一知道銅鑼灣糖街開左間以鬼👻做主題嘅餐廳,我就即刻拉埋男友一齊去「鬼混」🤣 一入門口已經覺得好有氣氛,餐廳入面嘅裝修都好有心思,而且都幾大,特別鍾意有空間感嘅餐廳~至於食物方面,都幾有驚喜!因為不論飲品定菜式配搭嘅設計都頗有創意,而且賣相全部都好靚😍 好多菜式都用左食用花入饌,色彩繽紛,淨係睇都開心🤣 咁當然,最重要係味道都好!睇得出花左唔少心思💕☕️#薑蜜咖啡我唔飲咖啡 係男朋友order的 佢話幾特別 熱嘅時候薑味重d 凍左就變左蜜糖味重d 飲到尾發現 原來真係有薑嫁🤣🍹#洛神花青檸櫻花梳打我不嬲好鍾意飲梳打/有檸檬🍋嘅野飲😍 呢杯就岩晒我口味,酸酸甜甜好fresh😆🥗#茶葉滷水牛小排沙律第一眼見到呢個菜式已經覺得幾特別~ Fushion菜🤣 牛小排份量好足,滷水味唔算重,肉質口感恰到好處,唔會柴,下面係雜果沙律,有雜莓、西柚、車厘茄、無花果等等 好豐富!重點係全部都好新鮮!!我好鍾意呢個菜式🤤🦆#鴨肉醬鴨肝慕絲脆片依個前菜好靚好吸引😍 本身鴨肉醬鴨肝都幾濃味,不過配搭埋紅莓同無花果一齊食就中和左d油膩感,唔錯!所以一定要一啖食晒佢🤣🐟#威靈頓白吞拿魚威靈頓牛就聽得多,威靈頓魚真係第

☕️#薑蜜咖啡

🍹#洛神花青檸櫻花梳打

🥗#茶葉滷水牛小排沙律

🦆#鴨肉醬鴨肝慕絲脆片

🐟#威靈頓白吞拿魚
威靈頓牛就聽得多,威靈頓魚真係第一次食🤣 外層酥皮夠香脆,入面嘅魚肉亦鮮嫩,整既過程應該都幾考功夫~ 最特別嘅係,通常威靈頓牛同酥皮之間夾住嘅係蘑菇蓉,但呢個係薑葱!!中西合璧🤣👏🏼

🍝#雞肉桂花卡邦尼
雞肉一向係我嘅至愛~ 通常都係卡邦尼意粉,但呢個係配烏冬😂 又岩我胃口,因為我本身都幾鍾意烏冬!烏冬咬口十足,條條掛汁,桂花味就唔算好出~ 食到呢到已經好飽🤣

🍮#佛手柑伯爵茶奶凍
飽還飽,食埋甜品先完美🥰 我想講呢個甜品都好靚🤩 好似座🏔️咁🤣 口感滑嘟嘟,啖啖都食到伯爵茶同奶味,仲有我鍾意嘅脆脆~ 完美嘅ending🔚☺️

同層仲有市集行 同埋有鬼屋玩!!好正🤩🤩