// 𝙃𝙤𝙧𝙧𝙤𝙧-𝙏𝙝𝙚𝙢𝙚𝙙 𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘾𝙝𝙞𝙘 𝙄𝙣𝙩𝙚𝙧𝙞𝙤𝙧 𝘿𝙚𝙨𝙞𝙜𝙣 👻 //-Well-known for its delectable fusion dishes served under their horror-themed interior designs with classy decor🧟‍♀️, Vie Won Won is a perfect spot for lunch or dinner, or simply a quick stop-by for some sweet treats and drinks.🙌🏻-☞ 𝐔.𝐒. 𝐋𝐨𝐰𝐞𝐫 𝐁𝐨𝐭𝐭𝐨𝐦 𝐒𝐢𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 - 𝐇𝐊$𝟏𝟕𝟖A steak cut from the back of the animal in between of top sirloin and flank, it was flawlessly seared and well-seasoned, juicy, tender, and extremely succulent to savor;
A steak cut from the back of the animal in between of top sirloin and flank, it was flawlessly seared and well-seasoned, juicy, tender, and extremely succulent to savor; accompanied with a portion of sweet potato fries, fresh asparagus, and mixed mushrooms.💯
☞ 𝐂𝐡𝐨𝐨𝐬𝐞 𝐘𝐨𝐮𝐫 𝐎𝐰𝐧 (𝟒 𝐈𝐭𝐞𝐦𝐬) - 𝐇𝐊$𝟏𝟑𝟐
A customizable dish for everyone to tailer-made their very own combination from the 12 ingredients, prices are varied based on the number of choices.
We’ve chosen 𝘎𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘔𝘪𝘴𝘰 𝘔𝘢𝘳𝘪𝘯𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘔𝘢𝘤𝘬𝘦𝘳𝘦𝘭, unexpectedly meaty and savory to go with the tangy pasta; along with 𝘔𝘪𝘯𝘤𝘦𝘥 𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘊𝘩𝘪𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘠𝘢𝘮 𝘗𝘢𝘴𝘵𝘦, crispy 𝘋𝘦𝘦𝘱 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘚𝘲𝘶𝘪𝘥 𝘙𝘪𝘯𝘨𝘴, and topped off with an “eggcellent” 𝘖𝘯𝘴𝘦𝘯-𝘵𝘢𝘮𝘢𝘨𝘰; making it a combo to be impeccably unbeatable!😋
☞ 𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 𝐒𝐨𝐮𝐩
Freshly blended with wild mushrooms and slowly simmered for hours, the mushroom soup was incredibly thick and creamy, yet very dainty and comforting in flavor.🍄
☞ 𝐌𝐢𝐧𝐞𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐩
An Italian soup made with vegetables and with the addition of rice, tasted amazingly hearty and appetizing.🍅
☞ 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐥𝐨𝐭𝐭𝐞 𝐒𝐭𝐫𝐞𝐞𝐭 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐝𝐨𝐧𝐧𝐚𝐲 𝟐𝟎𝟏𝟗 - 𝐇𝐊$𝟓𝟖
Tasted with hints of tropical fruits of peach, melon, and pineapple, the citrus flavor with the crisps made it a delightful white wine to savor along with the above dishes.
// 𝟏𝟎% 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐠𝐞 🔝 //
U.S. Lower Bottom Sirloin Steak 美利堅合眾國西冷牛扒
Choose Your Own (4 Items)
Mushroom Soup
Minestrone Soup
Charlotte Street Chardonnay 2019
Choose Your Own (4 Items)
Mushroom Soup
Minestrone Soup
  • Grilled Miso Marinated Mackerel 烤焗味噌醃靖魚
  • Minced Tuna with Chinese Yam Paste 吞拿魚蓉配山芋蓉
  • Deep Fried Squid Rings 脆炸魷魚圈
  • Onsen-tamago (egg imported from Japan) 半熟溫泉蛋 (日本產)
銅鑼灣嘅後花園-鬼混飯堂,滿分嘅裝潢設計、有心思嘅fusion菜,係有驚喜呢!Lunch Menu除咗意粉、漢堡、牛扒外仲有自選配搭,包餐湯或沙律,叫特飲亦有折扣優惠,好多選擇。先嚟嘅羅宋湯足料夠味,隻湯碗都特別靚!想飲蘑菇湯但當日冇晒,下次再試試~抹茶卡邦尼烏冬夠晒gimmick,開頭擔心會唔夾,但其實食落抹茶味唔突出,反而幾鍾意個醬汁同烏冬,好濃好creamy,呑拿魚蓉落咗少少檸檬汁帶出鮮味,依個配搭嘅卡邦尼有特色得嚟又好味。食咗一啖麻辣意大利麵感覺似曾相識,諗諗下覺得好似譚仔呢🤣 可以將麻辣同意粉融合,真係冇諗過!魷魚亦值得一讚,薄薄一片更入味、有咬口,另外仲食到芝士同細粒帶子肉,鍾意重口味嘅一定啱~花生香蕉奶昔用咗粗粒花生醬打所以會食到粒粒花生同香蕉果肉,仲燒咗層焦糖脆脆喺香蕉上面,肥仔得嚟好有滿足感☺️ Marshmallow Coffee面頭嘅半溶嘅棉花糖同奶泡好吸引,比起奶昔更加甜~

呑拿魚蓉宇治抹茶卡邦尼烏冬

麻辣意大利麵伴魷魚薄片

花生香蕉奶昔
Marshmallow Caramel Coffee
  • 呑拿魚蓉宇治抹茶卡邦尼烏冬
  • 麻辣意大利麵伴魷魚薄片
2021-06-14 1215 瀏覽
清假第一時間去Vie won won🙊未到餐廳已渴望氣球沙律🎈🥗少女心到呢😝💕賣相超級吸引唷!🎈 氣球沙律脹卜卜氣球水牛芝士,底下配上煙三文魚同雜莓蔬菜沙律。除咗打卡able,口落都好fresh幾開胃!🍝麻辣意大利麵配魷魚薄片四川風味嘅意大利粉好特別,香濃麻辣香,少少辣、少少麻,好惹味唷!初時諗白色一片片係咩🤪原來係魷魚薄片!口感爽爽的彈牙,不錯唷!鍾意食麻辣火鍋嘅你一定要食❤️🍱牛油果明太子蟹肉|烤焗味噌醃鯖魚海膽汁魷魚博片|牛面珠配甜酸菜|ORZO ( CHOOSE YOUR OWN) 成條鯖魚!大條又好味😋賣相好吸引,一共16個款式可以揀齊自己鍾意食嘅,再配埋ORZO,口感似Risotto 咁creamy,配搭埋雞髀菇,好好味唷!跟餐仲配埋餐湯有鮮茄雜菜湯蘑菇濃湯可選擇呢度由門口至餐廳每一個各角都好好影!應該話連啲食物都好好影!🤣係女仔都鍾意嘅一間餐廳!齊齊鬼混唷🤪........#chantaljj銅鑼灣 #chantaljj多國菜 #chantaljjcafe #銅鑼灣美食 #hkCafe#香港打卡#香港好去處
賣相超級吸引唷!

🎈 氣球沙律
脹卜卜氣球水牛芝士,底下配上煙三文魚同雜莓蔬菜沙律。
除咗打卡able,口落都好fresh幾開胃!

🍝麻辣意大利麵配魷魚薄片

#香港打卡
#香港好去處
  • 麻辣意大利麵配魷魚薄片
2021-06-09 1140 瀏覽
追月日,難得一見嘅月全食🌕,追之前先要食飽飽是常識吧。適逢喺銅鑼灣上完堂,六點鐘都未夠,可以把握機會嚟「鬼混」食個早晚餐。如果週末食,一定要訂位,我之前Walk-in真係失敗過。我相信十個有九個嚟幫襯都係為咗一睹呢度嘅環境裝修👀,呢方面佢絕對唔會令人失望。餐廳燈光偏昏暗,牆壁油上沉色調,四周圍都掛上骷髏骨圖畫☠️同放置盆栽植物,以配合返主題。講返食物,餐廳主打多國Fusion菜,樣樣都好似好正咁,齋睇菜名已經覺得好吸引😍。不過價錢就唔平,幸好食物質素對得住個價錢。龍蝦湯配脆米伴海蜇頭珊瑚蚌($218),菜式嘅造型幾特別,碟中放咗幾球飯團同海鮮🍙,而龍蝦湯就另外放置於一個茶壺內。店員建議我哋襯熱將龍蝦湯倒入,如果唔係脆米就可能唔夠淋,口感無咁正。龍蝦湯好惹味🦞,就同平日飲嗰啲一樣。本身覺得飯球應該浸完湯都偏硬,似飯焦,但出到嚟又OK,既似泡飯,又不乏脆粒🍚。餸料方面幾豐富,有龍蝦肉/蟹肉、珊瑚蚌同海蜇等,成個組合好搭調。茶葉滷牛小排沙拉($176),慢煮牛小排切件上,食用方便。🥩肉身呈少少粉紅色,生熟度剛好;唔好睇佢個紋理有明顯一絲絲,但肉質其實係軟嫩㗎。牛小排肉味濃郁,帶微微鹹香,不過就
茶葉滷牛小排沙拉
茶葉滷牛小排沙拉($176),慢煮牛小排切件上,食用方便。🥩肉身呈少少粉紅色,生熟度剛好;唔好睇佢個紋理有明顯一絲絲,但肉質其實係軟嫩㗎。牛小排肉味濃郁,帶微微鹹香,不過就唔係好食到有用茶葉滷製過。🥗沙律菜配上多款水果,例如無花果、西柚同覆盆子等,配合埋柚子醋,食落甜甜哋,幾清新。
玄米豆腐芝士蛋糕
是日心情之選($72),即係是日甜品玄米豆腐芝士蛋糕🍰。食完主菜都等咗OK耐先上甜品,驚係咪漏單,因為心諗切餅使幾耐啊🤔。不過見到甜品後就明白了,佢並唔係一件切餅。四四方方立體嘅佢似足一嚿豆腐,伴旁鋪咗餅乾脆脆,綠色一片,行田園風。蛋糕芝士味唔強,白色部份似豆腐布甸,而綠色嗰啲位就散發住玄米香。整體唔太甜,口味又夠突出,好食🤤。
題外話,其中一位男店員服務超細心,用餐過程不斷留意客人有乜需要,又會主動幫我哋斟水👍。傑出員工非佢莫屬!
同場加映一:餐廳除咗有別緻裝修外,仲有開揚景觀,以下圖片就係紀錄咗鬼混的日與夜🌇🌃。
同場加映二:餐廳所身處嘅地方幾得意,隔離有一間戲院🎬,但就以驚栗電影體驗館《糖街製片廠》為題材。另一邊廂,出面位置亦可變身成為市集;而下層入口位都好過癮呢👻。
總括嚟講,餐廳唔止得個樣,食物水準亦都高😋,佢咁高人氣並唔係無原因嘅。晚市消費較貴,但平日午市好似有套餐,應該抵食啲。如果想來打卡,我認為絕對值得啊🤳!
2021-05-26
玄米豆腐芝士蛋糕
上次黎食晚餐試過呢度既招牌威靈頓白吞拿魚,簡直係驚爲天人。今日決定再黎試試新菜式。三個月冇黎,餐廳明顯由試業變正式開業。餐牌豐富左好多,有多款湯及沙拉,前菜,分享菜式,意粉飯等,主菜同甜品。菜式非常新穎有創意。今晚叫左一份主菜同一客燉飯分享,要食未食過嘅新菜式。鬼混醬豬肋骨(半份) $198另加一鬼混醬豬肋骨半份都好大份,有四大支骨,連住好多肉。餐牌介紹話呢個豬肋骨嘅特色係恆温慢煮令豬肋骨好腍。豬肋骨都真係幾易切開,而入面居然係未熟透,所以有啲咬唔開。豬肋骨油脂幾豐富,所以熟透既部分真係好脆,外皮香脆,肉汁豐富,鬼混醬(其實係燒烤醬)味道都唔錯。個人認爲如果可以全熟會更好。豬肋骨仲可以叫全份,成為$368。配菜仲有炸薯角,份量好多,炸得個皮超脆,請服務員攞左一小兜茄汁點更好味。沙律無加沙律醬,但係吸嗮豬肋骨油夠好食。燒汁日本A4和牛燉飯 $228另加一呢個係日式fusion菜式,融合日式和牛同意大利燉飯。和牛片好多,煮得半生熟,好肥美而牛味好濃,而燒汁亦調得好味,果然係日本A4和牛。燉飯反而唔係咁意式,佢唔係有嚼勁嗰種,而係濕潤度高嗰d,仲有少少拉絲。燉飯口感豐富,有粒粒豆角,雜菇細細

鬼混醬豬肋骨(半份) $198另加一

燒汁日本A4和牛燉飯 $228另加一

燒汁日本A4和牛燉飯

呢個係日式fusion菜式,融合日式和牛同意大利燉飯。和牛片好多,煮得半生熟,好肥美而牛味好濃,而燒汁亦調得好味,果然係日本A4和牛。燉飯反而唔係咁意式,佢唔係有嚼勁嗰種,而係濕潤度高嗰d,仲有少少拉絲。燉飯口感豐富,有粒粒豆角,雜菇細細條同爽脆薄菇片,口感豐富,而味道清淡唔過火,同和牛平衡返。燉飯上面最後撒上新鮮菜苗,藏紅花條同黃色香草,色彩繽紛。而餐牌寫明用日本進口蛋。

白朱古力夏洛逸蛋糕 $78另加一

白朱古力夏洛逸蛋糕

雖然好飽,但係甜品都要嗌。呢個白朱古力夏洛逸蛋糕個名好靚,叫黎試吓先。賣相超靚,用左隻好靚嘅碟放好。蛋糕上面啲忌廉擠得好靚,仲擺左好多新鮮藍莓同覆盤子,再加上滿滿嘅餅碎,最後撒上唔同顏色嘅餅碎同食用花瓣,點呢款蛋糕黎慶祝特別日子真係好啱。味道方面,蛋糕切開有雜莓夾心,配合富蛋香而鬆軟嘅蛋糕,味道好夾。而好多香脆餅碎加埋香滑而唔膩嘅忌廉更加增添口感,好好味道。反而食完唔覺白朱古力味。

白朱古力夏洛逸蛋糕

飲品有啤酒,雞尾酒,紅白酒,咖啡,茶,梳打,奶昔,沙冰。不過今餐主打美食,所以只係簡單叫左杯凍檸水。
凍檸水

凍檸水 $38另加一

凍檸水有三塊檸檬,飲管係用紙做,支持環保,味道正常。

座位舒適,裝修佈置玩味十足,作為主題餐廳都幾搞鬼。今餐特別鍾意白朱古力夏洛逸蛋糕,有興趣可以一試。

2021-06-07
2021-07-25 0 瀏覽
去到餐廳門口啱啱做緊鬼古展覽,睇完先入去食,嚇一嚇先!一入到嚟,環境又唔係好得人驚,反而個氣氛似係去咗啲古堡咁,坐喺窗邊又係另一番感覺Genmaicha yuzu soda 丸久小山園玄米柚子梳打 ($62)⁣玄米及柚子沉咗喺底,要撈撈先~ 呢個抹茶未夠濃,可以再重手啲,但整體配搭係吸引係會令人想再試⁣Tuna uji matcha carbonara with udon 吞拿魚蓉宇治抹茶卡邦尼烏冬 ($168)⁣以為啲綠色得個樣,但原來愈食啲抹茶味愈出!話明係carbonara,所以都有煙肉片,而且仲係好多塊,食到最尾都仲有好多,又唔鹹喎啲煙肉。撈埋吞拿魚蓉口感非常滑溜,絕對係配搭新穎又好味!⁣Sweet potato rice with grilled grouper 野菌紫薯飯配香煎石斑魚 ($138)⁣紫色嘅飯影相好靚,食落好有紫薯味又煙韌,仲有好多菇及番薯,又唔會煮到太硬,軟硬適中好岩食⁣

• 野菌紫薯飯配香煎石斑魚
  • 吞拿魚蓉宇治抹茶卡邦尼烏冬
2021-07-19 0 瀏覽
放假天約會朋友到銅鑼灣行街一聚,來到銅鑼灣糖街樂聲大廈,一間好特別的餐廳名叫: 鬼混,餐廳環境佈置都好特別又有氣氛,暗暗的玩味十足,是打卡之選。我們點了一客水牛芝士氣球沙拉,價錢$ 128,呢個沙拉貌相精緻特別,影相一流,水牛芝士變成了一個大大的氣球般,沙拉蔬果亦非常新鮮美味,推介。另外,點了混醬單骨雞翼,價錢$76,可選兩款不同味道的醬伴雞翼,選的是粟米片和辣汁味道,雞翼更具層次和入味,有種與別不同的感覺。還點了一客鵪鶉桂花卡邦尼竹烏冬,價錢$178 , 這個味道頗為濃烈,濃厚的卡邦尼配合清新的桂花,亦是特別的。飲品方面, 點了一杯西芹檸檬青蘋果梳打,價錢$66,是新鮮果汁,淡淡的西芹味不會太甜,朋友說稍稍淡了一些些,愛健康清淡味道的會喜歡。另外點了一杯早餐奶昔,價錢 $72,這個真的很有早餐的感覺,是早餐燕麥奶的味道,喜歡燕麥奶的推介呢,配上西餐感覺很特別。

2021-07-19 0 瀏覽
今日同朋友慶祝生日搵咗一間幾特別嘅餐廳, 因為佢個主題係比較詭異,餐廳名叫鬼混 vie wonwon 👻. 一去到個門口見到好多裝飾物💀☠️好吸引, 未入到去已經攞個電話出嚟影相. 成間餐廳感覺很新鮮因為餐廳嘅主題幾特別而且佢個Menu好多款揀可以選擇.由三個item至到六個item價錢又唔算貴. 因為朋友生日所以我哋兩個都叫咗六個item set lunch, 加上有湯或沙律 和餐飲 我哋先叫咗六選一嘅free item, 有udon, pasta, rice, crystal bread, burger, 而我哋叫咗一個烏冬(有好多明太子) 和burger. 個份量驚人! 我哋嗰12 items 叫咗 fried avocado, prawn tempura, squid rings beef cheek, jamon iberico,sliced beef, short ribs, octopus, crab meat, gratin, squid flakes. 每個item d 份量都幾多, 全部都好嘢味, 而且感受到廚師的用心製作. 除咗beef cheek 冇乜特別, 其餘

我哋先叫咗六選一嘅free item, 有udon, pasta, rice, crystal bread, burger, 而我哋叫咗一個烏冬(有好多明太子) 和burger. 個份量驚人! 我哋嗰12 items 叫咗 fried avocado, prawn tempura, squid rings beef cheek, jamon iberico,sliced beef, short ribs, octopus, crab meat, gratin, squid flakes. 每個item d 份量都幾多, 全部都好嘢味, 而且感受到廚師的用心製作. 除咗beef cheek 冇乜特別, 其餘所有食物都很好吃.

飲品我叫了烏龍茶朋友叫咗個玄米柚子梳打, 非常好飲. 總括來說這間餐廳比我感覺很特別, 所有裝修及用的餐具很細緻 值得一試!

烏龍茶和玄米柚子梳打

明太子烏冬和6 item
burger 加 6 items
明太子烏冬
跟餐湯
和朋友在維多利亞公園跑完步,她約我去糖街樂聲大厦一樓Vie Won Won鬼混吃午餐兼打卡。餐廳裝飾像古堡和鬼屋,有心思,好盞鬼,打卡正。餐廳提供的西餐款式多,有特色。午餐時段我們選了兩個午市套餐,包餐湯/沙律,主菜及茶/咖啡,經濟好食。其中一個套餐我們選了主菜可以揀三至六個餸的,頗有特色。運動完有quota可吃多點,就揀了醬油漬蛋黃,黑醋野菌沙律,唐揚炸雞,炸石班魚,茶葉鹵牛小排,薑味燒汁豬肉片。雜菜湯開胃,加了點芝士在內更好味。蒜片橄欖油意粉又香又彈牙。每樣餸都美味有水準,尤其是炸石班,牛小排,炸雞和沙律。另一個餐選了美利堅合眾國西冷牛扒。餐的甜酸沙律微辣,菜新鮮,水果甜。牛扒大大塊烤焗得剛好,肉質靚,柔軟有肉味,點甜酸汁效果不錯,令你更開胃。配菜炸薯條和雜菜都可口,尤其欣賞嫩嫩的露笋。飲完清新的凍烏龍茶,再來一杯乳酪。原味乳酪內有水果,果仁和殼物脆片,美味低脂,完美!餐廳的服務很好。其中有位男侍應很專業友善,主動介紹餐廳的菜式和詢問我們的意見,抵讚!下次夜晚再來a la carte,應別有一番風味。

下次夜晚再來a la carte,應別有一番風味。
2021-07-16 7 瀏覽
開始清假,同朋友平日行下街食下野。呢間平日先有供應lunch set, 會比較抵食環境幾靚,而日頭黎採光好好,好多好有特色裝潢,因為隔離係鬼屋體驗館,符合番個主題都有d 骨頭,亦有唔少畫作裝飾前菜可選salad 或者湯,我地叫左各一share 試。當日湯係mushroom soup, 帶松露香菇味頗香濃味道唔錯,只是份量有點少。另外salad 超豐富,除左新鮮veggie 仲有我最愛BlackBerries🤤 其他仲有blueberries, strawberries, grapefruit 等, 呢個組合無得輸Choose your own 呢款午餐個presentation似all day breakfast,特別係有16款配料俾你揀,可以砌出一份獨有嘅午餐。Rice/Pasta/Orzo/Crystal bread係免費包一款嘅,之後就可以係16款配料到揀你喜歡嘅,當然越多款配料價錢就越高啦~ 我地貪新鮮揀左crystal bread,配料就有日本產魚子,牛面珠配甜酸菜,海膽汁魷魚薄片,薑味燒汁豬肉片同埋牛油果明太子蟹肉。Crystal bread第一次食,其實佢有啲似薄啲嘅拖鞋

Choose your own

Crystal bread第一次食,其實佢有啲似薄啲嘅拖鞋包,烘過後變得好鬆脆👍

日本魚子好正,鹹鹹地又帶啲啲甜味,用黎配好fresh嘅牛油果明太子蟹肉好夾下。

海膽汁魷魚薄片嘅海膽汁味道就唔太出,只係為魷魚片添加左鹹味。而魷魚片就幾Q彈~

兩款肉類嘅味道都好濃下,尤其牛面珠炆得好好入味,不過配包就有啲唔夾,覺得配飯或意粉會較好。

另外叫左吞拿魚蓉宇治抹茶卡邦尼亞烏冬
呢個真係幾特別,要講抹茶味其實又唔算好抹,只係sauce creamy 中嘗到一丁點澀味應該係茶味嘅苦?味道幾特別都幾難形容,同平時飲matcha latte/食matcha dessert 認知中抹茶味唔一樣
tuna 分開食味道會較出,一齊食存在感不高,烏冬口感滑溜都唔會太腍。

午餐包嘅烏龍茶幾好飲,無落糖更顯茶味嘅清香。另外叫左杯桂花金橘蘋果沙冰,帶桂花淡淡清香,同蘋果本身少許清甜,幾清新好飲
服務都幾好,年輕Waite/ waitress 都好nice 會主動比碟我地share, 介紹dishes 咁。環境舒適幾好坐,係唔錯嘆lunch tea 地方

2021-07-13 9 瀏覽
今日我同朋友去咗樂聲大廈嘅鬼混食午餐!鬼混餐廳嘅裝修好有特色,有唔少畫作同植物。餐廳提供唔少fusion 菜式,又好味又吸引。1. Choose your own (4 items)主食方面,我哋揀咗Seaweed Sesame Rice。個飯面頭佈滿飯素,好味。配料方面,我哋揀咗溏心蛋、唐揚炸雞、牛面珠配甜酸菜同慢煮八爪魚。溏心蛋整得好好,蛋黃好流心,仲採用日本產嘅蛋。唐揚炸雞有四件,炸得好脆。外皮一啲都唔油,裏面嘅雞肉好Juicy。牛面珠好淋,配埋甜酸菜一齊食都幾特別。慢煮八爪魚煮咗12小時,好軟淋,調味好惹味。2. Choose your own (4 items)到另外一份食物,主食我哋揀咗Udon。烏冬份量多,每條都沾滿日式芝麻醬。配料方面,揀咗溏心蛋、海藻芝麻醬沙律、炸蝦天婦羅同烤焗味噌醃鯖魚。溏心蛋甜甜地,有流心狀態。海藻沙律嘅蔬菜好新鮮,仲有紅桑子同火龍果,好fresh。另外有兩隻炸蝦天婦羅,炸皮好薄,蝦肉彈牙。烤焗味噌醃鯖魚好大條,魚肉好香好滑。Soup of the day今日提供咗雜菜湯。雜菜湯蕃茄味濃,裏面有煮到淋晒嘅蘿蔔、洋蔥等等,面頭仲有啲芝士。花生香蕉奶昔

1. Choose your own (4 items)

2. Choose your own (4 items)

Soup of the day

花生香蕉奶昔
花生同香蕉依個配搭好正,平時都會自己整依款多士。飲落去首先會飲到花生味,然後香蕉味會慢慢出嚟。兩樣嘅味道都好濃,飲完之後好飽😂!

桂花金橘蘋果沙冰
天氣實在太熱,朋友揀咗飲沙冰。沙冰蘋果味比較重,配搭住金橘同桂花,味道好fresh,簡直透心涼!

一知道銅鑼灣糖街開左間以鬼👻做主題嘅餐廳,我就即刻拉埋男友一齊去「鬼混」🤣 一入門口已經覺得好有氣氛,餐廳入面嘅裝修都好有心思,而且都幾大,特別鍾意有空間感嘅餐廳~至於食物方面,都幾有驚喜!因為不論飲品定菜式配搭嘅設計都頗有創意,而且賣相全部都好靚😍 好多菜式都用左食用花入饌,色彩繽紛,淨係睇都開心🤣 咁當然,最重要係味道都好!睇得出花左唔少心思💕☕️#薑蜜咖啡我唔飲咖啡 係男朋友order的 佢話幾特別 熱嘅時候薑味重d 凍左就變左蜜糖味重d 飲到尾發現 原來真係有薑嫁🤣🍹#洛神花青檸櫻花梳打我不嬲好鍾意飲梳打/有檸檬🍋嘅野飲😍 呢杯就岩晒我口味,酸酸甜甜好fresh😆🥗#茶葉滷水牛小排沙律第一眼見到呢個菜式已經覺得幾特別~ Fushion菜🤣 牛小排份量好足,滷水味唔算重,肉質口感恰到好處,唔會柴,下面係雜果沙律,有雜莓、西柚、車厘茄、無花果等等 好豐富!重點係全部都好新鮮!!我好鍾意呢個菜式🤤🦆#鴨肉醬鴨肝慕絲脆片依個前菜好靚好吸引😍 本身鴨肉醬鴨肝都幾濃味,不過配搭埋紅莓同無花果一齊食就中和左d油膩感,唔錯!所以一定要一啖食晒佢🤣🐟#威靈頓白吞拿魚威靈頓牛就聽得多,威靈頓魚真係第

☕️#薑蜜咖啡

🍹#洛神花青檸櫻花梳打

🥗#茶葉滷水牛小排沙律

🦆#鴨肉醬鴨肝慕絲脆片

🐟#威靈頓白吞拿魚
威靈頓牛就聽得多,威靈頓魚真係第一次食🤣 外層酥皮夠香脆,入面嘅魚肉亦鮮嫩,整既過程應該都幾考功夫~ 最特別嘅係,通常威靈頓牛同酥皮之間夾住嘅係蘑菇蓉,但呢個係薑葱!!中西合璧🤣👏🏼

🍝#雞肉桂花卡邦尼
雞肉一向係我嘅至愛~ 通常都係卡邦尼意粉,但呢個係配烏冬😂 又岩我胃口,因為我本身都幾鍾意烏冬!烏冬咬口十足,條條掛汁,桂花味就唔算好出~ 食到呢到已經好飽🤣

🍮#佛手柑伯爵茶奶凍
飽還飽,食埋甜品先完美🥰 我想講呢個甜品都好靚🤩 好似座🏔️咁🤣 口感滑嘟嘟,啖啖都食到伯爵茶同奶味,仲有我鍾意嘅脆脆~ 完美嘅ending🔚☺️

同層仲有市集行 同埋有鬼屋玩!!好正🤩🤩