!最後,餐廳仲會為每個客人發房甜品福利,真心好sweet呀!

最後,餐廳仲會為每個客人發房甜品福利,真心好sweet呀!
2021-02-26 297 瀏覽
🇨🇳 麻辣派對 🇨🇳 | 嗜辣者的最愛香辣干鍋|整體評分: 👍🏼👍🏼👍🏼(5分為滿分)麻辣雞鍋 (半隻) $158⭐️⭐️💫可能點了中辣的關係 這個麻辣干鍋有點過辣 除了辣 不太能吃到雞件的原味🌶自選配菜款式很多 蓮藕和薯仔都很入味且辣得過癮酸辣土豆絲 $78⭐️⭐️⭐️土豆絲炒得很爽脆 配上酸辣口味十分開胃
🇨🇳 麻辣派對 🇨🇳

酸辣土豆絲 $78
⭐️⭐️⭐️
土豆絲炒得很爽脆 配上酸辣口味十分開胃
2021-02-18 301 瀏覽
呢間麻辣派對我都已經食過好幾次 雖然價錢唔平但係辣得過癮 兩個人食嘅份量真係叫一個煲就夠 呢度啲辣食完第二日係會爆菊花所以建議大家唔係好食得辣嘅話 就叫微辣好喇餐廳嘅燈光我個人覺得有啲暗 餐廳嘅座位都有少少逼 不過每次都好多人所以如果多人食我建議先book位 講吓啲嘢食先 我哋叫咗兩樣嘢 一個係自選魚 今次有少少失望係麻辣個味唔夠麻味好似得辣味咁 不過我嫌啲辣椒真係多過啲餸不過整體來講味道係唔錯
不過整體來講味道係唔錯
2021-02-02 369 瀏覽
食物質素唔錯,正宗川渝麻辣口味。價錢同份量都相宜。平日午餐時段入座,並未有人排隊或滿座。食嘅途中放下筷子一分鐘即刻有店員想收走碗麵😅理解香港地大家趕時間,但希望下次可以先詢問客人意見。
2021-01-30 347 瀏覽
都係想要一張紙巾啫,佢話要收我$3一盒⋯有收加一喎,大排檔都會借卷廁紙你搣兩格啦d筷子拎到來油笠笠,落單啲人惡死能登,猛咁問仲有冇野加,好似驚死我之後加單要佢做多啲嘢咁落單嗰張單,係張印刷精美嘅膠面紙,好唔環保啊
落單嗰張單,係張印刷精美嘅膠面紙,好唔環保啊
2021-01-30