2021-06-09 888 瀏覽
好友今天假日,疫情下很久沒見面了,相約在銅鑼灣記利佐治街金百利四樓的"麻辣派對"曾與她光顧過,滋味難忘!餐廳的花花裝潢很漂亮,令人視覺味覺都感到滿足! 入到餐廳心情興奮,熱辣辣的菜式五花八門,川渝涼菜,水煮系列,海鮮系列,泡椒,酸辣鍋,家常小炒,老火湯……等系列。種類繁多!選擇十分廣泛。 午市,下午茶也有多項優惠,十分抵食! 好友愛吃辣重口味,今回真要 大快朵頤 一番了!我們點了這個抵食的~戀味毛肚套餐 $ 78辣辣毛肚嫩滑又入味,非常Q彈!配上自選的水晶粉,濃濃酸辣湯底, 刺激又惹味,配料豐富有爽口炸菜絲,香菜,脆脆花生米,肉碎等等。麻辣牛展肉套餐 $ 78麻麻帶辣的牛展肉彈牙有嚼勁!配上爽滑雲南米線!大大碗的份量十足!清炒萵筍 $ 78吃過麻辣,這個口味清淡的萵筍可令味蕾一番清新感受。加 $10可配 蜜語水果茶 一瓶!凉冰冰含有;西瓜,火龍果,橙, 奇亞籽等水果。口感清新與麻辣是絕配!最後,餐廳還免費送上甜品~熱辣辣的紅豆沙!很窩心啊~讚!

種類繁多!選擇十分廣泛。
午市,下午茶也有多項優惠,十分抵食!
好友愛吃辣重口味,今回真要 大快朵頤 一番了!

我們點了這個抵食的~
戀味毛肚套餐 $ 78
辣辣毛肚嫩滑又入味,非常Q彈!

麻辣牛展肉套餐 $ 78
麻麻帶辣的牛展肉彈牙有嚼勁!

配上爽滑雲南米線!
大大碗的份量十足!

清炒萵筍 $ 78
吃過麻辣,這個口味清淡的萵筍可令味蕾一番清新感受。

加 $10可配 蜜語水果茶 一瓶!

最後,餐廳還免費送上甜品~
熱辣辣的紅豆沙!很窩心啊~
讚!
2021-06-07
  • 凍蜜語水果茶
  • 酸辣水晶粉
  • 戀味毛肚
2021-06-06 475 瀏覽
星期日出銅鑼灣行街,午餐就揀左金百利商場四樓既「麻辣派對」餐廳裝修好靚,燈光重好浪漫氣氛很好,像高級西餐廳最重要係冷氣夠,坐位寬敞,坐得舒舒服服嘆個late lunch午市餐飲可以免費轉燉湯,套餐份量同晚市一樣咁大份款式選擇都唔少燉湯上枱時熱辣辣,好夠味,好清甜,免費轉絕對要轉黎試下,真係有家既味道口水雞配雲南米線$68肉質結實,味道夠麻夠辣,花生香脆可口紅燒牛筋腩津白$78個汁好好味,好岩送飯!份量好多,肉又多津白又多,牛夠淋又夠入味酸菜煮鮮牛肉$78呢個最驚喜,酸味夠,又帶辣,超級惹味除左酸菜重有芽菜金菇作配菜,吸了湯底勁正好誇張,牛肉食極都有,明明食左好多塊,但食到尾都重有每款餸既辣度都可以自選,很體貼!份量多味道好
星期日出銅鑼灣行街,午餐就揀左金百利商場四樓既「麻辣派對」

餐廳裝修好靚,燈光重好浪漫
氣氛很好,像高級西餐廳

午市餐飲可以免費轉燉湯,套餐份量同晚市一樣咁大份

款式選擇都唔少

口水雞配雲南米線$68

肉質結實,味道夠麻夠辣,花生香脆可口

紅燒牛筋腩津白$78

個汁好好味,好岩送飯

份量好多,肉又多津白又多,牛夠淋又夠入味

酸菜煮鮮牛肉$78

呢個最驚喜,酸味夠,又帶辣,超級惹味
除左酸菜重有芽菜金菇作配菜,吸了湯底勁正

好誇張,牛肉食極都有,明明食左好多塊,但食到尾都重有

每款餸既辣度都可以自選,很體貼!
份量多味道好

嚟咗銅鑼灣金百利廣場,美食雲集,鍾意食辣嘅我見到呢間麻辣派對簡單係兩眼發光,二話不說就上咗去食,回應川菜熱切嘅呼喚🤩川菜款式琳琅滿目,五花八門咩都有,於是掙扎一輪之後決定—水煮系列😍酸菜江團魚 ($216)- 一上檯都令人好驚艷,大盤到呢,已經有種幸福感覺湧上嚟,份量真係超級足,夠晒幾個人share食😚- 江團魚相對少骨,食落方便啲,魚肉吸收酸菜湯底嘅精華,突出魚肉嘅鮮味,所以揀咗呢款湯底同魚種😆魚肉雪白大件,而且好掛汁,啖啖都好滿足❤️- 小辣辣度啱啱好,唔會太過火,而且酸菜都好香口,酸味到位,令成道菜風味更佳,脆身爽口,好正啊😜- 配料都係豐盛過人,有幼身索汁嘅水晶粉(+$28)、動L動L嘅魔芋、爽口嘅芽菜,口感層次都係冇得輸😋鮮椒爽脆生腸 ($78)- 生腸賣相都冇得彈,新鮮光滑,表面佈滿蒜蓉同埋辣椒粒,底下仲有清新爽脆嘅青瓜絲,望落去已經覺得好惹味,而且生腸脆身爽口,辣辣地好香口,愈食愈上癮,作為冷盤小食一流😜蜜語水果茶 ($38)- 水果茶真係茶如其名,非常甜蜜,係各式各樣嘅水果(西瓜、橙、青檸)嘅加持底下,入口份外refreshing,解膩一流,仲食到有奇亞籽,亦都非常啱食辣

酸菜江團魚 ($216)

魔芋
水晶粉

鮮椒爽脆生腸 ($78)
鮮椒爽脆生腸

蜜語水果茶 ($38)
- 水果茶真係茶如其名,非常甜蜜,係各式各樣嘅水果(西瓜、橙、青檸)嘅加持底下,入口份外refreshing,解膩一流,仲食到有奇亞籽,亦都非常啱食辣野嗰陣飲一杯,超級推薦🥰
蜜語水果茶

是日甜品(紅豆沙) (贈送)
- 紅豆沙熱辣辣好暖身,軟綿滑身,啱晒食完飯食番碗☺️
紅豆沙

餐廳設計都非常有特色,而且上菜速度整體來講都算幾快,地方都闊落乾淨,遲啲經過想食川菜會再encore😙
2021-06-06
魔芋
水晶粉
紅豆沙
在銅鑼灣鬧市覓食,一個人用午膳選擇更容易,天氣悶熱,在「麻辣派對」吃酸菜江團魚套餐配蜜語水果茶。甫進店舖,看到漆黑的桌椅增加一份神秘感,天花板吊掛很多彩球,細賞,又的確很有開派對的氣氛喔!原名長吻鮠的江團魚,肉質細嫩鮮美,沒有細刺淡淡滑肉,配酸菜大豆芽菜湯好味道又不過鹹,下飯一流,酸菜江團魚套餐可楝不同辣度或不辣,我是南方人不嗜辣,更喜原汁原味。飯後飲蜜語冰凍水果茶解暑,巨型玻璃杯載有多款鮮果:鮮檸檬、泰國青檸、西瓜、火龍果與橙片,啖啖果香味並帶微甜,看見滿滿鮮果心情也愉悅起來!

酸菜江團魚套餐配蜜語水果茶

2021-07-26
酸菜江團魚套餐配蜜語水果茶
2021-07-20 0 瀏覽
之前同朋友來過一次覺得不錯, 今日路過銅鑼灣, 一支公自己來再 encore一如以往, 呢幢大廈電梯都係非常擠擁, 上到去都有幾位人兄一齊出電梯食同一間鋪, 等侯安排入座雖然只係一個人, 但又唔想只食一個餸, 而且午餐時段都算優惠, 所以叫咗兩款不過可能一人關係, 正常落單係直接畫落張 order 紙, 但侍應叮囑, 同佢講可以, 唔需要畫但你叫佢落單時, 佢又唔願意停低腳步, 一路講佢一路行走, 口應你, 但之後又唔記得你要咩, 再返來問, 係呢樣嘢感覺唔太 welcome食物到, 雞好乾身, 亦算大碟, 雖然唔係好辣, 但都好香口惹味!另一碟大腸同樣份量好足, 帶點酸辣, 又夠肥美! 跟飯一齊食, 真係可以食足兩碗餐廳奇怪地燈光好暗, 但并唔係要打做浪漫氣氛嘅餐廳, 令人很有睡意
2021-07-10
2021-07-14 8 瀏覽
麻辣派對嘅午市套餐都抵食,一個小菜可跟飯或可加錢換薯粉,仲有飲品同甜品❤️連唔食得BB辣都無問題,可以走辣咕魯肉 💰7️⃣8️⃣ ✓即叫即炒起,咕魯肉食得出唔會落咗好多粉,每次都必點酸菜江團魚(BB辣)💰7️⃣8️⃣√江團魚又滑身無骨,酸菜味道岩岩好,芽菜仲好入味👍香辣豬手(BB辣)💰6️⃣8️⃣✓肥嫩豬手🤤炆得好林,仲有唐芹同蔥都好野味,索哂啲汁😋🎈麻辣派對 (金百利廣場)🎈銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖
連唔食得BB辣都無問題,可以走辣

咕魯肉 💰7️⃣8️⃣
✓即叫即炒起,咕魯肉食得出唔會落咗好多粉,每次都必點

酸菜江團魚(BB辣)💰7️⃣8️⃣
√江團魚又滑身無骨,酸菜味道岩岩好,芽菜仲好入味👍

香辣豬手(BB辣)💰6️⃣8️⃣
✓肥嫩豬手🤤炆得好林,仲有唐芹同蔥都好野味,索哂啲汁😋

🎈麻辣派對 (金百利廣場)🎈
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖
2021-07-12
2021-07-14 0 瀏覽
今日辣妹黎左呢間餐廳食辣嘢😍 餐廳既花花裝修好Fancy🤣燈光較暗,好鬼浪漫囉🤭 今日同朋友黎食晚餐,店員安排坐沙發位俾我哋,坐位寬敞,唔錯👍🏾.📌口水雞 $68醬料味道好濃,有大量花生🥜碎,雞肉份量多,肉質結實,而且都夠滑夠入味,唔辣!.📌水煮江團魚 $188辣度可以自選! 我地叫小辣就啱啱好,唔會太辣! 水煮魚一上枱好驚艷😍 份量好多,配料有魔芋、芽菜、金菇、水晶粉! 魚係江團魚,夠厚夠滑,又大片,冇腥味,大部份魚塊都係連埋魚皮,增加口感👍🏾.📌蜜語水果茶 $38有西瓜,火龍果,橙, 奇亞籽,青檸,微甜,啱哂減肥既人🤣.📌Zero $18.📌甜品餐廳免費送上既桂花冰粉,細細杯,小甜,但質感好碎好奇怪🤣 不過送既無所謂啦🤭.總括嚟講,食物質素唔錯,上菜速度好快,可以一試!.=========================.快啲追蹤Yob一起揾食🤭👇🏾Follow my Instagram :🙋🏻‍♀️🥢: sikdord🙋🏻‍♀️🍷: yumdord.
📌口水雞 $68

📌水煮江團魚 $188

📌蜜語水果茶 $38

有西瓜,火龍果,橙, 奇亞籽,青檸,
微甜,啱哂減肥既人🤣
📌Zero $18
📌甜品

總括嚟講,食物質素唔錯,上菜速度好快,
可以一試!
=========================
快啲追蹤Yob一起揾食🤭👇🏾
Follow my Instagram :
🙋🏻‍♀️🥢: sikdord
🙋🏻‍♀️🍷: yumdord
2021-07-09
2021-07-13 0 瀏覽
今日過銅鑼灣逛逛百貨公司,傍晚時分等埋老公放工食晚飯,天氣悶熱食餐麻辣醒醒胃。餐廳內大多數是卡位,私隱度夠高,燈光昏暗,帶點派對效果。酸菜味型江團魚(BB辣)~一大盤份量足夠四人用,BB辣對我來說已經相當辣,酸菜味道十分惹味,江團魚件件厚切大塊,冇骨啖啖肉,其他配菜有酸菜、辣椒、芽菜等,仲有一些玻璃粉及蒟蒻片。紅燒牛腩炆津白~味道一流,牛腩炆得好淋好入味,仲有些滑滑牛筋,津白索曬牛腩汁,好正。凍蜜語水果茶~材料包括:西柚、青檸、西瓜、火龍果等等,味道清新,唔會太甜,啱曬解辣。最後送咗兩杯桂花冰,清甜可口。

餐廳內大多數是卡位,私隱度夠高,燈光昏暗,帶點派對效果。

酸菜味型江團魚(BB辣)~

江團魚件件厚切大塊,冇骨啖啖肉,

其他配菜有酸菜、辣椒、芽菜等,

仲有一些玻璃粉及蒟蒻片。

紅燒牛腩炆津白~
味道一流,牛腩炆得好淋好入味,仲有些滑滑牛筋,

津白索曬牛腩汁,好正。

凍蜜語水果茶~

最後送咗兩杯桂花冰,清甜可口。

2021-07-13
2021-07-12 8 瀏覽
我同朋友都好鐘意食麻辣野,呢間餐廳又有得食乾鍋又有得食酸菜魚/水煮魚,仲要有好多料比你揀,真係岩晒我呢啲咩都想食既人。環境都算寬躺,都坐得幾舒服。但枱就細左啲,我哋兩個人,一人叫一個鍋,就唔係好夠位。佢啲鍋係咩配料都可以揀,而且價錢好相宜,咁抵食我哋加料都唔手軟,每個鍋都加左幾個配料🤣🤣🤣🤣🤣乾鍋配椰菜花係最正!仲點左金針菇。味道好好,不過乾鍋就濕左啲,唔夠乾身。酸菜魚都幾好食,無魚骨,不過魚就唔算好滑整體黎講係超級抵食。我地貪心叫大個鍋食唔晒每人都係300左右。

環境都算寬躺,都坐得幾舒服。
但枱就細左啲,我哋兩個人,一人叫一個鍋,就唔係好夠位。

酸菜魚都幾好食,無魚骨,不過魚就唔算好滑

2021-05-06
2021-07-11 20 瀏覽
🐾 麻辣派對 (金百利廣場) (銅鑼灣) 🐾古法咕嚕肉 ✔️酸菜江團魚✔️招牌香辣豬手✔️-古法咕嚕肉:咕嚕肉份量好多,外層炸到好酥脆🥰掛上甜甜酸酸嘅汁🤤而且佢仲有啲橋頭、酸薑做配菜🤣兩個都係酸酸甜甜,可能平時食冇乜點留意但係咁樣夾埋又幾襯👍🏻-酸菜江團魚 :平時我多數食川菜都一定會叫酸菜魚😂😂自己好鍾意食酸同埋辣🥰不過我略嫌佢哋啲酸菜有咋,食得唔舒暢😂但係值得一讚嘅係佢哋有好多芽菜同埋佢哋嘅芽菜係超級入味😂😂啲魚都好滑溜,不過呢個真係要趁熱食,如果放耐咗啲魚已經變到老晒🥲-招牌香辣豬手:本身以為會好乾,點知原來佢下面都有啲汁,而且豬手炆到好林,基本上唔使點大力咬已經骨肉分離🥰,同埋好惹味🤤對我來講全部小辣都已經好夠😂,同埋我好鍾意食入邊嗰啲唐芹仲有蔥,超級索味😂正!!-我哋三個都係跟套餐,都會跟一碗飯同埋一杯嘢飲🥰—(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:8/10環境:7/10服務:8/10人均消費:$50-100———————————————▪店舖名稱: 麻辣派對 (金百利廣場) (銅鑼灣)▪店舖地址:🔸銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖----------------------
🐾 麻辣派對 (金百利廣場) (銅鑼灣) 🐾
古法咕嚕肉 ✔️
酸菜江團魚✔️
招牌香辣豬手✔️

古法咕嚕肉:

酸菜江團魚 :

招牌香辣豬手:

我哋三個都係跟套餐,都會跟一碗飯同埋一杯嘢飲🥰

(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
環境:7/10
服務:8/10
人均消費:$50-100
———————————————
▪店舖名稱: 麻辣派對 (金百利廣場) (銅鑼灣)
▪店舖地址:
🔸銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖
-----------------------
2021-07-09 29 瀏覽
今日去左銅鑼灣食飯,約左朋友傾下黎緊佢婚禮既安排搵左一間麻辣四川菜餐廳食個午餐餐廳好有氣氛,假日都有lunch menu好抵食我叫左一個回鍋肉套餐!肉片用上肥美豬腩片,味道香口帶啲辣度,肉嫩驚喜,炒得完全唔會乾身,半肥瘦豬肉入口反而唔會太油膩!椰菜帶啲辣度,爽甜更加惹味配上左白飯!飲品我就轉左special drink,叫左一杯冰雪檸檬特飲,入口水果味非常香濃,甜度剛剛好!依間餐廳仲有好多水煮/四川菜式,晚市時間可以再黎試下!朋友都一致贊成
今日去左銅鑼灣食飯,約左朋友傾下黎緊佢婚禮既安排
搵左一間麻辣四川菜餐廳食個午餐
餐廳好有氣氛,假日都有lunch menu好抵食
2021-07-05 62 瀏覽
星期日dating night ❤️❤️❤️❤️最中意食🌶🌶嘅我,又嚟試食新川菜😚😚今次食嘅係麻辣派對,一早用左openrice 訂位,去到唔洗排隊直接開餐,同埋埋單仲有折架!餐廳係男朋友簡嘅,本身見到叫麻辣派對以為又係啲打邊爐嘢啦,原來唔止咁簡單,好多好多嘢食架,餐單相當咁長🤤🤤🤤睇到我眼花撩亂,心花怒放!聽侍廳姐姐講有🌶有唔🌶架,唔中意食🌶嘅朋友應該都有飯開喎!差唔多每枱客都有鍋嘅魚魚😍我地點左個水煮桂花魚小🌶,魚好滑好嫩口,啲骨去得好乾淨下,差唔多係啖啖魚肉,一鍋應該有一條完整嘅魚🐟中心嘅骨位魚鰭位都有斬好,上埋,一啲肉都無浪費架!水煮魚又熱又暖身但一啲都唔會油😊😊😊不過美中不足嘅係小🌶真係唔係好夠喉,就連我好唔食得🌶嘅男朋友都輕鬆食到,如果平常食到譚仔三小以上嘅bb可以直接叫中到大🌶除左魚之外都會附贈水暗粉,魔芋同豬紅,兩個人食一份絕對夠飽!如果似我地咁為食仲可以單點配料,我地叫左白豆腐,豬紅,水晶粉,馬鈴薯🥔同牛柏葉。配料最推薦馬鈴薯,軟有帶爽口,索哂湯底精華。😆✨水煮桂花魚✨必叫!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我地仲叫左個涼拌小菜,涼拌花膠,花膠爽口,醬汁係拌上去嘅,整體嚟講唔太推薦,因為我中意軟身嘅

✨水煮桂花魚✨必叫!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

我地仲叫左個涼拌小菜,涼拌花膠,花膠爽口,醬汁係拌上去嘅,整體嚟講唔太推薦,因為我中意軟身嘅花膠🤣🤣同埋唔太入味啊但小菜選擇好豐富,對田雞個啲好感興趣🤤🤤🤤

✨涼拌花膠✨⭐️⭐️

侍應姐姐嘅推薦下仲叫左個水果茶,又幾出色喎!同一芳水果茶個啲朋友仔有得揮,有西瓜,火龍果,檸檬同奇亞籽,有得飲有得食,性價比滿分💯

✨水果茶✨⭐️⭐️⭐️⭐️

臨尾我地兩個人真係食唔哂,叫左打包,侍應姐姐好好👍一啲都無嫌麻煩,親手幫我地仲樣仲樣打包好係保鮮盒,仲搵保鮮紙包埋面,仲有環保袋裝好!服務態度好好!
2021-07-03 76 瀏覽
麻辣一直是我至愛,要找個陪你一起辣既朋友不多,今次捉了位不太嗜辣既朋友陪我食,朋友食完竟然話喜歡,太驚喜店內裝修像派對佈置主題,切合店名menu 選擇很多,亦可以選擇不辣/bb辣/小辣/中辣/大辣等,迎合各人辣味程度,夠貼心食辣,當然要點杯冰凍飲品水果茶,鮮檸C飲大大杯,多生果,不太甜,冰涼清爽酸菜江團魚遷就朋友,點了BB辣,朋友話辣度接受,江團魚夠新鮮嫩滑,酸菜湯夠濃味,我地二人差不多飲清全鍋湯手撕包菜每次食麻辣/四川必點既菜式,因為椰菜用麻辣醬炒出來十分惹味,食不停估不到朋友不嗜辣竟然接受到麻辣食材,下次可以帶其他朋友來試試

店內裝修像派對佈置主題,切合店名

食辣,當然要點杯冰凍飲品
水果茶,鮮檸C飲
大大杯,多生果,不太甜,冰涼清爽

手撕包菜

2021-06-29
  • 酸菜江團魚
  • 蜜語水果茶
  • 凍蜜語水果茶
2021-06-21 87 瀏覽
餐廳環境非常特別,以一間吃川菜的餐廳來說是較少有的羅曼蒂克情調,昏暗的燈光加上大量花花裝飾,有如置身 fine dine 的環境。Asahi 手工啤酒,吃濃味及辣又怎能沒有啤酒的份兒,Asahi 爽滑順喉,配辣一流。揀選了麻辣雞煲加金菇,雞煲份量不少,嚐辣的內子選取了大辣,辣得我們相當過癮,雞肉嫩滑,金菇索盡了雞煲的精華,加上煲內有大量我喜歡的紫洋蔥,令人非常滿足。麻婆豆腐,麻婆豆腐味道正宗,豆腐豆味香濃,濃油赤醬,非常滋味。桂花冰粉,飯後奉送的甜品桂花冰粉,清甜潤喉,冰凍的口感解膩剛好。

2021-06-18 104 瀏覽
我都幾鍾意依間餐廳嘅環境,雖然昏暗,但係真係好有party氣氛。加上有唔少卡位,梳化位,坐起嚟幾舒適。之前試過麻辣雞鍋,酸菜魚,今次試新野,叫咗個泡椒雞鍋。 本身已經包左半隻雞,我哋再加左四樣嘢:炸豆腐角、台式貢丸、水晶粉、同埋鮮牛肉。 全部配料都揀得幾好,食起上嚟幾夾✌🏼✌🏼同埋二人份量,真係啱啱好😁😁原來泡椒雞鍋個汁係比較濃稠味道酸酸辣辣 ,我哋叫咗小辣,不過就越食越辣,應該係因為啲辣椒仔啲辣味係咁滲出嚟🔥🔥🔥正! 青BB嘅辣椒仔唔好睇小佢,咬落去又酸又辣😈😈除咗啲雞肉幾滑幾多肉之外,我最欣賞嘅配料就係個鮮牛肉,份量多,而且冇乜肥膏或者筋,名副其實啖啖肉! 同個泡椒汁好夾!如果有多啲芫荽就更加正😛😛本身個鍋附帶左d 蒟蒻,口感有啲粒粒,同平時自己喺超市買嘅唔同,可能多啲纖維🤔🤔至於水晶粉,真係冇叫錯,吸晒啲汁好好食,我會建議早啲夾晒佢上嚟,因為一路加熱住個鍋,啲粉好似有少少變林,容易啲斷。夜晚放工時間餐廳都越來越多人,見有人叫蟹,有人叫魚,叫雞煲,全部都好吸引🤩🤩依度應該係鍾意食辣嘅人嘅集中地🔥🔥