2023-04-27 250 瀏覽
🤞🏻呢間鮨政真係好出名,相信好多人都去過,上次去過中環十分滿意,今次來到上環試試,夜晚時間都幾多人👍🏻✌🏻呢度既店舖裝修大致上都差不多,店員十分親切,黎呢度食過既都知道選擇方面有好多,今次亦試試叫唔同既嘢食,睇吓keep唔keep到水準✌🏻鰆魚腩壽司👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻就咁睇鰆魚已經好正,🤘🏻食落口質感好幼嫩,味道好鮮美 車海老壽司👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻隻蝦真係夠晒大隻,☝🏻水準仍然keep到,成到滿滿蝦味飄香,好鮮好鮮Omakase 刺身拼盤👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻呢個拼盤真係幾好,🖐🏻有幾款唔同既刺身,仲要好似抽獎咁,到時先知有邊幾款,每一塊都好新鮮,濃濃既魚味,正 蟹子沙律👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻裡面有勁多蟹子,🤟🏻食到好有口感,加埋沙律醬口味既沙律菜,味道夾得黎又好開胃,真係好滿意

鰆魚腩壽司👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
就咁睇鰆魚已經好正,🤘🏻食落口質感好幼嫩,味道好鮮美
車海老壽司👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Omakase 刺身拼盤👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
蟹子沙律👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
2023-04-24 223 瀏覽
❤️燒和牛和牛燒得好嫩呀,不愧係日本和牛,本身品質已經好好,廚師又煮得好好,燒到皮脆肉嫩,完全唔會鞋口過老,世一燒和牛呀!💛鰆魚他他燒鰆魚原來係脂肪比較多既魚,他他燒既方法係輕輕將魚燒,燒到邊位少少脆,但魚肉就仲係生既,好嫩澤,口感好好,正!💙壽司ssss壽司一叫就叫佐好多件啦,成碟上晒都不知幾正!入面有吞拿魚,油甘魚,三文魚,加州卷,帶子,甜蝦,香蔥吞拿魚腩軍艦,吞拿,油甘,三文都好肥美好鮮味,帶子又係大大隻好爽嫩,甜蝦又鮮甜,吞拿魚腩軍艦有埋香蔥既配搭味道更鮮,連加州卷都整得好好!
❤️燒和牛
💛鰆魚他他燒
💙壽司ssss
2023-04-21 277 瀏覽
餐廳有日本服務員招呼,廚師三位有兩位是日本人,香港人的服務員很用心為我們解釋菜單,給人有五星級酒店招呼的感覺。仲會幫我地refill水添!xdd 我留意到細節,去廁所的時候,看到有牙線在洗手間,真是細心🥹🙌🏻👍🏻💛壽喜燒式鍋烏冬壽喜燒烏冬好好食呀!湯底好香,烏冬入曬味。壽司拼盤So many different 款式,一次滿足你多個願望~including 大吞拿魚腩,油甘魚腩,吞拿魚,玉子,三文魚腩,醋鯖魚,池魚,左口魚,熟蝦,三文魚子,深海池魚,蔥吞拿魚腩,三文魚細卷,吞拿魚,油甘魚,三文魚,加州卷,帶子,甜蝦,香蔥吞拿魚腩軍艦。三文魚夠肥美 甜蝦大隻鮮甜,帶子鮮味 份量十件非常多,連埋飯食好滿足好飽o(^▽^)o軟殼蟹卷好香脆可口,雖然炸完都仲係食到鮮甜味,感覺好fresh,好似剛剛運送過來既咁車海老刺身刺身好新鮮,應該係日本直送的,好大隻,有良心

壽喜燒式鍋烏冬

壽喜燒烏冬好好食呀!湯底好香,烏冬入曬味。

壽司拼盤

軟殼蟹卷

車海老刺身
刺身好新鮮,應該係日本直送的,好大隻,有良心
2023-04-20 245 瀏覽
來到「鮨政」,當然要享受食壽司既滋味,地點為上環穌杭街105號地下,上環站A2出口行大約幾分鍾就到營業時間:12:00-15:00/18:00-21:30 總共有三間店:上環/香港仔/中環呢度雖然唔係話好大,但勝在夠企理,裡面各式各樣既物件,都好乾淨衛生,枱前放著牙纖等物品供客人使用,店員非常主動地招呼,然後送上一杯熱騰騰既茶…(^з^)-☆豚肉沙律呢個沙律真係好豐富,比既豚肉份量亦相當夠,最喜歡連沙律一齊食,再加上秘製醬汁,十分開胃 (^з^)-☆壽司拼盤(上)以一人食量來講呢度真係夠飽有突大吞拿魚腩:夠肥美魚油豐富油甘魚腩:入口即溶魚油都豐富吞拿魚:鬆軟好香玉子:甜甜地好有鮮蛋感覺甜三文魚腩:魚油好香醋鯖魚:好味新鮮池魚:爽口左口魚:鮮美甘香熟蝦:勁有蝦味三文魚子:咬到滿口卜卜聲深海池魚:新鮮蔥吞拿魚腩:魚腩即溶三文魚細卷全部都係我至愛,熟蝦既鮮味都好出眾,池魚好味。另外佢既飯係人手製作,每一件都手握出來架
營業時間:12:00-15:00/18:00-21:30

總共有三間店:上環/香港仔/中環

(^з^)-☆豚肉沙律
(^з^)-☆壽司拼盤(上)
以一人食量來講呢度真係夠飽有突
熟蝦:勁有蝦味
三文魚子:咬到滿口卜卜聲
深海池魚:新鮮
蔥吞拿魚腩:魚腩即溶
上個禮拜男朋友突然之間話帶我去食日本嘢,我哋就嚟咗屋企附近嘅呢間鮨政❤️ღ燒和牛(〃∀〃)見到呢個燒和牛都好似幾正,就決定落單試下啦。好彩有叫到,和牛嘅品質真係非常之好,牛味好濃,口感非常嫩。ღ鰻魚玉子燒(〃∀〃)呢個鰻魚玉子燒都好好食呀,平時多數都係就咁食玉子燒,估唔到加咗鰻魚嘅味道同埋玉子燒蛋味香甜,再加埋啲醬汁,呢個鹹甜組合真係好好味🤤ღ蟹子沙律(〃∀〃)超鍾意食蟹子嘅,我梗係要叫呢個蟹子沙律,果然冇令我失望,沙律上面鋪咗好多蟹子,正呀🥰好幸福!ღ Omakase 刺身拼盤(〃∀〃)鍾意食刺身嘅,一定唔可以錯過呢個拼盤,款款都好新鮮😆
ღ燒和牛(〃∀〃)
ღ鰻魚玉子燒(〃∀〃)
ღ蟹子沙律(〃∀〃)
ღ Omakase 刺身拼盤(〃∀〃)
鍾意食刺身嘅,一定唔可以錯過呢個拼盤,款款都好新鮮😆
2023-04-19 160 瀏覽
我地先黎食個豚肉沙律打打底,豚肉有輕微煎過,有啲脆口,加上滿滿既醬油漬蟹籽同櫻花蝦,好夠味,其他菜又新鮮,正呀!!🤓跟住叫既呢個Omakase刺身拼盤絕對係今餐既重點,全部刺身都係新鮮即日日本運到,普通既池魚加薑蔥已經好鮮味,深海池魚王就更鮮嫩,其他全部都好正,掂到無朋友!!🤩最後叫埋鰆魚腩壽司同車海老壽司作結,鰆魚腩好肥好重魚既鮮甜味,肉質好滑,加上少少調佐味既蘿蔔蓉,味道好好,車海老就夠晒大隻,蝦肉又嫩,爽到爆呀!!😚
2023-04-18 172 瀏覽
今晚同老公二人世界去咗食呢間中環嘅「鮨政」。首先一嚟就叫咗個壽喜燒式鍋烏冬,熱辣辣送到黎嘅壽喜燒,食完真係非常之溫暖。濃郁又香甜嘅湯底配靚牛肉片、豆腐、冬菇,及烏冬等,好好食呀!然後就要叫我哋最鍾意嘅壽司,本身就叫咗一個壽司拼盤(上),呢個拼盤有十幾款唔同嘅壽司,分別係大吞拿魚腩,油甘魚腩,吞拿魚,玉子,三文魚腩,醋鯖魚,池魚,左口魚,熟蝦,三文魚子,深海池魚,蔥吞拿魚腩,三文魚細卷。種類選擇非常多,仲要款款都好好味呀。不過仲未夠喉嘅,我哋就叫埋車海老壽司同加州卷。車海老比普通蝦更大隻,蝦肉更彈牙,蝦味更香濃。加州卷只有簡簡單單嘅食材都非常美味。
今晚同老公二人世界去咗食呢間中環嘅「鮨政」。
2023-04-17 211 瀏覽
😃壽司拼盤(上)《大吞拿魚腩,油甘魚腩,吞拿魚,玉子,三文魚腩,醋鯖魚,池魚,左口魚,熟蝦,三文魚子,深海池魚,蔥吞拿魚腩,三文魚細卷》 個個都好好食,而且壽司好新鮮,我最欣賞佢嘅大吞拿魚腩,好食到不得了。 回味再回味!😄鹽燒車海老 蝦肉新鮮彈牙,鮮甜可口,又大隻。搭配青檸檬汁,清新涼爽。😃 壽喜燒式鍋烏冬結尾,食呢個烏冬鍋。好多餸,有烏冬、娃娃菜、鮮冬菇、金菇、日本板豆腐、牛肉片、大蔥及壽喜燒湯。好味又有營養!肥牛,滑到不得了,唔嚟呢度係食唔到𠺢。
😃壽司拼盤(上)
😄鹽燒車海老
 蝦肉新鮮彈牙,鮮甜可口,又大隻。搭配青檸檬汁,清新涼爽。
😃 壽喜燒式鍋烏冬
2023-04-14 230 瀏覽
畀我喺中上環發現到一間日本居酒屋,我見餐牌好多特色食物,於是我就 抱住心大心細入咗去。。。 餐廳裏面坐位非常闊落,感覺好舒適,而且侍應好殷勤。🥇蟹子沙律, 好大份!蟹子又多,絕不論色!沙律醬汁不會水汪汪。🥇加州卷,正正常常! 🥇軟殼蟹卷炸蟹捲是這家日本餐廳的招牌菜,我們為此而來。它的外表非常酥脆,裡面的肉質也非常鮮美。軟殼蟹肉質非常之香脆,而沒有渣。它是一道非常出色的菜色,讓我們回味無窮! 而且一啲都唔油!🥇Omakase 刺身拼盤果然不令人失望,嚿嚿都好新鮮。
🥇加州卷,正正常常!

🥇軟殼蟹卷
🥇Omakase 刺身拼盤
果然不令人失望,嚿嚿都好新鮮。
2023-04-14 164 瀏覽
今次帶媽媽黎食,同我平時食既質素一樣咁好呀!我地先叫佐Omakase刺身拼盤🥳一個有唔同時令刺身既拼盤,大拖當然會有,非常新鮮,魚肉極嫩極綿,真係滑入喉嚨,鯛魚亦好鮮甜,肉質好好,池魚都好出色,加少少蔥薑就已經好鮮味,成個拼盤都好好好正呀!!😍壽司就叫佐媽媽中意食既車海老壽司,又係完勝其他餐廳🤪車海老真係好大隻,手板咁大,好彈牙好厚,連蝦頭都有滿滿既蝦膏,真係宇一囉!!🤩最後叫埋燒和牛,一於食高級啲😜一上枱就被和牛既粉嫩色吸引佐,每件都係燒到岩岩熟,牛味激濃,肉質又夠晒嫩,好腍身,好似食緊刺身咁,痴線架!!😱
今次帶媽媽黎食,同我平時食既質素一樣咁好呀!
中環男朋友地頭,今次佢就帶我試試一間叫鮨政日本料理餐廳,質素好唔錯(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧燒和牛(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧燒和牛賣相吸引,油脂香味濃郁,加上牛肉嘅鮮味,真係相當高質。 車海老刺身(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧車海老刺身蝦肉厚實,口感又彈牙,啖啖肉得嚟 仲甜上加點鮮。蟹子沙律(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧滿滿嘅蟹子鋪喺沙律嘅面頭,加上新鮮嘅沙律菜,撈勻之後,每啖都食到蟹子嘅香味,非常滿足。軟殼蟹卷(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧軟殼蟹卷炸到好香脆而不油膩,超級好食。
燒和牛(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧
車海老刺身(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧
車海老刺身蝦肉厚實,口感又彈牙,啖啖肉得嚟 仲甜上加點鮮。
蟹子沙律(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧
軟殼蟹卷(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧
軟殼蟹卷炸到好香脆而不油膩,超級好食。
2023-04-13 99 瀏覽
之前有一排唔舒服,難得好返當然要食盡佢啦,太開心終於可以食壽司啦,被男友推介來上環一間壽司店,落單等候時間適中,一黎就見到勁長既壽司拼盤,入面有成7款咁多,7款都係唔同口味,有吞拿魚,油甘魚,三文魚,加州卷,帶子,甜蝦,香蔥吞拿魚腩軍艦,其中既油甘魚同三文魚都唔錯,好好食💯呢個豚肉沙律真係好豐富,除了有菜之外仲有車厘茄,同埋佢自製既醬汁,裡面既豚肉都幾多,味道來講真係好食阿,好耐都未食過咁好食,好滿足💯其實一直都想食鰆魚他他燒架啦,確實係燒得好香,外面好香味道好濃,中間既肉真係食落似刺身,但比刺身多了一份燒出來既味道,依然好食💯最後來食壽司點可以少得日本清酒阿!呢度成支都唔貴,仲好好飲添,佢會比埋個杯仔我地,一邊飲一邊食壽司,唔洗講一定係享受黎😂😂
呢間係鮨政既上環分店,質素真係都好正,好有保證呀!首先呢度既蟹子沙律係多料既,海量既蟹子,卜卜聲,仲有蟹柳絲,青瓜絲,同埋其他生菜,加埋啲沙律醬,好清新🤠🤠呢度既車海老壽司都係好好食架,車海老好大隻,唔會有雪味,真係即日日本新鮮運到,蝦肉好爽好嫩,好鮮味,蝦頭都有膏,爽🤭🤭呢個加州卷就岩晒小朋友食,入面有小朋友最中意既蟹柳,仲有好多牛油果同沙律醬,小朋友至愛呀,仲要有蟹籽添,口感爆好🥸🥸最後呢個壽喜燒式鍋烏冬都係岩所有人食,烏冬係稻庭烏冬,好煙韌,牛肉就好多,每塊都好嫩,豆腐又滑,好豐富呀😁😁
呢間係鮨政既上環分店,質素真係都好正,好有保證呀!
2023-04-04 215 瀏覽
裝潢以木系設計為主,簡約舒適。有bar枱同傳統座位。鮨政是連鎖壽司店,於中環和香港仔都設有分店。日本師傳主理料理。👍🏻👍🏻😌車海老刺身刺身好新鮮,食材so fresh😎😎大大隻蝦😌✌🏻👍🏻my favourite😋😋鹽燒車海老鹽燒好入味,鹹味剛剛好,唔會超級鹹。海蝦都好大隻,super足料,肉好彈牙。壽司拼盤(特上)多種唔同款既壽司,such as, 大吞拿魚腩,油甘魚腩,吞拿魚,玉子,三文魚腩,醋鯖魚,池魚,左口魚,熟蝦,三文魚子,深海池魚,蔥吞拿魚腩,三文魚細卷,吞拿魚,油甘魚,三文魚,加州卷,帶子,甜蝦,香蔥吞拿魚腩軍艦。全部海鮮同食材都係日本即日直送,夠晒新鮮😍😍三文魚,油甘魚呢啲雖然唔係腩位,但都好肥美好嫩,帶子又好鮮甜,生蝦又好爽脆,超正!
車海老刺身
鹽燒車海老
壽司拼盤(特上)
2023-04-04 122 瀏覽
😊 {吞拿魚,油甘魚,三文魚,加州卷,帶子,甜蝦,香蔥吞拿魚腩軍艦}拼盤~三文魚, 色澤天然,魚肉細紋細緻而均勻~北海道帶子,非常清甜,肉質蠻結實。~甜蝦, 甜甜的蝦膠味。~吞拿魚,油脂比例最少。~油甘魚,油甘味重。@ 🤣鹽燒車海老燒烤得剛剛好,極為新鮮,肉質算是新鮮那種的結實,搭配上細緻的豉油醋汁,更是美味可口。我強烈推薦這家日本餐廳的車海老,絕對值得一試! 非常大隻!@🤣 壽喜燒式鍋烏冬:好大隻雞蛋,蛋黃好黃,日本山水豆腐,滑到不得了。
@ 🤣鹽燒車海老
@🤣 壽喜燒式鍋烏冬:
好大隻雞蛋,蛋黃好黃,日本山水豆腐,滑到不得了。