如果你係藥膳控,芫茜控,啱曬你!可以先在the gulu先取飛,慳返等位時間,溫馨提示:入座前先要決定選用邊個套餐,湯底,每枱必須選定同一套餐一人一湯底,各有所愛,符合不同人士口味,乾淨衛生優點:足本120分鐘放題是次選了, ⭐prime grade肩胛肉眼$223+星期五,六,日及公眾假期每位另加$10內容: prime grade肩胛肉眼🐮 西班牙無激素豬肉片🐷 台灣沙茶牛肉(自取)🐮 精選雞腿肉(自取)🐔 深海魚柳(自取)🐟湯底: 藥膳花雕清雞湯🐓湯底:爆漿熔岩芫茜湯🍀肉質唔肥,唔會因為太瘦而鞋口,肉質都諗,如果追求健康,呢啲啱曬你!飲品除了🧃🥤(凍)各式各樣汽水,綠茶,還有(熱)維他奶,綠茶等等! 非常貼心💯調味料都有多款任君選擇,有秘製醬油,日本酸汁,日本燒汁,日式麻醬等等🧉自助區,有多種蔬菜🥗,丸類🍡,烏冬,新竹米粉,響鈴,任君選擇! 最欣賞佢丸類係算高質貨!樣樣都好新鮮,好乾淨!甜品區回本主movenpick雪糕🍦🍨,還有其他品牌雪糕雪條,花多眼亂!
如果你係藥膳控,芫茜控,啱曬你!
可以先在the gulu先取飛,慳返等位時間,
一人一湯底,各有所愛,符合不同人士口味,乾淨衛生
優點:足本120分鐘放題

內容: prime grade肩胛肉眼🐮
西班牙無激素豬肉片🐷
台灣沙茶牛肉(自取)🐮
精選雞腿肉(自取)🐔
深海魚柳(自取)🐟
湯底: 藥膳花雕清雞湯🐓
湯底:爆漿熔岩芫茜湯🍀

2022-05-09
近年藥膳、麻辣湯底興起,鍾意養生的朋友見到有藥膳的menu已經想試,個人就鍾意麻辣湯底,夠哂刺激😆 馬祖最近係將軍澳開新分店,見到有台灣藥膳養生火鍋放題,所以心動去試下😛餐廳提供全日120分鐘的火鍋放題🍲選擇喜歡的火鍋放題套餐後,可以無限追加套餐內嘅牛肉和豬肉🐂🐖 自助bar有超過30款火鍋配料。餐廳採用一人一鍋的方式,方便每位客人選擇適合自己的養生鍋🍲 湯底選擇也有12款套餐我們選擇了🔹 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐞 牛肩胛肉放題套餐 |$223/位 (小童$168/位)🔺包括𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐞 牛肩胛肉、西班牙無激素豬肉片、台灣沙茶牛肉、精選雞腿肉、深海魚柳🐮 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐞 牛肩胛肉好重牛味,食落非常順口、唔韌!一次過淥幾片,好快又要再點多碟🤤🔸藥膳花雕清雞湯超濃郁花雕香味,清香得嚟又好入味,每啖都有養生的感覺🌱 湯底雖然花雕味濃郁,但不會有苦澀味👍🏻👍🏻🔸藥膳台灣麻辣鴨血凍豆腐湯台灣嘅麻辣鴨血滑口無腥味,豆腐吸收哂湯底的精華😛 雖然麻辣湯底,但不會太油,辣道我選擇了小辣🌶 辣得來仲可以食到食物嘅鮮味。湯底味道偏鹹,比較適合重口味嘅朋友。完全不需要沾醬已經好夠味👅🥬🌽菜類包

🔸藥膳花雕清雞湯
🔸藥膳台灣麻辣鴨血凍豆腐湯

🥬🌽菜類包括:菜心苗、唐山菜、羽衣甘藍、娃娃菜、豆卜、粟米、萵筍、木耳、海帶結、蕃茄、金菇、冬菇等。

🧆火鍋配料仲有各種丸類、響鈴等,當然仲有台灣特色嘅米血糕及甜不辣💓

🍧🍦甜品除咗有常見款式的雪糕雪條,仲有movenpick 雪糕任食🍨

🥤飲品選擇也有起碼15款♨️ 喜歡養生嘅朋友,可以試吓黑糖薑母茶和荔枝烏龍茶,不會太甜又解膩,幾適合配搭打邊爐飲用。♨️餐廳仲有暖櫃以方便提供熱飲🧃係個幾貼心嘅服務💕

如果下午五點前離座,人頭費每位減$20🈹

2022-05-10 63 瀏覽
馬祖除咗火鍋出名之外仲有多款台式粉麵🍜同便當供應而佢嘅藥膳米線更係十分高質真係岩晒養生之人呀‼️本來以為藥味會好重點知食落幾好味不過留意堂食粉麵只係11:30-5:30pm供應如果5:30pm打後想食粉麵就可order外賣🛍🔸藥膳古早牛肉湯手工麵 $70上菜時真係嚇親,碗麵係超大碗😨仲要有四嚿大大嚿嘅牛肉,真係非常足料。藥膳湯底幾濃藥材味,牛肉炆得好淋好入味,手工麵線好彈牙,整體黎講非常高質🤩🔸藥膳養生湯濃汁手作牛丸拼白菜豬肉餃米線(黑蒜湯底) $57同樣地係好大碗麵,加咗黑蒜之後個湯底更加好味,除咗本身嘅藥膳味外仲食到好濃嘅蒜味,兩者相輔相成,非常之夾。米線好滑好彈牙,牛丸亦都好重牛味,豬肉餃皮薄餡靚,真係勁抵食👍🏼🔸藥膳上湯墨魚春卷 $28餐廳非常貼心,將墨魚卷切成粒,方便進食。墨魚卷食落煙煙韌韌,口感唔錯,浸埋藥膳湯好入味😋
馬祖除咗火鍋出名之外

🔸藥膳古早牛肉湯手工麵 $70

🔸藥膳上湯墨魚春卷 $28
2022-05-04
2022-05-10 34 瀏覽
無論春夏秋冬都好適合打邊爐,火鍋迷必到馬祖~今日食咗呢個$298套餐,喺五點前離座嘅話仲可以減$50 放題包括左牛肉豬肉自助吧甜品吧飲品任飲任食~我叫咗鴨血麻辣火鍋,有大中小辣可以揀,我食小辣覺得啱啱好,鴨血嫩滑,仲有蜂巢豆腐好入味~任食的牛肉豬肉係:美國prime grade極上牛頸脊西班牙伊比利亞黑毛豬甜品區除左有回本必食movenpick雪糕(雲呢拿.士多啤梨味)之外仲有dryers雪條,雀巢等等

任食的牛肉豬肉係:
美國prime grade極上牛頸脊
西班牙伊比利亞黑毛豬

2022-05-09 54 瀏覽
因為疫情以來,很久沒有吃過火鍋,所以可以晚上堂食,第一時間來到這裏一嘗失落的滋味。Prime Grade成人$223,包括Prime Grade牛肩胛肉眼,西班牙無激素豬肉片和其他火鍋配料任吃。爆漿熔岩芫茜湯,芫荽的香味10足,是芫荽控必選的其中一道火鍋湯底。藥膳番茄麻辣湯(小辣),麻辣中帶點蕃茄的酸味,比想像之中好味,兩者都很配合。牛肩胛肉眼和西班牙無激素豬肉片,味道鮮甜,切得很薄,放在湯內十秒,便可以享用鮮嫩可口的美食。飲品有數十款,有汽水和其他台式類飲品。雪糕很多款,有雪條和雪糕,其中以movenpick 任食,最為回本。其他火鍋配料,有雞肉、丸類和蔬菜,其中以芋泥頁丸,味道最為爽口彈牙。

飲品有數十款,有汽水和其他台式類飲品。

ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ 今日諗住去將軍澳影相🙌🏻係人都知我係個火鍋迷🫶🏻影相之前梗係食返個痛快先啦😁成日打邊爐但又要錫住個身💕經過將軍澳廣場見到呢間馬祖養生鍋立即衝咗入去食~~環境清新用藍色做主題🥏好精神🫶🏻地方亦很寬敞👏🏻另外真係要讚下,有一位男職員👨‍💼我朋友話「好凍呀」跟住佢就問我哋需唔需要食細啲冷氣😋咁細心得唔得架?ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ 🍴美國𝑃𝑟𝑖𝑚𝑒 𝐺𝑟𝑎𝑑𝑒牛頸脊+西班牙黑毛豬放題套餐$298/一位⊰⊹═══════════⊹⊱🥘᯾湯底藥膳台灣麻辣湯🌶&藥膳椰子清雞湯🥥麻辣湯大辣,味道濃郁🫡岩哂我呢個鹹濕妹🫣清雞湯味道清甜椰子香💕朋友好似當咗湯咁飲🤭🍖᯾肉類♒︎美國𝑃𝑟𝑖𝑚𝑒 𝐺𝑟𝑎𝑑𝑒牛頸脊🐮,薄切肉,一口一片😙泡在麻辣湯,能夠讓每一片肉足滿麻辣味🥳不過身為牛精嘅我,下次一定要試$513戈個😋之前好似係旺角試過真係好正~♒︎西班牙黑毛豬🐖貌似牛肉嘅佢略勝一籌🫶🏻又估唔到窩🐷平時我都比較鐘意食牛牛🙊🫳🏻᯾自取區有大量丸類🤲🏻蟲草👐🏻黑木耳🫳🏻芝士腸🤞🏻雞肉🫰🏻魚柳等等🥬生菜•羽衣甘藍·蕃茄·萵筍等等多款蔬菜類我同朋友十分欣賞

今日諗住去將軍澳影相🙌🏻
係人都知我係個火鍋迷🫶🏻
影相之前梗係食返個痛快先啦😁

成日打邊爐但又要錫住個身💕
經過將軍澳廣場見到呢間馬祖養生鍋
立即衝咗入去食~~

環境清新用藍色做主題🥏好精神🫶🏻
地方亦很寬敞👏🏻

另外真係要讚下,有一位男職員👨‍💼
我朋友話「好凍呀」
跟住佢就問我哋需唔需要食細啲冷氣😋
咁細心得唔得架?

⊰⊹═══════════⊹⊱
🥘᯾湯底
藥膳台灣麻辣湯🌶&藥膳椰子清雞湯🥥
麻辣湯大辣,味道濃郁🫡岩哂我呢個鹹濕妹🫣
清雞湯味道清甜椰子香💕朋友好似當咗湯咁飲🤭

🍖᯾肉類
♒︎美國𝑃𝑟𝑖𝑚𝑒 𝐺𝑟𝑎𝑑𝑒牛頸脊🐮,薄切肉,一口一片😙
泡在麻辣湯,能夠讓每一片肉足滿麻辣味🥳
不過身為牛精嘅我,下次一定要試$513戈個
😋之前好似係旺角試過真係好正~

♒︎西班牙黑毛豬🐖

我同朋友十分欣賞佢萵筍~勁好食😋

🥤᯾飲品及甜品🍮
全部都係全飲任食🥨

⊰⊹═══════════⊹⊱
行經將軍澳商場,留意到馬祖,記得以前去過荃灣分店坐得舒服,嘢食嘢飲又豐富,全日120分鐘放題,價錢2xx亦算抵,入去試下,一人一鍋湯底唔使爭,揀選自己喜歡既湯底,選擇都唔少,既然主打台灣藥膳養生火鍋,點可以唔試個藥膳既湯底丫?兩個人最終揀左:❤️日本壽喜燒Sukiyaki湯+藥膳台灣麻辣湯(小辣)❤️成個menu得一款日式湯底,Sukiyaki甜湯最容易突出豬、牛肉原味之選,而藥膳台灣麻辣湯(小辣),一來過下辣癮,二來加左藥膳中和後,食落都冇咁燥🤤同對上個次既藥膳湯底味道一樣,會有酸甜辣既味道,藥膳湯底入面有紅棗、杞子入面,解唔少熱📌「西班牙無激素豬肉片套餐:$198/成人」西班牙無激素豬肉片台灣沙茶牛肉(自取)精選雞腿肉(自取)深海魚柳(自取)📌「Prime Grade牛肩胛肉放題套餐:$223/成人」Prime Grade牛肩胛肉西班牙無激素豬肉片台灣沙茶牛肉(自取)精選雞腿肉(自取)深海魚柳(自取)🔍🧐🤓兩款套餐比較Prime Grade相對抵食,可以任叫豬、牛兩款肉類,當然系叫番個豬牛都食得既套餐,一落完單無耐上完湯底,就已兩碟牛兩碟豬上枱,睇肉身色澤幾靚,鮮紅色唔系凍耐左深紅色既
點可以唔試個藥膳既湯底丫?

兩個人最終揀左:

📌「西班牙無激素豬肉片套餐:$198/成人

西班牙無激素豬肉片
台灣沙茶牛肉(自取)
精選雞腿肉(自取)
深海魚柳(自取)

📌「Prime Grade牛肩胛肉放題套餐:$223/成人

Prime Grade牛肩胛肉
西班牙無激素豬肉片
台灣沙茶牛肉(自取)
精選雞腿肉(自取)
深海魚柳(自取)

,一落完單無耐上完湯底,就已兩碟牛兩碟豬上枱,睇肉身色澤幾靚,鮮紅色唔系凍耐左深紅色既肉色

😍Prime Grade牛肩胛肉:牛肩胛肉唔可以煮太耐,肉身夠薄,好快就可撈起,配麻辣湯底再加蒜+辣椒粒🌶️+蔥+豉油沾完入口,勁正,食完再end call

😍西班牙無激素豬肉片:平時既我比較鐘意食牛多d,冇諗到今次既豬肉片真有驚喜,完全唔覺得軔,肉質可有彈性小小嫩,壽喜燒湯底調出既微甜鮮肉味超正,分兩次order左兩round

話晒都打慣火鍋,點會唔去汁醬區打幾個醬番來,日式胡麻醬、台式沙茶醬、中式椒絲豉油醬,百搭口味

腸類,台式腸、唔同中味芝心丸,甚至washabi餡芝心丸都會出現,甚至魚腐芝士,對於我呢個芝士控來講,
包有讚冇彈,試到岩不妨因應口味再夾多幾粒

菜類、丸類應有盡有
,系咁多樣嘢之中挑選出王者,菜類萵筍非常之推薦,用系較清甜既湯底,丸類中發現左款芫荽燒賣,咬落微彈牙,同芫荽味香得尼同魚肉味夾,都系首次試呢款燒賣,
如對芫荽唔抗拒非常值得推薦試試🙌🏻👍🏻再激鐘意芫荽的話應該要考慮挑戰佢地招牌之一芫荽湯底☝🏻😂

😎整體看起來環境裝修設計舒適,有時尚感,坐位闊落,拎食物區位置唔窄之餘衛生狀況良好,肉類全部都系叫為主,蔬菜、丸類、麵食、飲料、甜品都分開擺放

飲品、嘢食都多都唔知點揀,滿足晒樣樣都想試d既新鮮感,飲品飲左清喉既竹蔗茅根、解膩既烏龍茶、荔枝烏龍茶,飲到3款都算勵害
至愛雪糕櫃入面居然有最愛既朱古力脆皮雪糕!
除左雀巢雪條外,童年經典紅豆雪條,或者新派movenpick雪糕都會有,只能話最衰飽過龍😂🤣唔系真想樣樣都食番包🥳又要等下次再來過喇
2022-05-06 40 瀏覽
Prime grade 牛肩胛肉放題套餐$223藥膳椰子清雞湯藥膳蟲草花桃膠雞湯又係將軍澳搵野食,唔知食乜好,最好又係打邊爐,見馬祖有藥膳湯底好似唔錯喎試吓,湯底真係好正好足料,連朋友都讚不絕口,食物款式都可以,二百零蚊抵食呀!藥膳椰子清雞湯味道清甜,有紅棗,雞件,打邊爐湯底一流,又唔會熱。藥膳蟲草花桃膠雞湯底,有紅棗、蟲草花、桃膠,湯味極濃,好補呀!另外設有蔬菜區,有菜心、蕃茄、粟米、菇、木耳、海帶等等,種類繁多。有唔同丸類,響零、腸類、公仔麵、烏冬及米粉,仲有沙茶牛肉及龍利柳…..重點係乾淨衞生。飲品更設有熱飲櫃,黑糖薑母茶、夏枯草、維他奶……肉類種類唔算多,但係質素幾好,今次套餐有西班牙無激素豬肉片及牛肩胛肉,仲可以無限次任加,職員主動詢問客人需要是否再加,服務態度非常好👍總括而言以呢個價錢真係唔錯,湯底有質素,食物乾淨,職員服務態度主動良好,疫情下食得安心又放心。
Prime grade 牛肩胛肉放題套餐$223
藥膳椰子清雞湯
藥膳蟲草花桃膠雞湯

飲品更設有熱飲櫃,黑糖薑母茶、夏枯草、維他奶……

2022-05-05 57 瀏覽
今晚同我大大又來❤︎︎馬祖❤︎︎食飯啦🤭上次食湯麵,今次要來試埋個火鍋放題😋我地揀左$298美國Prime Grade 極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬放題套餐❤︎︎湯底都係一人一鍋👍🏻夠晒衛生,呢度店員真係好好禮貌👍🏻抵讚❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦⭐️湯底:藥膳台灣麻辣湯,唔係味精水,超夠味~藥膳蟲草花桃膠雞湯,👍🏻有蟲草花,紅棗,杞子,桃膠~超足料⭐️Prime Grade極上牛頸脊:呢個超讚,睇啲相已經知,牛嘅油脂分泌均勻,入口即溶👍🏻👍🏻😋⭐️西班牙伊比利亞黑毛豬:平時食放題啲豬肉都係偏鞋,但呢款入口係超鮮嫩,我地食晒2碟🤭👍🏻⭐️火鍋配料有多款選擇,自己出去揀嘅,本人推介芫荽燒賣🤭👍🏻一來出面小食到,二來入口唔會係食緊麵粉嘅感覺,芫荽味超香,芫荽控必試👍🏻金沙魚蛋,魚蛋入面係鹹蛋黃蓉,味道超夾,滾熟左之後記得灘一陣先食,驚爆汁淥到個嘴~⭐️飲品款式都好多,推介佢(得米)冬瓜茶,平時飲開嘅放題冬瓜茶都係超甜,呢隻甜道剛好,勁清甜好飲👍🏻👍🏻👍🏻⭐️雪糕雪條款式超多,movenpick呢啲基本功😆我推介大家食雀巢熊貓雪條,因為我鍾意食朱古力😋佢係雲呢拿+朱古力味,成支雪條係熊貓形狀,小朋友實鍾
湯底都係一人一鍋👍🏻夠晒衛生,呢度店員真係好好禮貌👍🏻抵讚
❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

⭐️湯底:藥膳台灣麻辣湯,唔係味精水,超夠味~
藥膳蟲草花桃膠雞湯,👍🏻有蟲草花,紅棗,杞子,桃膠~超足料

⭐️雪糕雪條款式超多,movenpick呢啲基本功😆我推介大家食雀巢熊貓雪條,因為我鍾意食朱古力😋佢係雲呢拿+朱古力味,成支雪條係熊貓形狀,小朋友實鍾意👶🏻❤️

2022-05-05
2022-05-05 52 瀏覽
餐廳位於將軍澳,位於將軍澳大型商場之內,地理上十分方便快捷,餐廳主打的就是日式美食,而我這天前來就是享用火鍋,喜愛火鍋的原因,全因為任飲任食,加上多種食物的選擇,也可以配搭自己喜愛創作自己的特色。而我最喜愛的就是他的雜錦丸子系列,擁有多種不同的丸子,但最重要每一種丸子也是真材實料,味道十分美味。另外,肉類方面最喜愛就是他的無激素豬肉,沒想到這個價錢竟然包含如此高級的食材,令整個火鍋更健康,更適合現在都市人享用。
2022-05-04 46 瀏覽
今日老婆收早🥰,同老婆💃行下將軍澳,順便睇下有咩好野食😋,老婆💃話最緊要好食同埋任食🍲,唔駛就住就住,身為老公既我,緊係要滿足下老婆💃大人既要求,所以就搵到間離將軍澳車站5分鐘路程既將軍澳廣場入面有間台式任食火煱🍲(馬祖)。據說佢有好多特色食物,出面好多火鍋店都冇既食材🍢。講到咁厲害,我緊係要同老婆💃一探虛實。(馬祖)唔難搵,將軍澳廣場1樓行到角落就會見到。因為第一次黎,緊係要睇下咩價錢同有咩湯底選擇。望一望就幾誇張,原來差唔多有成12款湯底🍲,仲要主打係藥膳湯底,真係好養生。佢地依度原來係係門口可以先揀家湯底俾服務員🕴️,當完成晒安心出行,入到去個湯底已經送到,唔怕浪費左食既時間。等我介紹下我同老婆分別叫左咩湯底先。我哋揀左$223💵套餐藥膳💊番茄🍅麻辣🌶️湯:話明養生就梗係乜嘢都有藥膳成份,呢個湯底可以一次過滿足我三個味覺上唔同嘅味道,蕃茄湯底下食廚到有濃濃嘅藥材香味同輕微嘅麻辣感覺,仲要係濃縮湯底,配料放咗落去就咁食都已經好夠味唔駛再點任何醬。藥膳💊蟲草花🦎🌷桃膠雞🐓湯:老婆話生痱滋所以唔食啦辣,所以就叫做呢個湯底,本來諗住清清地冇咩味道點知老婆話味道好濃好甜好香同出面火鍋嘅湯底完全

(馬祖)唔難搵,將軍澳廣場1樓行到角落就會見到。

等我介紹下我同老婆分別叫左咩湯底先。
我哋揀左$223💵套餐

藥膳💊蟲草花🦎🌷桃膠雞🐓湯:老婆話生痱滋所以唔食啦辣,所以就叫做呢個湯底,本來諗住清清地冇咩味道點知老婆話味道好濃好甜好香同出面火鍋嘅湯底完全唔同,顛覆咗佢對火鍋湯底嘅概念,一間火鍋店好唔好食就係睇佢嘅湯底🍲。

💵$238依個餐除左有prime Grade 牛肩胛肉🐂/西班牙無激素豬肉🐖任食,出面仲有多達幾十款配料選擇,唔好以為出面嗰d都係普通野,咁你就錯,原來出面係有好多特色味道既丸,出面係食唔到,例如有金沙魚蛋🍢/芋泥貢丸/芝士🧀小籠包/沙茶牛肉🐂/冬蔭公蝦🦐丸,依d 都係出面未食過既款式 。

最後點少得甜品嗰part,一樣有10幾款選擇,不過有一個甜品真係一定一定要介紹,就係佢地既鳳梨🍍雪糕,啖啖都係🍍鳳梨蓉,好滑,我打便爐最鍾意就係一路食咸一路食甜,一路食熱一路食凍,咁至享受。

2022-05-04
🔎馬祖*📍 將軍澳唐德街1號將軍澳廣埸1樓1021-1023號鋪將軍澳好多大型商埸,之前有朋友係呢間火鍋店食完覺得味道一流,而且佢坐得好舒服,食物亦多選擇!我覺得放題最緊要多選擇,因為個人會滿足好多,同埋有成120分鐘,如果多食物會更開心嫁!美國Prime Grade極上牛頸脊及西班牙伊比利牙黑毛豬 ($298)肉質選擇都唔少,而且紋理好靚,上碟時已經見到光澤明顯,非常靚。不得不提佢仲有台灣沙茶牛肉,幾特別,而且味道一流。除左牛肉,豬肉其實仲有雞肉嫁.超級足料.另外,我地要咗椰子湯底,超級鮮甜呀,平時自己整椰子湯非常考功夫,好彩可以係到都享用到.自助配料除左菜類之外,佢都有好多唔同既丸類選擇!連台灣腸都有架,我自己最鍾意食佢有個咸蛋黃既丸,入面係滿滿咸蛋黃,完全係流心呀,第一次試,但真係好好味.
🔎馬祖
📍 將軍澳唐德街1號將軍澳廣埸1樓1021-1023號鋪

自助配料
2022-05-04 25 瀏覽
平時來馬祖都係食藥膳米線多,今日就食火鍋😋6:30入座冇咩人,7:30已經差唔多坐滿一半的座位,有幾種火鍋放題套餐,我哋點了$223 Prime Grade肩胛肉眼及西班牙無激素豬肉片。一人一鍋,各食各口味又衛生👍藥膳蟲草花桃膠雞湯,好鮮甜,因為太喜歡呢個湯底,每次來食米線都會飲晒👍爆漿熔岩芫荽湯,有人最愛,所以叫咗肩胛肉眼肥瘦適中,🐷肉係無激素的感覺很健康👍食完随便添加。自助區的食物也很多,有鮮嫩雞腿肉/沙茶牛肉/魚柳/米血糕/台灣腸/各款丸類及蔬菜,各款罐裝/紙包裝飲品及熱茶。最後仲有MOVENPICK 雪糕和脆皮雪條😋😋
爆漿熔岩芫荽湯,有人最愛,所以叫咗
2022-05-03
2022-05-03 47 瀏覽
馬祖(將軍澳)7. 香辣藥膳牛肉湯米線(小辣)$72碗麵嚟到嚇親我,太大碗啦😂😂!好抵食,有四舊牛肉,啲牛肉都好嫩口,仲有兩舊大蘿蔔,入晒個湯底味,碗湯自己本身都好有牛肉味! 值得一試!不過其實可以加$10轉做台灣手工拉麵,但係今日太想食米線,下次再試!柑桔檸檬特飲 跟餐加兩蚊杯嘢飲唔太甜,好有檸檬味🍋,同埋好大杯好解到渴👍🏻👍🏻9.黑赫藥膳農場雞. $59呢碗嘅藥膳湯我覺得就好出色,佢個湯會俾咗啲紅棗杞子同埋龍眼肉,最驚艷到我嘅就係佢嗰四件雞,😍😍滑到會跣口,仲要係四件都咁滑,嗰四件雞嘅體積佔咗碗麵嘅一半,但係啲麵嘅份量都仲係好多!所以真係好抵食愛文芒果茉莉花茶 跟餐加兩蚊呢杯我愛文芒果茉莉花茶嘅茶味好出,唔鍾意飲甜野嘅可以一試,芒果味係酸酸甜甜,所以就唔太甜。8019. 麻辣鴨血拼凍豆腐 $25呢個鴨血真係好出色,過到嚟係一定要試,從未食過咁好食嘅鴨血,凍豆腐好入味,吸晒啲汁!
馬祖(將軍澳)

7. 香辣藥膳牛肉湯米線(小辣)$72

柑桔檸檬特飲 跟餐加兩蚊
杯嘢飲唔太甜,好有檸檬味🍋,同埋好大杯好解到渴👍🏻👍🏻

9.黑赫藥膳農場雞. $59

愛文芒果茉莉花茶 跟餐加兩蚊

8019. 麻辣鴨血拼凍豆腐 $25
2022-05-03
知道屋企樓下開咗馬祖,放工即刻去試🤞🏻😙見到價錢反正都唔貴,我地揀咗 美國SRF極黑和牛肩脊肉放題套餐。大推!👍🏻👍🏻👍🏻 藥膳蕃茄麻辣湯💃🏻 麻+辣+香+蕃茄味 四樣都有🥰 依個湯底做得好出色,就算唔點醬油就咁食都好夠味。Sukiyaki湯底相信係最適合用黎淥蔬菜既🤞🏻 味道雖然好難做到好特別,不過不失,但淥菜真係一流😙睇圖都知牛肉幾正性價比有幾高🥰 油脂分布有幾平衡~~ 而且都幾重牛味🙇🏻‍♀️丸類就基本上都係嗰啲,不過佢加咗某啲特別少少既,例如濃芝豆腐燒,芋泥貢丸同芝士小籠包。依幾樣都好正呀😙👍🏻最後一定唔少得食返杯Movenpick🍦🍨整體而言,依間馬祖係絕對值得 encore😤
知道屋企樓下開咗馬祖,放工即刻去試🤞🏻😙

最後一定唔少得食返杯Movenpick🍦🍨
整體而言,依間馬祖係絕對值得 encore😤