2022-06-24
呢帶出名多嘢食 仲要有埋呢一棟成棟都係餐廳可以慢慢揀 今日約咗個女仔朋友 之前上網見到好多人推介呢度嘅花膠雞火鍋湯底 兩個女人又想滋補下就決定嚟佢個花膠雞湯底可以揀半隻或全隻 我地兩個女人就揀半隻啦 但估唔到佢個份量係咁多所以我哋兩個人淨係食完個湯底嘅材料已經好飽 之後叫咗少少配料都食唔曬講返個湯底先啦 一上檯視覺上已經非常吸引 黃澄澄嘅湯底 店員幫手剪開隻雞 雞都幾大隻好嫩滑咁 食落真係好味 雞胸都唔會鞋 重點係花膠大大條 既爽又腍嘅口感 非常足料 試飲啖湯 好香濃 滿滿雞肉香夠晒滋潤,又覺得好滋補。兩個女人仔飲咗佢半煲以上嘅湯 而且之後飲完都唔會覺得口渴(真係飲左半煲架)之後我哋就叫咗啲配料啦揀咗墨魚滑,枝竹,准山,手工韮菜餃同埋紅薯粉當中我哋最欣賞嘅就係個墨魚滑同手工餃。墨魚滑彈牙,韮菜餃入面韮菜超新鮮,好香,唔會淋晒個種。紅薯粉都好q彈,份量太多都食唔晒,同枝竹都吸曬個湯汁,好味道。店員親切,午餐唔算多人,有梳化邊坐得舒服,推介!
(真係飲左半煲架)
店員親切,午餐唔算多人,有梳化邊坐得舒服,推介!