2021-10-08 115 瀏覽
終於等到食得辣嘅朋友放假,下午逛完銅鑼灣去「 麻辣派對」 食水煮魚~🤩餐廳果然充滿派對氣氛, 顏色繽紛之餘燈光效果亦充滿神秘感~ 和一般傳統重慶,四川菜的餐廳環境有很大的差別。今次揀咗水煮魚(江團) BB 級辣度。店員放低「水煮魚」, 已即時聞到麻香的味道,令人垂涎~份量十足, 沒有加輔菜也非常豐富!辣度準確, 不會吃到冒汗嘴唇麻痺狂飲水, 而係麻香,鮮辣兩者皆備。 江團嘅份量更加食極唔完, 厚切啖啖肉, 丁點細骨也沒有, 入口嫩滑也沾滿麻辣湯汁, 鮮味無窮!其他材料還有芽菜,水晶粉, 蒟蒻, 都是水煮魚不可缺少的伴菜~酸辣土豆絲$78夠鑊氣,熱辣辣上枱。 爆炒過的乾辣椒, 令土豆絲更香辣惹味! 這種川式澱粉質配白飯也是不錯~凍檸茶$18夠大杯, 主要用來降溫, 味道正常發揮。冬瓜茶唔會太甜, 解辣唔错。還有其他烈酒,中國白酒, 紅酒,白酒~最後還有甜品放送: 桂花冰粉, 桂花清香,冰凍降溫一流!臨走時差不多滿座, 很多顧客都吃酸辣鍋,乾鍋, 超大份量而且賣相好惹味, 我剛吃飽已期待下次再來試其他特色鍋物~😍😍

水煮魚(江團)

今次揀咗水煮魚(江團) BB 級辣度。
店員放低「水煮魚」, 已即時聞到麻香的味道,令人垂涎~
份量十足, 沒有加輔菜也非常豐富!

酸辣土豆絲

酸辣土豆絲$78

凍檸茶$18
夠大杯, 主要用來降溫, 味道正常發揮。

冬瓜茶
唔會太甜, 解辣唔错。

還有其他烈酒,中國白酒, 紅酒,白酒~

最後還有甜品放送: 桂花冰粉, 桂花清香,冰凍降溫一流!

酸辣土豆絲
2021-08-10 900 瀏覽
政府消費券出嚟啦⋯⋯啱啱喺銅鑼灣SOGO shopping完!梗係食返餐正嘢啦⋯⋯隔離就係金百利商場有一間🎊🎊麻辣派對🥳正宗川菜餐廳裝修非常有型格!而且座位坐得相當舒服!最重要係食物質素高而且物超所值⋯⋯酸菜魚酸菜魚😬我哋選擇左江團魚!魚片😄其實我哋唔可以叫佢做魚片超厚切!非常厚肉!肉質鮮嫩!又滑又鮮味!仲係冇骨添⋯⋯喺普通餐廳食一個酸菜魚一定冇可能好似呢度好似一個大面盆咁!🤩魚肉份量超大⋯⋯味道相當濃郁!有大量嘅配菜!我哋自己仲加咗水晶粉!我哋淨係食咗呢個都超滿足!連啲湯都好鮮味!口水雞醬汁非常濃厚!仲可以揀選辣度添⋯⋯香脆嘅花生襯托住美味嘅醬汁!雞件吸收晒醬汁超惹味⋯⋯本來想來一碗飯!但係實在太飽啦⋯⋯咁嘅價錢咁嘅質素😍超值之選!我個朋友話過兩日又要再嚟食添⋯⋯
有一間

🎊🎊麻辣派對🥳

正宗川菜

酸菜魚

酸菜魚😬我哋選擇左江團魚!
魚片😄其實我哋唔可以叫佢做魚片超厚切!
非常厚肉!
肉質鮮嫩!又滑又鮮味!仲係冇骨添⋯⋯

口水雞

咁嘅價錢咁嘅質素😍超值之選!
我個朋友話
過兩日又要再嚟食添⋯⋯
  • 口水雞
2021-06-09 1852 瀏覽
好友今天假日,疫情下很久沒見面了,相約在銅鑼灣記利佐治街金百利四樓的"麻辣派對"曾與她光顧過,滋味難忘!餐廳的花花裝潢很漂亮,令人視覺味覺都感到滿足! 入到餐廳心情興奮,熱辣辣的菜式五花八門,川渝涼菜,水煮系列,海鮮系列,泡椒,酸辣鍋,家常小炒,老火湯……等系列。種類繁多!選擇十分廣泛。 午市,下午茶也有多項優惠,十分抵食! 好友愛吃辣重口味,今回真要 大快朵頤 一番了!我們點了這個抵食的~戀味毛肚套餐 $ 78辣辣毛肚嫩滑又入味,非常Q彈!配上自選的水晶粉,濃濃酸辣湯底, 刺激又惹味,配料豐富有爽口炸菜絲,香菜,脆脆花生米,肉碎等等。麻辣牛展肉套餐 $ 78麻麻帶辣的牛展肉彈牙有嚼勁!配上爽滑雲南米線!大大碗的份量十足!清炒萵筍 $ 78吃過麻辣,這個口味清淡的萵筍可令味蕾一番清新感受。加 $10可配 蜜語水果茶 一瓶!凉冰冰含有;西瓜,火龍果,橙, 奇亞籽等水果。口感清新與麻辣是絕配!最後,餐廳還免費送上甜品~熱辣辣的紅豆沙!很窩心啊~讚!

種類繁多!選擇十分廣泛。
午市,下午茶也有多項優惠,十分抵食!
好友愛吃辣重口味,今回真要 大快朵頤 一番了!

我們點了這個抵食的~
戀味毛肚套餐 $ 78
辣辣毛肚嫩滑又入味,非常Q彈!

麻辣牛展肉套餐 $ 78
麻麻帶辣的牛展肉彈牙有嚼勁!

配上爽滑雲南米線!
大大碗的份量十足!

清炒萵筍 $ 78
吃過麻辣,這個口味清淡的萵筍可令味蕾一番清新感受。

加 $10可配 蜜語水果茶 一瓶!

最後,餐廳還免費送上甜品~
熱辣辣的紅豆沙!很窩心啊~
讚!
2021-06-07
  • 凍蜜語水果茶
  • 酸辣水晶粉
  • 戀味毛肚
2021-06-06 1108 瀏覽
星期日出銅鑼灣行街,午餐就揀左金百利商場四樓既「麻辣派對」餐廳裝修好靚,燈光重好浪漫氣氛很好,像高級西餐廳最重要係冷氣夠,坐位寬敞,坐得舒舒服服嘆個late lunch午市餐飲可以免費轉燉湯,套餐份量同晚市一樣咁大份款式選擇都唔少燉湯上枱時熱辣辣,好夠味,好清甜,免費轉絕對要轉黎試下,真係有家既味道口水雞配雲南米線$68肉質結實,味道夠麻夠辣,花生香脆可口紅燒牛筋腩津白$78個汁好好味,好岩送飯!份量好多,肉又多津白又多,牛夠淋又夠入味酸菜煮鮮牛肉$78呢個最驚喜,酸味夠,又帶辣,超級惹味除左酸菜重有芽菜金菇作配菜,吸了湯底勁正好誇張,牛肉食極都有,明明食左好多塊,但食到尾都重有每款餸既辣度都可以自選,很體貼!份量多味道好
星期日出銅鑼灣行街,午餐就揀左金百利商場四樓既「麻辣派對」

餐廳裝修好靚,燈光重好浪漫
氣氛很好,像高級西餐廳

午市餐飲可以免費轉燉湯,套餐份量同晚市一樣咁大份

款式選擇都唔少

口水雞配雲南米線$68

肉質結實,味道夠麻夠辣,花生香脆可口

紅燒牛筋腩津白$78

個汁好好味,好岩送飯

份量好多,肉又多津白又多,牛夠淋又夠入味

酸菜煮鮮牛肉$78

呢個最驚喜,酸味夠,又帶辣,超級惹味
除左酸菜重有芽菜金菇作配菜,吸了湯底勁正

好誇張,牛肉食極都有,明明食左好多塊,但食到尾都重有

每款餸既辣度都可以自選,很體貼!
份量多味道好

嚟咗銅鑼灣金百利廣場,美食雲集,鍾意食辣嘅我見到呢間麻辣派對簡單係兩眼發光,二話不說就上咗去食,回應川菜熱切嘅呼喚🤩川菜款式琳琅滿目,五花八門咩都有,於是掙扎一輪之後決定—水煮系列😍酸菜江團魚 ($216)- 一上檯都令人好驚艷,大盤到呢,已經有種幸福感覺湧上嚟,份量真係超級足,夠晒幾個人share食😚- 江團魚相對少骨,食落方便啲,魚肉吸收酸菜湯底嘅精華,突出魚肉嘅鮮味,所以揀咗呢款湯底同魚種😆魚肉雪白大件,而且好掛汁,啖啖都好滿足❤️- 小辣辣度啱啱好,唔會太過火,而且酸菜都好香口,酸味到位,令成道菜風味更佳,脆身爽口,好正啊😜- 配料都係豐盛過人,有幼身索汁嘅水晶粉(+$28)、動L動L嘅魔芋、爽口嘅芽菜,口感層次都係冇得輸😋鮮椒爽脆生腸 ($78)- 生腸賣相都冇得彈,新鮮光滑,表面佈滿蒜蓉同埋辣椒粒,底下仲有清新爽脆嘅青瓜絲,望落去已經覺得好惹味,而且生腸脆身爽口,辣辣地好香口,愈食愈上癮,作為冷盤小食一流😜蜜語水果茶 ($38)- 水果茶真係茶如其名,非常甜蜜,係各式各樣嘅水果(西瓜、橙、青檸)嘅加持底下,入口份外refreshing,解膩一流,仲食到有奇亞籽,亦都非常啱食辣

酸菜江團魚 ($216)

魔芋
水晶粉

鮮椒爽脆生腸 ($78)
鮮椒爽脆生腸

蜜語水果茶 ($38)
- 水果茶真係茶如其名,非常甜蜜,係各式各樣嘅水果(西瓜、橙、青檸)嘅加持底下,入口份外refreshing,解膩一流,仲食到有奇亞籽,亦都非常啱食辣野嗰陣飲一杯,超級推薦🥰
蜜語水果茶

是日甜品(紅豆沙) (贈送)
- 紅豆沙熱辣辣好暖身,軟綿滑身,啱晒食完飯食番碗☺️
紅豆沙

餐廳設計都非常有特色,而且上菜速度整體來講都算幾快,地方都闊落乾淨,遲啲經過想食川菜會再encore😙
2021-06-06
魔芋
水晶粉
蜜語水果茶
紅豆沙
2021-10-14 4 瀏覽
The restaurant offers a variety of dishes. It is tasty and tastes authentic. The presentation is nice too. The food could offer more spice and is a bit pricey. However, beware that there is a wait on Friday evenings. The noodles are nice and the Chongqing chicken dish is a must try, the flavours of the dishes are great. Overall, the restaurant was very nice and the environment was great too.
2021-10-14 5 瀏覽
地址-麻辣派對 (金百利廣場)銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖有日經過銅記濕平完後經過有人派傳單,見到個名好別緻,而且套餐又送野飲同甜品,好似幾好咁,所以就去試下啦,上到去環境都幾有特色,暗暗地幾好。💋酸菜江團魚,雖然係套餐,但佢份量都唔會話好少,佢魚的數目都有大約十零舊,算幾好的了,肉質方面鮮嫩而結實,唔會一夾就散,最重要係冇乜細骨刺,連老人家或者小朋友都適合,我相信怕鯁骨的朋友都可以一試,酸菜方面又係唔少,連埋其他,例如芽菜等配料都幾多下,酸菜食落都幾好,鹹酸味適中,唔會話太酸,佢令到成煲魚的味道提升了唔少。💋水煮江團魚,其實我地唔係叫呢個的,原本係叫牛肉,但因為搭枱關係,侍應將我地的掉轉左,夾落至知錯,不過我地又冇咩所謂,而且又趕時間去下一場,就繼續食啦。魚方面同酸菜魚一樣,所以唔重覆了,佢水煮方面辣椒都落得唔少,都好夠辣,而花椒又好多,麻方面真係做得幾好,但太多關係,我地食時要將佢除去都好花心機,但味道做得唔錯就由佢啦 XD
地址-麻辣派對 (金百利廣場)
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖

2021-10-13 0 瀏覽
麻辣派對貴為必食川菜票王當然就係出色嘅麻辣川菜之選菜單非常多元化 除咗傳統嘅酸菜魚辣子雞仲有好多美味嘅選擇店舖裝飾陰暗有格調花花牆紙更加左一份浪漫嘅感覺今次點左佢哋嘅麻辣雞煲分量十足兩個人都食唔晒!雞煲可以自選辣到同埋配料雞件非常大件 雞肉嫩滑而且吸收晒辣汁嘅精華肉味份外突出 令人相當回味豬大腸非常惹味 爽口彈牙茄子都好掛汁 而且入口爽甜我哋仲配搭左金菇 平衡返咁多肉類本身仲想試其他食物但係份量真係太多 要等下一次
麻辣派對貴為必食川菜票王
當然就係出色嘅麻辣川菜之選
菜單非常多元化 除咗傳統嘅酸菜魚辣子雞
仲有好多美味嘅選擇

店舖裝飾陰暗有格調
花花牆紙更加左一份浪漫嘅感覺

今次點左佢哋嘅麻辣雞煲
分量十足兩個人都食唔晒!
雞煲可以自選辣到同埋配料

茄子都好掛汁 而且入口爽甜
我哋仲配搭左金菇 平衡返咁多肉類

本身仲想試其他食物
但係份量真係太多 要等下一次
一向都好鍾意食酸菜魚🌶,呢晚又可以食辣野啦!🌶🌶🌶真係期待左好耐!🥳終於去左朋友有介紹的麻辣派對! ‼️-在銅鑼灣的地標附近,我覺得都幾易搵!即使在樓上店也容易找到呢!📍吃麻辣的川菜當然要食酸菜魚呀!😍真的期待而久!今晚點了酸菜味型江團-BB辣!🤩我覺得真係好食! 最值我大讚係魚!💙魚身好滑、好嫩! 好多魚肉! 而且好大好大份!重點是完全沒有骨! 真係好細心! 💯除了魚外,當然仲有滿滿的配料,好似芽菜、涼粉等等🍅🌽🥕🥦🥬有不同的配料,好夠味!而且BB辣真的食到果種小麻小辣🌶又唔會太過淡! 抵讚!份量好足夠! 2個人食都會好飽!🤤-除了酸菜魚,都點多了一樣小食呢!🥒點了黑醋伴秋葵,清新開胃,涼伴秋葵穴係好開胃!💚-由於食得太辣、一定要點下飲品呀!🍹我今次點了冰雪鮮檸C飲🍋有小清新的感覺! 岩晒配酸菜魚!💝-這間食物來說真的不錯😉唯獨是餐廳內比較黑的裝潢😆😆可能我個人比較喜歡光猛一點呢 但喜歡酸菜魚的朋友會好滿足呢!
一向都好鍾意食酸菜魚🌶,呢晚又可以食辣野啦!🌶🌶🌶
真係期待左好耐!🥳
終於去左朋友有介紹的麻辣派對! ‼️
在銅鑼灣的地標附近,我覺得都幾易搵!
即使在樓上店也容易找到呢!📍
吃麻辣的川菜當然要食酸菜魚呀!😍
真的期待而久!

今晚點了酸菜味型江團-BB辣!🤩
我覺得真係好食! 最值我大讚係魚!💙
魚身好滑、好嫩! 好多魚肉! 而且好大好大份!
重點是完全沒有骨! 真係好細心! 💯
除了魚外,當然仲有滿滿的配料,好似芽菜、涼粉等等🍅🌽🥕🥦🥬
有不同的配料,好夠味!
而且BB辣真的食到果種小麻小辣🌶
又唔會太過淡! 抵讚!
份量好足夠! 2個人食都會好飽!🤤
除了酸菜魚,都點多了一樣小食呢!🥒
點了黑醋伴秋葵,清新開胃,
涼伴秋葵穴係好開胃!💚
由於食得太辣、一定要點下飲品呀!🍹
我今次點了冰雪鮮檸C飲🍋
有小清新的感覺! 岩晒配酸菜魚!💝
這間食物來說真的不錯😉
唯獨是餐廳內比較黑的裝潢😆😆
可能我個人比較喜歡光猛一點呢
但喜歡酸菜魚的朋友會好滿足呢!
冰雪鮮檸C飲
凍檸茶
2021-10-06
冰雪鮮檸C飲
凍檸茶
2021-10-06 13 瀏覽
今日同同事傾偈,講起大陸嘅水煮魚,酸菜魚,烤魚,麻辣火鍋,潮汕牛肉火鍋,串燒….樣樣好想食😋😋😋又想頂吓癮⭐️酸菜江團魚⭐️$78魚好滑,好新鮮,大大舊,最緊要無骨👍🏻👍🏻⭐️水煮鮮牛肉⭐️$78麻辣配鮮牛肉,味道好夾,牛肉新鮮肉質腍淋,仲有好多配菜⭐️干扁肉鬆炒四季豆⭐️$68呢個餸送飯一流,鹹鹹地肉碎撈飯…又食咗成碗飯,好內疚🥲⭐️水果茶⭐️$10(跟套餐)真材實料,好多水果既水果茶⭐️中湯⭐️跟餐送足料,火喉夠哂!每一次食飽左之後,都係話比自己聽,係時候要減肥🤣🤣
⭐️酸菜江團魚⭐️$78

魚好滑,好新鮮,大大舊,最緊要無骨👍🏻👍🏻
⭐️水煮鮮牛肉⭐️$78

麻辣配鮮牛肉,味道好夾,牛肉新鮮肉質腍淋,仲有好多配菜
⭐️干扁肉鬆炒四季豆⭐️$68

呢個餸送飯一流,鹹鹹地肉碎撈飯…又食咗成碗飯,好內疚🥲
⭐️水果茶⭐️$10(跟套餐)

真材實料,好多水果既水果茶
⭐️中湯⭐️跟餐送

足料,火喉夠哂!
每一次食飽左之後,都係話比自己聽,係時候要減肥🤣🤣
  • 水果茶
  • 水煮鮮牛肉
  • 干扁肉鬆炒四季豆
2021-09-30 39 瀏覽
食物水準一般, 一杯啤酒嚟到得半杯 因半杯都係泡, 但服務非常非常差, 門口帶位阿姐同同事鬧交,然後黑面對客人😔 呢啲咁嘅服務完全差到不得了, 幾想即場小佢無骨酸辣鳳爪, 唔酸,唔辣😔

無骨酸辣鳳爪, 唔酸,唔辣😔
2021-09-20 47 瀏覽
今日嘅辣癮起🌶諗起川菜第一間一定係麻辣派對😆佢又有兩間分店,仲要咁近我🥳所以二話不說,今晚就一於食佢啦~-首先講吓佢嘅環境~唔似平時川菜嘅餐廳咁🤣佢嘅天花掛住一個個花球💐環境偏暗但每張枱上面都有盞吊燈💡💡佢嘅座位亦十分闊落,同埋櫈都坐得好舒服😌-呢度嘅食物選擇有好多~如果想要湯嘅話,可以揀酸菜魚再加配料😆再唔係就可以叫乾鍋、小菜等等😋可以跟據你嘅心情再選擇😂😂-1.酸菜江團魚🐟$198 +水晶粉$38呢個魚真係超抵食😍😍唔知點解可以食極都有,食完一舊又一舊但係都仲有🤣🤣兩個人食都覺得有啲太多😆😆佢嘅酸菜魚湯底夠酸,叫咗中辣,都夠辣嘅~食完個嘴唇會有啲麻麻哋嘅感覺😋同埋江團魚都啖啖肉😋-2.香辣豬手鍋🐷✋🏻$178呢個豬手又係有差唔多12舊,兩個人食每人都食咗六舊🤣🤣完全滿足到想食豬手嘅慾望~感覺補充左好多骨膠原😆豬手亦都整得好入味,有好澎湃嘅辣椒包圍住啲豬手,開頭以為會好辣,點知都接受到仲好惹味添🥳-鍾意食川菜嘅你千奇唔好放過呢間麻辣派對😍😍佢一上菜真係會即刻wow一聲,個碟同份量真係大到dum一聲😍😍而且味道仲好正宗,又夠哂辣😋😋

1.酸菜江團魚🐟$198 +水晶粉$38

2.香辣豬手鍋🐷✋🏻$178
香辣豬手鍋

2021-09-20
香辣豬手鍋
2021-09-20 33 瀏覽
麻辣派對環境衛生雖然唔係幾好 但食物質素唔錯 係食辣嘅好選擇 夠辣同夠麻 鍾意食辣嘅人 真係可以去試下 但建議唔好飲佢杯裝飲品 嗌獨立包裝或者罐裝會安全啲 因為都真係幾污糟 間唔中一次都ok 最好就嗌外賣 食到之餘唔怕污糟 麻辣派對啲外賣水準都唔差 唔會差好遠
  • 麻辣雞煲
2021-09-16 39 瀏覽
朋友很愛吃麻辣,是個辣妹子,今晚便和她一起來到開一個麻辣派對。麻辣雞鍋半隻$168 ,可以選擇加配菜在這個麻辣雞煲來,所以便選擇了萵筍$38。麻辣雞鍋會伴隨一個酒精爐一齊上,一邊加熱一邊吃,不會變動,這個安排非常貼心。麻辣醬汁味道香濃沾滿了雞肉,加上辣椒和洋蔥的香味,頓時成為了一個不錯的麻辣雞煲。萵筍會伴隨雞煲一起炒、原來萵筍的清甜味道和雞煲都很配合,如果下次再吃,必定再加。乾煸杭州花菜鹹肉$88,椰菜花爽脆可口,配上帶點鹹味的鹹肉,香濃的醬汁帶點微辣,頓時增加了這道小菜的風味。凍蜜語水果茶$38,包括有火龍果、蘋果、橙、提子🍇和西瓜🍉,茶味和甜度均勻,解渴一流。