最近出左消費卷, 緊係要獎勵下自己! 今次去左位於旺角瓊華中心既馬祖台灣養生涮涮鍋, $498無限時任飲任食!食到高質靚牛! 抵玩呀!1. 美國SRF極黑和牛肩脊肉呢個係牛真係肥瘦適中, 同埋見到佢個顏色好靚, 張相無TUNE到色, 叫左勁多碟, 不過都食得晒😆 果然係靚牛!2. 西班牙伊比利亞黑毛豬及豬毛片兩樣都好大塊, 我鐘意食肉放係較清既湯底, 可以更加食到佢地既肉質~重點係全部都可以任食!3. 鴛鴦湯底 (要額外加$48)麻辣鴨血凍豆腐鍋係最出名既! 所以揀左黎試下~我揀左一隻辣椒既辣度, 都已經好夠味! 鴨血可以任加! 超有台灣感覺! 必試!另一個湯底揀左藥膳養生雞, 呢個湯就主張清甜~我覺得間鋪細心位係佢會於每張枱放兩枝湯底, 方便客人隨時加湯4. 黃金地瓜條一包有四個醬跟, 我個人比較喜歡紫菜味, 幾特別既小食, 可以SHAKE下😆5. 愛文芒果茉莉花茶呢個我覺得係必點, 暫時係其他地方未見到有~~飲品種類都好多, 有唔少台灣冷泡茶揀!但呢個較特別, 幾濃芒果味, 果汁味~味道: 4.5/5環境: 5/5 (好寬落)性價比: 4/5 服務: 4/5 (服務員好開朗~~)
最近出左消費卷, 緊係要獎勵下自己!
食到高質靚牛! 抵玩呀!

1. 美國SRF極黑和牛肩脊肉

2. 西班牙伊比利亞黑毛豬及豬毛片
重點係全部都可以任食!

3. 鴛鴦湯底 (要額外加$48)
麻辣鴨血凍豆腐鍋係最出名既! 所以揀左黎試下~
我揀左一隻辣椒既辣度, 都已經好夠味!
鴨血可以任加! 超有台灣感覺! 必試!

另一個湯底揀左藥膳養生雞, 呢個湯就主張清甜~

4. 黃金地瓜條

5. 愛文芒果茉莉花茶
呢個我覺得係必點, 暫時係其他地方未見到有~~
飲品種類都好多, 有唔少台灣冷泡茶揀!
但呢個較特別, 幾濃芒果味, 果汁味~

味道: 4.5/5
環境: 5/5 (好寬落)
性價比: 4/5
服務: 4/5 (服務員好開朗~~)