2021-07-19 38 瀏覽
放假天約會朋友到銅鑼灣行街一聚,來到銅鑼灣糖街樂聲大廈,一間好特別的餐廳名叫: 鬼混,餐廳環境佈置都好特別又有氣氛,暗暗的玩味十足,是打卡之選。我們點了一客水牛芝士氣球沙拉,價錢$ 128,呢個沙拉貌相精緻特別,影相一流,水牛芝士變成了一個大大的氣球般,沙拉蔬果亦非常新鮮美味,推介。另外,點了混醬單骨雞翼,價錢$76,可選兩款不同味道的醬伴雞翼,選的是粟米片和辣汁味道,雞翼更具層次和入味,有種與別不同的感覺。還點了一客鵪鶉桂花卡邦尼竹烏冬,價錢$178 , 這個味道頗為濃烈,濃厚的卡邦尼配合清新的桂花,亦是特別的。飲品方面, 點了一杯西芹檸檬青蘋果梳打,價錢$66,是新鮮果汁,淡淡的西芹味不會太甜,朋友說稍稍淡了一些些,愛健康清淡味道的會喜歡。另外點了一杯早餐奶昔,價錢 $72,這個真的很有早餐的感覺,是早餐燕麥奶的味道,喜歡燕麥奶的推介呢,配上西餐感覺很特別。

2021-07-19 56 瀏覽
今日同朋友慶祝生日搵咗一間幾特別嘅餐廳, 因為佢個主題係比較詭異,餐廳名叫鬼混 vie wonwon 👻. 一去到個門口見到好多裝飾物💀☠️好吸引, 未入到去已經攞個電話出嚟影相. 成間餐廳感覺很新鮮因為餐廳嘅主題幾特別而且佢個Menu好多款揀可以選擇.由三個item至到六個item價錢又唔算貴. 因為朋友生日所以我哋兩個都叫咗六個item set lunch, 加上有湯或沙律 和餐飲 我哋先叫咗六選一嘅free item, 有udon, pasta, rice, crystal bread, burger, 而我哋叫咗一個烏冬(有好多明太子) 和burger. 個份量驚人! 我哋嗰12 items 叫咗 fried avocado, prawn tempura, squid rings beef cheek, jamon iberico,sliced beef, short ribs, octopus, crab meat, gratin, squid flakes. 每個item d 份量都幾多, 全部都好嘢味, 而且感受到廚師的用心製作. 除咗beef cheek 冇乜特別, 其餘

我哋先叫咗六選一嘅free item, 有udon, pasta, rice, crystal bread, burger, 而我哋叫咗一個烏冬(有好多明太子) 和burger. 個份量驚人! 我哋嗰12 items 叫咗 fried avocado, prawn tempura, squid rings beef cheek, jamon iberico,sliced beef, short ribs, octopus, crab meat, gratin, squid flakes. 每個item d 份量都幾多, 全部都好嘢味, 而且感受到廚師的用心製作. 除咗beef cheek 冇乜特別, 其餘所有食物都很好吃.

飲品我叫了烏龍茶朋友叫咗個玄米柚子梳打, 非常好飲. 總括來說這間餐廳比我感覺很特別, 所有裝修及用的餐具很細緻 值得一試!

烏龍茶和玄米柚子梳打

明太子烏冬和6 item
burger 加 6 items
明太子烏冬
跟餐湯
和朋友在維多利亞公園跑完步,她約我去糖街樂聲大厦一樓Vie Won Won鬼混吃午餐兼打卡。餐廳裝飾像古堡和鬼屋,有心思,好盞鬼,打卡正。餐廳提供的西餐款式多,有特色。午餐時段我們選了兩個午市套餐,包餐湯/沙律,主菜及茶/咖啡,經濟好食。其中一個套餐我們選了主菜可以揀三至六個餸的,頗有特色。運動完有quota可吃多點,就揀了醬油漬蛋黃,黑醋野菌沙律,唐揚炸雞,炸石班魚,茶葉鹵牛小排,薑味燒汁豬肉片。雜菜湯開胃,加了點芝士在內更好味。蒜片橄欖油意粉又香又彈牙。每樣餸都美味有水準,尤其是炸石班,牛小排,炸雞和沙律。另一個餐選了美利堅合眾國西冷牛扒。餐的甜酸沙律微辣,菜新鮮,水果甜。牛扒大大塊烤焗得剛好,肉質靚,柔軟有肉味,點甜酸汁效果不錯,令你更開胃。配菜炸薯條和雜菜都可口,尤其欣賞嫩嫩的露笋。飲完清新的凍烏龍茶,再來一杯乳酪。原味乳酪內有水果,果仁和殼物脆片,美味低脂,完美!餐廳的服務很好。其中有位男侍應很專業友善,主動介紹餐廳的菜式和詢問我們的意見,抵讚!下次夜晚再來a la carte,應別有一番風味。

下次夜晚再來a la carte,應別有一番風味。
1K
2021-07-16 38 瀏覽
開始清假,同朋友平日行下街食下野。呢間平日先有供應lunch set, 會比較抵食環境幾靚,而日頭黎採光好好,好多好有特色裝潢,因為隔離係鬼屋體驗館,符合番個主題都有d 骨頭,亦有唔少畫作裝飾前菜可選salad 或者湯,我地叫左各一share 試。當日湯係mushroom soup, 帶松露香菇味頗香濃味道唔錯,只是份量有點少。另外salad 超豐富,除左新鮮veggie 仲有我最愛BlackBerries🤤 其他仲有blueberries, strawberries, grapefruit 等, 呢個組合無得輸Choose your own 呢款午餐個presentation似all day breakfast,特別係有16款配料俾你揀,可以砌出一份獨有嘅午餐。Rice/Pasta/Orzo/Crystal bread係免費包一款嘅,之後就可以係16款配料到揀你喜歡嘅,當然越多款配料價錢就越高啦~ 我地貪新鮮揀左crystal bread,配料就有日本產魚子,牛面珠配甜酸菜,海膽汁魷魚薄片,薑味燒汁豬肉片同埋牛油果明太子蟹肉。Crystal bread第一次食,其實佢有啲似薄啲嘅拖鞋

Choose your own

Crystal bread第一次食,其實佢有啲似薄啲嘅拖鞋包,烘過後變得好鬆脆👍

日本魚子好正,鹹鹹地又帶啲啲甜味,用黎配好fresh嘅牛油果明太子蟹肉好夾下。

海膽汁魷魚薄片嘅海膽汁味道就唔太出,只係為魷魚片添加左鹹味。而魷魚片就幾Q彈~

兩款肉類嘅味道都好濃下,尤其牛面珠炆得好好入味,不過配包就有啲唔夾,覺得配飯或意粉會較好。

另外叫左吞拿魚蓉宇治抹茶卡邦尼亞烏冬
呢個真係幾特別,要講抹茶味其實又唔算好抹,只係sauce creamy 中嘗到一丁點澀味應該係茶味嘅苦?味道幾特別都幾難形容,同平時飲matcha latte/食matcha dessert 認知中抹茶味唔一樣
tuna 分開食味道會較出,一齊食存在感不高,烏冬口感滑溜都唔會太腍。

午餐包嘅烏龍茶幾好飲,無落糖更顯茶味嘅清香。另外叫左杯桂花金橘蘋果沙冰,帶桂花淡淡清香,同蘋果本身少許清甜,幾清新好飲
服務都幾好,年輕Waite/ waitress 都好nice 會主動比碟我地share, 介紹dishes 咁。環境舒適幾好坐,係唔錯嘆lunch tea 地方

2021-07-13 43 瀏覽
今日我同朋友去咗樂聲大廈嘅鬼混食午餐!鬼混餐廳嘅裝修好有特色,有唔少畫作同植物。餐廳提供唔少fusion 菜式,又好味又吸引。1. Choose your own (4 items)主食方面,我哋揀咗Seaweed Sesame Rice。個飯面頭佈滿飯素,好味。配料方面,我哋揀咗溏心蛋、唐揚炸雞、牛面珠配甜酸菜同慢煮八爪魚。溏心蛋整得好好,蛋黃好流心,仲採用日本產嘅蛋。唐揚炸雞有四件,炸得好脆。外皮一啲都唔油,裏面嘅雞肉好Juicy。牛面珠好淋,配埋甜酸菜一齊食都幾特別。慢煮八爪魚煮咗12小時,好軟淋,調味好惹味。2. Choose your own (4 items)到另外一份食物,主食我哋揀咗Udon。烏冬份量多,每條都沾滿日式芝麻醬。配料方面,揀咗溏心蛋、海藻芝麻醬沙律、炸蝦天婦羅同烤焗味噌醃鯖魚。溏心蛋甜甜地,有流心狀態。海藻沙律嘅蔬菜好新鮮,仲有紅桑子同火龍果,好fresh。另外有兩隻炸蝦天婦羅,炸皮好薄,蝦肉彈牙。烤焗味噌醃鯖魚好大條,魚肉好香好滑。Soup of the day今日提供咗雜菜湯。雜菜湯蕃茄味濃,裏面有煮到淋晒嘅蘿蔔、洋蔥等等,面頭仲有啲芝士。花生香蕉奶昔

1. Choose your own (4 items)

2. Choose your own (4 items)

Soup of the day

花生香蕉奶昔
花生同香蕉依個配搭好正,平時都會自己整依款多士。飲落去首先會飲到花生味,然後香蕉味會慢慢出嚟。兩樣嘅味道都好濃,飲完之後好飽😂!

桂花金橘蘋果沙冰
天氣實在太熱,朋友揀咗飲沙冰。沙冰蘋果味比較重,配搭住金橘同桂花,味道好fresh,簡直透心涼!

一知道銅鑼灣糖街開左間以鬼👻做主題嘅餐廳,我就即刻拉埋男友一齊去「鬼混」🤣 一入門口已經覺得好有氣氛,餐廳入面嘅裝修都好有心思,而且都幾大,特別鍾意有空間感嘅餐廳~至於食物方面,都幾有驚喜!因為不論飲品定菜式配搭嘅設計都頗有創意,而且賣相全部都好靚😍 好多菜式都用左食用花入饌,色彩繽紛,淨係睇都開心🤣 咁當然,最重要係味道都好!睇得出花左唔少心思💕☕️#薑蜜咖啡我唔飲咖啡 係男朋友order的 佢話幾特別 熱嘅時候薑味重d 凍左就變左蜜糖味重d 飲到尾發現 原來真係有薑嫁🤣🍹#洛神花青檸櫻花梳打我不嬲好鍾意飲梳打/有檸檬🍋嘅野飲😍 呢杯就岩晒我口味,酸酸甜甜好fresh😆🥗#茶葉滷水牛小排沙律第一眼見到呢個菜式已經覺得幾特別~ Fushion菜🤣 牛小排份量好足,滷水味唔算重,肉質口感恰到好處,唔會柴,下面係雜果沙律,有雜莓、西柚、車厘茄、無花果等等 好豐富!重點係全部都好新鮮!!我好鍾意呢個菜式🤤🦆#鴨肉醬鴨肝慕絲脆片依個前菜好靚好吸引😍 本身鴨肉醬鴨肝都幾濃味,不過配搭埋紅莓同無花果一齊食就中和左d油膩感,唔錯!所以一定要一啖食晒佢🤣🐟#威靈頓白吞拿魚威靈頓牛就聽得多,威靈頓魚真係第

☕️#薑蜜咖啡

🍹#洛神花青檸櫻花梳打

🥗#茶葉滷水牛小排沙律

🦆#鴨肉醬鴨肝慕絲脆片

🐟#威靈頓白吞拿魚
威靈頓牛就聽得多,威靈頓魚真係第一次食🤣 外層酥皮夠香脆,入面嘅魚肉亦鮮嫩,整既過程應該都幾考功夫~ 最特別嘅係,通常威靈頓牛同酥皮之間夾住嘅係蘑菇蓉,但呢個係薑葱!!中西合璧🤣👏🏼

🍝#雞肉桂花卡邦尼
雞肉一向係我嘅至愛~ 通常都係卡邦尼意粉,但呢個係配烏冬😂 又岩我胃口,因為我本身都幾鍾意烏冬!烏冬咬口十足,條條掛汁,桂花味就唔算好出~ 食到呢到已經好飽🤣

🍮#佛手柑伯爵茶奶凍
飽還飽,食埋甜品先完美🥰 我想講呢個甜品都好靚🤩 好似座🏔️咁🤣 口感滑嘟嘟,啖啖都食到伯爵茶同奶味,仲有我鍾意嘅脆脆~ 完美嘅ending🔚☺️

同層仲有市集行 同埋有鬼屋玩!!好正🤩🤩
銅鑼灣嘅後花園-鬼混飯堂,滿分嘅裝潢設計、有心思嘅fusion菜,係有驚喜呢!Lunch Menu除咗意粉、漢堡、牛扒外仲有自選配搭,包餐湯或沙律,叫特飲亦有折扣優惠,好多選擇。先嚟嘅羅宋湯足料夠味,隻湯碗都特別靚!想飲蘑菇湯但當日冇晒,下次再試試~抹茶卡邦尼烏冬夠晒gimmick,開頭擔心會唔夾,但其實食落抹茶味唔突出,反而幾鍾意個醬汁同烏冬,好濃好creamy,呑拿魚蓉落咗少少檸檬汁帶出鮮味,依個配搭嘅卡邦尼有特色得嚟又好味。食咗一啖麻辣意大利麵感覺似曾相識,諗諗下覺得好似譚仔呢🤣 可以將麻辣同意粉融合,真係冇諗過!魷魚亦值得一讚,薄薄一片更入味、有咬口,另外仲食到芝士同細粒帶子肉,鍾意重口味嘅一定啱~花生香蕉奶昔用咗粗粒花生醬打所以會食到粒粒花生同香蕉果肉,仲燒咗層焦糖脆脆喺香蕉上面,肥仔得嚟好有滿足感☺️ Marshmallow Coffee面頭嘅半溶嘅棉花糖同奶泡好吸引,比起奶昔更加甜~

Minestrone Soup

呑拿魚蓉宇治抹茶卡邦尼烏冬

麻辣意大利麵伴魷魚薄片

花生香蕉奶昔
Marshmallow Caramel Coffee
  • 呑拿魚蓉宇治抹茶卡邦尼烏冬
  • 麻辣意大利麵伴魷魚薄片
2021-07-05 86 瀏覽
好需要講明我唔係餐廳打手,我預備要大力讚!。二人行。玩完解迷恐怖刺激扮演員casting主題嘅故事,就去左餐廳食飯。。最近玩鬼屋會有優惠價加扣近$400/兩人嘅set dinner,四百蚊就可以享受晚餐。本身諗住玩完廢事周圍搵食,就一於一條龍咁食埋飯。入到餐廳,驚喜黎啦!。環境: 本身網上睇,覺得餐廳環境幾有特色,點知係有特色之黎仲好精緻,坐得又舒服,個空間感好寬敞,坐窗邊仲可以望到電車路。我自己都周圍影吓相打下卡✌🏾。。服務: 一流,餐廳服務員儀表整潔👍🏾加分。💁🏽仲有禮貌到不得了,細心留意到客人需要,可能細微到見到你用完張紙巾,佢會自己主動再比紙巾你。亦都會主動介紹餐牌😍,上菜嘅時候留意到可能要share food,會主動問你要唔要碟。你只要起身行去洗手間方向,已經有服務員立刻行過嚟指引你點樣去洗手間 。佢哋會保持一個距離,你完全唔發現原來有人留意緊你嘅需要,但係係你需要嘅時候,佢哋會突然間處理咗你嘅需要。。食物: 好好食(食材好新鮮,配搭嘅汁好合適),擺盤好靚,器皿配搭傢俬好合適。唯一少少意見,set dinner甜品得一碟,我覺得如果要同朋友分享唔係好方便,就算比兩個碟比客人,
好需要講明我唔係餐廳打手,我預備要大力讚!

食物: 好好食(食材好新鮮,配搭嘅汁好合適),擺盤好靚,器皿配搭傢俬好合適。唯一少少意見,set dinner甜品得一碟,我覺得如果要同朋友分享唔係好方便,就算比兩個碟比客人,我覺得自己要分落去都好麻煩,同埋share food整到個甜品散開左,唔靚。味道係好好食嘅,純粹多咗一啲功夫要做,覺得可以改善埋,就真係比到100分。

小提示,入座後,佢會問你飲咩水,咁你揀咗嘅水,其實係要付費嘅(大概$8x咁啦我嗌左sparkling Water)。

總結,玩完鬼屋,我先優惠價加個大概$400 set dinner/二人,我真係覺得好鬼死抵😂。平民價錢,五星級享受!

2021-07-04 89 瀏覽
食物唔好食,好細份,食材普通,想玩西餐fusion 但怪怪的。打卡真係一流,氣氛黑暗好多影相位。有個大電視📺播住火爐🔥片好正,周圍都有裝飾品好有心思。前菜炸魷魚🦑係唯一唔錯,入口夠淋,雖然完全無魷魚味。個日無晒薯條,唯有食薯角,超乾,配左蛋黃醬仲乾,蛋撻醬太乾但又好油,完全點唔到。水牛芝士波就係for 影相,影完相食個波係無味的。菜就普通,有一舊好細煙三文魚。白汁桂花烏冬就麻麻,聞到有花香,但食落係普通白汁加烏冬。主菜唔平,叫左半份燒豬肋骨,佢話係黑毛豬但超多超多肥膏,只有3份1係肉,只有表層有味。龍蝦湯正常但個脆米好硬好痴牙,跟足店員指示食都係咁煙韌…

白汁桂花烏冬就麻麻,聞到有花香,但食落係普通白汁加烏冬。

龍蝦湯正常但個脆米好硬好痴牙,跟足店員指示食都係咁煙韌…

2021-07-02
2021-07-03 76 瀏覽
見ig 人地食過鬼混,環境幾靚,食物賣相靚,就約友人來。未入門口,就有以前香港本地鬼片電影相。環境設計貼切餐廳名。萬聖節帶埋朋友慶祝🎉最正。水牛氣球沙拉透明白色🎈,賣相佳,氣球不久就縮水,記住不宜吃。無花果甜甜的。 鬼混醬豬 豬肋骨因為慢煮關係所以需時,刀切時已感覺到豬肋骨幾腍。咬一口,外皮香脆,肉內藏汁,燒烤醬不錯喔。混醬單骨雞翼粟米雞翼表層有炸玉米粒,食落去脆脆地,肉滑皮脆柚子左口魚🐟兩塊魚底層墊住脆米片,左口魚肉滑,口感佳。 白朱古力夏洛逸蛋糕花碟盛住的蛋糕 ,感覺高貴。兩個人食剛好, 酸酸甜甜。
見ig 人地食過鬼混,環境幾靚,食物賣相靚,就約友人來。

未入門口,就有以前香港本地鬼片電影相。
環境設計貼切餐廳名。萬聖節帶埋朋友慶祝🎉最正。

水牛氣球沙拉

鬼混醬豬 豬肋骨

混醬單骨雞翼粟米

雞翼表層有炸玉米粒,食落去脆脆地,肉滑皮脆

柚子左口魚🐟
兩塊魚底層墊住脆米片,左口魚肉滑,口感佳。

白朱古力夏洛逸蛋糕
花碟盛住的蛋糕 ,感覺高貴。兩個人食剛好, 酸酸甜甜。

2021-07-03 63 瀏覽
今日去完銅鑼灣行街 於是就想搵個地方食午餐呢間位於戲院隔離嘅餐廳Vie won won 門口好神秘 入面嘅裝修帶點恐怖氣氛 裝飾品亦都好有格調 小食叫咗個金梅番薯條 好耐冇去台灣超級掛住呀 蕃薯條炸得香脆入面軟淋 仲有天然蕃薯嘅甜味 外面加上酸酸甜甜嘅酸梅粉非常開胃美利堅合眾國牛扒 牛扒份量唔大 五成熟煮得啱啱好 入面仲係鮮嫩嘅粉紅色 夠曬多汁而且牛肉味濃郁 配菜仲有炸薯角非常香脆沙律菜新鮮仲配有唔同嘅水果 幾有誠意另外叫咗個西式嘅三餸飯哈哈 脆炸魷魚圈 夠香脆 牛面珠配甜酸菜 非常有驚喜牛面珠煮得軟淋又入味 膠質非常豐富 薑味燒汁豬肉片 肥瘦適中 用薑汁去調味少咗一份油膩感Orzo 原來係用咗芝士忌廉汁調配嘅米型意粉 食落煙煙韌韌 味道奶香十足
今日去完銅鑼灣行街 於是就想搵個地方食午餐

沙律菜新鮮仲配有唔同嘅水果 幾有誠意

另外叫咗個西式嘅三餸飯哈哈

脆炸魷魚圈 夠香脆

薑味燒汁豬肉片 肥瘦適中 用薑汁去調味少咗一份油膩感

2021-07-03 97 瀏覽
⿻⿻ 𝘝𝘪𝘦 𝘞𝘰𝘯 𝘞𝘰𝘯𓏲𓏱𓏭𓏭呢間Vie Won Won係糖街間戲院樓上 之前搞嘅市集都去過幾次 個時已經覺得裝修復古得嚟好有心思好靚 今次去佢地嘅鬼混飯堂更加有驚喜 (*゚0゚)ハッ裝修係vintage風格 藍色嘅墻上面掛咗各種畫作 好多綠色植物 枱上有好靚嘅乾花 仲要每盞燈都係唔同款式 連餐具同擺盤都好正 睇得出花咗好多心思午餐時間去有lunch menu 包餐湯同沙律 有一個特別嘅自選套餐可以揀主食同3-6個item 我地揀咗麵包配牛面珠、魷魚片、吞拿魚蓉、醬油蛋黃 就係圖二豐富個一碟 每樣都好食 特別係牛面珠質地好嫩好入味 蛋黃加落麵包食好香 (✳︎´∨︎`✳︎).°。 另一個係野菌紫薯飯配石斑魚 飯係好靚嘅紫色 食到紫薯嘅淡淡嘅香甜味 比較清淡 魚柳都煎得幾嫩 入面仲有啲蘑菇~甜品嘅佛手柑伯爵茶奶凍超好睇 就係圖一呢個 下面嘅奶凍earl grey味好出 同佛手柑嘅清新味道係絕配嘢飲試咗桂花金橘蘋果冰沙 味道好fresh好夏天 蘋果同橘嘅味道都幾明顯兩款餐湯都幾好飲 特別係蘑菇湯好濃𓏲𓏱𓏭𓏭Choose Your Own Set $132野菌紫薯飯配香煎石斑魚 $138佛手柑
⿻⿻

桂花金橘蘋果沙冰 $64
Choose  your  own  set
  • 桂花金橘蘋果沙冰
  • 佛手柑伯爵茶奶凍
#跟住我食唔中伏.已經bookmark咗呢間餐廳好耐,今日終於帶埋寶寶來viewonwon😍#三個字 😎環境超靚✅服務貼心✅食物高質💯由搭扶手電梯上去開始,每個角落都用盡心思 #超多打卡位.[美利堅合眾國西冷牛扒]牛扒厚身質素唔錯,5成熟肉汁幾多調味唔太濃保留本身牛肉香👍🏻想更惹味可以點on side的甜酸醬汁,微辣食唔停口😋.[野菌紫薯飯配香煎比目魚]紫色飯真係超夾呢度環境,神秘又夢幻,帶點好奇刺激!食落好香紫薯味,健康有益岩哂寶寶💜香煎比目魚做得好靚!外脆肉嫩👍🏻 #好好食.#cappuccino 烘焙味好香,拉花又靚💞嘆住靚咖啡食好西🙈心情很好❤️....PS店員超級有禮貌👍🏻而家真係好難得 #讚#絕對係個可到的地方 #回頭率100#ca師奶餐廳_銅鑼灣

#跟住我食唔中伏
#三個字 😎環境超靚✅服務貼心✅食物高質💯
由搭扶手電梯上去開始,每個角落都用盡心思 #超多打卡位
[美利堅合眾國西冷牛扒]
牛扒厚身質素唔錯,5成熟肉汁幾多
調味唔太濃保留本身牛肉香👍🏻
想更惹味可以點on side的甜酸醬汁,微辣食唔停口😋
[野菌紫薯飯配香煎比目魚]
紫色飯真係超夾呢度環境,神秘又夢幻,帶點好奇刺激!
食落好香紫薯味,健康有益岩哂寶寶💜
香煎比目魚做得好靚!外脆肉嫩👍🏻 #好好食
#cappuccino 烘焙味好香,拉花又靚💞
嘆住靚咖啡食好西🙈心情很好❤️
PS店員超級有禮貌👍🏻而家真係好難得 #讚
#絕對係個可到的地方 #回頭率100
#ca師奶餐廳_銅鑼灣
2021-07-01 45 瀏覽
《鬼死咁好食👻》———————————————-#鬼混 👹-一直都好想食呢間位於糖街製片廠裡邊嘅鬼屋主題餐廳,早排終於去咗打卡😍裝潢風格相當玩味,無論係裝飾定擺盤都好有古堡氣氛,零舍鬼馬🤩-🐠 前菜嘅柚子燒左口魚邊都幾有驚喜,一咬開爆珠就充滿柚子味,放喺脆片上一齊食用手食特別有東南亞風情😆-🦑 蝦蝦麻辣芝士麵拌將魷魚設成薄片,撈埋意粉一齊食,撈埋帶有麻辣香,好過癮🌶-🐽 鬼混醬豬肋骨認真抵讚!表面燒得好正,帶啲焦香,肉質超軟嫩,咬落去啲肥膏位度非常邪惡,肉汁咇晒出嚟,隔離放住原個烤蒜頭,可以切啲出嚟拌埋嚟食,十分惹味😆-🥛佢有提供過食各樣嘅酒類飲料,款款都好吸引,但只係我哋咁啱唔想飲酒,就揀咗兩杯奶類嘅飲品,同樣咁出色🙈奶昔充滿早餐風味,充滿胚芽好立克味道!奶蓋鴛鴦走沙冰鴛鴦味好出,上面一層厚奶,味道香濃🤗-⭐ 參考價錢︰柚子燒左口魚邊(二人份): $78蝦蝦麻辣芝士麵拌: $178鬼混醬豬肋骨: $198半份早餐奶昔: $72奶蓋鴛鴦走沙冰:$68🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$330
《鬼死咁好食👻》
———————————————-
#鬼混 👹
🐠 前菜嘅柚子燒左口魚邊
🦑 蝦蝦麻辣芝士麵拌
將魷魚設成薄片,撈埋意粉一齊食,撈埋帶有麻辣香,好過癮🌶
🐽 鬼混醬豬肋骨
奶蓋鴛鴦走沙冰:$68
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$330
2021-07-01 36 瀏覽
《鬼混》行玩味主題性既餐廳同Mamaday係同系列既姊妹店難怪一樣咁有味道門口雖然冇餐廳名但就感覺冇行錯入到店內,係佈滿中西各佛像同好多抽象畫嘅設計,配合返鬼怪嘅主題睇得出店主係有落過一番心機而空間感亦比我想像中大枱同枱之間都有一定嘅距離唔會有壓迫感星期六日既中午冇set 叫只有À la cart menu 紫薯飯配香煎帶子 HKD197紫薯平時就食得多但溶入飯裡面就真係第一次試紫薯味幾出,配飯又出奇地夾加埋帶子煎得好香而且夠大粒係encore 之選👍🏻鵪鶉桂花卡邦尼烏冬 HKD168桂花味幾搶Fo, 整體味道偏甜我自己就唔太鍾意🤭桂花金橘蘋果沙冰 HKD64都係有同一個問題就係桂花味太出😅唔係幾搵到蘋果既位置但其實飲落係清新消暑解膩既💪🏻餐廳出邊仲有個以鬼片為題嘅市集有時間都幾值得行下😎#銅鑼灣美食#causewaybay#主題性餐廳#玩味濃
《鬼混》

只有À la cart menu

紫薯飯配香煎帶子 HKD197
紫薯平時就食得多
但溶入飯裡面就真係第一次試
紫薯味幾出,配飯又出奇地夾
加埋帶子煎得好香而且夠大粒
係encore 之選👍🏻

鵪鶉桂花卡邦尼烏冬 HKD168
桂花味幾搶Fo, 整體味道偏甜
我自己就唔太鍾意🤭

桂花金橘蘋果沙冰 HKD64