2025-07-27 35 瀏覽
今次同朋友去左一間有格調又有驚喜嘅日式居酒屋,呢間鳥駅就位於中環,主打各種串燒同招牌雞湯烏冬,餐廳裝修好有日本風,好似一秒回到日本甘。-我地首先食左沙律菜開開胃先,蔬菜好新鮮,配搭煙三文魚同牛油果,食落好開胃。另外仲有Wasabi長芋,爽口嘅長芋配Wasabi,真係非常特別。-串燒方面叫左豬頸肉、雞膝軟骨、雞翼、鵪鶉蛋、豬肋條、牛横隔膜、白鱔豆腐。全部即叫即燒,燒得啱啱好,醬香四溢。當中特別鐘意豬肋條同白鱔豆腐,豬肋條燒得油香不膩,肉味濃郁,而白鱔豆腐亦都好滑嫩鮮甜。-跟住當然仲有餐廳嘅招牌雞湯烏冬,個沙黃雞煲足10個鐘,湯底好濃郁,鮮味十足。烏冬亦都好彈牙,咬落好有口感,一啖烏冬一啖湯,真係大滿足。-我地仲有叫醬油燒飯團,個飯團外層燒得微微焦香,見到就已經流口水。食落口感亦都好出色,飯粒分明。-最後食埋焦糖大福,內裡軟糯,甜而不膩,大滿足。-
最後食埋焦糖大福,內裡軟糯,甜而不膩,大滿足。
2025-07-16
  • 燒飯團
2025-07-22 81 瀏覽
放工要將心𩆜放空,去了中環蘇豪一間燒鳥店,主打燒鳥為主題, 以雞不同部位做買點,裝修高雅寬敞,客人圍著Bar 枱望住師傅烹調,氣氛輕鬆主廚推介套餐:前菜:白粟米配白蘿蔔,白白蘿蔔冇苦味,甜粟米爽甜加芝麻魚仔醬一併食,好滋味季節沙律雞胸刺身牛油果少律,雞胸好滑好嫩,牛油果配搭新鮮小蕃茄,味道好清新分煙燻蘿蔔蘿蔔爽脆,煙燻過後味道有一陣油香,蘿蔔夾住cream chess ,味道特別好有層次感燒物:雞翼燒得金黃香脆大蔥雞腿肉,肉質juicy 夾雜大蔥香味燒雞腎好煙靭雞大腿同安格斯牛小排好軟腍豬肋條白鱔鲜甜蘑菇好大塊,食落好多汁燒飯團🍙 外層燒得焦香,帶有醬油鹹香味,用紫菜包住食,咬落口脆卜卜雞湯烏東用三黃雞熬製,飲落有種奶油味,湯好creamy , 烏東好彈牙鯛魚燒傳統鯛魚燒內餡是紅豆,外皮酥脆香甜可口

主廚推介套餐:

蘑菇好大塊,食落好多汁

雞湯烏東

傳統鯛魚燒內餡是紅豆,外皮酥脆香甜可口
2025-07-22 78 瀏覽
起橫風橫雨打風前夕諗住食好d,男友帶左我去中環私隱度極高的鳥駅串燒店💘呢度環境時尚高雅,有私人locker供客人放置物品,設計簡約,座位吧枱L形設計,圍住師傅坐好有omakase感覺🩷而且服務好貼心,餐點亦會跟據客人進食進度一道道上菜👍🏻串燒即叫即制,保證新鮮熱辣辣送上客人面前🥰味道都十分地道,好有日本的感覺😋連甜品鯛魚燒都做到外層薄脆內層鬆軟,真係好少做到呢個質素,好欣賞佢地對食物的堅持和執著~真係100分🥰💛💛💛💛💛💛💛💛以下係我所點的食物🤤🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡豬肋條雞頸肉雞蠔肉雞柳肉雞翼牛橫隔膜白鱔秋葵季節沙律枝豆雞湯烏冬燒飯團(明太子)鯛魚燒💛💛💛💛💛💛💛💛
而且服務好貼心,餐點亦會跟據客人進食進度一道道上菜👍🏻

串燒即叫即制,保證新鮮熱辣辣送上客人面前🥰
味道都十分地道,好有日本的感覺😋

💛💛💛💛💛💛💛💛
雞柳肉
秋葵
枝豆
雞湯烏冬
燒飯團(明太子)
💛💛💛💛💛💛💛💛
2025-07-20 70 瀏覽
放工要將心𩆜放空,去了中環蘇豪一間燒鳥店,主打燒鳥為主題, 以雞不同部位做買點,裝修高雅寬敞,客人圍著Bar 枱望住師傅烹調,氣氛輕鬆主廚推介套餐:前菜:白粟米配白蘿蔔,白蘿蔔冇苦味,甜粟米爽甜加芝麻魚仔醬一併食,好滋味季節沙律雞胸刺身牛油果沙律,雞胸好滑好嫩,牛油果配搭新鮮小蕃茄,味道好清新分煙燻蘿蔔蘿蔔爽脆,煙燻過後味道有一陣油香,蘿蔔夾住cream chess ,味道特別好有層次感燒物:雞翼燒得金黃香脆大蔥雞腿肉,肉質juicy 夾雜大蔥香味燒雞腎好煙靭雞大腿同安格斯牛小排好軟腍豬肋條白鱔鲜甜蘑菇好大塊,食落好多汁燒飯團🍙 外層燒得焦香,帶有醬油鹹香味,用紫菜包住食,咬落口脆卜卜雞湯烏東用三黃雞熬製,飲落有種奶油味,湯好creamy , 烏東好彈牙鯛魚燒傳統鯛魚燒內餡是紅豆,外皮酥脆香甜可口

主廚推介套餐:

白鱔鲜甜
蘑菇好大塊,食落好多汁

雞湯烏東

傳統鯛魚燒內餡是紅豆,外皮酥脆香甜可口
前菜白粟米,蕪菁,脆脆醬醃三文魚牛油果沙律調味料七味粉,山椒粉,柚子胡椒長芋串燒雞翼雞心軟骨燒白鱔豬腩肉牛橫隔膜鵪鶉蛋銀杏明太子醬雞胸肉主食醬油燒鰻魚飯團雞湯烏冬甜品焦糖大福中環性價比極高嘅無碳燒串燒前菜叫咗個沙律同長戶開開胃嗌咗好多款都係雞嘅部位嘅串燒,必點之一由佢哋嘅燒白鱔個皮燒到極脆重點主食飯團同埋極鮮甜嘅雞湯烏冬最後食埋個焦糖大福修眉店舖勁窩心有locker可以擺袋,如果凍得滯仲可以冚毛氈添
前菜
白粟米,蕪菁,脆脆醬
醃三文魚牛油果沙律

調味料
七味粉,山椒粉,柚子胡椒
長芋

中環性價比極高嘅無碳燒串燒
前菜叫咗個沙律同長戶開開胃
重點主食飯團同埋極鮮甜嘅雞湯烏冬
最後食埋個焦糖大福修眉

店舖勁窩心有locker可以擺袋,如果凍得滯仲可以冚毛氈添
今日一齊去咗中環一間超有特色嘅燒鳥店🔥🍢,入面有Locker擺袋好方便👜,環境靜靜哋好chill😌。呢間日式串燒真係有驚喜,雞嘅唔同部位都可以食到,例如雞腳根、橫膈膜、雞冠同甲狀腺🫢,平時好少機會試到,真係齊齊出面✨。員工好貼心,會提前問你有冇敏感或唔食嘅部位👍。除咗串燒,仲有好多款sake🍶可以揀,我哋仲叫咗超正嘅雞湯烏冬🍜,用三黃雞去整,油脂豐富但唔膩~最後甜品焦糖大福🍡勁推!成間餐廳氣氛好relax,真係會再去,推介比鍾意試新嘢嘅朋友😋!

2025-07-13 77 瀏覽
以串燒和酒吧為元素的特色燒鳥店,專注於雞隻不同部位的烹調,串燒火候掌控得宜,食材處理乾淨,環境亦寬敞舒適,適合三五好友輕鬆用餐✨前菜蕪菁白粟米,口感爽脆鮮甜,作為開胃菜清新自然✨季節沙律($88)煙燻雞肉與牛油果搭配,燻香與果脂香平衡✨長芋芥末($78)山藥切條拌入芥末,辛嗆微辣提神醒胃✨雞心($52)火候恰好,外微焦脆內保留彈性✨大蔥雞腿肉($48)雞腿肉嫩滑多汁,大蔥段烤後清甜✨雞肝($52)質感綿密無腥,醬燒風味濃郁✨雞翼(48)外皮酥香,肉質細緻入味✨豬五花腩($52)油脂經炭烤後香而不膩✨白鱔($68)魚皮焦脆,肉質細緻無骨✨豆腐($48)同樣烤到外脆內嫩,調味出色✨牛橫膈膜($78)肉味濃厚帶嚼勁,鹽燒突顯原味✨明太子飯團($48)飯糰烤出脆邊,明太子鹹鮮惹味✨鯛魚燒($68)紅豆餡綿密不過甜,外皮微脆✨雞湯烏冬($98)以三黃雞熬煮十小時,湯底清鮮無味精,可單點飲用,當晚忍不住把湯喝光✨豆腐雪糕($48)豆乳香濃郁,口感細滑解膩

✨前菜
蕪菁白粟米,口感爽脆鮮甜,作為開胃菜清新自然

✨季節沙律($88)
煙燻雞肉與牛油果搭配,燻香與果脂香平衡

✨長芋芥末($78)
山藥切條拌入芥末,辛嗆微辣提神醒胃

✨雞心($52)
火候恰好,外微焦脆內保留彈性

✨大蔥雞腿肉($48)
雞腿肉嫩滑多汁,大蔥段烤後清甜

✨雞肝($52)
質感綿密無腥,醬燒風味濃郁

✨雞翼(48)
外皮酥香,肉質細緻入味

✨豬五花腩($52)
油脂經炭烤後香而不膩

✨白鱔($68)
魚皮焦脆,肉質細緻無骨

✨豆腐($48)
同樣烤到外脆內嫩,調味出色

✨牛橫膈膜($78)
肉味濃厚帶嚼勁,鹽燒突顯原味

✨明太子飯團($48)
飯糰烤出脆邊,明太子鹹鮮惹味

✨鯛魚燒($68)
紅豆餡綿密不過甜,外皮微脆

✨雞湯烏冬($98)

✨豆腐雪糕($48)
豆乳香濃郁,口感細滑解膩
1K
這家低調的燒鳥店前後反差超有趣——前面是熱鬧的串燒廚房,後面竟藏著小酒吧!師傅熟練地分解全雞,從常見的雞腿肉到少見的雞頸肉、提燈,另外還有牛豬海鮮串燒,每串都烤得恰到好處,香氣撲鼻。 🔥必試推薦:雞肝軟綿香甜;大蔥雞腿肉,嫩滑多汁,搭配甜蔥段超對味;雞膝軟骨,脆脆的口感,越嚼越香;白鱔外皮焦脆,魚肉細膩,帶點炭香 另外仲有雞湯烏冬,濃郁鮮甜,下雨天來一碗超舒服,甜品鯛魚燒,外脆內軟,紅豆餡不會太甜,完美收尾 串燒$48起,即點即燒,加杯sake,同閨密嚟食嘢傾偈好舒服

2025-07-07 106 瀏覽
今日遊走中環,晚上去咗間食串燒和有酒吧的餐廳。餐廳環境闊落,有儲物櫃放置私人物品,坐得舒服自在。🔸前菜水果白粟米清甜爽口多汁;毛清即係白蘿蔔,冇苦味,可配上芝麻魚仔醬食。🔸煙燻雞牛油果沙律煙燻雞肉的口感像食緊魚生,配上酸汁覺開胃,牛油果味道清新,沙律菜新鮮,加上紫蘇葉花味道更特別。🔸枝豆枝豆表面經輕輕燒過,枝豆爽脆,帶牛油和鹽味。🔸燒白鱔白鱔厚肉,外皮燒得焦脆,鱔肉有彈性。🔸豬肋條肉質有嚼勁,醬汁微鹹肥美。🔸燒牛舌牛舌芯肉質彈牙嫩滑,多肉汁,底層加了片紫蘇葉減輕油膩感。🔸豆腐外面燒得乾身,但裏面口感綿密,豆味濃郁,木魚味道亦很香。揀咗幾款以雞的唔同部位製作的串燒。🔸大蔥雞腿肉雞腿肉質嫩滑,大蔥爽甜冇辛辣味。🔸雞軟骨軟骨的口感脆硬,味道鹹香。🔸雞大腿肉質綿嫩,肉汁豐富,味道不錯。🔸雞頸肉呢個比較罕見,雞頸肉都嫩滑,有部分筋的位置就帶有韌性。🔸醬油燒飯糰飯糰外表燒得焦脆,醬油味濃厚。🔸雞湯烏冬雞湯味道濃郁,烏冬幼身爽滑,而且很索汁。🔸焦糖大福大福裏面的奶黃醬唔會太甜,焦糖味香。
今日遊走中環,晚上去咗間食串燒和有酒吧的餐廳。
餐廳環境闊落,有儲物櫃放置私人物品,坐得舒服自在。
🔸前菜
🔸煙燻雞牛油果沙律
🔸枝豆
枝豆表面經輕輕燒過,枝豆爽脆,帶牛油和鹽味。
🔸燒白鱔
白鱔厚肉,外皮燒得焦脆,鱔肉有彈性。
🔸豬肋條
肉質有嚼勁,醬汁微鹹肥美。
🔸燒牛舌
牛舌芯肉質彈牙嫩滑,多肉汁,底層加了片紫蘇葉減輕油膩感。
🔸豆腐
外面燒得乾身,但裏面口感綿密,豆味濃郁,木魚味道亦很香。

揀咗幾款以雞的唔同部位製作的串燒。
🔸大蔥雞腿肉
雞腿肉質嫩滑,大蔥爽甜冇辛辣味。
🔸雞軟骨
軟骨的口感脆硬,味道鹹香。
🔸雞大腿
肉質綿嫩,肉汁豐富,味道不錯。
🔸雞頸肉
呢個比較罕見,雞頸肉都嫩滑,有部分筋的位置就帶有韌性。
🔸醬油燒飯糰
飯糰外表燒得焦脆,醬油味濃厚。
🔸雞湯烏冬
雞湯味道濃郁,烏冬幼身爽滑,而且很索汁。
🔸焦糖大福
大福裏面的奶黃醬唔會太甜,焦糖味香。
2025-07-03 91 瀏覽
中環隱世串燒店,雞肉盛宴令人驚艷!環境與服務高質,裝修雅致,以木系和風為主調,開放式廚房,欣賞師傅即燒手藝,串燒香氣撲鼻無油煙味!座位不多,但氛圍溫馨,適合下班小聚或獨自享受。店員態度細心,主動推薦招牌菜! 串燒推薦雞翼 外皮脆如薯片,內裡肉汁爆發,醬油調味完美,香口! 大蔥雞腿肉 大蔥甜香,嫩滑雞腿肉,香濃美味,炭火香滿滿,口感層次豐富雞皮燒至金黃脆口,鮮美,罕見爽口度! 雞心動脈特別香濃,口感軟綿綿牛橫隔膜肉味香濃,驚艷鮮嫩,口感豐富豬腩肉肥瘦相間,油脂融化,入口即化,肉香濃郁,棒!雞肝口感綿密濃郁,醬燒風味滿滿,內臟也好吃! 主食與甜品也有質素,吸引親子丼滑旦瀑布,覆蓋嫩雞肉,特製醬油,滲透米飯,份量足旦香濃郁! 燒飯團(明太子)外層焦脆,內餡明太子咸香澎湃,紫菜增添口感,邪惡感滿滿~ 豆腐雪糕豆香濃郁,冰涼順滑,完美甜點! 串燒質素對得起價位,稀有部位,環境食物,細節見心思, 裝修環境舒適,進去有放鬆之感覺。服務體貼,專門之櫃桶放私人物品,用心經營喔
中環隱世串燒店,雞肉盛宴令人驚艷!
座位不多,但氛圍溫馨,適合下班小聚或獨自享受。
店員態度細心,主動推薦招牌菜!
串燒推薦
雞翼
外皮脆如薯片,內裡肉汁爆發,醬油調味完美,香口!

大蔥雞腿肉
大蔥甜香,嫩滑雞腿肉,香濃美味,炭火香滿滿,口感層次豐富

雞皮
燒至金黃脆口,鮮美,罕見爽口度!
雞心動脈
特別香濃,口感軟綿綿
牛橫隔膜
肉味香濃,驚艷鮮嫩,口感豐富

豬腩肉
肥瘦相間,油脂融化,入口即化,肉香濃郁,棒!

雞肝
口感綿密濃郁,醬燒風味滿滿,內臟也好吃!
主食與甜品也有質素,吸引
親子丼
滑旦瀑布,覆蓋嫩雞肉,特製醬油,滲透米飯,份量足旦香濃郁!

燒飯團(明太子)
外層焦脆,內餡明太子咸香澎湃,紫菜增添口感,邪惡感滿滿~

豆腐雪糕
豆香濃郁,冰涼順滑,完美甜點!

2025-06-28 80 瀏覽
放工去左一間特式燒鳥店,串燒以雞的不同部位製作,環境闊落 ,bar枱設計,一個食串燒同埋酒吧地方,放鬆一晚嘅好地方。煙燻蘿蔔有驚喜小食,蘿蔔口感脆爽,煙燻後多左一層深度嘅韻味,夾住乳脂細滑 嘅Cream Cheese。串燒大蔥雞腿肉:雞腿肉燒至外皮焦香,雞肉口感鮮嫩,肉汁豐富,搭配清甜嘅大蔥,中和雞肉油脂香。鵪鶉蛋:蛋黃卻保持著濃滑的質感。雞翼:外皮燒至香脆,雞肉嫩滑。雞肝:口感嫩中帶粉。芫荽腩肉卷:腩肉油脂香十足,芫荽清新香氣平衡油脂香。牛横隔膜:肉質細嫩緊實,牛肉味香濃,肉控必點。白鱔:外皮燒至焦香,鱔肉肉質鮮甜。秋葵:秋葵口感清爽黏滑,入口爽脆。明太子燒飯團飯團燒得微微焦香,加左一層明太子醬,鹹香味融入米粒,幸福感爆棚。雞湯烏冬濃郁雞白湯湯底,味道creamy好好飲,烏冬滑嫩彈牙,吸滿湯汁。焦糯大福糯米皮煙韌,口感軟糯,內餡細膩甜香。鯛魚燒外皮燒至酥脆,紅豆內餡甜香濃郁,經典日式甜品。

串燒
大蔥雞腿肉

鵪鶉蛋:蛋黃卻保持著濃滑的質感。
雞翼:外皮燒至香脆,雞肉嫩滑。
雞翼

雞肝:口感嫩中帶粉。
芫荽腩肉卷:腩肉油脂香十足,芫荽清新香氣平衡油脂香。
芫荽腩肉卷

牛横隔膜:肉質細嫩緊實,牛肉味香濃,肉控必點。
牛横隔膜
白鱔:外皮燒至焦香,鱔肉肉質鮮甜。
白鱔

秋葵:秋葵口感清爽黏滑,入口爽脆。

焦糯大福
糯米皮煙韌,口感軟糯,內餡細膩甜香。

鯛魚燒
外皮燒至酥脆,紅豆內餡甜香濃郁,經典日式甜品

芫荽腩肉卷
牛横隔膜
  • 燒飯團
  • 燒白鱔
哩間主打日本燒鳥,可以近距離欣賞師父燒烤的功架😍😍材料高質,師父燒得好好食👍🏻👍🏻最特別係仲有稀有部位串燒,唔係咁多地方可以食到🤣🤣好特別推介❤️🍙醬油燒飯團**:飯團外表金黃酥脆,內裡米飯柔軟。醬油的鹹香與米飯的甜味完美融合,吃起來讓人心滿意足。🍲親子丼親子丼色彩豐富,雞肉和蛋的組合絕妙,醬汁濃郁,米飯吸收左美味雞肉精華😋😋🐔雞冠雞冠雖然一開始都覺得有d恐怖🤣但食落口感獨特,彈牙既嚼勁好驚喜😍😍搭配特製醬汁,增添了風味層次,好值得一試🫀雞甲狀腺又係好驚但又想試既心態👀一咬落去,外層少少脆, 裏面肉質粉粉地,有少少似雞肝既質感,燒得惹味,幾好食😆😆🍗大蔥雞腿肉雞腿肉鮮嫩多汁,特製醬汁好濃味,搭配大蔥的清香,好正🐮牛横隔膜牛橫隔膜肉質鮮嫩,油花分佈均勻,有口感又好嫩滑另外推介❤️雞尾雞心雞頸肉雞心動脈煙燻蘿蔔秋葵

推介❤️

🍲親子丼

🐔雞冠

🫀雞甲狀腺

🍗大蔥雞腿肉
雞腿肉鮮嫩多汁,特製醬汁好濃味,搭配大蔥的清香,好正

🐮牛横隔膜
牛橫隔膜肉質鮮嫩,油花分佈均勻,有口感又好嫩滑

另外推介❤️
雞尾
雞心
雞頸肉
雞心動脈
秋葵
2025-06-26 54 瀏覽
中環區有好多出名嘅舖頭。 其中,呢一間餐廳有好多youtuber介紹過-鳥駅,專賣特色雞料理。 今日放假就同阿媽過黎呢邊搵食。 入到嚟環境好chill,地方好闊落,有日式型雅緻既裝修。餐廳啱曬家人同三五知嘅黎慢慢嘆順帶一提,佢除咗可以食雞料理,仲係一間酒吧🥰🥰鳥駅午膳時間都可以食到Omakasa,亦有set lunch選擇,價錢親民。 今次兩樣都試哂!頭盤:🥚 蒸蛋、🥘麵豉湯 order 後送上。蒸蛋好滑,入口融化,蛋味十足,入面有一粒雞,好得意。麵豉湯配料好多,有海帶、蘿蔔等, 飲完好暖胃。Omakase 套餐: ⭐時令沙律- 雞胸刺身主角, 食落口似煙肉,好滑,好特別。 沙律菜好fresh 好清甜⭐三皇雞湯:上枱是熱辣辣,用靚雞熬製,全部都係雞嘅精華,好補身🌞鳥串4本 :⭐雞肉串,雞頸肉,雞軟骨,雞翼-部位好特別,燒到剛剛好,雞肉嫩滑,唔油膩,好有咬口。 ⭐牛橫隔膜及豬五花腩串: 燒到焦香,油脂減十足,肉嫩多汁!⭐野菜2串: 蕃茄及秋葵 - 好juicy ,好解膩,感覺好健康!⭐雞肉親子丼:最後黎嗰澱粉質,份量剛剛好。 雞肉好滑嫩,配上生生地嘅雞蛋, 非常滋味!😋😋🐣南蠻雞丼套餐-

Omakase 套餐:

鳥串4本 :

⭐牛橫隔膜及豬五花腩串: 燒到焦香,油脂減十足,肉嫩多汁!

🐣南蠻雞丼套餐- 好大份,同其他炸雞餐廳既雞唔同,炸雞好炸得岩岩好,好juicy,啖啖肉。 配上沙律菜,好夾。另外再配過糙米飯及味素,食完好飽好滿足!

餐廳分咗兩邊,一邊係用餐區,另一邊係酒吧,氣氛都幾chill。裝修以木系為主,帶點日式居酒屋嘅感覺**串燒**重點推介佢哋嘅串燒!全部都係現場即刻烤,所以特別香!我哋叫咗芫荽豚肉卷、車厘茄腩肉卷、雞膝軟骨、大蔥雞肉卷、燒雞心同牛橫膈膜。芫荽豚肉卷嘅芫荽味好香,豚肉juicy;車厘茄腩肉卷嘅車厘茄爆汁,配上腩肉嘅油脂香,真係perfect match!雞膝軟骨爽脆彈牙;大蔥雞肉卷嘅大蔥好香甜,雞肉嫩滑。燒雞心處理得唔錯,冇腥味,口感彈牙。牛橫膈膜肉味濃郁,口感豐富。鍾意飲酒嘅朋友,呢度嘅串燒真係送酒一流!**小食**烤枝豆,熱辣辣,送酒一流。**主食**雞湯烏冬配燒飯團。雞湯烏冬嘅湯底清甜,烏冬彈牙,燒飯團外脆內軟,食完串燒之後,食碗暖笠笠嘅烏冬,真係好舒服。**甜品**柚子雪糕加豆腐雪糕。柚子雪糕清新,豆腐雪糕口感綿密,兩者都好啱做飯後甜品。餐廳分咗兩邊,一邊係用餐區,另一邊係酒吧,想靜靜地食飯或者想同朋友飲返杯都可以!

**串燒**

**小食**

烤枝豆,熱辣辣,送酒一流。

**主食**

**甜品**

2025-06-22
2025-06-25 49 瀏覽
🔹️今日Lunch到中環 ‘’鳥駅torieki‘’ 店內環境舒適, 充滿空間感🎶 很適合三五知己聚聚🍶🍡 師傅細心烹調和介紹食物🧑‍🍳 服務貼心滿意👨‍💼價錢合宜💰 我們點了午市廚師發辦套餐和午市套餐☺️💫午市廚師發辧套餐🧑‍🍳🔸️前菜漬物🧆惹味味噌蒜頭、醒神合桃魚乾、開胃酸蘿蔔👍🔸️雞肉沙律🐔🥗以鮮嫩雞肉🐔 綿密牛油果🥑 脆嫩沙律菜🥗🔸️茶碗蒸🍵熱騰騰送上茶碗蒸, 口感幼滑, 啖啖滋味😋🔸️慢煮三黃雞湯🍲濃郁鮮香雞味, 口感Creamy 😋🔸️串燒🍢🍡雞翼 ~ 雞翼色澤金黃、皮跪肉嫩✨️雞柳 ~雞柳口感嫩滑、富有彈性🐔雞頸 ~ 雞頸肉有嚼勁、味道濃郁🍢大蔥雞肉 ~濃濃葱香、雞肉滑溜🪡豚肉五花腩 ~ 肥美適中、豐富肉汁🐖牛舌 ~ 軟腍彈牙、濃郁油香👅車厘茄 ~ 清甜生津、細細粒易入口🍅秋葵 ~清爽脆嫩、淡淡清香🥒🔸️親子丼🍲 以香濃洋蔥、 幼滑雞蛋、鮮美雞肉丼, 香氣四溢,越食越開胃🤤💫午市套餐🔸️前菜🧆 茶碗蒸🍵同樣有味噌蒜頭、合桃魚乾、酸蘿蔔和茶碗蒸🤤🔸️蜆味噌湯🥣鹹香味噌湯上加上鮮甜蜆肉Yummy🥄🔸️雞白湯烏冬🐔🍜經長時間熬煮而成, 呈現乳白色澤,味道濃郁鮮美, 烏冬Q彈順滑 ~ 最佳搭配😋🔸️慢煮

💫午市廚師發辧套餐🧑‍🍳
🔸️前菜漬物🧆
惹味味噌蒜頭、醒神合桃魚乾、開胃酸蘿蔔👍

🔸️雞肉沙律🐔🥗
以鮮嫩雞肉🐔 綿密牛油果🥑 脆嫩沙律菜🥗

🔸️茶碗蒸🍵
熱騰騰送上茶碗蒸, 口感幼滑, 啖啖滋味😋

🔸️慢煮三黃雞湯🍲
濃郁鮮香雞味, 口感Creamy 😋

🔸️串燒🍢🍡
雞翼 ~ 雞翼色澤金黃、皮跪肉嫩✨️

雞柳 ~雞柳口感嫩滑、富有彈性🐔

雞頸 ~ 雞頸肉有嚼勁、味道濃郁🍢

大蔥雞肉 ~濃濃葱香、雞肉滑溜🪡

豚肉五花腩 ~ 肥美適中、豐富肉汁🐖

牛舌 ~ 軟腍彈牙、濃郁油香👅

車厘茄 ~ 清甜生津、細細粒易入口🍅

秋葵 ~清爽脆嫩、淡淡清香🥒

🔸️親子丼🍲

💫午市套餐
🔸️前菜🧆 茶碗蒸🍵
同樣有味噌蒜頭、合桃魚乾、酸蘿蔔和茶碗蒸🤤

🔸️蜆味噌湯🥣
鹹香味噌湯上加上鮮甜蜆肉Yummy🥄

🔸️雞白湯烏冬🐔🍜

🔸️慢煮松露雞卷🐔🥙
以香濃撲鼻黑松露, 配鮮香嫩滑雞卷, 大滿足呀🥢

午餐