2020-09-03 15 瀏覽
之前一路都有去觀塘食飯,晏晝比較少行去呢入邊工廠區,然後知道原來工廠區入邊有好多好多嘅餐廳,午市嘅時候亦都非常爆滿。我哋兩個人叫咗兩個午市套餐,一個係黑椒餐肉雞扒飯,另外有一個係西冷牛扒意粉🍝。一個午市套餐,會有餐湯、主菜,同埋飲品。餐湯係羅宋湯,微甜,細細碗。黑椒餐肉雞扒飯,餐肉比較厚身,雞扒大塊,黑椒汁比較結,比一般茶餐廳好食少少。西冷牛扒意粉,塊西冷牛扒比較薄身,意粉加左少少茄汁煮過,食落都唔錯嘅。最後飲品,我哋叫咗一杯雜果賓治,同埋黑牛。雜果賓治加咗七喜落去,都幾甜,食完鹹嘅嘢再飲呢杯雜果賓治,係幾爽嘅。黑牛嘅話就想講一講佢嘅雪糕,佢嘅雪糕感覺上似雀巢朱古力雪糕,因為比起來說稍微更好食。

2020-08-14