2020-09-19
今日同同事去咗食茶餐廳,其實佢係一間茶餐廳又係一間冰室又係一間西餐廳!點解咁講呢,因為佢係FoodCourt入面嘅冰室,但係賣高質丹麥及多國美食!F. 日式咖喱豬仔脾配飯 $58呢個算係我覺得最有驚喜嘅餐,因為佢個豬仔比真心勁滑,本身我仲諗住會好韌,但竟炆得幾淋,同埋佢個咖喱係日式咖喱唔辣偏甜,反而幾好食!G. 丹麥豬扒配太陽蛋薯菜 $63呢個係另一樣要贊嘅,就係佢嘅豬扒同埋牛扒全部都煎到有格紋,成件事勁高級,好似去到高級餐廳食西餐咁!丹麥豬扒都幾淋,但係唔太夠味(可能我自己鐘意食濃味!)H. 西冷牛扒配炸蝦薯菜 $93都係一樣,牛扒煎到有格紋,成件事勁高級!不過塊西冷牛扒比較薄,而我自己鍾意食厚身嘅牛扒,因為咁樣肉汁會容易啲鎖住,都好食啲!不過呢個價錢,塊牛扒起晒格紋,又大大塊咁,都算係唔錯!仲有仲冇,佢啲薯條係新鮮滾熱辣炸出嚟,真係好好食!