2017-11-05
朋友推介黎沙田博康邨搵食,天氣涼涼地所以就揀左呢間打邊爐🍲餐廳離沙田圍地鐵站好近,好容易搵到原來係半任食放題火鍋,揀左$198套餐~前菜揀咗芝麻八爪魚🐙湯底揀左招牌鍋🍲打邊爐最重要既湯底足料又好味,鮮魚湯同我阿爸煲既一樣咁鮮味!麻辣湯夠麻,如果辣味重d會更好!海鮮拼盤都好新鮮!有龍躉魚,蝦,魷魚,大蜆,同埋蠔。隻蜆好大隻鮮甜,每款兩件份量啱啱好~跟餐有一碟安格斯牛頸脊,重牛味,咬落去好嫩滑 唔韌。仲有鮮鴨血都好新鮮,配麻辣湯底一流!二選一既手工系列揀左手工魚皮,魚皮應該係廚房自己炸,所以勁長又大條!下面張相得三份一條架咋另外加$48加左手工響鈴,又係自己炸 所以勁大條,摸上手仲暖暖地架,好好食其他任食配料都不錯,叫左牛骨髓,鯇魚片,冰豆腐,鮮支竹,韭菜餃,雲吞,魚蛋。冰豆腐吸晒湯嘅精華雲吞同餃子應該係店舖自己包 又係好大隻店員服務態度好好🙂另外要讚既係餐廳好貼心 有濕紙巾同紙巾提供
原來係半任食放題火鍋,揀左$198套餐~
前菜揀咗芝麻八爪魚🐙
招牌鍋(四川麻辣&鮮魚湯)
跟餐 海鮮拼盆
安格斯牛頸脊/鮮鴨血