同個性爽朗豪邁嘅朋友慶祝生日,朋友唔揀靚靚嘅打卡餐廳,鍾意打邊爐,假日下晝嚟咗近期都幾Hit嘅馬祖食「台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐」 !無限時任食!正價時段$398 , 假日多收人頭$10!7:30p.m.前離座仲有8折!餐廳乾淨寬敞,卡位坐得幾舒服!有19款湯底選擇,朋友想試麻辣鴨血凍豆腐鍋,少辣!好快侍應就端上紅噹噹嘅湯底,非常足料,麻、辣兩味俱全、平衡,最重要係真係少辣,惹味易入口!套餐包嘅主要肉類有:➺Prime Grade安格斯牛頸脊➺Prime Grade 美國安格斯牛肉➺西班牙伊比利亞黑毛豬➺西班牙無激素豬肉片肉類均勻薄切,厚度適中,放落湯拖幾秒就熟,吸索晒湯汁,趁熱一啖一塊肉,確係滿足!除咗瘋狂點牛豬肉外,蓮藕片、牛柏葉、鮮蝦、手工三寶丸、手工墨魚滑、娃娃菜、芋絲、豬肉餃,每樣叫啲,食材新鮮,丸類同墨魚滑幾彈牙,有驚喜!見到QR code落單menu入面都幾多丸類、餃類、蔬菜類選擇。餐廳仲有新意思,每枱送上原價$48嘅地瓜條,仲有四包調味粉,有得玩有得食!嘢飲選擇放滿幾個雪櫃,都有提供大行其道嘅手作養生茶或冷泡茶,呢度有幾款口味都幾特別,例如:黑糖冬瓜檸檬茶、日月潭蜜香紅茶

套餐包嘅主要肉類有:
➺Prime Grade安格斯牛頸脊
➺Prime Grade 美國安格斯牛肉
➺西班牙伊比利亞黑毛豬
➺西班牙無激素豬肉片

嘢飲選擇放滿幾個雪櫃,都有提供大行其道嘅手作養生茶或冷泡茶,呢度有幾款口味都幾特別,例如:黑糖冬瓜檸檬茶、日月潭蜜香紅茶、愛文芒果茉莉花茶。

無限時真係好正,同朋友逗留左差唔多三個鐘,瘋狂食咗好多肉,真係值回票價。最後每人點咗個Häagen-Dazs同Movenpick雪糕,用甜品作結,滿足離開!
2022-06-30 1236 瀏覽
本應上星期嚟,但冇位,去咗另一間,不過難得book倒今日有位,所以今星期再打邊爐,嚟呢度,雖然貴少少但冇限時,可以慢慢食,吹吹水……我哋四人,可安排卡位,感覺舒服,目測呢度地方都好似幾大,好多張枱,因為我哋坐前面近攞飲品區,所以冇行入去睇吓啲環境……我哋揀咗無限時中間價牛嘅餐(任食美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片、西班牙伊比利亞黑毛豬、安格斯牛頸脊),湯底要花膠鷄湯,先嚟一客冇得翻點嘅炸蕃薯條...有埋d粉比你shake,我覺得趁熱食幾好食....之後用APPS咩都點d,前菜小吃有麻辣青瓜、木耳,金沙魚蛋 (要試下)、濃芝士豆腐燒 、蟹柳捧、墨魚腐皮卷、安格斯牛、西班牙豬肉(吾錯)、炸魚皮、響鈴、帆立貝、白鱔片 (少地方有)、韮菜餃、白菜豬肉餃、梅菜豬肉餃(麻麻地)、墨魚滑、墨魚丸、鴨血、Q彈正方形魚蛋、花枝丸、蝦、牛柏業、花膠、午餐肉等....飲品出去拎,幾個大凍櫃,好多款特色飲品,除此之外,仲有一般紙包飲品同罐裝汽水選擇,有點窩心嘅係:有個暖櫃放了部份飲品,吾飲得凍嘢,都可選擇,真係貼心要保留啊,坐卡真舒服,張枱都夠大,食物吾錯,服務OK,出嘢都好快,可以再ENCORE...

...
金沙魚蛋
2022-06-06
金沙魚蛋
2022-06-28 90 瀏覽
A very high quality UNLIMITED TIME All-You-Can-Eat Taiwanese Hotpot place🐴✨Mazu is gaining it’s popularity in Hong Kong and I noticed them opening more and more branches around. As a big fan of hotpot kaikai of course has to come have a look and see what’s special in it!!👀It is not especially cheap, we ordered the 牛肩脊set - $498/person🥩 but it allows you to eat with unlimited time🥹 I always feel so stressed if people ask me to eat in a limited time even if its a 90mins, because I’m really a very

but it allows you to eat with unlimited time🥹 I always feel so stressed if people ask me to eat in a limited time even if its a 90mins, because I’m really a very slow eater.

I really think this is the second best hotpot place in Hong Kong, after On-Yasai🥬 Their broths were great, with the high quality meat (SRF wagyu and prime grade angus beef)
I would really like to revisit mazu!

Lastly I would like to say their home-made drinks are really healthy, authentic and good🥭
And I didn’t expect them to have Kit-kat ice cream🤯🥺🍫

Just some tips to ordering: their portions are big so don’t order x2 at a time (except beef)

Address: 11/F King Wah Centre, 628 Nathan Road, Mong Kok, Hong Kong
2022-06-28 72 瀏覽
好耐無一班人一齊食飯,大家都好耐無見,想搵啲無限時嘅地方慢慢食,仲可以傾下計。見到呢間無限時任食嘅打邊爐,就滿足曬我地願望。事前透過 openrice book 位,當晚book左7點,但6點幾去到,就算未齊人店員照俾我地入座,仲話可以食到 12點🥳4人可以有一個鍋,我地當晚6 人可以有兩個鍋,如果要鴛鴦湯底需要再加錢。湯底款式就算辣定唔辣都好多選擇。👍🏻食物方面,一樣有多款肉類🥩、丸、蔬菜🥬等,飲品除左罐裝同盒装外,他有近年好興嘅冷泡茶🥤。服務態度同食物質素都好好,已經不停推介俾身邊 嘅朋友,同自己都一定會再幫襯。

通常食開任食火鍋店都會比較擠迫同埋食到好趕,如果想慢慢享受打邊爐嘅樂趣又想同朋友邊食邊傾,馬祖無限時任食火鍋就岩你喇!呢度用餐環境好舒服又多卡位,非常寬敞舒適,最重要係不限時任點任食湯底好多選擇真係有選擇困難症!糾結左好耐最後揀左「藥膳椰子雞涮涮鍋」拼「黃金藥膳花膠雞鍋」呈奶白色嘅椰子雞湯椰子味非常香濃,味道鮮甜,個鍋本身有粟米、雞件同雲耳等湯料,十分豐富!餐廳提供特色小食Shake Shake 地瓜條做餐前小食,有4種口味選擇:甘酶味、麻辣味、海苔味同埋蕃茄味。飲品選擇都非常之多,我同友人試左桂花烏龍茶同埋黑糖冬瓜檸檬茶。兩款飲品都好清新,如果想無糖嘅首推前者。肥牛肉同豬肉片都好嫩好好味。肉類方面十分高質,而且每一次加單都係同樣質素嘅肉,唔會愈比愈差👍🏻 蔬菜系列有羽衣甘藍、生菜、萵筍、蕃茄、粟米、雲耳、山根、響鈴etc. 種類多不勝數,羽衣甘藍索哂香濃嘅湯汁好正😊👍🏻 私心推介芝士腸、墨魚滑、炸魚皮、鱔片、爆漿芝士牛丸等火鍋配料❤️另外真係要一讚呢度嘅服務,完全冇漏單情況,而且上菜速度超快,服務員亦非常勤力地幫我地加湯。總的來說用餐體驗非常愉快

2022-06-26
午餐
2022-06-24 104 瀏覽
第一次食馬祖無限時養生涮涮鍋,我哋叫了一個養生花膠雞湯鍋,打邊爐前先來喝一碗養生湯,湯味很濃有少少藥材味很好飲,花膠軟滑,雞肉大大嚿而且吃起來不嚡口很嫩滑真是估不到,安格斯牛肉和安格斯牛頸脊肉質很嫩滑食起來很有牛味,值得推薦,其他食物也有一些是台灣特色的,我們也叫了少量來試,飲品有幾款自家製的茶飲和汽水飲料,前菜得兩款就是麻辣拍青瓜和麻辣木耳,我覺得少了點選擇,沒有甜品供應實在可惜,而且最後每人只是得一杯雪糕或甜筒或雪條,真是不夠喉。
2022-06-24
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
  • 黃金地瓜條
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
2022-06-23 106 瀏覽
旺角瓊華中心樓上火鍋任食椰子雞湯底 - 椰子味濃 雞件幾滑材料方面:全部電話落單,一坐底先送上招牌炸蕃薯蕃仔,熱辣辣又好甜,一班女士必愛食,加上有埋4種味道既shack shack粉,如果唔熱可以換。招牌牛肉!首推極黑和牛肩胛肉 -入口即熔,肥瘦得宜,最適合一大堆夾落口!海鮮有驚喜!大海蝦,大花甲 ->肉質爽口,味道鮮甜,有少少海水味,而且Size比市面其他火鍋店都要大隻好多店內手打系列- 推介黑松露墨魚滑,黑松露味道突出,加上墨魚滑新鮮彈牙,眼前一亮。其他配菜睇個人喜好叫,材料不過不失。台式火鍋店黎講,材料新鮮,坐位舒服,價錢合理,海鮮絕對係一大賣點地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓味道👅: 8.3/10服務💁🏻‍♀️:8/10環境🌾:7.5/10人均消費💰:$300 Diner

旺角瓊華中心樓上火鍋任食

椰子雞湯底 - 椰子味濃 雞件幾滑

材料方面:

招牌牛肉!

海鮮有驚喜!

其他配菜睇個人喜好叫,材料不過不失。

地址:
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

味道👅: 8.3/10
服務💁🏻‍♀️:8/10
環境🌾:7.5/10
人均消費💰:$300 Diner

台灣人好識養生,#馬祖 想當年正係打著台式養生涮涮鍋旗號登陸香港。不過佢最令人印象深刻又未必係養生呢part,而係旺角分店限定嘅 #全日無限時任食放題邊爐。齋聽都覺得會係大滿足到痺嘅一餐,好啱食肉獸、大胃王同高蛋白飲食嘅朋友,大快朵頤!吃到飽 套餐包任食PrimeGrade美國安格斯牛肉 同 #西班牙無激素豬肉片,至於其他配料選擇都好豐富,當中不乏台灣地道嘅鴨血、手工丸類等。而於鍋底一如其名超多養生選擇,蟲草花桃膠雞、藥膳椰子雞、養生醉雞同藥膳姬松茸雜菌等任君選擇,老老豆豆,好啱我,放肆食都懶係要兼顧下養生,幾好😂 最後都要一讚佢嘅自家製冷泡茶,最愛 冷泡日月潭蜜香紅茶,純茶啱晒去油解膩!

2022-06-21 132 瀏覽
台灣人好識養生,#馬祖 想當年正係打著台式養生涮涮鍋旗號登陸香港。不過佢最令人印象深刻又未必係養生呢part,而係旺角分店限定嘅 #全日無限時任食放題邊爐。齋聽都覺得會係大滿足到痺嘅一餐,好啱食肉獸、大胃王同高蛋白飲食嘅朋友,大快朵頤!#吃到飽 套餐包任食#PrimeGrade美國安格斯牛肉 同 #西班牙無激素豬肉片,至於其他配料選擇都好豐富,當中不乏台灣地道嘅鴨血、手工丸類等。而於鍋底一如其名超多養生選擇,蟲草花桃膠雞、藥膳椰子雞、養生醉雞同藥膳姬松茸雜菌等任君選擇,老老豆豆,好啱我,放肆食都懶係要兼顧下養生,幾好😂 最後都要一讚佢嘅自家製冷泡茶,最愛 #冷泡日月潭蜜香紅茶,純茶啱晒去油解膩 點嘅係「台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐」推介必點係除咗豬同牛,仲有鱔、脆鯇骨腩、蝦、鴨血、手打丸、三星蔥牛丸、凍豆腐、順德魚腐、黑糖冬瓜檸檬茶、愛文芒果茉莉花茶blablabla……簡單講就係all you can eat啦!

📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🔍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓-----無論凍熱,香港人總係一年四季都中意洽下洽下😛。驚要排隊,5點幾已經黎到諗住食個early dinner(而且7:30前離座價錢平d).餐廳行淺木系裝修風格,燈光柔和舒適,座位好坐,新淨度亦不錯,食物選擇多,各式肉類、多種海鮮、手打丸、自家餃、特色台灣食材、冷熱飲品等等,算係選擇多嘅任食火鍋店。.三心兩意嘅我哋揀咗好耐,最後揀選咗藥膳椰子雞涮涮鍋,湯底椰子香氣非常濃郁,令海鮮洽出黎帶淡淡椰子香甜味,雞件肉厚嫩口,雖然無試過其他湯底難以比較邊個最好,不過中意椰子湯🥥嘅話,呢個選擇非常不錯。.“台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐-牛肩脊”(假日連加一,人均$500)為朋友慶生🍰想食好少少,直接叫咗個Premium少少嘅Set。佢地有幾款套餐可供選擇,價錢有平有貴,豐儉由人。B仔👶🏻叫嘅呢個Set就可以選擇美國SRF極黑和牛肩脊肉、Prime Grade 安格斯牛、西班牙伊比利亞黑毛豬、西班牙無激素雞豬肉片等等嘅高質肉類。總體黎講,肉類都非常高質,肉脂味濃郁,脂肪雪花分佈好靚,亦毫無雪味,第一碟同之後嘅每一碟質素都穩定地好,無挑剔。坐
📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
🔍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
-----
“台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐-牛肩脊”
(假日連加一,人均$500)

坐低一陣之後,餐廳會免費送上本來要加$48先有嘅即炸台灣地瓜條。雖然地瓜容易飽肚,但係真心令人忍唔住一口接一口,熱辣辣新鮮炸起,外脆內軟,香甜無渣,而且有四包唔同口味嘅調味粉比客人玩shake shake👍🏻,係幾有趣嘅。

火鍋料方面,海鮮選擇好多,當中尤其中意滑滑溜溜嘅鮮味魚雲,同椰子湯底好合拍。海蝦亦係爽口又彈牙,我地兩個人食咗超過10隻。足八吋長蟹棒好似食扒嘅感覺,啖啖肉嘅feeling,個人幾中意。丸類方面,手工黑松露墨魚丸亦係值得一試,墨魚味夠鮮,黑松露味夠重,細細粒一啖一粒,不佔胃又高質。

甜品推薦:
Movenpick雲呢拿雪糕
(心目中最高質嘅雲呢拿雪糕)

Dreyer's焙茶扭紋脆筒
(甜度自然清新,茶味解膩,加上脆口杏仁,口感味道俱佳)
◌ ᮫࣭ 𓄹 ᵐᵃᶻᵘ ᵘⁿˡⁱᵐⁱᵗᵉᵈ ᵗⁱᵐᵉ 𖥧𓃟␥久違嘅任食邊爐,近10年好似冇食過,有時限之餘 ◷ 啲選擇或質素未必夠好,見呢間無限時好吸引,忍唔住去試吓,一齊吃到飽!╰(*´︶`*)╯⿻ ꜱᴏᴜᴘ ⿻任食嘅湯底竟然都有19款選擇♡ 選擇困難後揀咗麻辣蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋𖥕 底材勁豐富,蕃茄味濃、小辣增添惹味𖠲 有好大份牛肉係湯底,好奇試咗啖都幾好味,夠腍夠入味𓄀⿻ ᴍᴀɪɴ ⿻套餐有4個款,每高一個價位就多一款更高級嘅牛同豬𓇬 我哋試咗基本款嘅套餐,包Prime Grade 美國安格斯牛肉同西班牙無激素豬肉片,肉類嘅賣相同味道都新鮮,套餐嘅另外任食選擇差唔多100樣𓇨 多到試唔晒!⿻ ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ ⿻有得QR Code落單,方便又有record ⑅ 點完餐好快先送上黃金地瓜條,仲可以加入麻辣、紫菜、蕃茄或甘酶shake shake粉⟡估唔到前菜小食咁有心機,亦可以食吓麻辣手拍青瓜及木耳開下胃先⧝⿻ ʜᴏᴛ ᴘᴏᴛ ɪɴɢʀᴇᴅɪᴇɴᴛ ⿻午餐肉、腸仔、丸類基本嘢,有足八吋嘅長蟹棒𓇢 而手工類有黑松露墨魚滑同餃子,唔同種類嘅肉丸,細細粒可試多幾款!台式食品有台灣腸、鴨血、甜

麻辣蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋
⿻ ꜱᴏᴜᴘ ⿻

⿻ ᴍᴀɪɴ ⿻
麻辣手拍青瓜

⿻ ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ ⿻
八吋長蟹棒

⿻ ʜᴏᴛ ᴘᴏᴛ ɪɴɢʀᴇᴅɪᴇɴᴛ ⿻
午餐肉、腸仔、丸類基本嘢,有足八吋嘅長蟹棒𓇢 而手工類有黑松露墨魚滑同餃子,唔同種類嘅肉丸,細細粒可試多幾款!台式食品有台灣腸、鴨血、甜不辣、米血糕。仲有平時會食嘅牛柏葉、豬大腸、滷水豬肚及豬耳𓃽
是日精選海鮮

⿻ ꜱᴇᴀꜰᴏᴏᴅ ⿻
任食嘅海鮮都算幾多款好犀利⍤ 而且蝦、魚嘅肉質新鮮𓆡 同埋蜆及聖子都冇沙夠乾淨,仲有花膠同帆立貝

⿻ ᴠᴇɢɢɪᴇ ⿻
素食都超多,除咗有晒經常會叫嘅響鈴、南瓜、冬瓜、蓮藕片,仲有凍豆腐、豆卜岩晒吸晒啲湯汁,另外仲有少見啲嘅蟲草花、鮮萵筍、羽衣甘藍𖥸

⿻ ᴅʀɪɴᴋ ⿻
飲品除咗有多款汽水涼茶等等,較特別係有自家製飲品𖠚,個樽仲幾靚添,試咗愛文芒果茉莉花茶同黑糖冬瓜檸檬茶都幾好飲𓏿

⿻ ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ ⿻
最後每人有一份有甜筒或雪糕,我就梗係要個Movenpick完美作結𓊤

⿻ ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ ⿻
整體食物質素同種類都好滿意,環境空間感夠𓊓 坐低食嘢傾計都幾舒服,仲要侍應同接待員都好nice ¨̮ 呢樣好重要,有機會再encore𓏢

⿻ ᴘʀɪᴄᴇ ⿻
Prime Grade台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐(假日及7點半前) $308/人
麻辣蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋
麻辣手拍青瓜
八吋長蟹棒
是日精選海鮮
其實台式任食火窩而家唔算係熱潮,但都已經成為大家任食打邊邊首選,而今次就試下馬祖無限時台灣養生涮涮鍋。我估大家都已經熟識台式火窩,所以呢方面就唔詳細講,反而介紹下馬祖特色的地方。本身個名顧名思義寫左無限時,就真係可以由中午12點食到凌晨12點。咁我食量唔係咁大,所以就揀左7點半前離座,價錢平D,又可以Upgrade 試靚D的牛肉同黑毛豬。未開始邊邊之前,會提供特色小食Shake Shake 地瓜條,當中有4種口味選擇,分別係甘酶味、麻辣味、海苔味同埋蕃茄味,最後我地選擇左海苔味加蕃茄味,味道都唔錯,加上本身地瓜條都有少少辣,幾惹味。食完開始有D口渴,飲品方面首推愛文芒果茉莉花茶同埋黑糖冬瓜檸檬茶。前者都幾重愛文芒味道,但又唔太甜,係幾特別的選擇。而後者加左檸檬後就無咁膩,同時都唔算甜,都係另一個台灣特色選擇。之後就黎到戲肉,真係開始打邊邊了。湯底今次揀左古早牛肉涮涮窩,湯底已經加左牛肋條同埋洋蔥,充滿主濃郁的牛味。而牛肋條已經煲得好淋好入味,仲要有好多舊,食完都已經開始Feel到半飽。而我最著重就係牛肉的質素,牛肉望落花紋靚仔,唔係好多肥糕同埋顏色唔會好暗啞,食落去唔會有羶味而肉味都足

而我最著重就係牛肉的質素,牛肉望落花紋靚仔,唔係好多肥糕同埋顏色唔會好暗啞,食落去唔會有羶味而肉味都足夠,最後食左四碟先收手。另外亦有唔少特色配料,包括足八吋長蟹棒、蟲草花香菇雞肉餃味道特別,同埋梅菜豬肉丸同黑松露墨魚丸夠彈牙,而其他配料都新鮮。

最後甜品方面就有Movenpick 同Haagen-Dazs。作為貪心的小朋友,可以食咁耐,加上任食任飲,最重要食物整體質素又好,真係假日最佳體驗。

2022-06-18
2022-06-08 201 瀏覽
好少有冇限時嘅火鍋啦!呢度真係好free入座時,接待姐姐話可以坐到12點我地未夠六點就入坐🤣可以坐六個鐘!真係好誇張喎坐位好寬闊,環境乾淨,真係印象良好而且職員都有神貌,收碟又收得好快選湯底,姐姐問我地食唔食辣,我話唔食,佢就推介最受歡迎嗰幾款俾我地,我就聽佢話揀咗花膠雞湯個湯底有好多料,味道都好甜我地揀咗B餐,$398一位可以食兩款牛肉同兩款豬肉我一開始就每款點一碟侍應姐姐提我,我地係食B餐,揀牛頸脊會好食啲滑啲真係服務好好👍🏻飲品方面都好多選擇,呢款愛文芒茉莉花茶好好飲唔太甜又有淡淡芒果味!仲有一款黑糖冬瓜檸檬茶俾我想像中好飲,驚黑糖會好甜,但可能有檸檬茶中和咗都幾好飲!蜜香紅茶就好淡味!唔值得試冷泡桂花烏龍就可以飲多啲啦!無糖茶比較健康啲蝦又大隻又新鮮我叫咗幾轉,爽口彈牙!蜆仔又好大隻!滾完脹卜卜,好鮮味!又冇沙!聖子仔都好食!可惜只係頭一轉有兩三隻!之後再叫都冇啦台式火鍋當然有啲台灣料啦⋯⋯台灣腸、米糕、貢丸仲有豬大腸但我唔食嘅,朋友仔食咋羽衣甘藍🥬打邊爐好少有嘅菜雖然我好鍾意食,但實在太多太多啦⋯⋯好努力都食唔唒對唔住嘥咗嘢台灣嘢當然唔少得鴨血啦!都好滑捋捋仲有我最愛嘅萵荀黑
好少有冇限時嘅火鍋啦!呢度真係好free

入座時,接待姐姐話可以坐到12點
我地未夠六點就入坐🤣可以坐六個鐘!真係好誇張喎

坐位好寬闊,環境乾淨,真係印象良好
而且職員都有神貌,收碟又收得好快

個湯底有好多料,味道都好甜

我地揀咗B餐,$398一位
可以食兩款牛肉同兩款豬肉
我一開始就每款點一碟
侍應姐姐提我,我地係食B餐,揀牛頸脊會好食啲滑啲
真係服務好好👍🏻

飲品方面都好多選擇,呢款愛文芒茉莉花茶好好飲
都幾好飲!蜜香紅茶就好淡味!唔值得試
冷泡桂花烏龍就可以飲多啲啦!無糖茶比較健康

啲蝦又大隻又新鮮
我叫咗幾轉,爽口彈牙!
蜆仔又好大隻!滾完脹卜卜,好鮮味!又冇沙!
聖子仔都好食!可惜只係頭一轉有兩三隻!之後再叫都冇啦

台式火鍋當然有啲台灣料啦⋯⋯台灣腸、米糕、貢丸

仲有豬大腸
但我唔食嘅,朋友仔食咋

羽衣甘藍🥬打邊爐好少有嘅菜
雖然我好鍾意食,但實在太多太多啦⋯⋯好努力都食唔唒
對唔住嘥咗嘢

台灣嘢當然唔少得鴨血啦!都好滑捋捋

仲有我最愛嘅萵荀

黑松露魚滑可能最遲先嚟,但湯底好濃,食落去好咸

最後歎埋個雪糕
完美!

值得一讚係佢嘅火鍋豉油係甜豉油!食落冇咁咸

兩人價錢八百七左右,雖然偏貴!但勝在冇限時!食得好舒服,又可以同朋友仔一齊傾餐飽!食物質素又唔錯
服務又好

2022-05-25 249 瀏覽
約朋友食飯第一次試,book完位後一直whatsapp溝通,人數多要收訂金都係正常。餐廳位置方便,環境寬敞,舒適整潔;員工有禮,會主動收碟及添加湯水;食物及湯底質素好,亦都上得齊料,值得可以再來食。後記:埋單嗰陣時唔記得扣番訂金,第二天主動打電話來跟進,幾天後可以退返錢, 真的有責任心。
2022-05-24
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
K小姐美食推介💙—天氣突然又涼左☃️最岩就梗係打邊爐喇🤩今日就要同大家推介呢間位於 #旺角 既 「馬祖台灣涮涮鍋」 @mazunlimitime 喇🥳呢間仲要係無限時「吃到飽」架🤩有咩好推介⁉️快啲繼續睇落去喇⚠️—今日到店時間大概5️⃣點,未算好多人,環境好大好舒服,木製既設計令人份外舒服😌—我同K家姐就揀左每位$398既個款套餐🍲有2️⃣🐄2️⃣🐖供選擇,呢間馬祖火鍋係用電話點餐☎️,唔洗行出行入攞其他配料,方便之餘仲大大減低左碰撞既機會😋—湯底方面🥘我地就揀左「麻辣蕃茄雞肉鍋🍅」「黃金藥膳花膠雞鍋🐓」兩款湯底都好濃厚,用心製作既味道😋😋配料堅持嚴選新鮮台灣食材🥬最特別係有個黃金地瓜條🍟有4️⃣款口味既調味粉,超台味😆其他食材都好新鮮💯特別推薦「西班牙伊比利亞黑毛豬」肉質好嫩滑,完全無豬腥味‼️—呢次「馬祖台灣養生涮涮鍋」體驗真係超滿足😍店員都好友善介紹湯底俾客人,鍾意打邊爐🍲又掛住台灣味道既朋友絕對唔可以錯過呀🤩🥳今日就同K小姐一齊「馬祖馬祖」喇😋—📍 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心11樓—
K小姐美食推介💙

📍 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓