2025-07-04 460 瀏覽
見到佢有omakase 就諗住試一下!原來佢係要book個時講定架~大家要留意返~因為餐bar枱個排先係做omakase 其他就係散叫既~.咁叫主menu都無所謂! 但選擇就比較少 同埋都幾多野無晒~野食未黎 佢就上左個免費既前菜沙律味道都唔錯既~👍🏽.因為無乜選擇所以叫左兩份壽司拼盤店員都細心 過嚟double confirm 係唔係真係要兩份食落都算新鮮 但無乜驚豔~食完無滿足既感覺.串燒就正正常常..普通。梅酒加soda 就一般….人均大概6百幾無食飽。呢個價錢 絕對有更好選擇🥹🥹.場內大部分人都有join 到任飲sake..隔籬枱仲有人飲到嘔🙀🙀
見到佢有omakase 就諗住試一下!
原來佢係要book個時講定架~大家要留意返~
因為餐bar枱個排先係做omakase 其他就係散叫既~
咁叫主menu都無所謂!
但選擇就比較少 同埋都幾多野無晒~

野食未黎 佢就上左個免費既前菜沙律
味道都唔錯既~👍🏽
因為無乜選擇所以叫左兩份壽司拼盤
食落都算新鮮 但無乜驚豔~食完無滿足既感覺
串燒就正正常常..普通。
梅酒加soda 就一般…
人均大概6百幾
無食飽。
呢個價錢 絕對有更好選擇🥹🥹
場內大部分人都有join 到任飲sake..
隔籬枱仲有人飲到嘔🙀🙀

2025-06-23 530 瀏覽
地成家都鍾意食日本菜,所以今日就嚟咗呢間居酒屋,因為見到佢哋有$10/1隻蠔~入咗去裝修唔錯,有好多位置可以打卡, Hello Kitty poster好可愛,小朋友好鍾意我地一共叫咗試咗高之城刺身丼、醬油漬蘭王蔥拖羅魚蓉丼同牛肉烏冬,兩款刺身丼都好吸引!高知城刺身丼用好多款唔同嘅使令刺身款式,而且好足料同新鮮,好似海膽就好挺身唔會一pat pat,一睇就知質素!拖羅魚蓉丼份量好足,淡淡都有拖羅蓉,連埋醬油漬蘭王蛋黃一齊食好夾~牛肉烏冬比想像中大碗得多,唔會好似平時食嘅牛肉咁乾柴,僅僅熟肉質夠嫩滑,值回票價最抵嘅應該係生蠔,而家應該好少有咁平嘅生蠔,可惜食唔到咁多,如果唔係應該會叫多幾隻要追求食物質素嘅話,呢間一定啱,價錢未必係最抵,但係食物絕對新鮮同埋足料

銅鑼灣的打工仔有福了🥹這裡的午市套餐有買四送一優惠!加$10還能換購一隻兵庫県生蠔🦪生蠔超巨型 肉質超肥美!只需$10 絕對值得!每人都要點一隻!新鮮 完全沒有腥味 抵食🥹📌蘭王親子二重層吉列豚丼
雙層的吉列豬扒超驚喜🥹賣相一流!上層的豬扒乾身脆卜卜 完全不油膩~下層的則配上蘭王蛋汁🥚兩層都是厚肉薄皮 一個丼飯兩種享受 完美💯📌山椒蒲燒鰻魚丼燒鰻魚表面烤得香脆 內裡肉質鮮嫩搭配山椒、蛋絲和珍珠米一同享用 簡單又滿足~📌海膽帆立貝炊飯帆立貝彈牙鮮甜 表面的海膽更是甘甜再搭配軟糯的炊飯 整體口感層次豐富🥰一次過滿足三個願望 份量也非常足夠~📌舞茸牡蠣炊飯份量同樣慷慨 牡蠣也很大隻舞茸與牡蠣完美結合~調味適中 不會過鹹🙌🏻每個套餐都包括味噌湯、沙律和茶燻蛋🥚茶燻蛋很特別 帶有淡淡的茶香味☕️🍽️結帳時每人只需$150 性價比超高❤️‍🔥店內環境舒適 裝潢充滿日本風格🏮坐得舒舒服服 Lunch和同事過來吃就最適合了~
銅鑼灣的打工仔有福了🥹
這裡的午市套餐有買四送一優惠!
加$10還能換購一隻兵庫県生蠔🦪
生蠔超巨型 肉質超肥美!只需$10 絕對值得!
每人都要點一隻!新鮮 完全沒有腥味 抵食🥹

兵庫県生蠔

📌蘭王親子二重層吉列豚丼
雙層的吉列豬扒超驚喜🥹賣相一流!
上層的豬扒乾身脆卜卜 完全不油膩~
下層的則配上蘭王蛋汁🥚
兩層都是厚肉薄皮 一個丼飯兩種享受 完美💯
蘭王親子二重層吉列豚丼

📌山椒蒲燒鰻魚丼
燒鰻魚表面烤得香脆 內裡肉質鮮嫩
搭配山椒、蛋絲和珍珠米一同享用 簡單又滿足~

山椒蒲燒鰻魚丼

📌海膽帆立貝炊飯
帆立貝彈牙鮮甜 表面的海膽更是甘甜
再搭配軟糯的炊飯 整體口感層次豐富🥰
一次過滿足三個願望 份量也非常足夠~

📌舞茸牡蠣炊飯
份量同樣慷慨 牡蠣也很大隻
舞茸與牡蠣完美結合~調味適中 不會過鹹🙌🏻

舞茸牡蠣炊飯

每個套餐都包括味噌湯、沙律和茶燻蛋🥚
茶燻蛋很特別 帶有淡淡的茶香味☕️

茶燻蛋

🍽️結帳時每人只需$150 性價比超高❤️‍🔥

店內環境舒適 裝潢充滿日本風格🏮
坐得舒舒服服 Lunch和同事過來吃就最適合了~

2025-06-14
兵庫県生蠔
蘭王親子二重層吉列豚丼
山椒蒲燒鰻魚丼
舞茸牡蠣炊飯
今個父親節帶家人到銅鑼灣高知城🎏IG見午市定食買四送一🤑加配生蠔都只係$10隻🙀真係勁吸引即刻帶屋企人黎食,用埋啲優惠🤭🥢角切魚生丼魚生丼好豐富👏🏻有三文魚籽及各種魚類刺身,角切魚生都好有厚度而且份量十足!🥢迷你北海三色丼配揚油烏東三色丼有海膽、三文魚籽、蟹肉🦀雖然話係迷你但份量絕對唔迷你!揚油烏東比較淋身,湯底甜甜地,仲有兩大塊揚油🥢海膽帆立貝炊飯炊飯非常濕潤,海膽x帆立貝呢個組合真係冇得輸,每淡都好滋味😍🍣高知席位壽司五貫A北海道海膽/拖羅/油甘魚/鰹魚/眞鯛C 牡丹蝦/日本鯖魚/蝦夷鮑魚/玉子燒/煮穴子🦪日本兵庫縣生蠔生蠔大大隻,肥美鮮甜重點係加配$10就有一隻🙀真係超抵!!我地4人點了4個套餐,最低價嘅套餐免費贈送🤑再叫多兩份壽司set及每人一隻生蠔,賣單人均$200都唔洗!!! 而且套餐仲配有沙律、煙燻蛋、味增湯,真係大滿足😆所有食物質素都好高,壽司飯同丼飯飯底均採用赤醋飯,唔洗再加豉油已經好好味🥰而且餐廳裝橫都有日本居酒屋feel🏮環境舒服好加分😆
今個父親節帶家人到銅鑼灣高知城🎏
IG見午市定食買四送一🤑
加配生蠔都只係$10隻🙀真係勁吸引
即刻帶屋企人黎食,用埋啲優惠🤭

🥢角切魚生丼

🥢迷你北海三色丼配揚油烏東
揚油烏東比較淋身,湯底甜甜地,仲有兩大塊揚油

🥢海膽帆立貝炊飯

🍣高知席位壽司五貫
A北海道海膽/拖羅/油甘魚/鰹魚/眞鯛

C 牡丹蝦/日本鯖魚/蝦夷鮑魚/玉子燒/煮穴子

🦪日本兵庫縣生蠔
生蠔大大隻,肥美鮮甜
重點係加配$10就有一隻🙀真係超抵!!

• 角切魚生丼
  • 迷你北海三色丼配揚油烏東
  • 海膽帆立貝炊飯
  • 高知席位壽司五貫
  • 日本兵庫縣生蠔
2025-06-04 758 瀏覽
生日同家人去咗銅鑼灣人氣日式居酒屋《高知城》試佢哋新出嘅《90分鐘無料追加Omakase》食晒成Set壽司未飽?可以無限Encore每款最多5件 鮮味三重奏《花咲蟹膏豆腐》豆腐滑溜《味付粒貝》爽脆帶微甜 《三文魚子水雲》酸酸哋開胃貝類三点《有馬山椒煮鮑魚》鮑魚煮到軟嫩山椒香氣好特出《兵庫県室津牡蠣》超肥美海水味濃《赤貝×帆立貝 伴青橘啫喱》赤貝爽甜帆立貝嫩滑青橘啫喱清新提鮮清酒控天堂除咗無酒精飲品任飲仲有純米大吟釀、梅酒、生啤任斟大吟釀配壽司一流燒物 & 天婦羅《豚肉水菜卷串燒》天婦羅野菜3点《日本番薯、小洋蔥、帆立貝松葉蟹肉》《握壽司10貫》鹿兒島真鯛:鮮甜 高知県金目鯛:清甜鰆魚:油潤油甘魚:油香豐腴 大拖羅:入口即溶魚油香青森県伊佐木:肉質緊實 兵庫県池魚:鮮甜沖繩紋甲魷魚:黏糯帶甜 紫菜包北海道鰈魚邊:魚油爆出必Encore星鰻:燒得香嫩醬汁唔會太甜 煮物《壽喜燒A5和牛》壽喜燒汁甜度剛好嫩滑油脂滿滿撈飯食超邪惡《Mix 海膽杯》海膽迷失控!先用海膽撈勻飯底再鋪滿幾款海膽+三文魚子食到呢度已經飽到上心口,但係……都忍唔住Encore明明飽到捧住個肚都係要再叫大拖羅 &
生日同家人去咗銅鑼灣人氣日式居酒屋《高知城》
試佢哋新出嘅《90分鐘無料追加Omakase》
食晒成Set壽司未飽?
可以無限Encore每款最多5件

赤貝爽甜帆立貝嫩滑
青橘啫喱清新提鮮

清酒控天堂
除咗無酒精飲品任飲
仲有純米大吟釀、梅酒、生啤任斟
大吟釀配壽司一流

燒物 & 天婦羅
《豚肉水菜卷串燒》
天婦羅野菜3点
《日本番薯、小洋蔥、帆立貝松葉蟹肉》

《握壽司10貫》
星鰻:燒得香嫩醬汁唔會太甜

煮物《壽喜燒A5和牛》
壽喜燒汁甜度剛好
嫩滑油脂滿滿撈飯食超邪惡

《Mix 海膽杯》海膽迷失控!
先用海膽撈勻飯底
再鋪滿幾款海膽+三文魚子

食到呢度已經飽到上心口,但係……都忍唔住Encore
明明飽到捧住個肚都係要再叫大拖羅 & 紫菜鰈魚邊
最後仲有甜品吹蠟燭慶生

總結:食材高質、清酒任飲、壽司無限追加,絕對抵食!適合大胃王同清酒愛好者,記得Book定枱,勁爆滿!

PS:建議空腹前往,否則真係會飽到行唔到
2025-06-03 700 瀏覽
餐廳位置係銅鑼灣駱克駅,一出𨋢已經俾佢嘅橫布同埋高知城樓吸引左❤️收銀位置仲有大大盞高知燈籠好搶眼😍餐廳佈置到好似日本餐廳一樣❤️❤️瞬間去左日本😍餐廳最大賣點係佢午市買4送1🤩,一班朋友或者同事去食除返開最抵都係$66,真係全域最優惠🤤刺身丼7款,炊飯4 款,熟食丼都有5款😋而且惠顧午市套餐都會送沙律、煙燻蛋及麵鼓湯添🤩真係可以話飽住走而我地就叫左佢地其中最受歡迎嘅蘭王親子二重層吉列豚丼🍱及松葉蟹肉櫻花蝦炊飯🍚Mama最欣賞吉列豚,因為師傅即點即炸,非常香脆,li個價係好抵食好味指數:😋😋😋😋[5個😋為滿分]Papa就覺得松葉蟹肉同櫻花蝦飯唔應該拌勻來食,櫻花蝦比較搶味,如果拌埋松葉蟹就食唔到佢嘅蟹味,所以係每口飯上加一點松葉蟹肉食就最正啦好味指數:😋😋😋😋最大驚喜莫過於佢地嘅生蠔啦🦪午餐只需要加$10就可以食到由兵庫県嘅“寶石牡蠣”一隻🦪食一隻真係唔夠喉🤤因為唔使落任何醬汁,都已經食到蠔嘅鮮味,淡淡海水味都覺得正😍😍推薦指數:😋😋😋😋😋[爆燈]晚市li度仲有一個優惠價可以任飲清酒添,鍾意清酒🍶嘅大家都可以黎li度試下❤️❤️📍 @kochijyo_hk
收銀位置仲有大大盞高知燈籠好搶眼😍

用餐優惠
試食活動
  • 蘭王親子2層吉列豬
2025-06-02 368 瀏覽
之前晚市去過位於銅鑼灣嘅樓上居酒屋高知縣,覺得佢哋嘅刺身、串燒、料理等幾高質🫶🏻仲有清酒放題😎氣氛幾好。今次再次到訪,不過係試吓佢嘅午市套餐,由$98起,有主菜、沙律、湯、蛋,好豐富,加$10仲可以加配生蠔。而家仲做緊買四送一優惠,好抵🤑lunch time要嚟支持下。🐟山椒蒲燒鰻魚丼 $158大大條鰻魚鋪面好吸引🤩鰻魚啖啖肉,燒汁鹹香,加上大量蛋絲同珍珠米一齊食,簡單滿足😙🥩月見米國肉眼丼 $138牛肉份量好多👏🏻口感軟腍,食之前撈勻蛋汁以及香蔥,配料令牛肉更軟滑更香😛🍱火炙刺身丼 $208有炙燒拖羅、帶子、左口魚邊,拖羅好厚切,油脂分佈均勻👍🏻底下嘅飯比較特別,係香菇炊壽司醋飯,除咗有醋嘅酸味仲有菇香,不過飯粒偏黏。🦪生蠔 加配 $10/隻午市套餐好抵食,加$10就有1隻日本生蠔😻每隻都肥美大隻,有海水鮮味又有少許礦物味,可以加少少唐辛子檸檬汁食😽🥗沙律、麵豉湯、煙燻蛋套餐包咗開胃沙律、麵豉湯及煙燻蛋,本身見隻蛋黑色硬掘掘以為唔食得好搞笑😹點知原來內有乾坤,食到幾香嘅煙燻味🔥推介指數(10分為滿分):7.5分

🐟山椒蒲燒鰻魚丼 $158

🥩月見米國肉眼丼 $138

🍱火炙刺身丼 $208

🦪生蠔 加配 $10/隻

🥗沙律、麵豉湯、煙燻蛋

推介指數(10分為滿分):7.5分

2025-05-31
前排發現銅鑼灣呢間居酒屋做緊激抵午市優惠,4人同行1人免費🆓,仲有加$10即可換購兵庫県生蠔一隻!今日即刻同同事一齊黎試下,食物水準超出預期!仲要咁抵食,絕對要encore!高知席壽司五貫(北海道海胆/拖羅/油甘魚/鰹魚/真鯛)北海道海膽鮮甜,拖羅、油甘魚肥美,鰹魚、真鯛新鮮厚切。海膽帆立貝炊飯帆立貝大粒 彈牙鮮甜,配埋軟腍炊飯,口感層次豐富!松葉蟹肉櫻花蝦炊飯蟹肉鮮味,櫻花蝦香脆,炊飯吸收蟹肉同櫻花蝦精華,啖啖鮮味! 迷你北海三色丼配油揚烏冬丼飯粒粒分明,鋪滿海量蟹肉同三文魚籽,海膽鮮甜足料;烏冬口感煙韌,油揚滑溜,吸滿湯汁精華。生蠔🦪大隻鮮甜肥美,口感creamy!$10食到咁高質生蠔,真係超抵!呢個價錢係銅鑼灣真係激抵優惠,推薦大家試下😋

高知席壽司五貫(北海道海胆/拖羅/油甘魚/鰹魚/真鯛)
北海道海膽鮮甜,拖羅、油甘魚肥美,鰹魚、真鯛新鮮厚切。

海膽帆立貝炊飯
帆立貝大粒 彈牙鮮甜,配埋軟腍炊飯,口感層次豐富!

松葉蟹肉櫻花蝦炊飯
蟹肉鮮味,櫻花蝦香脆,炊飯吸收蟹肉同櫻花蝦精華,啖啖鮮味!

迷你北海三色丼配油揚烏冬

生蠔🦪

呢個價錢係銅鑼灣真係激抵優惠,推薦大家試下😋
平時銅鑼灣都有好多樓上居酒屋,今次我朋友話帶我過嚟搵好嘢食,就過咗嚟呢間高知城居酒屋🏯嗰度有得任飲清酒🍶兩個鐘都只係$168(男)/$98(女),當日有三款俾我揀。其他嘢食都好高質,而且裝修都有日式嘅風格好有氣氛💫✨脆香吞拿魚腩卷超級多吞拿魚蓉喺上面,食落新鮮。✨時令刺身4點有鮮甜嘅海膽、toro、仲有兩款油脂感比較重燒香咗嘅魚。✨鮟鱇魚肝奈良漬鮟鱇魚肝好香,配上青瓜食會啱啱中和到。✨鰹魚酒盗芝士好啱用嚟送酒。✨鐵板牛油燒粟米用上白粟米超級甜。✨水天狗天婦羅(九肚魚)炸得香脆。✨高知蒜葉醬艦魚小卷點上蒜葉醬就可以食,魚嘅香味加上蒜葉醬會提升味道層次,好特別同好味嘅菜式。✨鐵板芝士炒蛋店員即場喺你面前用鐵板炒蛋,生熟度啱啱好,而且好滑溜。✨自家製免治雞肉蓋口感結實配上日本雞蛋增加咗個蛋香。✨黑豚腩肉大蔥串✨薩摩和牛串✨日本冬菇✨雞胸軟骨串✨京都綣豆腐✨秋葵串燒全部都燒得好香,特別係薩摩和牛串好有肉味,而且有油脂香。而且京都豆腐都好好食,外脆內軟特別有豆香。✨明太子醬燒九条蔥蛋卷蛋捲上面有明太子醬鹹鹹香香。

✨脆香吞拿魚腩卷
超級多吞拿魚蓉喺上面,食落新鮮。
✨時令刺身4點
有鮮甜嘅海膽、toro、仲有兩款油脂感比較重燒香咗嘅魚。
✨鮟鱇魚肝奈良漬
鮟鱇魚肝好香,配上青瓜食會啱啱中和到。
✨鰹魚酒盗芝士
好啱用嚟送酒。
✨鐵板牛油燒粟米
用上白粟米超級甜。
✨水天狗天婦羅(九肚魚)
炸得香脆。
✨高知蒜葉醬艦魚小卷
✨鐵板芝士炒蛋
店員即場喺你面前用鐵板炒蛋,生熟度啱啱好,而且好滑溜。
✨自家製免治雞肉蓋
口感結實配上日本雞蛋增加咗個蛋香。
✨黑豚腩肉大蔥串
✨薩摩和牛串
✨日本冬菇
✨雞胸軟骨串
✨京都綣豆腐
✨秋葵
✨明太子醬燒九条蔥蛋卷
蛋捲上面有明太子醬鹹鹹香香。
2025-05-30 216 瀏覽
🏮最近朋友帶左我去呢間氣氛好好嘅居酒屋🥢居酒屋裝修好特別❤️坐吧枱仲可以睇住師傅烹製食材✅如有日劇feel呀😍喜歡飲sake仲有限時𣈱飲添🍶開心開心🥳🍅高知縣油漬水果蕃茄:好喜歡食漬物😋蕃茄勁多汁😍甜酸味道平均👅好開胃呀🤤🐠燒白鱔:白鱔好厚肉💯味道新鮮✅喜歡食魚一定要試吓❤️🐂和牛舌芯串:最愛嘅牛舌絕對無令我地失望呀💯厚度適中✅爽口又惹味☺️🐤自家製免治雞肉蓋:多汁嘅免治雞肉🍗點埋隻蛋王一齊食係無得輸呀💯🍄‍🟫日本冬菇:好驚喜呀🥰我係好鍾意食彩色芝麻❤️我嘅經驗話比我知😜要高級餐廳就會見到彩色芝麻❤️呢間食物水準高✅燒冬菇上面灑滿咗彩色芝麻🍄‍🟫真係睇得又食得💯🐽日本芳壽豚腸 :烤到個皮脆卜卜又惹味🔥咬落口卜一聲😋好好味🤤🌱秋葵:燒秋葵又好味又有益✅上面仲灑滿木魚碎🐟正呀喂🥳🥚明太子酱燒九条蔥蛋卷:人人都鍾意食嘅蛋卷🥚賣相得又好味😋🔥高知白飯魚炒蘭王卵:店員即刻係你面前炒🔥炒完我地趁着熱辣辣即食呀😍仲有拉絲效果添💯🐟鰹魚半敲燒:大份又新鮮嘅鰹魚半敲燒🎣鮮味加埋醬汁令我地印象深刻✅好正💯🐠脆香吞拿魚腩卷:一客已經有六件😍勁多吞拿魚蓉✅而且味道鮮甜💯好豐富呀❤️🐷黑豚腩肉大蔥串:啖啖肉嘅黑豚腩肉大蔥串

🐠燒白鱔:白鱔好厚肉💯味道新鮮✅喜歡食魚一定要試吓❤️

🌱秋葵:燒秋葵又好味又有益✅上面仲灑滿木魚碎🐟正呀喂🥳

🥚明太子酱燒九条蔥蛋卷:人人都鍾意食嘅蛋卷🥚賣相得又好味😋

🐷黑豚腩肉大蔥串:啖啖肉嘅黑豚腩肉大蔥串都惹味😍要追加呀💯

🐔雞膝軟骨串:烤完惹味又有咬口🔥送酒一流🍶

🐥雞胸軟骨串:雞胸軟骨串都係送酒嘅小食🍻不得了🥳
今日係銅鑼灣食lunch 意外發現 超抵食午餐。 餐廳食物高質 好抵食 選擇又多 超推薦大家試下❤️ 午餐4人同行 1人免費 同+$10 1隻兵庫縣生蠔 🦪 真係Cp值超高 平絕銅鑼灣+$10 1隻兵庫縣生蠔 🦪生蠔勁高質 大隻又鮮甜 好爽口 加埋檸檬汁同辣汁仲正 $10 1隻真係抵到爆呀午餐定食(包沙律,煙勳蛋,麵豉湯)高知城海鮮丼 $228海鮮丼超豐富 大蝦,三文魚籽,拖攞,海膽 鯛魚等。刺身非常新鮮 又肥美 拖攞同海膽 勁正。三文魚籽 粒粒飽滿 爆汁。 🍣角切魚生飯 $128角切魚生飯 有蝦刺身 同其他雜錦角切刺身 三文魚籽 同甜甜玉子燒 一樣豐富 每啖都食到滿滿嘅刺身粒👍🏻火灸刺身丼 $208火灸刺身都非常出色 有火灸三文魚 帶子 左口魚邊 經過火燒 令刺身滿滿焦香味 屋企人都盛讚👍🏻山椒蒲燒鰻魚丼 $158燒鰻魚勁厚身 好肥美 燒得香口 加上微甜嘅鰻魚汁 勁岩餸飯 數量限定明太子醬燒九條蔥蛋卷 $28蛋卷好滑身 有滿滿嘅明太子醬 加上蛋卷入面蔥香味 成件事幾夾 輕井澤煙燻芝士免治牛舌棒 $58牛舌棒肉質爽嫩 表面仲有灸燒芝士 沾上甜醬油雞蛋汁 幾有風味 👍🏻

+$10 1隻兵庫縣生蠔 🦪

午餐定食(包沙律,煙勳蛋,麵豉湯)

高知城海鮮丼 $228

數量限定
明太子醬燒九條蔥蛋卷 $28

輕井澤煙燻芝士免治牛舌棒 $58

2025-05-27 293 瀏覽
.今次同朋友去左銅鑼灣呢間「高知城」lunch真係有驚喜‼️佢哋嘅海鮮丼同生蠔新鮮到喊,食完即刻想bookmark低再encore~ 海鮮丼份量足料,角切丼性價比高,寶石蠔真心勁juicy 餐廳裝修走日式木系風,坐得舒服啱打卡✨角切魚生丼一上枱就見到七彩魚生粒鋪到滿瀉!三文魚、吞拿魚、油甘魚全部切到骰仔size🍣,撈埋wasabi豉油同飯一啖入口,鮮甜到爆燈💥!最正係每啖都食到唔同口感,魚油香又唔會膩,大推👍! 🌟高知城海鮮丼海膽迷必嗌!鋪滿北海道馬糞海膽🌟,加埋三文魚子、拖羅、帆立貝… 撈勻紫菜飯真係幸福到震😭!海膽creamy到好似食緊魚生版雪糕🍦,個飯仲有淡淡醋香吊味,食到尾都唔會漏~ 🦪兵庫縣室津寶石牡蠣生蠔控尖叫級🤯!真係有掌心咁大隻,肉質超肥美!一啖咬落去先爆海水鮮味🌊,之後係濃濃嘅蠔甜+奶油香,完全冇腥味!加兩滴檸檬汁仲提鮮,食完即刻想追加多打😂 而家仲做緊午市買四送一‼️全域最優惠💓加配生蠔$10超優惠😍大家快啲去試吓啦👇🏻https://inline.app/booking/kochijyo/cwb回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍 高知城 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道487-489號駱

✨角切魚生丼

🌟高知城海鮮丼

🦪兵庫縣室津寶石牡蠣

回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📍 高知城 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅21樓

#銅鑼灣食乜好 #高之城 #海膽瀑布 #寶石蠔 #魚生丼大滿足
用餐優惠
試食活動
高知城居酒屋作為日本食材的供應商,食物質素不容置疑,多次回訪都深感老細充滿熱誠又想法無限,每每都是以消費者心態推出貼地價錢提供優質食物.近來推出22品的席前料理非常大癲!!!90分鐘內可無料追加壽司及任飲啤酒清酒梅酒等,確是大胃王與酒鬼的福音!!🔺原價$1680現有試食優惠價 >> 76折$1280第二位更有38折 $640 ~~~由前菜到壽司,甚至到生果,全部均來自日本各地,貨真價實,無一中伏!眼見菜單種類多,同時每款都份量十足! 前菜【慢煮味付鮑魚】竟然是完整一大隻,毫不吝嗇,入味而咬口極好! 【鮟鱇魚肝青瓜卷】細滑配搭爽口青瓜,毫無杰身過膩感覺.而有別於兵庫縣螢光魷魚,使用了【富山熟螢光魷魚】更肥美飽滿多膏!可見每個細節都有考量~廚師發辦竟包含串燒、炸物以及壽喜燒和牛,真心能完完全全滿足到貪心人士的需求!天付羅炸皮薄身【帆立貝松葉蟹肉】更有濃厚蟹肉鮮味.【壽喜燒宮崎A5和牛】肉質柔軟,油脂分佈均勻,貼心地把蘭王蛋的蛋黃與蛋白分開,把蛋白打至綿密,入口更有質感.壽司十款每款都新鮮亮澤. 【鹿兒島穴子】入味軟熟, 【北海道鮫鰈魚邊】經過火炙油香溢出, 【本鮪大腹】當然

🔺原價$1680現有試食優惠價 >> 76折$1280
第二位更有38折 $640 ~~~

壽司十款每款都新鮮亮澤. 【鹿兒島穴子】入味軟熟, 【北海道鮫鰈魚邊】經過火炙油香溢出, 【本鮪大腹】當然更是入口即溶,各款壽司下的飯量不會過多,若然吃過新鮮飽滿魚籽拼合的【海胆丼】也不滿足…(應該不太會吧!)大胃王確實可挑戰一下追加追加!!

到最後的味噌湯也毫不簡單,用上四款味噌烹煮,濃郁而不鹹膩,加上清甜的蜜瓜與冰涼的抹茶蕨餅,這90分鐘怎會不滿足地撐腸拄腹 ~
為了保持着穩定質素,只有席前位置才會提供席前料理~想盡興品嚐必定要提早預約喔!!!

思鄉病發作🐢🐝帶咗我去銅鑼灣一間以四國高知縣為主題嘅日式居酒屋食lunch 餐廳每個角落都係打卡位,真係好似去咗日本🇯🇵咁,食材好新鮮,超高質!晚市仲有omakase添,下次一定要Try Try🤤📍kochijyo_hk🌟午市套餐都會附送味噌湯,沙律同埋煙燻蛋 🌟🌟+$10/隻日本兵庫縣室津寶石牡蠣🦪 🌟煙燻蛋好特別,有淡淡嘅鹹味味噌湯用料好足,上枱嘅時候熱辣辣🍱 醬油漬蘭王蔥拖羅蓉丼👉🏻 醬油嘅鮮美同埋蘭王蔥嘅香氣完美結合👉🏻👉🏻加埋拖羅蓉嘅滑嫩同埋酸蘿蔔粒👉🏻整體層次感好豐富🍱 蘭王親子二重層吉列豚丼👉🏻 賣相好靚,打卡一流👉🏻 蘭王蛋蛋香十足👉🏻2塊大吉列豚肉,絕對唔手軟👉🏻炸到好酥脆,一啲都唔油膩,食到最後仲係脆卜卜🍱 日本兵庫縣室津寶石牡蠣🦪👉🏻 大大隻生蠔🦪👉🏻 每隻都好creamy 📍 高知城 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅21樓#探店 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #日式 #居酒屋 #高知城 #寶石蠔 #四國高知縣 #高質 #日料 #午餐優惠 #買 四送一#假日悠閑 #拍拖好去處 #chill #香港媽媽 #blogger #吃喝玩樂 #foodie
晚市仲有omakase添,下次一定要Try Try🤤

📍kochijyo_hk
🌟午市套餐都會附送味噌湯,沙律同埋煙燻蛋 🌟
🌟+$10/隻日本兵庫縣室津寶石牡蠣🦪 🌟

煙燻蛋好特別,有淡淡嘅鹹味
味噌湯用料好足,上枱嘅時候熱辣辣

🍱 醬油漬蘭王蔥拖羅蓉丼
👉🏻整體層次感好豐富

🍱 蘭王親子二重層吉列豚丼
👉🏻 賣相好靚,打卡一流
👉🏻 蘭王蛋蛋香十足
👉🏻2塊大吉列豚肉,絕對唔手軟
👉🏻炸到好酥脆,一啲都唔油膩,食到最後仲係脆卜卜

🍱 日本兵庫縣室津寶石牡蠣🦪
👉🏻 大大隻生蠔🦪
👉🏻 每隻都好creamy

📍 高知城
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅21樓

• 醬油漬蘭王蔥拖羅蓉丼
  • 蘭王親子二重層吉列豚丼
2025-05-20 63 瀏覽
今次午市居酒屋優惠好正! 四人同行仲有一人免費😍買四送一,真係超值!Lunch再加 $10就可以食一客生蠔,簡直係「全域最優惠」👏! 🍣 高知席位寿司五貫北海道海膽🧡、拖羅🐟、油甘魚💛、鰹魚🔥、眞鯛🐠,每一款都極鮮甜,入口即溶! 🍚 高知城海鮮丼迷你北海三色丼,配上油揚烏冬,暖心又暖胃!🍜 🦀 松葉蟹肉櫻花蝦炊飯蟹肉鮮甜,櫻花蝦帶來陣陣海味,每一啖都充滿層次感~ 🦪 生蠔肥美鮮甜,好有鮮味,一啖爆汁,超滿足!🤤 🌟 超值日式盛宴,Lunch 必試! 📍 銅鑼灣居酒屋,快啲叫埋朋友去啦!🍻🎌

今次午市居酒屋優惠好正!

🍣 高知席位寿司五貫

🍚 高知城海鮮丼
迷你北海三色丼,配上油揚烏冬,暖心又暖胃!🍜

🦀 松葉蟹肉櫻花蝦炊飯
蟹肉鮮甜,櫻花蝦帶來陣陣海味,每一啖都充滿層次感~

🦪 生蠔
肥美鮮甜,好有鮮味,一啖爆汁,超滿足!🤤

🌟 超值日式盛宴,Lunch 必試!
📍 銅鑼灣居酒屋,快啲叫埋朋友去啦!🍻🎌