2020-09-13
今日去觀塘食飯,經過鴻圖中心,原來入面開咗好多餐廳,入去行咗個圈之後,我就揀咗呢一間鴨仔冰室。餐廳用咗鴨仔做主題,很多擺設都放滿鴨仔和懷舊裝飾,很特別,亦是打卡的好地方。坐低後,店員很細心遞上餐牌和口罩套,佢哋嘅選擇都有好多,仲有鐵板餐。由於我係鐵板餐嘅fans,即刻急不及待點了兩個鐵板餐。我哋就叫咗兩個鐵板餐,是日餐湯 - 松露薯蓉湯,真心推介,冇諗過餐湯咁有質數,超好飲👍🏻👍🏻👍🏻美式什扒-材料十足,豬扒和雞扒煮得剛好,肉質嫩滑,司華力腸和平常的不一樣,口感很口,整體味道不錯。跟餐可選薯條,薯蓉,飯和意粉。本人推介薯蓉,分量很多,而且配上黑椒汁很好味。大蝦牛扒 - 他們推介的菜式,新鮮大蝦配上牛油汁,很香很好味,牛扒煮得剛剛好。本來想試吓佢哋嘅甜品,因為已經賣晒,所以我哋就叫咗兩個雪糕,黑朱古力和豆腐雪糕口感和味道都好好食,和一般餐廳的杯裝雪糕不同,問下店員係邊隻牌子,他們說是商業機密,但是可以話比我地知,係一球球買的,所以大細有保證。熱檸茶- 香濃整體來說,食物質素唔錯,坐得舒服,而且店員服務態度好好,值得再試👍🏻
坐低後,店員很細心遞上餐牌和口罩套,
松露薯蓉湯
美式什扒-材料十足,豬扒和雞扒煮得剛好,
本人推介薯蓉,分量很多,而且配上黑椒汁很好味。
大蝦牛扒 - 他們推介的菜式,新鮮大蝦配上
牛油汁,很香很好味,牛扒煮得剛剛好。
熱檸茶- 香濃