2019-08-12 96 瀏覽
早排朋友生日,表示想食日本嘢!但又不想食得太飽,居酒屋🏮是個好選擇。這間觀塘居酒屋網上評價不錯,價錢又不貴,所以去試試👯‍♀——————————🔹煙三文魚沙律🥗 $62煙三文魚和沙律菜份量很足,很新鮮,混合酸酸甜甜沙律汁,非常醒胃👍🏼🔹壽喜牛肉鍋 $128一開始以為這個鍋會很小,但上菜後發現算大份。牛肉有很多片,底下有不少蔬菜🥬粉絲丶金菇等食材,一直食都還有🥰 但如果壽喜燒汁再甜啲,會更合我口味👅🔸鳥棲和牛 $36另外,叫了一串和牛串燒,未食已經聞到好香牛味。一咬軟腍又嫩滑,好多肉汁,不像平價牛,痴牙又冇牛味🤣 必叫👍🏼🔸南蠻炸雞籃 $58炸雞熱辣辣炸起,好燙口👅👅 整體炸得不錯👍🏼炸粉很薄,內含肉汁,所以食落一點也不乾身~ 兩個人分剛剛好😋
——————————

🔸鳥棲和牛 $36
鳥棲和牛

🔸南蠻炸雞籃 $58
南蠻炸雞籃

炸雞熱辣辣炸起,好燙口👅👅
煙三文魚沙律🥗
鳥棲和牛
南蠻炸雞籃
2019-08-10 22 瀏覽
係駱駝漆大廈既party room玩完,就想係附近搵晚飯食,於是見到里間日式餐廳,就決定試下新野。餐廳既面積唔大,燈光昏暗,好有feel, 加上裝修有少少似cafe, 因為全部都係梳化櫈,大大張好舒服,岩哂一班朋友傾計。最吸引我既係里個廚師推介既自慢燒肉系列,全部價格都圍繞係$60幾蚊,好少有甘平既燒肉。於是我點左胡麻汁牛肩胛,staff會先上個小爐,加左啲油幫你預熱左先,肉一上就可以即刻燒啦!因為點既係牛,所以熟得好快,燒完既牛仲有好香既牛味,而且完全唔會韌。因為朋友中意食鰻魚,所以點左原條鰻魚炒飯。一上枱,嘩!鰻魚真係好大條,朋友由食第一啖之後讚到食完成餐飯,佢不斷話里個鰻魚飯超好食,里個鰻魚飯有別一般食開既鰻魚飯,一般既就甘珍珠米,里個唔單止係用珍珠米,仲加左鰻魚汁和勁細粒既青紅椒一齊炒,而且仲食到陣荷葉味,鰻魚又完全唔會乾。如果你本身中意食鰻魚,里個係必點!!!之後點左兩款小食,一個係明太子雞翼,用既係雞全翼,不單止鋪左明太子係雞翼面,雞翼入面拆左骨,用雞翼既肉mix左明太子釀左係裏面,食落仲有少少辣,勁野味。仲有串鹽燒牛舌,牛舌肉質好厚,完全唔會有騷味。亦點左杯差唔多個個都點

亦點左杯差唔多個個都點既藍桔富士山,野飲入面加左粒會發光既冰,所以杯野飲會不斷變色,勁吸睛,岩哂打卡。
2019-08-09 20 瀏覽
經常係觀塘工廠區開工,知道呢頭好多工厦餐廳。不過一般都係食午餐,今次同屋企人一齊食晚餐。擇左「鳥棲」,因小朋友中意食日本嘢。入口設計好有型,未入去已覺得好文青。呢度有日式慢煮燒肉,雖無碳燒味,但勝在乾乾淨淨,休休閒閒。叫左胡麻汁牛肩胛,燒汁牛舌,牛舌略勝一籌!爽口!大蝦天婦羅,鬆脆!牛肉稻庭烏冬,滑!好滑!超滑!烏冬滑,牛肉亦滑!炸物鳥棲豚肉炒面,食落最一口令我很回味在曰本祭典時食嘅炒面。松葉蟹鉗海鮮鍋,鍋仔細細但有不少料。蟹鉗,鲜虾,带子,蟹柳,花菇....南瓜蕃薯天婦羅,南瓜好好食,蕃薯俾人食晒冇得試,應該是超好食的!

大蝦天婦羅,鬆脆!

牛肉稻庭烏冬,滑!好滑!超滑!烏冬滑,牛肉亦滑!

2019-08-08 24 瀏覽
觀塘嘅工業大廈一向多美食,估唔到平日夜晚都要排長龍等電梯上去餐廳,不過搜尋🔍美食醫肚都覺得值得嘅。呢間日本餐廳位於觀塘嘅駱駝漆大廈上面,位於電梯附近,門口有一塊佈置綠油油、有花的BackDrop,影相一流,而且開陽當眼,容易搵到。餐牌的食物圖文並茂,非常多款式選擇。先點一份沙律牛油果蟹子沙律🥗開一開胃,牛油果的份量頗多,蔬菜爽口、新鮮美味。鰻魚飯是餐廳的招牌菜,一定不能錯過。鰻魚飯好大碟,賣相吸引,當然相機食先。食落去鰻魚質感軟口小骨,非常入味,鰻魚醬汁包裹每一粒米飯🍚,而且餐廳採用日本珍珠米,所以食落去更加有口感。另外餐廳也有提供串燒,就叫了即叫即燒的胡麻汁牛肩胛及雞翼。最後點了蘆筍黑松露雜菇清一清腸胃。食到飽肚都只係$300左右埋單,位於觀塘區,屬性價比極高的一間日本菜餐廳。

餐牌的食物圖文並茂,非常多款式選擇。

另外餐廳也有提供串燒,就叫了即叫即燒的胡麻汁牛肩胛及雞翼。

最後點了蘆筍黑松露雜菇清一清腸胃。

2019-08-07 66 瀏覽
星期六放左工就同男朋友一齊行下apm同附近嘅工廈🏢 行到咁上下就搵餐廳醫下肚仔, 見到e間餐廳出面裝修得幾靚, 就入去試下😊🤭🤭 入到去燈光都幾柔和, 地方都算大, 坐嘅位置係梳化嚟, 幾舒服同闊落😊。餐牌上嘅Set Lunch都有好多款選擇, 價格大約由68蚊至98蚊到, 包餐湯, 沙律, 主食同野飲🍱🥗🥣🥤。我同男朋友一人叫左一個Set Lunch, 等左10分鐘左右就有得食☺️ 由於果陣新店開張, like左fb仲有一客牛舌送🤭🤭送嘅一客小食: 牛舌軟身唔韌, 味道適中, 唔錯嘅餐前小食👍🏻7味牛肉豆腐鍋定食⬆️⬆️ 份量ok, 味道唔會太咸好味精, 牛肉入味好食😊賣相都幾靚🤭🤭吉列廣島蠔帆立貝定食⬆️⬆️ 岩岩炸起, 熱辣辣, 廣島蠔同帆立貝juicy唔乾, 帆立貝都幾大隻, 炸粉又唔厚, 好味😊飲品方面比較細杯, 但因為有餐湯, 所以都ok, 作為一個輕食午餐, 個人認為係一個不錯嘅選擇👍🏻

賣相都幾靚🤭🤭

2019-06-22
2019-08-03 32 瀏覽
今晚陪朋友黎到駱駝漆大廈買甜品, 係大廈樓下留意到呢間餐廳既banner, 就黎試試!餐廳入面放滿左梳化 舒服到好似坐左係間cafe咁呢個晚市燒肉系列幾吸引叫左個”胡麻汁牛肩胛”店員幫我地set爐果時加左少量油 跟住就自己燒喇的骰小巧既爐 每次燒一至兩塊肉片由於牛肩胛薄薄的 好易熟 牛味都幾濃 肉質好嫩吉列廣島蠔 即叫即炸 熱辣辣🔥出面脆而入面既蠔肉飽滿串燒🍢 雞腎, 鹽燒牛舌- 夠爽口 咬落去油脂泌哂出黎串燒🍢 雞翼, 雞軟骨帆立貝北海燒牛肉🐮稻庭烏冬麵條唔錯 幼身又帶點煙韌
今晚陪朋友黎到駱駝漆大廈買甜品,
係大廈樓下留意到呢間餐廳既banner, 就黎試試!
餐廳入面放滿左梳化 舒服到好似坐左係間cafe咁

呢個晚市燒肉系列幾吸引
叫左個”胡麻汁牛肩胛”
店員幫我地set爐果時加左少量油 跟住就自己燒喇
的骰小巧既爐 每次燒一至兩塊肉片
由於牛肩胛薄薄的 好易熟 牛味都幾濃 肉質好嫩

吉列廣島蠔 即叫即炸 熱辣辣🔥
出面脆而入面既蠔肉飽滿

串燒🍢 雞腎, 鹽燒牛舌- 夠爽口 咬落去油脂泌哂出黎

串燒🍢 雞翼, 雞軟骨

帆立貝北海燒

牛肉🐮稻庭烏冬
麵條唔錯 幼身又帶點煙韌

2019-08-01 32 瀏覽
駱駝漆大廈向來都好多有質素餐廳,今次試日本餐廳-鳥棲日本料理。餐廳光線柔和,仲有梳化位,位置寬闊。餐牌多種菜式選擇-壽喜牛肉鍋 $128牛肉分量好多,仲有菇、豆腐、菜等配菜,鍋底仲有薯粉,湯底又甜,好味!原條鰻魚炒飯 $128大大條燒汁鰻魚,炒飯係蛋炒飯,仲有點配菜粒,炒到金香,配鰻魚食完美。唐揚淮山條 $42一款健康食物之選,又想健康但又唔太喜歡就咁食淮山,呢款值得推介!櫻花水信玄餅 $38整個甜品好有意景,全朵櫻花就在榚點裡,配底部蜂蜜,淡淡甜香。鮮奶朱古力 $36忌廉分量好多,視覺已經好興奮!

餐廳光線柔和,仲有梳化位,位置寬闊。

餐牌多種菜式選擇-

壽喜牛肉鍋 $128

原條鰻魚炒飯 $128

唐揚淮山條 $42

櫻花水信玄餅 $38

鮮奶朱古力 $36
忌廉分量好多,視覺已經好興奮!
  • 原條鰻魚炒飯
  • 壽喜牛肉鍋
2019-07-31 32 瀏覽
懶左一日都係要爬起身出觀塘,因為想去駱駝柒睇開倉波鞋,到飯點就睇下有咩好野食,鎖定了五樓嘅鳥棲,聽落個名好relax,偏偏同工廈就格格不入,黎到門口香到牆上一幅綠葉牆,感到店家嘅用心!二人點左原條鰻魚炒飯,日本餐廳無得輸之選,雖然鰻魚唔算好大條,但是肥美程度適中,炒飯則加入唔同菜蔬,平衡番鰻魚嘅肥美!壽喜牛肉鍋,係日本好少食Shabu Shabu,但其實壽喜燒甜甜地嘅湯底,好吸引人,當湯煮稠,肉類同蔬菜吸收晒湯汁轉細火保持溫度,熱熱咁食真係好享受,肥牛片唔肥,點埋芝麻醬一流。另外點選兩款小食係吉列廣島蠔同七味墨魚咀,前者炸粉唔厚,食倒蠔嘅鮮味,而墨魚咀唔夠惹味,可花心機稀為醃一醃再炸,會更香口!整體在工廈價錢較街邊鋪便宜,但質素卻不輸蝕,值得一試!

整體在工廈價錢較街邊鋪便宜,但質素卻不輸蝕,值得一試!

2019-07-27
2019-07-30 1254 瀏覽
觀塘開源道出名有好多波鞋開倉,我同肥🐽就趁放假去掃下貨🤣 買完戰利品緊係去格離嘅駱駝漆大廈食好西啦🙆‍♀️.其實駱駝漆內藏好多平,靚,正嘅餐廳架!今次就去5樓既「鳥棲」食日本料理~.餐廳面積不大,但都可以容納約三十餘人。室內燈光昏暗,全部都配以梳化椅,坐得舒服又自在🙈.餐牌款式五花八門,仲係圖文並茂添💕🔸八爪魚丸唐揚 $58八爪魚丸外層薄脆,咬落軟心,裡面有少量蔬菜粒同魷魚做咬口,表層淋上沙律醬同燒汁,再灑上木魚絲同紫菜絲,味道口感豐富😍.🔸一口煎餃子 $52以鐵盆承載住,減慢變涼嘅速度👍底部煎至微微焦香,皮薄多汁,入口香脆🥰.🔸鳥棲豚肉炒麵 $82麵底係日式拉麵,口感彈牙又滑口😋.🔸日式慢煮燒肉。蔥塩雞肉 $62迷你打邊爐就食得多,迷你燒肉又真係第一次😂 店員先幫我地SET爐同放好油,跟住再將已經預先用海塩同蔥花醃入味嘅雞肉放係爐上,慢慢燒至全熟。雞肉肉質好嫩滑,而且燒到邊位微微香脆,好正😍自己燒燒下,又好味又有趣味🤣.🔸藍桔富士山 $35 富士山系列嘅竟然有四款😱好想個個都好想要哂呀😍但最後都揀左藍桔味,始終富士山配藍色最PERFECT🤣 柑桔味嘅梳打氣水,上面係一球雲尼拿雪糕,杯中

餐牌款式五花八門,仲係圖文並茂添💕

🔸八爪魚丸唐揚 $58
🔸八爪魚丸唐揚 $58

🔸一口煎餃子 $52
🔸一口煎餃子 $52

🔸鳥棲豚肉炒麵 $82
麵底係日式拉麵,口感彈牙又滑口😋

🔸日式慢煮燒肉。蔥塩雞肉 $62

🔸藍桔富士山 $35
富士山系列嘅竟然有四款😱好想個個都好想要哂呀😍但最後都揀左藍桔味,始終富士山配藍色最PERFECT🤣 柑桔味嘅梳打氣水,上面係一球雲尼拿雪糕,杯中有個LED 冰塊,不斷轉變顏色,令為整個富士山特飲添上動感😘令人著迷✨

🔸青蘋果乳酪梳打 $34
甜度恰到好處,飲落係清清甜甜嘅青蘋果香😎

2019-07-28
2019-07-29 62 瀏覽
一直冇試過鳥棲,今日的起心肝來試入去第一個感覺係舒服既,好大張梳化,不過位同位之間就迫感少少,店員非常有禮貌,落單快午餐牌選擇唔多,我哋決定叫四個餐一齊食,上到菜好驚喜好靚呀,好有heart既午餐,賣相已經好吸引南蠻炸雞必食,外脆肉軟滑,加埋嗰個醬汁好好食!浦燒鯛魚醬汁同鰻魚汁一樣,第一次食呢個煮法,好味炸蠔炸帆立貝 有d腥,送飯一般原條鰻魚飯呢個98蚊真係唔值,似759原條冷藏加熱果種麵豉湯就淡左啲,沙律一般,但總括嚟講,係好味既,會再黎(因為炸雞)午餐4個人食左$340,都貴左少少
一直冇試過鳥棲,今日的起心肝來試

午餐牌選擇唔多,我哋決定叫四個餐一齊食,上到菜好驚喜
好靚呀,好有heart既午餐,賣相已經好吸引

南蠻炸雞

必食,外脆肉軟滑,加埋嗰個醬汁好好食!

浦汁鯛魚

浦燒鯛魚

醬汁同鰻魚汁一樣,第一次食呢個煮法,好味

炸蠔炸帆立貝

有d腥,送飯一般

原條鰻魚

原條鰻魚飯
呢個98蚊真係唔值,似759原條冷藏加熱果種

午餐4個人食左$340,都貴左少少
浦汁鯛魚
  • 南蠻炸雞籃
🔎觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座5樓S舖「觀塘活化工廈系列-誠意用心餐廳」-鳥棲日本料理繼續去觀塘發掘新餐廳!直到試完為止!今日朋友帶我黎試哩間日式餐廳,環境寬敞,每張都係梳化凳!舒服又好坐!啱晒傾計!軟殼蟹天婦羅 $68炸得金黃香脆,薄薄既天婦羅粉漿,入口鬆脆又唔太油膩。份量大約2-3件,好適合佐酒! 燒雞軟骨 $20最愛食串燒,燒雞軟骨係必食!香脆又帶有香韌嚼勁,再加上惹味孜然粉,好食到停唔到!八爪魚唐揚 $58酥酥脆脆既麵糰下包著熱騰騰既配料,彈牙多汁既章魚粒同蔬菜,配上燒汁同木魚碎,夠惹味而且非常足料!燒雞翼 $30我鍾意鹽燒,因為鹽燒更加可以食出食物原味。雞肉唔乾,肉質嫩帶充足肉汁!必食!係高質既燒雞翼!鰻魚炒飯 $128鰻魚好香好軟好肥,醬汁入味又唔會死鹹同過甜。飯炒得香,炒到飯粒粒粒分明,而且份量夠2個人食!抵食!🍽7/10
🔎觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座5樓S舖

燒雞翼 $30

鰻魚炒飯 $128

🍽7/10
2019-07-28 62 瀏覽
好耐冇行過駱駝漆,原來入邊都有幾多餐廳,行到肚餓就揀咗呢間日本餐廳試吓。✨入到黎環境都幾闊落,兩個人張枱仲好大添~同埋有梳化坐都幾舒服,最啱行到攰晒入黎灘抖下。✨午餐以set lunch 為主,款式都唔少。包餐湯,沙律同飲品,特飲都係加$8,一定要試一試。✨明太子海鮮稻庭烏冬( $78 ):開頭以為係湯烏冬,原來係撈烏冬仲吸引😍。個汁好正,食落有明天子既辣辣地,但又唔會太咸。而且撈埋個溫泉蛋,真係幾香蛋味。個烏冬質感超滑而且煙煙韌韌,海鮮就有蝦,蜆同青口。青口最好食,食落好咸鮮,如果蝦可以再入味d 就更加正。✨簡簡單單嘅車厘茄,沙律菜同埋醋汁沙律都好開胃,麵豉湯好飲唔會太咸。✨個富士山特飲真係勁正,閃燈加上環境暗暗地真係好吸睛,紅色既係巨峰,藍色既係藍桔。 兩款飲落都唔係好甜,有d 似梳打既感覺。上面仲有滑滑既雲呢嗱雪糕,加埋落去幾好味,不過要小心佢會火山爆發咁湧出黎,不過佢好貼心有個碟👍🏻✨原條蒲燒鰻魚定食($98): 鰻魚好味,食落帶點肥美,個汁好香濃,size 都唔細👍🏻 整體食物幾有水準,如果個定食可以包埋茶碗蒸果d就更加滿足🤣

原條蒲燒鰻魚定食

原條蒲燒鰻魚定食
2019-07-21 47 瀏覽
今日跟老公去了三家村逛逛,回程的時候去了觀塘,我說不如就在這裏吃晚飯吧。駱駝漆觀工廈我去了好幾次,知道這裏有很多隱世餐廳。聽朋友說這裏開了一間新的日式餐廳,於是我們就去看看。進去餐廳的感覺很溫暖,燈光柔和,雖然是吃日式的菜,但裝修像樓上cafe。座位是軟軟的梳化,牆身白色的,掛著好幾幅畫,感覺舒服。餐牌選擇都可以,我們點了一個壽喜牛肉鍋,燒滑蛋黑毛豬扒飯,兩款串燒及兩杯飲品。我這杯是藍桔富士山,看樣子已經覺得很美。藍色是梳打汽水,上面有一個雲呢拿雪糕球。裡面有一粒發光的冰,味道甜甜,入口冰凍,非常解渴。老公點是凍朱古力,上面鋪著忌廉。老公將忌廉拌勻,飲品變得口感滑滑,不太甜,味道正常。兩款串燒分是燒冬菇及鳥棲和牛,兩款都燒得很香。冬菇很夠味道,和牛燒得剛好的熟,入口帶點肉汁,軟硬適中,鹹味亦剛剛好,兩款串燒都很好。壽喜牛肉鍋賣相也很好,裡面有娃娃菜,豆腐,金菇,粉絲及幾塊牛肉,包羅萬有。壽喜燒豉油湯底調味調得不錯,不太鹹,很夠味。牛肉不太薄,比平時食開的餐廳厚,咬落有口感,不太韌,牛肉及配料吸收了湯的味道,好好味。這裏的滑蛋豬扒飯是用爐一直熱著,食的時候還是熱熱的,感覺非常好。豬扒炸得

這裏的滑蛋豬扒飯是用爐一直熱著,食的時候還是熱熱的,感覺非常好。豬扒炸得很好,外面的粉太厚,薄薄的,豬扒不太硬,口感軟熟,豬的味道濃。底是用洋蔥鋪著,入口甜甜,爽口,還有蛋是滑滑的。飯也煮得剛好,不太硬,整體不錯。

這間日式餐廳我很滿意,味道不錯,吃完也覺得不熱氣,經過這裏可以再去一次。
2019-07-20
2019-07-21 1187 瀏覽
今日剛剛在APM 閒逛,正想找地方吃午餐。在網路尋找下發現附近有一家有唔少好評的和食餐廳,一於試試看。餐廳環境舒適雅靜,燈光昏黃,而且全都是梳化座,感覺寫意。這兒的午餐有十款,有稻庭烏冬、鰻魚飯和幾款和食。每款包括餐湯、沙律、主食和餐飲,價錢由$68-$118,定價親民。面鼓湯味道清雅,沙拉菜新鮮清爽。七味牛肉豆腐鍋定食$88這牛肉豆腐鍋的牛肉份量十足。牛肉經過壽喜燒汁煮過,味道香甜入味,加上滑溜的豆腐和湯汁,可以拌一大碗白飯。若果加埋生雞旦,味道可會更豐盈。網燒安格斯牛扒$118嘩!$118有咁大份牛扒!網燒安格斯牛扒厚薄適中,外層熟透,而內𥚃仍然保留嫩紅颜色。既有濃濃的肉味,又略帶脂香。牛扒口感軟身,稍帶一點嚼勁,而且完全無筋,加埋惹味的黑椒汁,好吃。玫瑰咖啡+$10這玫瑰咖啡泡沫細緻,口感奶滑。有著咖啡的甘香,又有玫瑰的雅淡,而甜度恰到好處,不錯。藍桔富士山+$10這藍桔富士山顏值爆燈!就像小富士山一樣,好可愛呀!冰藍色的「藍桔」味道清新酸爽,有著清爽的柑桔風味,入口冰涼,加埋香甜的呍呢拿雪糕,好味道。就好像舊曰黑牛的變奏版。難得在工廈中尋到一處舒適安靜的地方吃午餐,不錯吧!

餐廳環境舒適雅靜,燈光昏黃,而且全都是梳化座,感覺寫意。

面鼓湯味道清雅,沙拉菜新鮮清爽。

七味牛肉豆腐鍋定食$88

網燒安格斯牛扒$118

玫瑰咖啡+$10

藍桔富士山+$10

難得在工廈中尋到一處舒適安靜的地方吃午餐,不錯吧!

午餐
2019-07-17 703 瀏覽
同朋友聚聚最好搵到一個舒服又傾到計既餐廳~~呢間位於觀塘工廈既日式餐廳絕對滿足到我地既要求呀!餐廳唔算好大, 所以想黎食既話記得先訂枱喔~內裏燈光昏暗, 頗有格調....梳化既座椅坐得好舒服呢~餐牌選擇豐富~食物都幾有特色~ 睇下我食左咩啦!巨峰富士山俾富士山個名吸引左~~點知黎到真係好靚呀!!! 閃閃發光飲品個頂係一球雲尼拿雪糕...果汁巨峰味濃郁~~必點之選!!! 芝士明太子蛋卷外型唔算好出眾, 但堅有驚喜!好好味喎~  整得超好食!!!蛋卷既甜度岩岩好, 加埋芝士同明太子一齊食勁夾!胡麻汁牛肩胛想自己燒既朋友可以試下~牛肩胛份量唔算小~燒盤好CUTE幾新奇~第一次咁樣自己燒牛肩胛薄薄的燒下就好快熟~牛味濃, 加少少鹽食更能帶出牛既肉味原條鰻魚炒飯大大條鰻魚~好新鮮, 鰻魚肉好彈牙!!炒飯好多配料~口感豐富明太子雞翼脹卜卜既雞翼好吸睛, 急不及待想咬黎食果然....啖啖肉~ 外脆內軟好JUICY!!
同朋友聚聚最好搵到一個舒服又傾到計既餐廳~~
呢間位於觀塘工廈既日式餐廳絕對滿足到我地既要求呀!

餐廳唔算好大, 所以想黎食既話記得先訂枱喔~
內裏燈光昏暗, 頗有格調....
梳化既座椅坐得好舒服呢~

餐牌選擇豐富~
食物都幾有特色~
睇下我食左咩啦!

巨峰富士山
俾富士山個名吸引左~~
點知黎到真係好靚呀!!! 閃閃發光

飲品個頂係一球雲尼拿雪糕...
果汁巨峰味濃郁~~
必點之選!!!
芝士明太子蛋卷
外型唔算好出眾, 但堅有驚喜!
好好味喎~  整得超好食!!!
蛋卷既甜度岩岩好, 加埋芝士同明太子一齊食勁夾!

胡麻汁牛肩胛
想自己燒既朋友可以試下~
牛肩胛份量唔算小~
燒盤好CUTE幾新奇~
第一次咁樣自己燒

牛肩胛薄薄的燒下就好快熟~
牛味濃, 加少少鹽食更能帶出牛既肉味

原條鰻魚炒飯
大大條鰻魚~
好新鮮, 鰻魚肉好彈牙!!
炒飯好多配料~口感豐富

明太子雞翼
脹卜卜既雞翼好吸睛, 急不及待想咬黎食

果然....啖啖肉~ 外脆內軟好JUICY!!
  • 巨峰富士山
  • 原條鰻魚炒飯