2020-10-16
鴨仔冰室聽到個名覺得好可愛,真係掛左隻鴨仔係舖做裝飾,環境設計偏懷舊,重點係有格仔枱布,即刻覺得要鋸個扒懷舊一下✅鴨仔鐵板什扒什扒份量有睇頭,有齊豬、牛、雞,仲有司華力腸同薯條,配上自選醬汁,今次就揀左磨菇汁,真係有好多菇係汁入面,味道適中,個人覺得雞扒最好食,燒到外皮焦脆而保留到內在肉汁,豬扒最厚切,牛扒較薄切,牛味較重;薯條都香脆唔會冧哂🤩👍🏾✅白汁芝士魚柳飯直接用錫紙兜上碟,夠熱辣辣,值得一讚既係芝士味好香濃,魚柳份量多而調味適中,飯有炒底,白汁既稀稠度岩岩好👍🏾值得推介✅慢煮雞胸燒南瓜雜菜沙律沙律菜新鮮爽脆,燒左既南瓜外表咬落好似煙煙韌韌咁,味道清甜,而慢煮雞胸雖然薄切,但略乾鎖唔到肉汁🌟set dinner包主菜、餐湯/沙律同餐飲,價錢合理而份量飽足,經過觀塘可以試下啦!
✅鴨仔鐵板什扒
✅白汁芝士魚柳飯