2023-04-04 93 瀏覽
之前見到呢度啲相已經想食好耐,亦都留意左呢間好耐,咁岩同朋友講起,原來佢都想食阿,咁就一於約埋一齊食Dinner🌙店員第一時間送上熱茶,整體觀感都唔錯💥Omakase 刺身拼盤💥而家坊間真係愈來愈多Omakase,我就一於唔執輸都要試下架啦,呢度有幾款唔同刺身,好好食好新鮮💥豚肉沙律💥豚肉平時就食得多,用黎做沙律真係第一次阿,口感非常好,仲愈食愈開胃添 💥吞拿魚,油甘魚,三文魚,加州卷,帶子,甜蝦,香蔥吞拿魚腩軍艦💥呢個壽司真係夠晒霸道阿,有咁多款,好鮮味,又新鮮,而且仲要係厚切,認真落足本阿我地試過都話呢度無擇錯,性價比高又夠新鮮,我地邊食一人Share一支💥日本酒💥,日本酒好夠凍,好香濃,開頭飲唔慣會較難入口,但飲飲下又幾好飲,我地邊傾邊飲,有少少醉意令到大家都好放鬆

店員第一時間送上熱茶,整體觀感都唔錯
💥Omakase 刺身拼盤💥

💥豚肉沙律💥
2023-04-03 86 瀏覽
繼續放假食好西🔺今次黎到上環一間鮨政食壽司🔺可以親眼睇住壽司司父整🔺佢地好專業咁🔺環境上好舒服,冷氣都好適中🔺另外店員好親切🔺有推介到食物比我🔺價錢方面都係好抵食➿海鮮沙律➿海鮮沙律主要用上三文魚🔺三文魚本身營養多🔺可以護腦同埋預約心臟病🔺奧米加3最豐富🔺然後配上青菜做沙律🔺認真夠健康➿軟殼蟹卷➿主要大部份都係軟殼蟹🔺紫菜包住暖暖既飯🔺然後中間就係軟殼蟹🔺外軟內脆🔺加上調味更加好食➿炸蝦天婦羅卷➿呢個賣相相當唔錯🔺連蝦頭都有炸過🔺壽司中間啲飯可以話多到突晒出來🔺連埋蝦肉一齊食🔺包覆住炸蝦🔺脆脆地又多飯🔺好掂➿鰆魚他他燒➿燒得好香好香🔺燒過既係特別好食🔺鰆魚部份質地好柔軟🔺好惹味
➿海鮮沙律➿
➿軟殼蟹卷➿
➿炸蝦天婦羅卷➿
➿鰆魚他他燒➿
燒得好香好香🔺燒過既係特別好食🔺鰆魚部份質地好柔軟🔺好惹味
2023-04-03 67 瀏覽
我地實在太肚餓啦,一黎要叫碗鯛魚拉麵🍜估唔到呢個拉麵除佐湯底用鯛魚煮出黎,仲真係有鯛魚片,湯底好清甜,真係飲到好濃既魚味,好鮮甜,魚片都好正,魚肉好實,但又唔會鞋口,成碗都係日本水準!另外叫埋呢個鰆魚腩壽司🍣鰆魚腩第一次食,原來脂肪咁多,咁鬼肥美,肉質好綿,好似滑入喉嚨咁,完全唔腥,加埋醬油蘿蔔蓉,鮮味無比!仲有仲有瑩光魷魚🦑唔好睇佢細細隻,依家好當造,size係岩岩好,好肥好鮮,一隻隻咬入口,不知幾好食!最後叫埋招牌之一既燒和牛🥩和牛一塊塊燒到外脆內軟,粉嫩既肉身不知幾吸引,肉質好嫩好腍,啲醬汁點埋黎食又正,仲有啲沙律菜伴碟,無咁油膩!
2023-04-03 51 瀏覽
返工嗰陣有同事介紹話去左中環食日本壽司❤️,我見啲食物又好似幾吸引喎!佢話環境幾舒服,我就去左呢間鮨政食下好野!突然之間好想食下啲甜嘢就叫咗呢個鰻魚玉子燒,玉子燒真係好香甜好好味,加上食落好滑,再加埋冇乜骨嘅鰻魚,真係一試就愛上。太鍾意食鰆魚嘅,我就要叫齊佢哋嘅鰆魚腩壽司同鰆魚他他燒。鰆魚豐厚的脂肪,肉身肥美,口感超正。仲叫咗呢個螢光魷魚,魷魚入口滑溜,口感彈牙,超級鮮味十足!整體來講呢間餐廳我會俾佢五星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️,下一定會再嚟試吓其他唔同嘅壽司刺身🤤🤤🤤
仲叫咗呢個螢光魷魚,魷魚入口滑溜,口感彈牙,超級鮮味十足!

2023-04-03 83 瀏覽
軟殼蟹卷軟殼蟹🦀️好大啖,份量十足,好足料,好抵食。炸蝦天婦羅卷炸蝦🍤好好食,好大啖蝦肉,天婦羅好香脆可口,卷埋一齊食口感好正。車海老壽司大大隻蝦🦐🦐🦐超級足料彈牙,好爽口!同埋蝦肉都好鮮甜好fresh。壽喜燒式鍋烏冬壽喜燒非常豐富,有和牛,冬菇,姫松菇,豆腐,蔬菜🥬食材新鮮,用黎整壽喜燒,直接食到食物原味,食落去暖笠笠,好幸福!🥰🥰🐮🐮仲有烏冬,一定飽肚,抵食👏🏻整體評分❤️❤️❤️❤️❤️食物質素👅👅👅👅👅環境衛生💛💛💛💛💛職員服務😘😘😘😘😘
軟殼蟹卷
軟殼蟹🦀️好大啖,份量十足,好足料,好抵食。
炸蝦天婦羅卷
車海老壽司
壽喜燒式鍋烏冬
整體評分❤️❤️❤️❤️❤️
食物質素👅👅👅👅👅
環境衛生💛💛💛💛💛
職員服務😘😘😘😘😘
2023-03-30 178 瀏覽
🫣壽司拼盤(上)呢個好過份,連埋細卷有成17件壽司,勁多囉!全部魚刺身既腩位都好多脂肪好肥美,玉子都整得好好,甜甜地好香,其他魚刺身都好新鮮好嫩,全部壽司都好正,兩個人食都好滿足!😬加州卷加州卷係兒時回憶,幾飽都要叫呀!呢度整得好豐富,每件都有好蟹柳牛油果,沙律醬又夠,爆晒餡!🤗螢光魷魚瑩光魷魚刺身都係第一次食,之前都係食啲醃佐既,比較咸,呢度就好鮮味,每隻都唔細隻,又彈牙,好鮮甜,點埋呢度既特製醬汁就仲好食!
🫣壽司拼盤(上)
😬加州卷
🤗螢光魷魚
2023-03-27 186 瀏覽
🍤🍣🍤( 吞拿魚,油甘魚,三文魚,加州卷,帶子,甜蝦,香蔥吞拿魚腩軍艦)併盤~三文魚,新鮮。~帶子,非常清甜,肉質蠻結實。~甜蝦, 重重的蝦膠味。~ 吞拿魚,油脂比例最少,最少好吃好吃。~油甘魚,油脂味重。🍙壽司拼盤(上)整體嚟講:成盤所有刺身都好好味,壽司嘅手握到又適中,飯醋酸味又適中!大吞拿魚腩:脂肪分佈如雪花般,富天然魚油脂肪的甘香味,入口即能融化在舌尖上。🍣🍢Omakase 刺身拼盤非常優質刺身。🍶燒酒嘆下!hea下!!! 大家都嗌咗啲酒,吹下!!
~三文魚,新鮮。
~帶子,非常清甜,肉質蠻結實。
~甜蝦, 重重的蝦膠味。
~ 吞拿魚,油脂比例最少,最少好吃好吃。
~油甘魚,油脂味重。

🍙壽司拼盤(上)
🍣🍢Omakase 刺身拼盤
非常優質刺身
🍶燒酒
嘆下!hea下!!! 大家都嗌咗啲酒,吹下!!
第一次係銅鑼灣食壽司🪄好高品質,質素一流,因為食過覺得太好食🪄所以忍唔住一定要係度Share,首先呢度服務態度超好,同埋整個環境都好乾淨🪄整個感覺好日本,好舒服,入面環境仲可以睇住師父整壽司添,仲可以睇到佢地既衛生情況🔆🍱螢光魷魚真係要食螢光魷魚阿,之前已經食過一次太好食,所以要喺度encore啦,呢度既魷魚似質好爽滑,濃濃既魷魚味阿🥰🍣壽司拼盤(上)大吞拿魚腩,油甘魚腩,吞拿魚,玉子,三文魚腩,醋鯖魚,池魚,左口魚,熟蝦,三文魚子,深海池魚,蔥吞拿魚腩,三文魚細卷🥰🥰🥰呢個份量級既壽司拼盤來到啦,每一款都係唔一樣既,仲有我最愛既深海池魚壽司,唔係度度都有得食架,另外呢度既魚腩部位真係好好食,夠晒肥美阿🥰😍🌯軟殼蟹卷呢個份量都唔細喎,裡面既軟殼蟹炸得好香,而佢個卷都包得好紮實,係度食野果然高質😍😍😍
🍱螢光魷魚
🍣壽司拼盤(上)

🌯軟殼蟹卷
今次就去左中環《鮨政》,食物整體都幾滿意😋。海鮮沙律 ⭐️美味指數:😍😍😍😍/5簡簡單單食個沙律打底,呢個沙律除咗有新鮮嘅沙律菜之外,入面三文魚都十分出色,三文魚非常之鮮甜,入口即化嘅口感,大大提升左沙律嘅美味程度。車海老刺身 ⭐️美味指數:😍😍😍😍😍/5車海老大大隻又啖啖肉,肉質彈牙無比,蝦味香濃。螢光魷魚 ⭐️美味指數:😍😍😍😍/5螢光魷魚超級新鮮,煙煙韌韌真係超彈牙呢!加州卷 ⭐️美味指數:😍😍😍😍😍/5簡簡單單嘅加州卷,非常之好食,最鍾意佢哋落咗好多蟹籽,賣相更吸引之餘,口感亦都好豐富!
今次就去左中環《鮨政》,食物整體都幾滿意😋。
海鮮沙律 ⭐️美味指數:😍😍😍😍/5
車海老刺身 ⭐️美味指數:😍😍😍😍😍/5
車海老大大隻又啖啖肉,肉質彈牙無比,蝦味香濃。
螢光魷魚 ⭐️美味指數:😍😍😍😍/5
螢光魷魚超級新鮮,煙煙韌韌真係超彈牙呢!
加州卷 ⭐️美味指數:😍😍😍😍😍/5
2023-03-23 126 瀏覽
⤴️【吞拿魚,油甘魚,三文魚,加州卷,帶子,甜蝦,香蔥吞拿魚腩軍艦】併盤香蔥吞拿魚腩軍艦,非常好食,肥美又唔漏,因佢巧妙地用葱花。⤴️燒和牛這家日本餐廳的燒和牛是我最愛的菜色之一,牛肉的質感十分柔嫩,口感極佳,搭配上和風醬汁的味道,更是美味極了!醬汁的風味濃郁,搭配上牛肉的甜味,更是讓人難以忘懷!⤴️蟹子沙律,蟹子多到快滿瀉!⤴️壽喜燒式鍋烏冬好香嘅牛油脂肪喺鍋中散發出來。 讚岐烏冬又粗,又彈呀,有口感。娃娃菜又多、鮮冬菇切哂花紋、金菇又嫩。

香蔥吞拿魚腩軍艦,非常好食,肥美又唔漏,因佢巧妙地用葱花。
⤴️燒和牛
⤴️壽喜燒式鍋烏冬
好耐冇食過咁正嘅日本野啦😋,今次去左中環人氣高企嘅日本🇯🇵餐廳《鮨政》。🟠加州卷唔知點解由細到大都好鍾意食加州卷,因為入面有我好鍾意嘅蟹柳同埋蟹子,再加埋其他嘢種食材,同埋加咗啲沙律醬,甜甜地嘅味道真係好吸引,大人同細路都岩食。🟢車海老壽司仲叫咗呢個蝦壽司,比起一般嘅蝦肉更加彈牙同鮮甜。🔵壽喜燒式鍋烏冬壽喜燒呢種日式火鍋真係好好食,湯底甘甜濃郁。而且超多食材,咩都有啲真係好滿足😋,牛肉份量好多又嫩,烏冬麵質又夠滑,食完真係人都開心啲😳
🟠加州卷
🟢車海老壽司
仲叫咗呢個蝦壽司,比起一般嘅蝦肉更加彈牙同鮮甜。
🔵壽喜燒式鍋烏冬
2023-03-17 174 瀏覽
海鮮沙律👐🏻依個海鮮沙律有好多三文魚,每塊都好厚,仲有好多新鮮嘅沙律菜,加埋啲紫菜碎同埋黑醋汁,好清新!壽司拼盤(上)🫶🏻呢個壽司拼盤好抵呀,超多件壽司,佢地既大吞拿魚腩好肥,油甘魚腩都係超肥美,吞拿魚都唔會好瘦,有啲筋又幾好食,我最中意食佢地既深海池魚,好新鮮好鮮味,好重魚味,超級出色既一個壽司拼盤呀!加州卷🤟🏻呢個加州卷都好正,每件都爆滿蟹柳,牛油果同埋沙律醬,味道好好,仲有啲蟹籽係面,卜卜聲,好正呀!軟殼蟹卷🤞🏻呢個軟殼蟹卷好足料,每舊都真係有軟殼蟹,仲有啲松子,面頭又有啲蟹籽,成舊唔駛點豉油食已經好夠味,好好食呀!螢光魷魚👍🏻原來新鮮既瑩光魷魚係咁好食架,每粒都肥嘟嘟,好厚身,煙煙韌韌,好彈牙,仲有膏,好咸香好鮮味,好正呀!燒和牛🫰🏻呢個係我地呢餐另一重點,和牛又嫩又香,只係表皮燒脆佐,內芯仲好嫩滑,係好新鮮既和牛!
海鮮沙律👐🏻

壽司拼盤(上)🫶🏻

加州卷🤟🏻

軟殼蟹卷🤞🏻

螢光魷魚👍🏻

燒和牛🫰🏻
2023-03-17 123 瀏覽
我地一家人黎食,叫既都係熟食為主,呢個壽喜燒式鍋烏冬就岩晒小朋友食👍🏻漩渦烏冬,上枱嘅時候熱辣辣牛肉好嫩,份量又多,成個湯都好牛肉味,仲有啲滑滑既豆腐,雕花嘅冬菇,大蔥呢啲配料,好濃味!另外有個岩大人食既鰆魚他他燒🤞🏻呢個只係燒到外皮熟佐,魚肉仲係生既,魚肉好嫩,外皮脆到有啲魚油走佐出黎,好肥美好特別!卷物方面叫佐岩一家大細食既炸蝦天婦羅卷同埋軟殼蟹卷🤟🏻炸蝦天婦羅卷就真係原隻炸蝦放落啲壽司度,所以每一啖都食到彈牙嘅蝦肉;軟殼蟹卷就每件都有少少家殼蟹喺度,再加埋啲松子蟹籽,口感好豐富!
2023-03-15 89 瀏覽
💯軟殼蟹卷軟殼蟹🦀️好大啖,份量十足,好足料,好抵食。壽喜燒式鍋烏冬壽喜燒都幾有驚喜,估唔到佢哋嘅壽喜燒非常好食,而且有好多唔同嘅蔬菜,非常入味!個牛肉就更加唔使講,佢牛肉嘅紋路都非常之靚,非常入味同埋肉質嫩滑!烏冬麵質濃厚,啖啖烏冬食落去好爽!👍🏻👍🏻💯💯💯環境寧靜,可輕鬆地邊聊天邊吃飯~適合情侶拍拖拖,二人世界,慢慢談心💕地點交通方便,一出地鐵站好快就搵到。✌🏻😌嘢食都幾好味,下次會帶埋其他朋友來食多次,趁多人仲可以試多啲菜式添,試下其他唔同既菜式都好呀~~💯
💯
軟殼蟹卷
軟殼蟹🦀️好大啖,份量十足,好足料,好抵食。
壽喜燒式鍋烏冬

💯
2023-03-15 82 瀏覽
我地先叫佐呢個Omakase刺身拼盤,有幾款時令既魚刺身,深海池魚好鮮味,魚肉肉質好好,好嫩滑,拖羅就夠晒綿密,入口即化,連魷魚都好食又爽彈,不得了呀(≧∇≦)另外呢款鰆魚腩壽司都未試過,一試難忘呀,呢隻魚依家當造,脂肪滿滿,肥美非常,好腍身好好食^o^另外車海老又係好正,我地試佐刺身同熟既車海老壽司,刺身就非常鮮味,啲蝦肉好爽,亦都有啲軟林林嘅感覺,而熟嘅蝦肉就好彈牙,同樣都係好香蝦味,做得非常之好(^ν^)最後呢個燒和牛都好得,和牛片片粉嫩,燒到外皮有啲焦香,肉身就好腍,勁濃牛味(^O^)
另外車海老又係好正,我地試佐刺身同熟既車海老壽司刺身就非常鮮味,啲蝦肉好爽,亦都有啲軟林林嘅感覺,而熟嘅蝦肉就好彈牙,同樣都係好香蝦味,做得非常之好(^ν^)